Kediyi yikamasaydiniz keşke kediler yikanmaz normalde minnos çok kirliyse temiz bir bezle silip sonra da kurulayabilirsin.hayvancagiz hasta olmasın dikkat edin, süt vermeyin bu da çok önemlidir, yavru kediler inek sütunu sindiremez.Merhaba hanımlar. Havalar ufaktan soğumaya başladı. Bugün işten gelirken yolda yavru bir kedi gördüm. Öyle titreyerek bekliyordu. Guvenlige "siz mi besliyorsunuz annesi var mi yakınlarda" dedim. O da kedinin birkaç gündür buralarda olduğunu arada sut verdiklerini annesini hic görmediklerini söyledi. Sanırım zavallinin annesi yok. Ben de onu orda birakamadim, üşüyordu ve küçücük daha. Annem de evde hayvan beslenmesine ifrit olur. Gizlice odama soktum. Odamin da camekanlı bir balkonu var. Yani soğuk girmiyor. Bir kutuya koydum üzerini örttüm daha öncesinde sıcak suyla yikadim biraz. Simdi uyuyor.
Bana akil verin annemi nasıl ikna edeyim ben, bu kediyi atmak istemiyorum sokağa. Yani odamda yaşayabilir mi? Balkonum da var. Ne kadar süre huzursuzlanmadan kalır orda? Ben alıştıra alıştıra annemin suyuna gide gide onu kabullendiririm ama zaman alır. Mesela şu aralar söyleyemem. Daha önce hic kedi beslemedim evde. Yarin odamin kapısını üzerine kilitleyip gidicem mecbur.
Yavru kedi için ciğer ağır olabilir yavru kediler için olan yaş mamalar en iyisi,hem de risksizBen kızıma tavuk ciğeri alıyorum yüreklerini ayırıyorum sokak kedilerine, ciğeri haşlayıp biraz suyuyla blendırdan geçiriyorum katı çorba gibi düşün yalaya yalaya yiyor bayılıyor bir dene istersen
Hem daha ucuz hem daha sağlıklı diye düşünüyorum tabi uğraştırıyor buraz çünkü kokusunu sevmiyorum yaptıktan sonra heryeri domestoslamam gerekiyor
Ben kızıma tavuk ciğeri alıyorum yüreklerini ayırıyorum sokak kedilerine, ciğeri haşlayıp biraz suyuyla blendırdan geçiriyorum katı çorba gibi düşün yalaya yalaya yiyor bayılıyor bir dene istersen
Hem daha ucuz hem daha sağlıklı diye düşünüyorum tabi uğraştırıyor buraz çünkü kokusunu sevmiyorum yaptıktan sonra heryeri domestoslamam gerekiyor
Yaş mamalarda yok yok en azından bildiğin tavuk ciğeri sanmıyorum daha zararlı olacağınıYavru kedi için ciğer ağır olabilir yavru kediler için olan yaş mamalar en iyisi,hem de risksiz
İşte sulu ve yumuşak ya benimkide krem peynir gibi yalaya yalaya bitiriyorDeneyelim bakalım. Bizimki herseyleri beğenmiyor. Pişen etlerin hep en guzel, yumusak yerlerini veriyorum, baligi derisinden ve kilcigindan ayirip veriyorum yinede bitirmiyordu. Takmış yaş mamaya, onu koyunca dibini bile sıyırıyor. Ama yas mamayida devamli yedirmiyorum
O yasaklari nasil ogrettin.bizimki yasaktan filan anlamiyor. Banyo ve tuvalete sokmuyorum sadece( unutmusum, banyoya ve tuvalete almadigimiz icin kapinin onunde de agliyor cikana kadar) kapi hep kapali duruyor. Onun disinda herseyi kontrol edemiyoruz masa ustleri, mutfak tezgahi heryere cikiyor. Yatak odasinda uyku takimini tirmaklayip deliyor, perdemin tülüne tırnak izleriyle desenler yapti, neyseki delik açmadı. Tirmalama tahtasindan başka heryeri yoluyor. Ortalikta deri birsey görmesin hele. Deri ceketimide +deri taytimi yolum yolum yoldu, deri cantami zor kurtardim biz yemek yerkende masaya cikip herseyi kokluyor ve bazilarini yaliyor. -.- mideniz bulanabilir ama benim kizcemin agzi temiz
Yavru kedi mamalari onların sindirim sistemine uygun olarak midede en kolay öğütulup sindirilecek şekilde yapılıyor, paraya biraz kıyıp iyi bir marka alınırsa icerik gayet bellidir, sizin dediginiz yok yok olan mamalar ucuz olanlar.iyi bir marka araştırması yapılıp verilebilir.ciğer yavru kedilere ağır geliyor, yağlı olduğu için ishal yapıyor, dediğim gibi mama en risksizi.hasta olmasın yavrucak önemli olan oYaş mamalarda yok yok en azından bildiğin tavuk ciğeri sanmıyorum daha zararlı olacağını
İşte sulu ve yumuşak ya benimkide krem peynir gibi yalaya yalaya bitiriyor
Bizimki hic ev yemegi yemiyor. Ev yemegi yemeyen kedinin bobrek iflas mi? Valla 3 gun aç durdu ishal oldugunda tavuklu pureyi yememek icin. Kendi mamasini istiyor. Tavuk, balik, et pisiyor evde hatta cok yiyecekmis gibi deliriyor ama ya ucundan tirtikliyor birakiyor yada yalayip gidiyor.
