- 26 Eylül 2018
- 640
- 2.010
- 113
- Konu Sahibi baklavacheesecake
-
Hayır tabii ki maille konuşuldu. Ya sorunların çoğu zaten Pandemi döneminde çıktı. Başka arkadaşlarımızla da benzer durumlar oldu ve onlara da iki hafta kala seçmelilerinde sorun olduğu söylendi.Danışmanınızla mail üzerinden mi haberleştiniz senelerdir yoksa sözle konuşulup geçildi mi? Mail’ler duruyorsa öğrenci işlerine bana böyle bilgi verildi bunu siz düzelteceksiniz deyip çemkirin. Ama sözlü ise yapılacak bir şey yok? Babanızla böyle bize anlattığınız gibi anlatın ve yine 2021 yılında mezun olacağınızı diplomada yaz okulunda mezun oldu gibi bir şey yazmayacağın söyleyin. Bir de yazarken aklıma geldi benim üniversitemde alıp kaldığınız dersler arasında mezun durumunda iseniz 3 dersten tek ders sınavına girebiliyorsunuz. Bölümünüzle konuşun yök e göre tek ders sınavı açmak zorundalar
Ya gerçekten kaldığım için kalsam tamam doğru zaten öyle bir durumda mertçe çıkar söylerim evet benim hatam diye, ama benim hatam bile değil :/ M muhtelif Evhamli Hatun’un dediğini dikkate aldım, öğrenci işlerine gideceğim bir dilekçe vereyim en azından denedim derimBen de kaldım kaç kere yaz okuluna. Ayıp değil günah değil. Sanki sınıfta kalan ortaokul ogrencisisin. Dünyanın en doğal şeyi üniversite okuyan bir insanın yaz okuluna kalması. Hiç sebeplere bahanelere girme, mutsuz bir şekilde yaz okuluna kaldığını söyle. Kimsenin de laf etmeye hakkı yok. Her sınavı geçeceksin diye bir kaide yok, üniversite kolay degil, hele ki aptal bir online egitim aliyorsan
Hayır almam gereken dersler değilmiş konu, NA ve FF olan iki dersi saymazsak yeterli seçmeli ders sayısına ulaşıyorum. Yanlış ders alma durumu yok yaniFazla ders aldığınız için,o iş almanız gereken derslerden almayıp,başka dersleri almanızdan kaynaklanıyordur.
Seçmeli dersim dışında FF yok. Bir seçmeli dersten de danışman hatası yüzünden NA kaldı. Ama bu seçmeli derslerin yerine başka dersler aldım. Yani iki tane fazladan ders aldım.FF olan dersler Dd veya Dc ye yükselttiniz mi?
Hala FF mi
hocaya söyleseydin defalarca sordum ben size hocam diyeArkadaşlar selam,
Lütfen linçlemeyin bu konu çok önemli.
Bu dönem üniversite bitecekti. Derken hesapta olmayan bir eksiklik ortaya çıktı ki danışmanımla defalarca kez konuşmuştum ve bir sıkıntı olmayacağına, ders sayımın eksik çıkmayacağını teyit etmişti. Şimdi yaz okuluna kalmam gerekiyor. Dönem içerisindeki her konuşmamızda sıkıntı olmayacağını söylemişti, mezuniyete iki hafta kala dün gece yazdı bunu. Evet daha önce seçmelilerde sorun yaşadım ama sonra onları telafi için ders aldım. Kaldığım iki seçmeli ders haricinde aldığım seçmeli dersleri sayınca gerekli ders limitine ulaşıyorum. Hoca da bu farkı kapatmak için fazla ders alabileceğimi söylemişti, dün gece de diyor ki hayır fazla ders almışsın alamazsın yaz okulu yapacaksın.
Tabii ki bunu aileme söylemek zorundayım. Ama nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum. Yani ortada ciddi anlamda suçlu olduğumu düşünmüyorum. Yine de ailem beni suçlayacak gibi hissediyorum. Annem çok kızmaz sonuçta çok suçlu değilim ama babam delirir. Adam da haklı mezun olacağım diye biliyor. Nasıl anlatsam sizce?
Söyledim zaten konuşmalar elimde. Ben size söylemiştim sıkıntı olmayacak demiştiniz dedim, yok. Gerekeni yaptım da iki hafta sonra buradan çıkacağım inşallah Türkiye’ye gitmeden sorun çözülürhocaya söyleseydin defalarca sordum ben size hocam diye
Yok. Annem kızmadı zaten, yazık o da üzüldü Hatta anneannem de yanındaydı seninle uğraşmasınlar ha dediler, çok sinir bozucu yani kendi başarısızlığın değil ve bu resmen hırsızlık dediler. Babama daha söyleyemedim :/Isi biraktin mi kadayif?
Kendi ayaklarin uzerinde durabiliyor musun, öyleyse mesleginde sana cok avantaj saglayacak bir yogunlastirilmis egitime katilacagini söyle ve hic uzatmalarina izin verme.
İşin garibi profesör oldu? Nasıl oldu hala bilmiyoruzDanismanin bence biraz tecrubesiz. Ben olsam rektorlukte ogrenci isleri daire baskanligi olur, orayla konusurdum durumu anlatirdim ogrenirdim. Bir de fakultenizin ogrenci isleri de bilir. Danismaninin yaptigi aciklama bana sacma geldi. Kaldigin secmeli derslerin yerine ders almissin zaten. Kredin de tutuyorsa yaz okulu demesi cok sacma.
Profesor olmasi ile danismanlik ayni sey deguil. Kendi alaninda uzmanlik basja, danismanlik baska. Belli ki ders yonetmenligini bilmiyor ve danismanlik konusunda da tecrubesiz. Bence siz bu konuyu enine boyuna arastirin ogrenin. Bunun icin sene kaybiniz olmasin ya da bos yere yaz okuluna gitmeyin. Eksik dersiniz olsa anlarim da fazla ders aldim diyorsunuz.İşin garibi profesör oldu? Nasıl oldu hala bilmiyoruzbu durumu tek ben yaşamadım. Birkaç arkadaşım daha aynı durumda. Bakalım ne çıkacak.
Bir de docentlik profesorluk kadrolari hocanin yayinlari, yapilan calismalari degerlendirilerek verilir, danismanlik bilgisine bakilmaz.İşin garibi profesör oldu? Nasıl oldu hala bilmiyoruzbu durumu tek ben yaşamadım. Birkaç arkadaşım daha aynı durumda. Bakalım ne çıkacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?