• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanmış olmak , tabular

Siz olaya sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz ama biz genel bir pencereden bakıyoruz. Kendi sınırlarınızı çizmek ve kendinizi korumak adına bencilce davranıyor olabilirsiniz ancak bu süreçte karşı tarafı düşünmüyorsunuz biz o kısmı da ele aldığımız için sizin hoşunuza gitmiyor.
Eğer boşanmış olduğunuzu en başta söyleseydiniz, bu kişi belki de görüşmeye hiç gelmeyecekti. Çünkü boşanmış biriyle evlenmeyi düşünmüyormuş. bu durumda siz bir başkasının vaktini ve enerjisini boş yere harcamış oluyorsunuz. İş arkadaşınız size güvenmiş, iki ayda sizi sevip arkadaşıyla tanıştırmak istemiş ama siz ona karşı dürüst davranmıyorsunuz.
Diyelim ki şöyle olsaydı tanıştınız ve beğendiniz çocuğu ilerleyen dönemde karşı tarafa 'ben boşandım' dediniz. O kişi gidip iş arkadaşınıza, 'Bana ayarladığın kişi boşanmış çıktı, benim kriterlerime uymuyor, neden önceden söylemedin?' diye sorsa; iş arkadaşınız da bu durumu ona başta söylemediğiniz için size mesafe koysa daha mı iyi olacak? Diğer iş arkadaşlarınız aranızdaki bu soğukluğu fark edip sebebini sorduğunda, arkadaşınızın 'Birini tanıştırayım dedim, meğer boşanmış ama bunu benden saklamış; hem çocuğa rezil oldum hem de dürüst biri olmadığını anladım' dediğini ve bu dedikodunun yayıldığını hayal edin.
Korktuğunuz şeyin, dürüst davranmadığınız için başınıza gelmesi daha mı iyi? Bence bu konu sizin için bu kadar büyük bi tabuysa iş ortamında özellikle bu tarz işlere hiç kalkışmamanız en doğrusu olur.

BEN İSTEMEK ZORUNDA NEDEN BENİ İSTEMİYOR ŞEKLİNDE BİR ŞEY YAZDIĞIMI HATIRLAMIYORUM . Sadece yaşadığım bir şeyi paylaştım aynı yollardan geçmiş insanlardan umut vaad eden yorum okumak istedim konunun algısı düşük insanlarla bi alakası yok yani
Neye bozuluyorsun ozaman? Gayette zorundaymış gibi bozulmuşsun. Önce sen mi saygı duysan insanlara.

Siz olaya sadece kendi açınızdan bakıyorsunuz ama biz genel bir pencereden bakıyoruz. Kendi sınırlarınızı çizmek ve kendinizi korumak adına bencilce davranıyor olabilirsiniz ancak bu süreçte karşı tarafı düşünmüyorsunuz biz o kısmı da ele aldığımız için sizin hoşunuza gitmiyor.
Eğer boşanmış olduğunuzu en başta söyleseydiniz, bu kişi belki de görüşmeye hiç gelmeyecekti. Çünkü boşanmış biriyle evlenmeyi düşünmüyormuş. bu durumda siz bir başkasının vaktini ve enerjisini boş yere harcamış oluyorsunuz. İş arkadaşınız size güvenmiş, iki ayda sizi sevip arkadaşıyla tanıştırmak istemiş ama siz ona karşı dürüst davranmıyorsunuz.
Diyelim ki şöyle olsaydı tanıştınız ve beğendiniz çocuğu ilerleyen dönemde karşı tarafa 'ben boşandım' dediniz. O kişi gidip iş arkadaşınıza, 'Bana ayarladığın kişi boşanmış çıktı, benim kriterlerime uymuyor, neden önceden söylemedin?' diye sorsa; iş arkadaşınız da bu durumu ona başta söylemediğiniz için size mesafe koysa daha mı iyi olacak? Diğer iş arkadaşlarınız aranızdaki bu soğukluğu fark edip sebebini sorduğunda, arkadaşınızın 'Birini tanıştırayım dedim, meğer boşanmış ama bunu benden saklamış; hem çocuğa rezil oldum hem de dürüst biri olmadığını anladım' dediğini ve bu dedikodunun yayıldığını hayal edin.
Korktuğunuz şeyin, dürüst davranmadığınız için başınıza gelmesi daha mı iyi? Bence bu konu sizin için bu kadar büyük bi tabuysa iş ortamında özellikle bu tarz işlere hiç kalkışmamanız en doğrusu olur.
Konu sahibi için değil de
Genelde toplum için tabu
Toplumun tepkisinden çekiniyor işte biraz da benim anladığım
Haklı olarak
Boşanmış insana vebalı gibi bakıyorlar bazı bölgelerde
Hala daha açık kapı olarak gören çirkin zihniyetler var
Kadın da çekinmiş demek ki
Paylaşmak istememiş
Keşke bitse böyle ilkel zihniyetler
Evlenmek kadar boşanmanın da doğal olduğunu idrak edebilse insanlar
Sırf bu zihniyetler muhatap olmamak için belki de bir dünya Kadın nefret ettiği adamla evli kalmaya devam ediyor
Boşanmış olma etiketini taşımamak için

