Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin bilerek aşağılanmaması için 'Yavuz' konulduğunu söyledi.
Sitene Ekle


Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı.

''ALEVİ OLDUĞUM ANLAŞILMASIN DİYE...''

Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? Ak Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.

SALONDAKİLER UZUN SÜRE ALKIŞLADI

Yavuz Bingöl, daha sonra Bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
milliyet
 


Eskiden olan baskı ve dayatmalar bu ezilen kitleyi bu tarz yollara başvurmaya teşvik etmiştir.
Ülkemizin ayıbı, yüz karası ...
Sırf mezhep farklılığından dolayı evlerinin kapılarına işaret koyulup ardından taşlanan, Madımakta yakılan, Camiye namaz kılmaya gittiklerinde sopalarla kovalanılan Aleviler ..
Hep ezildiler ama yinede Atalarına, Ülkelerine, Cumhuriyetlerine baş kaldırmadılar.
Tıpkı kendileri gibi yine ezilenin yanında oldular.
Hala daha ülkemizde alevi olduklarını gizleyen insanlar var.
Ve hala daha alevinin evine girilmez, onların yemekleri yenilmez haramdır düşüncesine sahip cahil yobazlar var.
İşlerine gelince Yaradılanı seviyorlar yaradandan ötürü ama lafta, sözde ...
 
bu arada enteresan bi tesadüftür bir arkaşımın soyadı yavuz ve aleviler, acaba onun dedeside mi aynı sebeble yavuz soyadını seçti, gerçi ben bu padişah ve alevilerin olayını hiç bilmiyorum, üstün körü burda okumuştum bişeyler
 
ben de yavuz bingölü anlayamıyorum, davutoğlunun 'alevilerin nasıl chpli olabildiklerine hep şaşmışımdır' dediği gibi, ben de akp li olanlara şaşıyorum yani

aynen alevileri bu kadar küçümseyen bir partiyi nasıl tutabiliyorlar aklım almıyor.

Örneğin.Berkin Elvan olayı
 
alevilerin farklı isimleri mi oluyormuş
 
Sanatçı akp yi destekliyorsa kendini satmış,chp.yi destekliyorsa aydın ! oluyor ne hikmetse

Ben öyle birseymi dedim? Ben partizan degilim. Chp'de hic bir zaman aleviler icin birsey yapmamistir. Aleviler artik baska alternatif yok diye chp'ye oy veriyor. Yoksa chp'nin alevi haklar adina pek bisey yaptiklari yok.

Ancak akp'nin alevilere karsi tutumu cok belli. Erdogan "alevilik hz ali'yi sevmekse, bende aleviyimdir" ve "aleviler dinsiz" felan gibi seyler söyleyen birisidir.

Bu durumda Yavuzun "erdogan harika bir liderdir" demesi, 1940larda bi yahudinin cikip "hitler harika bir liderdir" demesine benzer.
 
Akp aşırı derecede ayrımcı ve resmen insanları kışkırtıyor bunu bile bile nasıl destek veriyorlar anlamıyorum
 
CHP 1921 Koçgiri, 1937 Dersim, Kahraman Maraş, Sivas, çorum, Malatya, Gazi mahallesi vd lerin de Aleviler yakılıp, kıyılıp, yok edilirken hep iktidarda veya iktidar ortağıydı. Köy Enstitülerinin kapatılarak, yerine İmam Hatip Okullarıyla Kur'an Kursları açılarak, bugün şikayetçi olduğunuz gerici partilerin temelleri 1947 deki CHP nin tek parti diktatörlüğünde atılmadı mı?

Bunlara rağmen, chp.ye oy veren aleviler başka seçenekleri olmadığından oy vermiş oluyorda ,akp.ye oy verenler direk kendini satmış oluyor öylemi ?
 
Akp benim gözümde chp den daha iyi tabiki amaaaa keşke şu kışkırtmaları olmasa belki ozaman şuan desteklemeyen birçok insan sempati duyacak.şu durumda desteklemem tabi
 


Bisey sorcam, eger bir parti baskani "sünniler aslinda ateist" yada alayci bi sekilde "sünniliklik sadece hz muhamedi sevmek ise, bende sünniyim" gibi seyler söylese, sen o partiye oy verirmisin?
 
Bisey sorcam, eger bir parti baskani "sünniler aslinda ateist" yada alayci bi sekilde "sünniliklik sadece hz muhamedi sevmek ise, bende sünniyim" gibi seyler söylese, sen o partiye oy verirmisin?

sen bu cümleyi çarpıtarak sunmuşsun bana,ama işin aslı o değil
Tayyib Erdoğan öyle bişi söylemedi,ne çok seviyorsunuz olayları çarpıtmayı
yazmama gerek yok,videdo'yu izle,çokta güzel konuşmuş,birebir katılıyorum dediklerine
alisiz aleviler var dedi,bütün alevileri kastetmedi

 
alevilerin farklı isimleri mi oluyormuş

Yavuz Sultan Selim zamanında Türkmen Alevi katlettiği için Alevilerin içinde asla yavuz ismini kullanan biri yoktur canım.
Bunu da bir çok insan bildiği için Alevi oldukları anlaşılmasın diye koyulmuş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…