- 19 Aralık 2015
- 330
- 407
- 18
Şimdi ben bu durumun çok benzerini yaşadım. Ailesindeki bu sorunları görmeme rağmen, evliliğe taşıdım.
Eşim bu nişanlılik sürecinde nasıldı? Her şeyi benim istediğim gibi yapmaya çalışır. Zaman zaman arada kalır, zayıflık gösterir ama bana hak verirdi. Ama zamanla evlendikten sonra özellikle, mutlaka nişanlınin değişeceğine inanıyorum. Zaten doldurusa gelişlerini görmüşsun.
Benim nisanliyken eşim doldurusa gelmeden zaman zaman bocalama yaşardi.ama beni kırmamaya çalışırdı hatta ailesi ileriye gittiğinde ailesine gereken cevabı verip restlestiği de olurdu. Kv dediğin gibi tansiyon , sinir krizi hep duygu somuruleriyle bisekilde eşimin duygularını sömürürdu.
Ben dedim ki nisanliyken böyle nasıl olacak nasıl gidecek şimdiden böyleler, evlenince ne olur gibi ciddi endişeler yaşadım. Eşim evlenince böyle olmaz , ben laf ettirmem eşime. Şu An daha düğün olmadığı için karisiyorlar vs dedi. Benim de gonlumu kırmadıgi için onun zor da olsa bi denge tutturacagina inanmak istedim.
Fakaat böyle olmuyor. Ne mi oluyor? KV ve görümce sürekli seninle ve evliligimiz le uğraşmaya devam ediyor evlendikten sonra da. Eşine bişey söylediğinde onlar hakkında rahatsız olduğunu söylediğinde bu sefer ilk aylardan itibaren sana söylüyorum öyle değişecek ki tepkileri ve konuşmaları. Hay ben sana nerden inandım nerden güvendim diyeceksin.
Evliliğin ilk zamanları diye elin kolun da bağlanacak. Defalarca boşanmayi da dusuneceksin. Pismanlik da duyacaksin.
Bunlar yaklaşık olarak benim tecrübeleri. Çok benzer geldi diye paylaşmak istedim önünü gör istedim. Nişanlınin anlayışı öyle surmeyecek. Bir süre sonra hep onları haklı görecek. Ve sen kötü gelin ilan edilecektir onlar melek.
Ayrilin yazmayın demişsin. Bana sorsan şu anda evliliğimde yaşadığım problemlere baktığımda bin kere o nişanı keşke atsaydim diyorum. Çünkü evlendikten sonra her şey çok zorlaşıyor.
Eğer anormal şeyler hissediyorsan inan ki hersey daha da anormallesiyor. Ve pismanliklarinla kalıyorsun ortada. Benim ilk önereceğim şey ayrılman olacak. Belki içinde bişeyler yarım kalacak ama evlendikten sonra boşanmak inan daha kötü.
Ha ille ben evlenicem çok seviyorum gözüm başka bişeyi görmüyor. Benim nişanlım bana öyle davranma
Çok dua ettim ibadet filan da ettim kandil dolayısıyla da. Bi denk getirip lafını soktu; düzeltmek için yapıyosan yapma zamanında yapmadın , dedi.
Sana çok çok teşekkür ederim. Psikolojik baskıyı gördüğün için. Kesinlikle beni bu mahvediyor. Yaşamayanin çok anlayabileceği bişey değil. Bu yüzden çok kizamiyorum bu yorumu yapanlara. Sadece onların adına seviniyorum, böyle durumlardan bihaberler evlerinde küçük problemlerden soğuk rüzgarlar esmiyor diye.
k biz çok mutlu olucaz inanıyorsan. Sana tek önereceği şey LÜTFEN ANNEN NİYE BÖYLE ABLAN KARDEŞİN NİYE BÖYLE SİZ BÖYLESİNİZ SÖYLESINIZ DEME...
Neden deme biliyor musun ? Çünkü sen bunları bilerek bu yola çıkıyorsun. Onlar bu özelliklerini senden gizlemiyorlar ki. Sen ailesi hakkında konuştukça zamanla o ailesine daha çok yaklaşacak ve hak verecek. Bu sefer basliycak huzursuzluk lar , kutuplasmalar.
Devam etmek istiyorum diyosan buna çok dikkat et derim. Ve Saygıyı asla elden bırakma. Saygıyı da bitiren şey çoğunlukla aile konularında yüz göz olmakla başlıyor.
Susabileceksen, dik başlıyim diyorsun ya degisebileceksen devam et derim. Gercekten yaşadıklarımı yaşamanın istemem. Sonra güzelim sevgiye yazık oluyor. Annen ablan derken bakmissin uzaklasmissiniz birbirinizden...
En doğru kararı verip mutlu olmanı dilerim...
Gonulden tesekkur ederim
Umarim seninde hersey gonlunce olur omrunun sonuna kadar
Ben bilemiyorum, guzel giden herseyin bu aile yuzunden boyle konular dusunmem kabullenemiyorum ya kabullenemiyorum
nasil insan bunlar anlamiyorum, malesef nisanlima kotuledim hep bugune kadar, o da sen benim ailemi sevmiyorsun diye kiziyor bana evet sevmiyorum onlar yuzunden tartisiyoruz... benim ailem yuzumden tartissak sen benim ailemi severmisin diyorum, hep mi benim ailem suclu diyor ... simdiden ailesini savunuyor evet