Yarin alicam. Ben nasıl alistircam peki kuma? Koklamasi mi lazim?
Alcak bit kutuya kum doldurun. Kedi oraya yapsin tuvaletini. Bir kabada sut doldurun.Merhaba hanımlar. Havalar ufaktan soğumaya başladı. Bugün işten gelirken yolda yavru bir kedi gördüm. Öyle titreyerek bekliyordu. Guvenlige "siz mi besliyorsunuz annesi var mi yakınlarda" dedim. O da kedinin birkaç gündür buralarda olduğunu arada sut verdiklerini annesini hic görmediklerini söyledi. Sanırım zavallinin annesi yok. Ben de onu orda birakamadim, üşüyordu ve küçücük daha. Annem de evde hayvan beslenmesine ifrit olur. Gizlice odama soktum. Odamin da camekanlı bir balkonu var. Yani soğuk girmiyor. Bir kutuya koydum üzerini örttüm daha öncesinde sıcak suyla yikadim biraz. Simdi uyuyor.
Bana akil verin annemi nasıl ikna edeyim ben, bu kediyi atmak istemiyorum sokağa. Yani odamda yaşayabilir mi? Balkonum da var. Ne kadar süre huzursuzlanmadan kalır orda? Ben alıştıra alıştıra annemin suyuna gide gide onu kabullendiririm ama zaman alır. Mesela şu aralar söyleyemem. Daha önce hic kedi beslemedim evde. Yarin odamin kapısını üzerine kilitleyip gidicem mecbur.
Ya olur mu öyle şey? Ben onu attirmam asla. Sadece nasıl bakicam diye düşünüyorum. Hayvanlara karşı hassasim yani koca evimiz var illa ki onun da bir yeri olacak bu evde. Sanırım konuda kendimi yanlış ifade ettim ama annem de hadi at onu sokağa demez dese de bem dinlemem. Sadece bir süre gizlemek zorundayım bazı sebeplerden dolayı. Annemle aramız limoni biraz. Sebep bu yani. Yoksa asla atmiycam. Nasıl odamda bakabilirim onu soruyorum aslında.Kedi bir kus ya da balik degildir bizde de var ki yikamak hastalik sebebi.s iyice isitin artik madem yikanmis olan olmus. Anneniz istemiyorsa isiniz cok zor ben annemi ikna edene kadar yirmi sene agladim zirladimevlenince kedimi vermedi evin bireyi gibi oluyor ama su an cok kucuk oldugu icin anneniz hic hoslanmayabilir.s boyle durumlarda hayvana eziyet etmeyib kutuda saklamak o bu şu kaka yapacak cok minikse yapamaz sizden yardim bekleyecek kokacak oyle boyle ortaya cikacak aglayacak bol bol bebek sonucta canim sen derhal bir siteye ilan ver pati buldular haysev vs . Yoksa kapida kalacak gibi duruyor hic olmazsa evi olur belki canim. Merhametinden dolayi seni kutluyorum ama bazen gercekler aci oluyor iste
Ya olur mu öyle şey? Ben onu attirmam asla. Sadece nasıl bakicam diye düşünüyorum. Hayvanlara karşı hassasim yani koca evimiz var illa ki onun da bir yeri olacak bu evde. Sanırım konuda kendimi yanlış ifade ettim ama annem de hadi at onu sokağa demez dese de bem dinlemem. Sadece bir süre gizlemek zorundayım bazı sebeplerden dolayı. Annemle aramız limoni biraz. Sebep bu yani. Yoksa asla atmiycam. Nasıl odamda bakabilirim onu soruyorum aslında.Kedi bir kus ya da balik degildir bizde de var ki yikamak hastalik sebebi.s iyice isitin artik madem yikanmis olan olmus. Anneniz istemiyorsa isiniz cok zor ben annemi ikna edene kadar yirmi sene agladim zirladimevlenince kedimi vermedi evin bireyi gibi oluyor ama su an cok kucuk oldugu icin anneniz hic hoslanmayabilir.s boyle durumlarda hayvana eziyet etmeyib kutuda saklamak o bu şu kaka yapacak cok minikse yapamaz sizden yardim bekleyecek kokacak oyle boyle ortaya cikacak aglayacak bol bol bebek sonucta canim sen derhal bir siteye ilan ver pati buldular haysev vs . Yoksa kapida kalacak gibi duruyor hic olmazsa evi olur belki canim. Merhametinden dolayi seni kutluyorum ama bazen gercekler aci oluyor iste
Temizlerim yapicak bir şey yok yarına kadarkedilerin tuvalet alışkanlığı doğuştan vardır. kumu koyduğunuz kaba kedinizi koyun koklatın, hepsi bu kadar.
ama yarına bekleyemez ki.
