Sanatçı Yavuz Bingöl, Alevi anne babanın çocuğu olmasına rağmen isminin bilerek aşağılanmaması için 'Yavuz' konulduğunu söyledi.
Sitene Ekle
Yavuz Bingöl: Alevi olduğum anlaşılmasın diye ismimi 'Yavuz' koydular Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tunceli Üniversitesi'ndeki programına katılan sanatçı Yavuz Bingöl, isminin neden "Yavuz" olduğunu açıkladı.
''ALEVİ OLDUĞUM ANLAŞILMASIN DİYE...''
Bingöl, "Adım Yavuz ama Alevi ana babanın çocuğuyum. Anne ve babama sordum 'Niye koydunuz?' diye. Babam 'Bilerek koydum' dedi. Alevi olarak aşağılandığım zaman ilkokul ikinci sınıftaydım. Alevi'nin ne olduğunu bilmiyordum. Anneme sordum. Annem, 'Dünyada iki türlü insan var; bir iyi, iki kötü insanlar. Siz iyi insanlar olacaksınız' dedi. 50-60 yıldır aldatılmıştır. Katliamlara uğratılmıştır. Peki niye buradayım bugün? Ak Parti hükümetinin Türkiye'nin kangrenleşmiş sorunlarıyla ilgili çok ciddi çözüm önerileri vardır. Barış sürecinde çok iyi bir yere geldik. Başbakan'ın dediği gibi çok iyi yere geleceğimize inanıyorum" dedi.
SALONDAKİLER UZUN SÜRE ALKIŞLADI
Yavuz Bingöl, daha sonra Bağlama çalarak 'Sarı Gelin' türküsünü söyledi. Daha sonra 'Dersim Dört Dağ İçerisinde' adlı türküyü söyleyen Bingöl, salondakiler tarafından uzun süre alkışlandı.
milliyet
ben de yavuz bingölü anlayamıyorum, davutoğlunun 'alevilerin nasıl chpli olabildiklerine hep şaşmışımdır' dediği gibi, ben de akp li olanlara şaşıyorum yani
ben de yavuz bingölü anlayamıyorum, davutoğlunun 'alevilerin nasıl chpli olabildiklerine hep şaşmışımdır' dediği gibi, ben de akp li olanlara şaşıyorum yani
Sanatçı akp yi destekliyorsa kendini satmış,chp.yi destekliyorsa aydın ! oluyor ne hikmetse
alevilerin farklı isimleri mi oluyormuş
Zamaninda Yavuz Sultan Selim 40.000 Aleviyi katletmis, "Yavuz" isminin aykiriligi buradan geliyor.alevi ismide m, varmış..çok şaşırdım...
AKP'nin alevilere karşı olduklarını düşünmüyorum
adam ne yapsa yaranamz zaten
chp ne yapmış bu güne kadar
bu haberde gayet memnunlar hallerinden
şimdi bunlarada satılmış dersiniz
zaten AKP'li olan ünlüler,aleviler hep satılmış sizin gözünüzde
http://www.haber7.com/ic-politika/haber/1219283-alevi-derneginden-kilicdarogluna-dava
Bisey sorcam, eger bir parti baskani "sünniler aslinda ateist" yada alayci bi sekilde "sünniliklik sadece hz muhamedi sevmek ise, bende sünniyim" gibi seyler söylese, sen o partiye oy verirmisin?
alevilerin farklı isimleri mi oluyormuş
aynen alevileri bu kadar küçümseyen bir partiyi nasıl tutabiliyorlar aklım almıyor.
Örneğin.Berkin Elvan olayı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?