Yavaş yavaş eriyorum..

pinkpin

Arkana bakma, oraya doğru gitmiyorsun.
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
4.339
7.741
448
Şu hayatta istisnasız hiçbir şey istediğim gibi olmadı uzun uzun anlatmayacağım ama şu kadarını bilin İğrenç bir baba şiddete ses çıkarmayan bir anneyle büyüdüm. aldığım beyaz eşyaların markasından tutun giydiğim pantolona kadar hiçbirşey istediğim gibi olmadı

Şu anda öyle bir psikolojideyim ki..

Hiçbir şekilde mutlu olamıyorum eskiden yine hayata tutunma gücüm hep bir umudum vardı
Artık o da yok...
Dua edemiyorum etmeye çalışsamda nasılsa olmayacak biliyorum diyorum şimdi diyeceksiniz ki sen böyle dersen olmaz tabii
Hayır olacağına tam inançla yaşadım yıllarca neydi olacaklar? Düzenli bir meslek huzurlu bir yuva vs vs uçuk şeyler değil. Tam inancım varken bile herşey tersine gitti tersine gitse bile düzelecek dedim duaya öabalamaya devam ettim olmadı..

Eskiden hep hayal kurardım artık hayal de kuramıyorum..

Geçenlerde göğsümde 2 tane kitle farkettim bulduğumda endişelenmem gerekir değil mi? Ya da doktora koşmam.. Ben mutlu oldum yaa mutlu.. Sonunda yıllardır istediğim şeye kavuşacağım için mutlu oldum

İşte o zaman anladım ki benim için yapılacak bir şey kalmamış..

Umudunu kaybedersen yaşayamazsın. Seninde sahip olduğun güzellikler illa ki vardır. Farkına varman gerek sadece. Biz insanların asıl sorunu bir şeyi istedi mi mutluluğu onda sanmamız. Ve gerçekleştiğinde onlar da rutinleşiyor
Ailenle görüşmeyi azaltabilirsin, evliysen eşinle birlikte terapi alabilirsin vs
Sadece kendine yeni amaçlar edinmen gerek
Meditasyon çok iyi geliyor en azından bir süre sorunları yok sayabiliyorsun

Simdi ne desek bos...

Berbat hissediyorsunuz, asla mutlu olacaginiza inanmiyorsunuz, ölüp kurtulmak istiyorsunuz.

Herkes ozellikle her kadin bu sekilde hisseder hayatinin bir doneminde.

Kimisi bir saat, kimisi birkac hafta, kimisi de yillarca boyle dusunur.

Hepsi de bir sekilde kurtulur, bu ruh hali bir hastaliktan kaynaklanmiyorsa.

Sizin bu haliniz ne kadar surer bilemem ama muhakkak bir gun gececek.

Cunku hicbir hal sonsuza kadar sabit kalmaz.

Size daha iyi hissettirebilecek bir tavsiyem yok cunku verilen tavsiyeleri uygulamak icin de moral lazim.

Tek soyleyebilecegim eger daha iyi hissedeceginiz gun geldiginde sarkmis bir surat, morarmis goz altlari, kendini salmis bir vucut istemiyorsaniz...

O zamana kadar kendinizi cok hirpalamamaya calisin.

Sahip olduğum tek güzellik kızkardeşim bu kadar inanın ki bu kadar.. Buna da şükür kardeşime bi şey olmasın yeter benim için hayattan tek beklentim bu oldu artık mutluluğu onda sandığım ve istediğim tek şey huzur bunu elde etmeden mutlu olmanın yolu var mı sizce? Eşim terapiye yanaşmıyor yeni amaçlarım var ama ulaşmaya gücüm gayretim yok.. Bişeyler var elimi kolumu bağlayan öğrenilmiş çaresizlik yaşıyorum resmen elimi neye atsam kurutuyorum sanki

gecmis olsun insallah iyilesirsin ..
pozitif düşünmeye çalış,şükret cnm ..

Ne edersen kendine edersin kuzum. İnsanlar bazen dibe vurabiliyor. Ama pes etmek yok. Herşey bizler için. Ne kadar az zararla cikabilirsen bu durumdan o kadar iyi. Dosta düşmana karşı ayakta kalmak. Çok severim bu cümleyi. İnsanlar benim acımla mutlu olmamali. Düşmeye gör herkes yanında olur. Ama unutma çoğu can çekişmeni, sefaleti, acizliğini görmek için yanında olur. Malzeme verme kimseye. Tevekkul et, Allah'a sığın dua et. Rabbim kimi kulunu bu şekilde sinava tabi tutarmis. Silkelen ve kendine gel. Hiçbir acı sonsuza kadar sürmez unutma. Güzel günler yakında.

umutsuz yaşanmıyor ama seni de anlıyorum. insanın hayalleri devamlı kırılınca hayal kurmak oldukça zor oluyor. ben de önceden çok hayal kurardım ama artık kuramıyorum. ne yapıyorum? sabretmeye çalışıyorum. zamanın her şeyin çaresi olacağını düşündüğüm için zamanın geçmesini ve çare olmasını en ummadığım anda hayatımda güzellikler olmasını bekliyorum. aslında farkettim hala umut ediyorum. çünkü umutsuz gerçekten yaşanmaz.

eminim senin de umutların vardır. bence sorunlarına önce mantıklı bir şekilde yaklaş. nasıl çözebilirim ne yapabilirim? hayatta hiçbir şey öyle bir anda mucizevi şekilde düzelmez. ayağa kalkıp çabalaman lazım. sorunlarını çözmeye çalış. ayağa kalk mücadele et.

ve bu söylediğimi inançlı biri olduğunu düşünerek diyorum. yoksa herkesin inancı kendine. dua etmeyi bırakma. evet dualarım kabul olmadıkça ben de öyle bir ruh haline giriyorum ama en olmadı ahirette Allah dualarının karşılığı verecektir.

