yazın bakıp kışın bırakıp gittiğimiz hayvanlar

gul2016

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2019
6.280
13.196
198
KK’nin sevgili hayvan sever dostları; Her zaman eleştirilen bir konu var o da yazlık ilçede kedi ve köpeklerin yazlıkçılar tarafından beslenip alıştırılıp sonra da terk edilip gidilmesi konusu. Ne var ki işte hayvan geliyor ve aç, aç olduğunu görüyorsunuz ve bir şeyler verip doyuruyorsunuz hayvanı, öyle aç bırakmak da olmuyor göz göre göre. Bu çok zor bir ikilem. Şimdi bizim kışın da gelip gittiğimiz yazlığımız var. Kış olduğu için etrafta kimse yok hayvanlar aç. İleride bir sitede bir komşu var onlar kışın besler ama onlar da gidiyorlar. Bizim eve düzenli gelen üç kedi var, bazen dört oluyor. Hergün geliyorlar, başka besleyen yok, siteye de gitmezler, gitseler de o komşu orada olmayacak zaten. Şimdi biz de üç haftalığına şehre gideceğiz; kedileri götürmem asla mümkün değil. Arada gelmemiz de mümkün değil. Bu kedilere çok üzülüyorum. Kış da bastırdı ve bunlar açlıktan ölürse diye korkuyorum. Mama vermesi için rica edebileceğim hiç kimse yok. Ben damacana şişesine mama koyup baş aşağıya sabitleyip bir düzenek yapmayı düşündüm. Onlar yedikçe mama eksildikçe damacanadan dökülecek şekilde olur mu sizce? Başka ne gibi önerileriniz olur?

Aynı öneriyi yapacaktım. Şişelerle üç beş tane öyle bi düzenek yapabilirisiniz. Çok büyük sevap. Yazık yavrular eve alışıyor pat diye kış günü sokakta kalıyorlar.

Kedileriniz adına ben teşekkür ederim size ne güzel düşünmüşsünüz ❤

Aynı öneriyi yapacaktım. Şişelerle üç beş tane öyle bi düzenek yapabilirisiniz. Çok büyük sevap. Yazık yavrular eve alışıyor pat diye kış günü sokakta kalıyorlar.
Kedileriniz adına ben teşekkür ederim size ne güzel düşünmüşsünüz ❤
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Düzenekleri böyle hazırladım. Sundurmaya koyacağım, sundurma kapısı aralık kalacak. Damacanayı baş aşağı sabitlemekte zorlandım ben de bir arkadaşın tavsiyesi ile dibine delik açtım. Süngerin olduğu yer delik süngeri çekip bırakacağım, oradan mama dökülüyor, en kötü olasılıkla pati atar çıkartırlar yine, tek mahsuru mama bitmeye yakın en geridekilere ulaşamayabilirler. Sizce delik küçük mü olmuş iyi mi?
WhatsApp Image 2019-12-19 at 20.02.18.webp
WhatsApp Image 2019-12-19 at 20.02.46.webp

Çok güzel olmus ellerinize sağlık.
teşekkür ederim. Bu düzeneği kurmak isteyenler için bir geribildirim yapayım: Birinci düzenek işe yaramadı çünkü ağız kısmında mamalar sıkıştı, yüzey gerginliği yüzünden yerçekimi etkisiz hale geldi. Tepesine küçük bir delik deldim vakum etkisi kırılsın diye ama en azından kedinin pati atıp yüzeyde sıkışanları oynatabilmesi için bir mesafe bırakacak şekilde yerleştirmeye dikkat etmek gerekiyor.

yağmur almayacak şekilde bir leğene mama koyma imkanı varsa öyle yapsanız?veya bu şekilde birşey.ben parktakiler için buna benzer birşey yaptım işe yaradı ama gelip alıyorlar şu şişe toplayanlar.bu şekilde bir damacanayı sabitleyip kedi evide yaptım çok fonksiyonlu birşey olmuştu ama çalındı ne yazıkki hepsi bende yıldım artık.hayvanı alıp zaman geçirip nasıl arkalarına bakmadan gidiyorlar gerçekten anlamıyorum.

eski-damacanalar-sokak-hayvanlarina-yem-kabi-oldu-815327.webp

Burada da bir tane ev kedisi var,apartmana girmiş.Yaş mama ve kuru mama koyduk ama yemedi şöyle bir koklayıp bıraktı.Her yere fotosunu gönderdik sahibi arıyorsa bulsun diye ama geri dönen olmadı.Haşlanmış tavuk eti yedi sadece mamalara hiç dokunmadı bir şey olmaz inşallah.

Back
X