Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Enjektörün ignesini çıkartın, agzına süt sıkın, kuşlar içmez diye düşünmeyin yarasanın yavrusuda süt içiyor.Bununla ilgili videolarda var, bakabilirsiniz.
En iyisi yarın ilk iş bebişi veterinere götūrün.Yarasa kuş değil ama memeli, o yüzden süt içebilirler belki ama kuşlar muhtemelen ölür![]()
anneyle baba kavga etmisler babanin heryeri kandi olmus bi haftayada anne yavrusunun ustundeylen ölmus anliyacginiz yavru tek kaldi su an esim mama filan.yapio bebe biskuvisi filan veriyo kus yemini tek tek veriyo agzinaAnnesi babası neden öldü ki aynı anda mi öldüler
ah calismyo olsam goturcektim izin almanda sikinti oluyo insalah ölmez yavrucakEn iyisi yarın ilk iş bebişi veterinere götūrün.
canim.tuylerif filan seyrek cikmis vaziyette yasasa bi haftaya toparlanir.biraz ayakta durcak pozisyona gelirFotosu var mı ne kadar küçük
sut vermeyi denemedi esimde.su veriyo agzina.damla damlaYarasa kuş değil ama memeli, o yüzden süt içebilirler belki ama kuşlar muhtemelen ölür![]()
Yavru mamaları satılıyor onlarla beslemeniz en doğrusu olacaktır ancak edinene kadar cicibebe, haşlanmış yumurtayı püre haline getirip sulandırmak da idare edebilir. Ben daha önce yulaf, buğday, kabuksuz kuş yemini çektirip sulandırmıştım ama şırıngadan zor geçen pütürlü bir mama oluyor. ASLA SÜT KULLANMAYIN. Kuşlar sütü sindiremiyor.
Bu arada üşüyen yavru beslenmez, anne babanın altında değilse öncelikle ısıtmalısınız. Hava ne kadsr sıcak olursa olsun destek almazsa yavru üşür. Ben plastik eldivene ılık su koyup parmak arasına yavruyu yerleştiriyordum ama çok çabuk soğuyor. Siz kendinizce bir yöntem bulabilirsiniz.
Hazırlayacağımız mamayı yavrunun büyüklüğüne göre seyreltmeli ya da yoğunlaştırmalıyız. İlk günlerde örneğin 1/4 oranında hazırladığımız mama takdir edersiniz ki yavru büyüdükçe yeterli gelmeyecektir.
Mama 38 derecede olmalı asla buz gibi ya da çok sıcak bir mamayı vermeyin. Kursakta probleme neden olabiliyor. Mamanın sıcaklığını korumak için de sıcak su dolu bir kaba mama kabını oturtabiliriz.
Yavru büyüdükçe beslenme sıklığı azalacaktır ancak 2 haftalık oluncaya kadar 2 saatte bir, 2 haftalıkken 3 saatte bir, 3 haftalıkken 4 saatte bir, 4 haftalıkken 5 saatte bir, 4 haftadan sonra günde iki kere benim de kullandığım ve önerdiğim yöntemdir. Daha az besleyenler de var tabi ki...
Yavrunun ağırlığının %10'u kadar beslenmeli.Bunu her seferinde ölçmek biraz zor oluyor ama ana fikir kursağı doldurmak...
Her beslenmede yavrunun kursağının tamamen boşalmasını beklemeli. Zaten normalde iki beslenme arası kursak tamamen boşalır. Eğer ki boşalmıyorsa ya mama fazla yoğundur ya kursak ekşimesi gibi bir problem olmuştur. Beslenmeden çok daha önce boşalıyorsa mama fazla seyreltiktir.
Yavru tek yönden beslenmemeli. Mamayı hep sağdan ya da hep soldan vermek gaga eğilmesine yol açabiliyor.
Kolay gelsin.
verdiginiz bilgi icin cok.tesekur edrim.kus suan yasiyo babamin dort tane.disisi var onlar beslermiko ayni kafese.koysak babam beslemz.diyo diger.kuslarYavru mamaları satılıyor onlarla beslemeniz en doğrusu olacaktır ancak edinene kadar cicibebe, haşlanmış yumurtayı püre haline getirip sulandırmak da idare edebilir. Ben daha önce yulaf, buğday, kabuksuz kuş yemini çektirip sulandırmıştım ama şırıngadan zor geçen pütürlü bir mama oluyor. ASLA SÜT KULLANMAYIN. Kuşlar sütü sindiremiyor.
Bu arada üşüyen yavru beslenmez, anne babanın altında değilse öncelikle ısıtmalısınız. Hava ne kadsr sıcak olursa olsun destek almazsa yavru üşür. Ben plastik eldivene ılık su koyup parmak arasına yavruyu yerleştiriyordum ama çok çabuk soğuyor. Siz kendinizce bir yöntem bulabilirsiniz.
Hazırlayacağımız mamayı yavrunun büyüklüğüne göre seyreltmeli ya da yoğunlaştırmalıyız. İlk günlerde örneğin 1/4 oranında hazırladığımız mama takdir edersiniz ki yavru büyüdükçe yeterli gelmeyecektir.
Mama 38 derecede olmalı asla buz gibi ya da çok sıcak bir mamayı vermeyin. Kursakta probleme neden olabiliyor. Mamanın sıcaklığını korumak için de sıcak su dolu bir kaba mama kabını oturtabiliriz.
Yavru büyüdükçe beslenme sıklığı azalacaktır ancak 2 haftalık oluncaya kadar 2 saatte bir, 2 haftalıkken 3 saatte bir, 3 haftalıkken 4 saatte bir, 4 haftalıkken 5 saatte bir, 4 haftadan sonra günde iki kere benim de kullandığım ve önerdiğim yöntemdir. Daha az besleyenler de var tabi ki...
Yavrunun ağırlığının %10'u kadar beslenmeli.Bunu her seferinde ölçmek biraz zor oluyor ama ana fikir kursağı doldurmak...
Her beslenmede yavrunun kursağının tamamen boşalmasını beklemeli. Zaten normalde iki beslenme arası kursak tamamen boşalır. Eğer ki boşalmıyorsa ya mama fazla yoğundur ya kursak ekşimesi gibi bir problem olmuştur. Beslenmeden çok daha önce boşalıyorsa mama fazla seyreltiktir.
Yavru tek yönden beslenmemeli. Mamayı hep sağdan ya da hep soldan vermek gaga eğilmesine yol açabiliyor.
Kolay gelsin.
anne babayla kavga etmis babanin kafasi filan.kandi òlmustu aradan bi hafta gecti annede yavrusunun ustune yatmis pozisyonda ölmustu tabi yavrusuda ölmüs tek bi ayri kaldi.sadece:-(Anne babası nasıl öldü? Yavrular için mama filan vardır kuş satan yere sor bakalım
Yarasalar uçan memeli grubuna girdiği için o sakın süt verme.Enjektörün ignesini çıkartın, agzına süt sıkın, kuşlar içmez diye düşünmeyin yarasanın yavrusuda süt içiyor.Bununla ilgili videolarda var, bakabilirsiniz.