Hem bekar olmakta çok matah değil
Günümüzde herkes zaten bekarken de ilişki yaşıyor.
Herkes demeyeyim de çoğu insan beraber yaşıyor , ortak tatillere gidiyor , evliliğin gerektirdiği her şeyi yaşıyor.
Bir imzanın insan hayatında o kadar önemli olduğunu düşünmüyorum şahsen.

Sanırım biraz dertleşmek istiyorum. Önce kısaca olayı anlatayım . Yeni bir iş yerine görevlendirmem oldu . Çok tatlı sıcsk ve genç bi ortamı var hemen içlerine aldılar benimsediler vs . Bu süreçte bi arkadaş adı Ayşe olsun bi arkadaşı ile beni çok yakıştırdığını tanıştırmak istediğini söyledi . Henüz yeni başladığım için hemen öyle ilişkisel şeylere karışmak istemediğimden ama bahsi geçen kişinin de niteliklerini hoş bulduğumdan geldiğinde tanıştırırsın grupcak çıkarsanız gelirim arkadaş oluruz diye geçiştirdim . Bu kişi de geldi tabi grupcak çıktık baya eğlenceli vakit geçirdik. Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm . Boşandığımdan beri karşıma uygun biri çıkmadı . Bir gün diyorum büyük ölçüde uygun birisi denk geldiğinde sırf bu sebeple beni istemezse diye . Bazen karamsar olabiliyorum maalesef .

Kişi fiziksel olarak pek hoşuma gitmedi çok çekim hissedemedim ve arkadaşça görüşebiliriz ötesini suan düşünmüyorum dedim . Tabi instalr alındı ara ara komik reelsler atıyoruz sohbet ediyoruz ama ötesi olmayacağını da altını çizerek belirttim . Yalnız bugün canımı sıkan bir diyalog yaşadık . Ben boşanmış bi kadınım bunu öyle herkesle paylaşmıyorum iş yerindekiler bilmez mesela haliyle bu kişi de bilmiyor kendisi avukat . Boşanma ile alakalı bi reels atmış konu boşanmış biri ile evliliğe geldi sordum ben istemezdim dedi . Neden dedim işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi . Tabi bi tepki vermedim ancak içten içe kırıldım üzüldüm .

BEN İSTEMEK ZORUNDA NEDEN BENİ İSTEMİYOR ŞEKLİNDE BİR ŞEY YAZDIĞIMI HATIRLAMIYORUM . Sadece yaşadığım bir şeyi paylaştım aynı yollardan geçmiş insanlardan umut vaad eden yorum okumak istedim konunun algısı düşük insanlarla bi alakası yok yani
Beğenmediğiniz adamla görüşmeyi sonlandırmaya ne dersiniz ? Birbirinizle tanıştırılma ve tanışma nedeniniz belli. Adamdan hoşlanmadıysanız, adamla sosyal medyadan konuşmayı da bırakmalısınız.

Adam kendine ara ara reels göndereceği birini aramıyor.

Umut vaat eden yorumluk bir durum da yok şu anda. Adama boşanmış olduğunuzu söyledikten sonra adam sizinle aylarca görüşüp, sonra da saçma bir bahane sunmadı neticede. Sadece fikrini söylemiş.