Ayrica o dediginiz glokomat tan benim mamanin
Yavru kedi mamalari onların sindirim sistemine uygun olarak midede en kolay öğütulup sindirilecek şekilde yapılıyor, paraya biraz kıyıp iyi bir marka alınırsa icerik gayet bellidir, sizin dediginiz yok yok olan mamalar ucuz olanlar.iyi bir marka araştırması yapılıp verilebilir.ciğer yavru kedilere ağır geliyor, yağlı olduğu için ishal yapıyor, dediğim gibi mama en risksizi.hasta olmasın yavrucak önemli olan o
Ben kızıma tavuk ciğeri alıyorum yüreklerini ayırıyorum sokak kedilerine, ciğeri haşlayıp biraz suyuyla blendırdan geçiriyorum katı çorba gibi düşün yalaya yalaya yiyor bayılıyor bir dene istersen
Benim kedim çok bunalır tek odada her kapı açıktır bizde , şimdi küçük sorun olmaz da sonradan merakla etrafı keşfetmek koşmak oynamak mutfaktan gelen kokulara doğru gitmek isteyecektir, ama şu durumda elbette sokakta olmasından iyidir.Yani odada tikılmaktan bunalmaz dimi. Hep orda bakabilir miyim mesela? Annem hic sevmez evin içinde. Tüy dökmesinden vs tiksinir
Ooh afiyet olsun ona ya ben hayvan bakan insanlara çok dua ediyorum.ben insanlar görsünler okunsunlar diye yazdım hem de arkadaşa faydası olsun. Bu arada mamalar da pahalı evet, dolar iyice arttı mamalar da gittikçe pahalandi buna bağlı olarak. Benim de 3 tane kedim vardı bayağı maliyetli oluyordu, türk malı bir site bulmuştum en sonunda, internetten siparisle onu alıyordum en son.Keşke öyle olsa ama herkesin maddi durumu dediğiniz gibi uygun olmuyor ben çok pahalı mamalar alamıyorum mesela napim nasıl besleyeceğim kedimi11 yaşında sağlıklı çok şükür kısırlaştırılmış kuru mama ve bazen yaş mama yiyor birde ciğer yapıyorum işte veterinere sormuştum sorun olmaz dedi tabi benim kızım büyük
Evet ama devamlı vermemek lazım, haftada bir iki falan. :)Neden direk haşlayıp vermiyorsunuz kediler çok küçükten itibaren hele de böyle yumuşak bir gıdayı yiyebilir yüreği de ayırmayınız ondan da veriniz zaten tavuk ciğerinin besin değeri düşük hayvanın ihtiyacını karşılamaz
Hangi mamayı kullanıyorsunuz
Benim kedi biraz değişik yaş mama da versem suyunu yalamayı sever blendırdan çekiyorum ki en azından hepsini yiyorNeden direk haşlayıp vermiyorsunuz kediler çok küçükten itibaren hele de böyle yumuşak bir gıdayı yiyebilir yüreği de ayırmayınız ondan da veriniz zaten tavuk ciğerinin besin değeri düşük hayvanın ihtiyacını karşılamaz
Benimki zaten yan ürün niyenite yiyor :) asıl yediği kuru mama neysekiEvet ama devamlı vermemek lazım, haftada bir iki falan. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?