• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaz Tatili

İlk yazdığında baktım canım.Ve tırstım sanki :) Hap alacağım sanırım
tampon takmakta bişey yok
oldukça basit
pamuklu bi fitil gibi düşünün
oraya parmağınızla ittiriyosunuz 4-6 saat sonra zaten içi sıvı dolunca yavaş yavaş aşağı geliyor ipinden tutup çekiyosunuz. bu kadar.
ama toksik şok tan ölümlere de neden olabilir yazıyor üstünde. dikkatli kullanmak lazım

Kızlar biz hiç hesaba katmadan bayram planı yaptık ve adetim tatile gideceğimiz gün başlıyor :KK43: Adet geciktirici deneyimi olanlar yardım edebilir mi? Ne almalıyım,ne zaman başlamalıyım? Bu haplarla ilgili hiç olumlu yorumlar yok internette,herkes kötülemiş nerdeyse.

Ben kullandım hiçbir sorun olmadi
Eczaci nasıl kullanmak gerektiğini söylüyor

Tampon da bir seçenek tabiii

bende kullanacağım
tampona güvenmiyorum sadece işim denize girdi çıktı değil ben oraya gönlümü eylemeye de gidiyorum :eek:
nasıl baslanacagını bılmıyorum ama bende

tampon takmakta bişey yok
oldukça basit
pamuklu bi fitil gibi düşünün
oraya parmağınızla ittiriyosunuz 4-6 saat sonra zaten içi sıvı dolunca yavaş yavaş aşağı geliyor ipinden tutup çekiyosunuz. bu kadar.
ama toksik şok tan ölümlere de neden olabilir yazıyor üstünde. dikkatli kullanmak lazım
Ya düşününce tuhaf geliyor asla rahat edemem ben onla,hem de adetim 6 gün sürüyor,tatilim de 6 gün.Okadar gün tamponla dolaşılmaz sanki:KK45: Ben böyle kör talihin... Sen ne yapacaksın peki?

benimde normalde adetim sancılı geçer, bi sene tatile gittiğimde almıştım geciktirici, delirtti beni delirtti, adet olmuşsun gibi ağrın var ama olmuyosun. tatil burnumdan gelmişti. tampona sıcak bakmıyorum havuzda denizde mikrop kapma riskin var bide üstüne tampon, riske atmaya değmez bence.

benimde normalde adetim sancılı geçer, bi sene tatile gittiğimde almıştım geciktirici, delirtti beni delirtti, adet olmuşsun gibi ağrın var ama olmuyosun. tatil burnumdan gelmişti. tampona sıcak bakmıyorum havuzda denizde mikrop kapma riskin var bide üstüne tampon, riske atmaya değmez bence.
Canım peki önerin nedir :) Tatile gitme diyorsun anladığım kadarıyla

Canım peki önerin nedir :) Tatile gitme diyorsun anladığım kadarıyla
:KK48: hormonların ve hijyenik bakım mı tatilde denize girmekmi önemli bunun kararını vermelisin, yerinde olsam tatile giderim ama denize girmem yada imkanım varsa ertelerim. çünkü hormonları alt üstü ediyor hap gerçekten değmez

bende kullanmıştım 17 yaşında falandım galiba pembe bir haptı belli saatlerde kullandım 2 gün gecikti sadece çok bir faydasını görmemiştim :110:

deniz görmeyeli 5-6 yil olmustur :mad:
hap kullan gitsin bence,, tampon isi zor

:KK48: hormonların ve hijyenik bakım mı tatilde denize girmekmi önemli bunun kararını vermelisin, yerinde olsam tatile giderim ama denize girmem yada imkanım varsa ertelerim. çünkü hormonları alt üstü ediyor hap gerçekten değmez
Erteleme olursa bayram tatilinden yararlanamayız,senelik izin gider. O yüzden erteleme işi biraz zor.O kadar para verip denize havuza girmemek de saçma.Hormonları es geçiyorum yani :KK48:

Erteleme olursa bayram tatilinden yararlanamayız,senelik izin gider. O yüzden erteleme işi biraz zor.O kadar para verip denize havuza girmemek de saçma.Hormonları es geçiyorum yani :KK48:
sen bilirsin canım :KK52:

Ben geciktirici kullanmıştım 2 sene önce hiçte öyle bir sorun yaşamadım. Bıraktıktan 3 gun sonra kanamam geldi. Hap kullanırken sadece adet olacak gibi göğüslerimde falan şişkinliğim vardı ağrı falan yaşamadım. Kanama başladığında da normal regl sancısı yaşadım düzenimde bozulmadı.
Tamponun ise rahatlıgını bir defa yasadıktan sonra pede lanet edeceksiniz. Zaten içinizde oldugunu hissetmiyorsunuz oyuzden rahat edemem diye düşünmeyin.
Ama havuza denize girerken tavsiye etmem cunku su cekme özelliği var enfeksiyon kaparsınız belki.
Yerinizde olsam geciktirici kullanırdım.

Bu iş için özel olarak bir kimyasal kullanacağınıza -daha önce cinsel deneyiminiz olduysa- tampon kullanmanızı öneriyorum. Tampon kullanarak denize, havuza girebilirsiniz. Ancak en geç 4 saatte bir mutlaka değiştirin, sağlığınız için..

Geciktirici kullanın adetinizin tahmini başlangıç gününden 2 gün önce başlayın. Korkmayın çok yan etkisi olmaz...bıratıktan 2-3 gün sonra adet olursun...ben kullanıyorum bazen şimdiye kadar bir yan etkisini görmedim...ama bir doktor olarak şunu söylemeliyim ki tampon çok daha tehlikeli... O kan 3-4 saat vücudunuzda bekliyor ve staf denen bakteri üreyebiliyor sonucu ölümcül toksik şok sendromu olabiliyor.. O olmasa bile mens kanının vagen içinde beklemesi iyi değil. İlaç ismi öneremem yanlış olur, aile hekimi, eczacılara sorun onlar bilir...

P....n kullaniyorum ben boyle durumlarda, regl gunune 2-3 gun kala baslanip gunde 3 tane kullaniliyor (2 de yetiyor bana) biraktiktan sonra de en gec 3 gun icinde regl olunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ondan ayri swn su an diyince farkettim.
Benim adet gunum yolculuk gunune geliyo:mad:Of yaa.
Insalah pek agrim olmaz.

Back
X