yavru kediyi odaya kapattim, simdi ne olacak?

yelizzce1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2016
1.575
1.538
63
Merhaba hanımlar. Havalar ufaktan soğumaya başladı. Bugün işten gelirken yolda yavru bir kedi gördüm. Öyle titreyerek bekliyordu. Guvenlige "siz mi besliyorsunuz annesi var mi yakınlarda" dedim. O da kedinin birkaç gündür buralarda olduğunu arada sut verdiklerini annesini hic görmediklerini söyledi. Sanırım zavallinin annesi yok. Ben de onu orda birakamadim, üşüyordu ve küçücük daha. Annem de evde hayvan beslenmesine ifrit olur. Gizlice odama soktum. Odamin da camekanlı bir balkonu var. Yani soğuk girmiyor. Bir kutuya koydum üzerini örttüm daha öncesinde sıcak suyla yikadim biraz. Simdi uyuyor.

Bana akil verin annemi nasıl ikna edeyim ben, bu kediyi atmak istemiyorum sokağa. Yani odamda yaşayabilir mi? Balkonum da var. Ne kadar süre huzursuzlanmadan kalır orda? Ben alıştıra alıştıra annemin suyuna gide gide onu kabullendiririm ama zaman alır. Mesela şu aralar söyleyemem. Daha önce hic kedi beslemedim evde. Yarin odamin kapısını üzerine kilitleyip gidicem mecbur.

Balkonunuzda besleyebilirsiniz.. bizim kedi koca kedi oldu. Evet yazik.. ama balkonda yasiyor cok uzuluyorum ama disari biraksak aninda ölur. Disari hayatini bilmiyor. Annesi bizim balkona dogurmustu ..dogdugundan beri bizle

Balkonunuzda besleyebilirsiniz.. bizim kedi koca kedi oldu. Evet yazik.. ama balkonda yasiyor cok uzuluyorum ama disari biraksak aninda ölur. Disari hayatini bilmiyor. Annesi bizim balkona dogurmustu ..dogdugundan beri bizle
Yani odada tikılmaktan bunalmaz dimi. Hep orda bakabilir miyim mesela? Annem hic sevmez evin içinde. Tüy dökmesinden vs tiksinir

Kediler kopeklerin aksine yalniz yasayabilen hayvanlardir. Bir veterinere goturup yasina uygun mama almaniz yeterli olur. Odanizda mis gibi bakarsiniz. Ne mutlu size ki ona bir yuva vermissiniz. Kutlarim
Veteriner kısmını tamamen unuttum. Aşı falan yaptırmak lazim. Haftaiçi calisiyorum haftasını gizli gizli goturucem artik. Balkonda veya salina falan girmeden odada ne kadar saklayabilirim ? Sonuçta büyüyecek kısa zamanda

Alisir odaniza cikmaz zaten
Ama miyavlayabilir daha bebekmis o zaman duyar anneniz

Yani odada tikılmaktan bunalmaz dimi. Hep orda bakabilir miyim mesela? Annem hic sevmez evin içinde. Tüy dökmesinden vs tiksinir
Biz de ailecek tiksiniyoruz aslinda tuyden kildan. Hani evde gezse bile mutfaga sokmayiz heralde. Simdi diyecek bi cok kisi madem oyle,nicin besliyosun hayvana yazik degil mi diye. Ama can o da. Atamiyosun ki..hem de 2yasina geldi.nerdeyse ama disariyi bilmiyor. Yazliga giderken yanimizda tasidik orda gezip eve geliyordu ama diger kedilerden dayak yemis olarak mesela. Simdi yasadigimiz yerde kedi cok az,sokak kopekleri cok fazla. Burda birakma imkanimiz yok..Insan kiyamiyo.. ama evet skılyodur,ona da eziyet oluyodur. Uzuluyorum baktikca. Bazen odaya aliyoruz geziyo tirmaniyo. Sonra gene balkona..yemi suyu kumu hep orda duruyo mesela..

Alisir odaniza cikmaz zaten
Ama miyavlayabilir daha bebekmis o zaman duyar anneniz
Balkonda duymaz. Camekanlı hani şu katlanır pencereler yok mu , onlardan ve annemin odasıyla benimki arasında epey mesafe var. Ben ona balkonda yer yaptım sepet gibi bir kutunun içine kürklü eski montum üzerine temiz çarşaf üzerine battaniye falan :) üşümez kolay kolay. Ben işten gelene kadar balkonda kalır sonra içeri alırım miyavlaması falan duyulmaz

Hadi insallah o zaman ama siz yine de bir sure sakladiktan sonra alistira alistira soyleyin. Balkondan ve odamdan cikmaz derseniz anneniz ikna olur.

Ya bizim oturduğumuz yer de öyle. Pek kedi kopek yok. Bu kedi nerden geldi ona sasiriyorum zaten. Birakamam açıkçası. Dışarda açlıktan donacagina sıkılsın evde. Ama iste annemin yaygarasindan da cekinmiyor değilim :)

Biz kedi aldık annem odadan çıkarma diyordu. Şimdi maalesef kedi bizim anneye bayılıyor. Annemde kediye tabiki. Kedi mutfak dahil her yerde geziyor.
Tuvalet eğitimi nasıl oldu peki? Yani odamin ortasına etmesi de çok iyi olmaz.:) kum mu koklatayim ben buna simdi. Arkadaşım öyle bir şeyler diyordu.

Kedi bir kus ya da balik degildir bizde de var ki yikamak hastalik sebebi.s iyice isitin artik madem yikanmis olan olmus. Anneniz istemiyorsa isiniz cok zor ben annemi ikna edene kadar yirmi sene agladim zirladim evlenince kedimi vermedi evin bireyi gibi oluyor ama su an cok kucuk oldugu icin anneniz hic hoslanmayabilir.s boyle durumlarda hayvana eziyet etmeyib kutuda saklamak o bu şu kaka yapacak cok minikse yapamaz sizden yardim bekleyecek kokacak oyle boyle ortaya cikacak aglayacak bol bol bebek sonucta canim sen derhal bir siteye ilan ver pati buldular haysev vs . Yoksa kapida kalacak gibi duruyor hic olmazsa evi olur belki canim. Merhametinden dolayi seni kutluyorum ama bazen gercekler aci oluyor iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…