Yavru Kuşlar :(

Feraceli

Nirvana
Pro Üye
9 Ocak 2015
19.902
82.700
798
Merhaba arkadaşlar
Bana bi el atın annesiz sahipsiz bu yavru kusları nasıl büyütücem? Hareket ediyorlar ama ne yerler nası bakılır? Bi destek olurmusunuz.
YAVRUCAKLARIN ANNELERİ GELDİ ALDI YAVRULARINI BİLGİNİZE

Son düzenleme:
Ah kıyamam...
Hiç anlamam,bu işlerden,çok üzgünüm.

Canım evde şırınga - göz damlalığı vb. bi şeyler var mı?
Bunlardan al ya da olanı güzelce temizle.
Süt verebilirsin, tüyü çıkmamış bebiş kuşlar sütle beslenebilir,
bi de pamuğa sar, vücut ısıları düşmesin.
Ben de bi serçe büyüttüm böyleyken bulup da.

Veterinere de ayrıca sor.

Cok tesekkürler

Oy ben bunlari yeriiimm.
Anneleri nerde? Belkide geri gelicek.
Sakin dokunma derim.
Insan kokusu sindiginde annesi benimsemiyor yumurtalari kiriyor diye hatirliyorum. Belki bu yavrularada bunu yapar. Oldugu yerde kalsnlar, uzaktan goz kulak ol.

Oy ben bunlari yeriiimm.
Anneleri nerde? Belkide geri gelicek.
Sakin dokunma derim.
Insan kokusu sindiginde annesi benimsemiyor yumurtalari kiriyor diye hatirliyorum. Belki bu yavrularada bunu yapar. Oldugu yerde kalsnlar, uzaktan goz kulak ol.
Bulundim yerde çok kedi var kedielr yer bırakamam ki

Çok ama çok az besle. Ben de böyle bulmuştum yerde, kediler yemesin diye eve getirdim pamuğun üstüne koymuştum. Gagasına dokununca ağzını açıyordu.Ama o aklımda fazla yemek verdim sanırım,yaşatamamıştım

Bende aynısını kedime yaptm

ölür onlar asla yaşatamazsın, kuşcular üretim yaparken mavi bir ışık altında ısısı ayarlanmış makina gibi bir şeyde büyütüyor, muhabbet kuş satan yere götür belki yardım ederler.

Ah yavrum yaaa kiyamam onlara
Siringayla azar azar beslemek lazim sut icinde ekmek kirigi ile,ama veterinere sormalisin, bebek kuslar icin ayri bir suni sut vardir kesin onlardan alirsin,insallah yasarlar

niye onlari annesi birakti gitti diyesim geldi belkide haril haril onlari ariyor..annesi lazim onlara annesii..

boyle bi yazi buldum internetten bi oku istersen..

iki gün önce bir serçe yavrusu buldum. tüyleri çıkmış fakat yuvadan erken uçmaya çalışan hareketli bir yavru ve bu sayfayı okuduktan sonra eski tecrübelerime de dayanarak ekmek içi, çiğ susam ve mısır unundan yapmış olduğum bir bulamaçla şırınga yardımıyla besledim. Bunun yanında doğaya yabancı kalmasın diye onu boş kuş kafesine koyarak balkona koydum. Görüşüme göre tesadüf diye bir şeyin olmadığı bir dünyada yaşıyoruz ki yavrunun ötüşüne bir grup serçe gelip gitmeye başladı ve zaman zaman beslemeye devam etsemde anaç kuş gibi beslemek zor geliyordu. gece balkon kapısı açık olarak ve kafeside balkonun kapısından içeri doğru önüne koydum ve sabah kuş sesleriyle uyandığımda anaç yavruya yem taşıdığını gördüm. Evet bunun en iyi çözümünü buldum aslında sabahleyin ve onları aynı balkonda kafesi yan çevirerek balkon taşına sabitledim. Yaklaşık olarak 1 saattir gözlemlerim beni yanıltmadı. Bir müddet büyüdükten (yarı açık kafes hayatından)sonra kafesin kapılarını açmayı planlıyorum. Siz hayvan dostlarına bu yöntemden daha iyisini tavsiye edemem.

Ay cok uzuldum..
Bence bu yavrulari bi kuscuya gotur,ya da sor onlara sana bir fikir verirler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…