Ya olur mu öyle şey? Ben onu attirmam asla. Sadece nasıl bakicam diye düşünüyorum. Hayvanlara karşı hassasim yani koca evimiz var illa ki onun da bir yeri olacak bu evde. Sanırım konuda kendimi yanlış ifade ettim ama annem de hadi at onu sokağa demez dese de bem dinlemem. Sadece bir süre gizlemek zorundayım bazı sebeplerden dolayı. Annemle aramız limoni biraz. Sebep bu yani. Yoksa asla atmiycam. Nasıl odamda bakabilirim onu soruyorum aslında.
Benimki tuvalet eğitimliydi. Arkadaşıma aldık yeni. Kızı belli sürelerle tuvalete koyuyordu. Kedi tuvaletine. Hiç etrafa yapmadı.Tuvalet eğitimi nasıl oldu peki? Yani odamin ortasına etmesi de çok iyi olmaz.:) kum mu koklatayim ben buna simdi. Arkadaşım öyle bir şeyler diyordu.
Odamda, hic çıkmadan kaç hafta durur? Yani illa ki gezmek isteyecek kapılara falan tirmanacak.Oyle mi canim aklija takilan tum sorulari yoneltebilirsin bizim kedimizde bir bucuk sene once sokaktan yavru sahiplendik ona petahiptan yastikli pelus yatak aldik icine girip saklanip yatardi anne sicagi olarak algiliyormus gercekten oyle oldu halen koca essek yatiyor kumunuda hemen ogrendi icine bir kapak camasir suyu doktum diger kedimden teceubeliyim yuzde yuz isliyor biraz patisini surup ogrettim mama olarak junior kedi mamasi aldim bir sure bebisimiz bu sekilde buyudu
Temizlerim yapicak bir şey yok yarına kadar
O bir kapak çamaşır suyunu döküyor musunuz hala tuvaletine?Oyle mi canim aklija takilan tum sorulari yoneltebilirsin bizim kedimizde bir bucuk sene once sokaktan yavru sahiplendik ona petahiptan yastikli pelus yatak aldik icine girip saklanip yatardi anne sicagi olarak algiliyormus gercekten oyle oldu halen koca essek yatiyor kumunuda hemen ogrendi icine bir kapak camasir suyu doktum diger kedimden teceubeliyim yuzde yuz isliyor biraz patisini surup ogrettim mama olarak junior kedi mamasi aldim bir sure bebisimiz bu sekilde buyudu
Odamda, hic çıkmadan kaç hafta durur? Yani illa ki gezmek isteyecek kapılara falan tirmanacak.
Ya merhametli de aslında, her anne gibi tiksiniyor tüyden falan. Bir d yeni taşındık eşyalar gicir gicir. Ondan biraz mizmizlanacak. Aramiz limoni olduğu için simdi soyleyemiyorum.bak canım annene kedinin sorumluluğunu bırakmazsan kabullenir. kızım eve kedi getirdiğinde asla mümkün değil dedim. kedilerle de aram hiç iyi değildi. şimdi bende bir tane (ikiydi biri melek oldu), babasında dört tane, kızımın kendinde de iki tane var. hepsi sokaktan anasız yavrular, senelerdir bizimleler. kızımdaki bir tanesi kafasından darbe almış, bir sürü aksaklığı var ama o bunların farkında değil ki mutlu.
umarım annen kabul eder, bence eder, hava geceleri çok soğuk sokakta tek başına ölür. bunu annene güzelce anlat, kabul edecektir.
sen bu kadar merhametliysen, mutlaka senin annen de merhametlidir.
Odamda, hic çıkmadan kaç hafta durur? Yani illa ki gezmek isteyecek kapılara falan tirmanacak.
Uyuyor simdi. Daha kakasini falan yapmadı. Çok az bi süt içti. Odamda. Telefonumun kamerası bozuldu kapkaranlik cekiyor, yoksa fitosunu paylasicam. Cok seker:)kağıt havlu yada peçeteyi bolca yere koyun, kediyi üzerine getirip patileriyle hafifçe kumu eşeliyor gibi yapın, belki oraya yapar.
O bir kapak çamaşır suyunu döküyor musunuz hala tuvaletine?
Süpersiniz. Çoook zekiceHayir dokmuyorumtabii ki ilk etapta ogrenirken keskin bir kokuya ihtiyaci var cis yapamayacagim icin bu yardimci oluyor.
Yani sorunlu kediyse birebir bizimkinde anne olmayinca yavru olunca musait alan belirlenmesini saglamak lazim geliyordu birde arkadas icin diyorum tuvaletini ali0 sus gibi koymayin azicik karanlik olsun kediler cok temizdir bizim kedimiz kapali kedi kumuna bile hep ayni yere kaka yapar deli olurum delinecek az kaldi yani dusunun orada bile belirli bolgesi var .Süpersiniz. Çoook zekice
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?