Ya vallahi ne darladınız insanı ya . Adam benimle görüşmek için kalkıp gelmedi bi yerden . Zaten yapılmış bi iftar programına (6 kişinin olduğu ) ben dahil edildim djdkdkd kimse emek zaman para cart curt bisi harcamadı. Başında da söyledim ilişki düşünmediğimi arkadaşça gruplarına dahil olabilecegimi . İnsanlar böyle sosyalleşiyor . Sanki bana görücü çıkmış da istemeye gelmişler gibi saçmasapan yorumlar yapmayın. Bu insanlar rahat insanlar grupça buluşup arkadaş olan gezen tozan insanlar . Kimse lönk diye umutlanmıyor yani . Bahsi geçen kişiyle yüzyüze tanışmadan instadaki takip isteğini de günlerce kabul etmedim iş flörte kaymasın diye . Adab-ı muasereti sizden öğrenecek değilim

Beğenmediğiniz adamla görüşmeyi sonlandırmaya ne dersiniz ? Birbirinizle tanıştırılma ve tanışma nedeniniz belli. Adamdan hoşlanmadıysanız, adamla sosyal medyadan konuşmayı da bırakmalısınız.

Adam kendine ara ara reels göndereceği birini aramıyor.

Umut vaat eden yorumluk bir durum da yok şu anda. Adama boşanmış olduğunuzu söyledikten sonra adam sizinle aylarca görüşüp, sonra da saçma bir bahane sunmadı neticede. Sadece fikrini söylemiş.
Tanışma nedenimi arkadaşlık ekseninde tuttum zaten merak etmeyin . Bunu masadaki herkes biliyordu kendisi de dahil . Kalabalık bi arkadaş grubuna dahil oldum gözüyle bakıyorum .

Aynen ben hiç düşünmedim o ihtimalleri değil mi sjsksks o yüzden en başından beri ilişki istemediğimi arkadaş olabileceğimizi gruplarına dahil olabileceğini söyledim . Öyle facialara yol açmamak için. Ha dediğin gibi hoşlansaydım bi bakardım geveze mi ağzı sıkı mı diye. İlk basbasa bulusmada da arkadaşımın dahi bilmediğini ve boşandığımı söyler tepkisine göre yol alırdım . Emin ol millet siz kadar tepki göstermezdi :)

Tanışma nedenimi arkadaşlık ekseninde tuttum zaten merak etmeyin . Bunu masadaki herkes biliyordu kendisi de dahil . Kalabalık bi arkadaş grubuna dahil oldum gözüyle bakıyorum .
Sosyal medya yazışmalarınız devam ederse bu durum farklı yorumlanacaktır.

işte kadınlar kolay atlatamaz ben duygularımla değil mantığımla hareket ederim . Düğün nişan bu süreçleri bi kadının ilk defa benimle yaşamasını isterim ama tabi büyük konuşmayım vs dedi .
Hiç evlenmemiş birinin kendi gibi daha önce evlilik yapmamış birini istemesi abes değil, buna sözüm yok, "tabuları var, geri kafalı" diyemeyiz fakat insanlar daha önce evlendi diye "oraya takılıp kalacak, atlatamayacak" bakış açısı çok yanlış. Bu durumlar kişilere ve ilişkilere göre değişir.
Sizi çok iyi anlıyorum, insan kırılıyor gerçekten ama bu durum sizin değerinizle ilgili değil, sakın böyle düşünmeyin.
Seneler önce boşanmıştım, eşimle geçen sene çok güzel bir nişanımız, davullu zurnalı kopmalı kına eğlencemiz ve çok zarif bir nikah törenimiz (düğün sevmiyoruz) oldu, daha önce hiç evlenmemiş gibi yaptık her şeyi. Bindallı da giydim, gelinlik de, hatta nişan elbisem özel dikimdi.
Bazıları boşanmış kadınlara bunları layık görmüyor ya, işte bu turnusol aslında, kusur gibi görenlerden en başından uzak durun diye bir fırsat.
Hiç umutsuz olmayın, böyle düşünmeyen insan da çok, Allah en güzelini ayarlamıştır.