Hepinize teşekkür ederim şurada kurduğunuz birkaç cümle bile insana iyi geliyor gerçekten
Evlenip yaşadığım yere geldim geleli herşey daha kötüye gitti babamın bazı özelliklerini taşıyan bir adama çattım ki babam hayatımın kabusuydu kabus bitmemiş devam ediyor böyle olunca da başa sardım sanki.. annem çocuk gibi ben toplarım arkasını hep yardıma muhtaç en basit kararları bile yanlış verip başını her daim derde sokar..
Kötülüğümü ne gariptir ki arkadaşım deyip de bağrıma bastıklarımdan değil ailemden gördüm yıllarca kötü anımı kollayan hep babam oldu
Atanmak istedim karşıma her defa bir engel çıktı
Huzurlu olmak istedim huzursuz sorunlu insanlarla dolu etrafım..
Ben de bir girdaba sürüklendim sonunda dua etsem düzelir mi herşey?

Senin durumun psikiyatrlik arkadasim ihmal etme ilerler

Geçenlerde gittim psikiyatriye bana son derece normal olduğumu sadece depresyon geçirdiğimi söylerek bikaç ilaç verdi bunları kullandıkça direncin yerine gelecek ve etrafındaki zararlı insanları hayatından çıkarma gücünü kendinde bulacaksın dedi ama o ilaçların insanı ne hale getirdiğini biliyorum o yüzden henüz kullanmaya başlamadım
sanki psikoloğa gitsem daha iyi olacak gibi

Vallahi sekerim, hayatindan mutlu degilsen , hayatini degistirmek senin elinde. Bababni sevmiyorsan gorusmezsin. Olan olmus artik, annene kizarak veya babana sinir olarak bir sey kazanamazsin. Kocani sevmiyorsan bosanirsin. Bosanma davasiyla ugrasmak istemiyorum dersen esyalaraini toplayip gidersin. Baska sehirde is bulursun, anladigim kadariyla ogretmensin, gider dersanede calisirsin, ozel ders verirsin, ozel kolejlere is basvurusu yaparsin......ekmegini mutlaka kazanirsin, ogretmenlik iyi bir meslek. Huzursuz sorunlu dedigi insanlarla konusmazsin, cevreni degistirirsin, sehir degistirirsin, degisim iyidir bence senin bir radikal degisime ihtiyacin var, hayatini sifirlamaya. Her seyden bezdiysen, her seyi birak gitsin o zaman.Her seyi degistirmek senin elinde. Hayatindan memnun degilsen degistireceksin derim.

Annenin kaderi kızının olurmuş derler :)) ölümden başka her şeyin çaresi var. Geçer . Neler neler geçiyor . Sahip olduklarına bak sükret demek istemiyorum. Kolay değil. Ne denir onu da bilmiyorum bugün havuzdaydim insanlara bakarken kaydiraga baktım çocuk kayarken ters kaydı diye ağladım öyle bir depresyondayim :)) ama bir şekilde yaşamak zorundayız. Nefes almak zorundayiz. Her karanlıktan sonra güneş vardır. Dibe vurmadan yukselise geçilmez. Sabretmek zorundayiz. Dua inansaniz da inanmasaniz da edin.bana da edin olur mu?

Kalpten inanarak istenildigi zaman olmayan şey yok fikrim ....ve huzurun ancak dua da olduğunu düşünürüm ve yaparım ...içindeki herşeyi dok samimice ...

O ilaclar insana zarar vermiyor ki beynindeki aksakliklara care oluyor. Kullan sen ilavlarini. Nerdeyse kendini öldürecek galdesin ilactan kaciyosun

İnsan keşke bu ruh halindeki birine işe yarar, iki çift laf edebilse.
Hayal kurmadan olmuyor, hele ki berbat bir ortam içerisindeysen kurtarıcın oluyor.
Çok hayalimi yıkıp baştan yaptım, yine olmadı.
Bir söz var "Hep denedin hep yenildin. Olsun, yine dene yine yenil, daha iyi yenil."

Ne güzel yazmışsınız.. ama pratikte öyle zorki bu dedikleriniz...

Ederim tabiki ne demek seve seve
Ben de bazen senin gibi oluyorum saçma bir şey bahanem oluyor ağlamak için yıllardır dipteyim ne zaman çıkıcam Allah'ım..

ölsek de kurtulsak be pinkpin.

Öyle deme zeytinağacı en azından sen istediğin yatak odası takımını alabiliyorsun ben de o da yok yani para olsa da istediğim gibi olmuyor hiçbişey senin daha umudun var Yanlış da anlaşılmasın derdim para değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…