Yaz temizliği

das_das

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
100
91
98
44
Merhabalar herkese,, çok gözümde büyüyen bir konu.. Yaz temizliği.. Kızlar kızım lgs ye girdiği için evde herşey birbirine girmiş durumda o süreçte hiç birşey yapamadım. İş yerinden izin alma durumum kesinlikle yok. Hafta sonu evde oluyorum ama 2 günde bitecek iş değil. Hafta içi akşam da çok yorgun geliyorum 😒ama yinede canımı dişime takıp temiz temiz oturmak istiyorum. Nasıl tavsiyeleriniz olur ben bu işi çok uzamadan nasıl pratik hale getiririm? Herşeyin elden geçmesi lazım nasıl bi sıralama yapsam dolap çekmece içleri bile karmakarışık.🤦‍♀️

Her gün ufak ufak yapın, hafta sonu da büyük büyük yaparsınız? Öncelikle yapılacak işleri listelemek, sonra bunları kolaydan zora doğru sıralamak ve o sırayı da zaman aralığına göre bölmek işe yarayabilir diye düşünüyorum.

Öyle büyük temizlik hiç yapmadım ben, gördüğümde temizlerim, toparlarım. Birkaç aydır evdeyim (taşındım), burada haftalık temizlik hiç yapmadım mesela. Her gün belli yerleri yapıyorum, gördükçe. Zaten evi süpürürken hep dip köşe süpürmeye çalışırım. Öyle olunca çok tozlanmıyor.

Mesela yatak odası çok dağılmıştı, iki gün önce akşam oraya girdim. Ufak tefek olduğu kadar elden geçirdim. Dün yatağın altını tozlu gördüm, orayı süpürdüm. Orayı süpürmüşken de evi güzelce süpürdüm. Bugün ise evi şöyle bir üstten geçtim. Her gün üstten geçsem nereden baksan 10-12 gün rahat gider böyle. Kapıları da dün sildim (süpürge şarj okurken onu yaptım). Yarın da cam silerim belki (havaya bağlı). Onun dışında günlük rutin iş dışında bir şey kalmıyor geriye.

Siz de buna benzer yapamaz mısınız? Ben çalıştığım dönemde son birkaç yıldır haftalık yardımcı alıyordum. Evim çok büyüktü, başka türlü olmuyordu. Fiziksel olarak da hamilelik vs derken çok yıprandım. Daha toparlanamadım bile. Bir yardımcı çağırsanız, siz kızınız ve gelen kişi birlikte girseniz mesela? Bir günde biter böylece.

Haftasonu temizlikçi kadın çağırın. Siz dolap içlerini halledin, o da temizlik yapsın.
Halıları yıkatmaya gönderin. Koltuk ve yatak için de koltuk yıkamacı çağırın.
Ben bu sene böyle yapacağım

Back
X