Son düzenleme:
Ilkini benle yasasin, kadinlar kafasindan silemez falan diyen erkek de ozguvensizliginden onu diyor, sizle ilgisi yok. Ortalama medeni duzeyde birisi zaten bosanmayi sorun eden biriyle ilk evliligi olsaydi da yapamazdi. Bu zihniyetle ilgili bisey cunku. Uzulmeyin, cikar karsiniza baska insanlar. Sadece gizli sakli davranmayin bu konuda.
+10000

kimse yeni girdiği iş yerinde benim sevgilim var ben evliyim vs diye insanlara kendini tanıtmıyorsa (ki çok saçma buluyorum dur bi önce ismini ezberleyelim) sizin de ben boşandım diye söyleme zorunluğunuz yok. sizi arkadaşıyla yakıştıran iş arkadaşınıza da söylemenize gerek yok çünkü tanışma talebi sizden gelmemiş ve yeşil ışık yakmamışsınız. instadan kabul etmek flörte umuda girer falan demişler de ne alaka allah aşkına takipleşmek basit small talklar yapmak böyle bir anlam taşımıyor hevesli olsanız başka şekilde belli edersiniz zaten yani. ve flört, gelecek vs düşünmediğiniz birine de %100 şeffaf olmak zorunda değilsiniz adamlar dürüstlük abidesi sanki alsggsfhhjdf

bir de kadınların boşanmak normal gayet de paylaşırım falan diyip kızması bana gerçeklikten uzak bir yorum olarak geliyor. işe alınırken çocuk düşünüp düşünmediğimize göre bile eleniyoruz. hayatımız her noktadan gözlenip eleştirilmeye bu kadar müsaitken kendinizi daha çok hedef haline getirmemek istememeniz gayet anlaşılır. hepimiz boşanmanın çok normal olduğunu biliyoruz ama öyle bir toplumda yaşamıyoruz maalesef burada pembe gözlükleri bir çıkarsın herkes
+10000
Ben de boşanma sonrası çok zorlandım bu konuda. Evet, boşanmak ayıp değil suç değil, bunda yadırganacak bir şey de yok ama herkes biz gibi düşünmüyor, yaklaşmıyor işte. Boşandığını söylediğin an bakış açısı değişen, yaklaşımı değişen, nefes alıp verişini bile boşanma durumuna bağlayan kadın ve erkeklerle dolu toplum. Zaten onca sıkıntı yaşamışsın, travmalar atlatmışsın, bir de bu aptal tiplerle ve triplerle uğraşmak istemiyorsun. Özgüvensizlik veya ayıbını (!) saklamak değil bu. Hiçbir işyerimde ben de söylemedim kimseye, zaten ne gereği var ki? Zaman geçip içlerinde güvendiğim, dışarda arkadaşlığa devam ettiğim 1-2 kişi çıktıysa öyle paylaştım, çok da iyi yaptım.
Birileri birileriyle tanıştırmak istediğinde de aracıya durumu söylemek istemiyorsam direkt reddettim. Kendim birileriyle tanıştığımda da muhabbetin durumuna göre ya baştan söyledim ya da biraz zaman geçince paylaştım uzatmadan.
Zaten içinde savaşların var, o durumu, psikolojiyi yaşayan bilir, ahkam kesmenin alemi yok.

+10000
Ben de boşanma sonrası çok zorlandım bu konuda. Evet, boşanmak ayıp değil suç değil, bunda yadırganacak bir şey de yok ama herkes biz gibi düşünmüyor, yaklaşmıyor işte. Boşandığını söylediğin an bakış açısı değişen, yaklaşımı değişen, nefes alıp verişini bile boşanma durumuna bağlayan kadın ve erkeklerle dolu toplum. Zaten onca sıkıntı yaşamışsın, travmalar atlatmışsın, bir de bu aptal tiplerle ve triplerle uğraşmak istemiyorsun. Özgüvensizlik veya ayıbını (!) saklamak değil bu. Hiçbir işyerimde ben de söylemedim kimseye, zaten ne gereği var ki? Zaman geçip içlerinde güvendiğim, dışarda arkadaşlığa devam ettiğim 1-2 kişi çıktıysa öyle paylaştım, çok da iyi yaptım.
Birileri birileriyle tanıştırmak istediğinde de aracıya durumu söylemek istemiyorsam direkt reddettim. Kendim birileriyle tanıştığımda da muhabbetin durumuna göre ya baştan söyledim ya da biraz zaman geçince paylaştım uzatmadan.
Zaten içinde savaşların var, o durumu, psikolojiyi yaşayan bilir, ahkam kesmenin alemi yok.
Ahhh ah işte bunu kastediyorum yaşayan anlayabiliyor bi tek beni . Burada gizlediğimi kendimden utandığımı söyleyen arkadaşların böyle bi deneyimi yok o yüzden bol keseden atıp tutuyorlar . Paylaşmak istemiyorum arkadaşım kendimce sebeplerim var. Bu utandığım anlamına asla gelmiyor . Kendi psikolojimi korumaya çalışıyorum kimse kusura bakmasın.

+10000
Kendi özelimimizi ne zaman hangi şartlarda kime ne kadar anlatıp anlatmayacağımız elaleme dert oluyor gerçekten. Ben degerliyim benim geçmişimde özel ve değerli sohbet ortamlarında masaya meze yapılmayı hak etmiyor

Ahhh ah işte bunu kastediyorum yaşayan anlayabiliyor bi tek beni . Burada gizlediğimi kendimden utandığımı söyleyen arkadaşların böyle bi deneyimi yok o yüzden bol keseden atıp tutuyorlar . Paylaşmak istemiyorum arkadaşım kendimce sebeplerim var. Bu utandığım anlamına asla gelmiyor . Kendi psikolojimi korumaya çalışıyorum kimse kusura bakmasın.
Zamanla insan onu da aşıyor, o kadar da rahatsız olmuyorsun ama vakti gelmemiş henüz demek ki, kendini zorlama hiç.

Medeni kanuna göre ben de bekarım . Alnıma yazıp mı dolaşayım boşandım diye bu ne saçma bi bakış açısı
Adam boşanmış biri ile evlenmek istemeyebilir kendisi daha önce evlilik yapmamış ise. Bu çok doğal. Zaten adamdan hoslanmamissiniz da gereksiz bir alınma olmuş.

Bende boşandım ama ailemin evine alışamadım oysa annem babam çok iyiler

Hiç evlenmemiş birinin kendi gibi daha önce evlilik yapmamış birini istemesi abes değil, buna sözüm yok, "tabuları var, geri kafalı" diyemeyiz fakat insanlar daha önce evlendi diye "oraya takılıp kalacak, atlatamayacak" bakış açısı çok yanlış. Bu durumlar kişilere ve ilişkilere göre değişir.
Sizi çok iyi anlıyorum, insan kırılıyor gerçekten ama bu durum sizin değerinizle ilgili değil, sakın böyle düşünmeyin.
Seneler önce boşanmıştım, eşimle geçen sene çok güzel bir nişanımız, davullu zurnalı kopmalı kına eğlencemiz ve çok zarif bir nikah törenimiz (düğün sevmiyoruz) oldu, daha önce hiç evlenmemiş gibi yaptık her şeyi. Bindallı da giydim, gelinlik de, hatta nişan elbisem özel dikimdi.
Bazıları boşanmış kadınlara bunları layık görmüyor ya, işte bu turnusol aslında, kusur gibi görenlerden en başından uzak durun diye bir fırsat.
Hiç umutsuz olmayın, böyle düşünmeyen insan da çok, Allah en güzelini ayarlamıştır.
Siz çok temiz kalpli birisiniz zaten buradaki yorumlardan senelerdir tanıdığım kadarıyla
Yeniden mutluluğu bulmanıza çok sevindim ❤️
Bu arada merak ettim
Eşinizin ilk evliliği mi ve ailesi ne düşündü

Siz çok temiz kalpli birisiniz zaten buradaki yorumlardan senelerdir tanıdığım kadarıyla
Yeniden mutluluğu bulmanıza çok sevindim ❤️
Bu arada merak ettim
Eşinizin ilk evliliği mi ve ailesi ne düşündü
Çok teşekkür ederim, bilmukabele, güzel bakan güzel görür ❤️
Eşim de kısa bir evlilik yapmış, ikimizin de çocuğu yoktu. Ailesi o kadar iyi kalpli ve olgun insanlar ki, eşim daha önce hiç evlenmemiş olsaydı da sorun etmezlerdi. Bizim boşanma sebeplerimiz neredeyse aynı (korkunç kayın aile, aileci pasif eş), birbirimizi daha iyi anlamak açısından böylesi daha iyi oldu.
Hep dua ederdim, görgülü ve iyi niyetli insanlar olsun evleneceğim insan ve ailesi diye. Gerçekten iyi niyet, görgü, kıymet bilmek bambaşka meziyetler.
Allah hepimizi, hayatın her alanında iyi insanlara denk getirsin.

Back
X