Yazıp rahatlamak istiyorum

Şimdi ben bu durumun çok benzerini yaşadım. Ailesindeki bu sorunları görmeme rağmen, evliliğe taşıdım.
Eşim bu nişanlılik sürecinde nasıldı? Her şeyi benim istediğim gibi yapmaya çalışır. Zaman zaman arada kalır, zayıflık gösterir ama bana hak verirdi. Ama zamanla evlendikten sonra özellikle, mutlaka nişanlınin değişeceğine inanıyorum. Zaten doldurusa gelişlerini görmüşsun.
Benim nisanliyken eşim doldurusa gelmeden zaman zaman bocalama yaşardi.ama beni kırmamaya çalışırdı hatta ailesi ileriye gittiğinde ailesine gereken cevabı verip restlestiği de olurdu. Kv dediğin gibi tansiyon , sinir krizi hep duygu somuruleriyle bisekilde eşimin duygularını sömürürdu.

Ben dedim ki nisanliyken böyle nasıl olacak nasıl gidecek şimdiden böyleler, evlenince ne olur gibi ciddi endişeler yaşadım. Eşim evlenince böyle olmaz , ben laf ettirmem eşime. Şu An daha düğün olmadığı için karisiyorlar vs dedi. Benim de gonlumu kırmadıgi için onun zor da olsa bi denge tutturacagina inanmak istedim.

Fakaat böyle olmuyor. Ne mi oluyor? KV ve görümce sürekli seninle ve evliligimiz le uğraşmaya devam ediyor evlendikten sonra da. Eşine bişey söylediğinde onlar hakkında rahatsız olduğunu söylediğinde bu sefer ilk aylardan itibaren sana söylüyorum öyle değişecek ki tepkileri ve konuşmaları. Hay ben sana nerden inandım nerden güvendim diyeceksin.
Evliliğin ilk zamanları diye elin kolun da bağlanacak. Defalarca boşanmayi da dusuneceksin. Pismanlik da duyacaksin.
Bunlar yaklaşık olarak benim tecrübeleri. Çok benzer geldi diye paylaşmak istedim önünü gör istedim. Nişanlınin anlayışı öyle surmeyecek. Bir süre sonra hep onları haklı görecek. Ve sen kötü gelin ilan edilecektir onlar melek.

Ayrilin yazmayın demişsin. Bana sorsan şu anda evliliğimde yaşadığım problemlere baktığımda bin kere o nişanı keşke atsaydim diyorum. Çünkü evlendikten sonra her şey çok zorlaşıyor.
Eğer anormal şeyler hissediyorsan inan ki hersey daha da anormallesiyor. Ve pismanliklarinla kalıyorsun ortada. Benim ilk önereceğim şey ayrılman olacak. Belki içinde bişeyler yarım kalacak ama evlendikten sonra boşanmak inan daha kötü.

Ha ille ben evlenicem çok seviyorum gözüm başka bişeyi görmüyor. Benim nişanlım bana öyle davranma
Çok dua ettim ibadet filan da ettim kandil dolayısıyla da. Bi denk getirip lafını soktu; düzeltmek için yapıyosan yapma zamanında yapmadın , dedi.
Sana çok çok teşekkür ederim. Psikolojik baskıyı gördüğün için. Kesinlikle beni bu mahvediyor. Yaşamayanin çok anlayabileceği bişey değil. Bu yüzden çok kizamiyorum bu yorumu yapanlara. Sadece onların adına seviniyorum, böyle durumlardan bihaberler evlerinde küçük problemlerden soğuk rüzgarlar esmiyor diye.
k biz çok mutlu olucaz inanıyorsan. Sana tek önereceği şey LÜTFEN ANNEN NİYE BÖYLE ABLAN KARDEŞİN NİYE BÖYLE SİZ BÖYLESİNİZ SÖYLESINIZ DEME...

Neden deme biliyor musun ? Çünkü sen bunları bilerek bu yola çıkıyorsun. Onlar bu özelliklerini senden gizlemiyorlar ki. Sen ailesi hakkında konuştukça zamanla o ailesine daha çok yaklaşacak ve hak verecek. Bu sefer basliycak huzursuzluk lar , kutuplasmalar.

Devam etmek istiyorum diyosan buna çok dikkat et derim. Ve Saygıyı asla elden bırakma. Saygıyı da bitiren şey çoğunlukla aile konularında yüz göz olmakla başlıyor.
Susabileceksen, dik başlıyim diyorsun ya degisebileceksen devam et derim. Gercekten yaşadıklarımı yaşamanın istemem. Sonra güzelim sevgiye yazık oluyor. Annen ablan derken bakmissin uzaklasmissiniz birbirinizden...
En doğru kararı verip mutlu olmanı dilerim...

Gonulden tesekkur ederim
Umarim seninde hersey gonlunce olur omrunun sonuna kadar

Ben bilemiyorum, guzel giden herseyin bu aile yuzunden boyle konular dusunmem kabullenemiyorum ya kabullenemiyorum
nasil insan bunlar anlamiyorum, malesef nisanlima kotuledim hep bugune kadar, o da sen benim ailemi sevmiyorsun diye kiziyor bana evet sevmiyorum onlar yuzunden tartisiyoruz... benim ailem yuzumden tartissak sen benim ailemi severmisin diyorum, hep mi benim ailem suclu diyor ... simdiden ailesini savunuyor evet

çok hızlı başlamışsın.fazlasıyla ön yargılı ve dediğim dedik birisin.bendeki ilk izlenimin bu oldu.az orta yolu bulmaya çalış.senin yanına geldiği zaman sakinleşiyor yani dolduruşa geliyor, öbür tarafa geçince onlar gibi düşünüyor.çok büyük sıkıntı var ortada.bu şekilde mutlu olamazsın nişanlın şimdi seni onaylasa da ailesinin onayını almadığın ve gönüllerini yapmadığın sürece böyle hep ikilemde kalacak.ailesi geri kafalı ama onları bu derece karşına alıp şimdiden düşman gibi gördüğün için bence sen de geri kafalısın.az idare et.gönüllerini al.için geniş olsun.oğlumuzu kapıp kaçacak psikolojisinden kurtar onları.yoksa sadece karşı taraf değil hepiniz üzülürsünüz.

hangi psikolojideyim bilmiyorum ama onlar boyle yaptikca bende onlara ogullarini eziyormus imaji veriyorum
X; e ben aldirmiyorum, ben yaptirmadim onu, izin vermedim, ben istemeden nasil alacakmis aldirmam falan filan ..

Evlilik arefesinde gozu evlilikten korkmus bir genc kiz olarak yaziyorum, yorumlarinizda hassasiyet gostereceginize yapici olacagina inaniyorum ve olmaz bu is ayril gitsin degilde kendinizce cozumu ne olabilir diye yorumlayacagina inaniyorum simdiden tesekkurler

Nisanlimla aramda tek sorun ailesi, kavga sebeplerimiz mutsuz oluslarimiz sadece onun ailesi .. Dusuncesiz, arsiz ve uzulerek soyluyorum ki geri kafali insanlar
Ben asi buyudum, kendimi ezdirmedim hicbirzaman, kimseye eyvallahim olmadi.. nisanlimin ailesi beni ezmek, onlara uydurmak, onlar gibi yapmak, onlar istedigi zaman oturmamizi onlar istedigi zaman kalkmamizi, oturma odamin rengini, sac modelimi sac rengimi, giydigim elbise hepsine onlar karar vermek istiyor hem annesi hem babasi.. nisanlim sozde bu konuda tarafsiz ama ben dogal olarak hayir dedikce kendi istedigimi yaptikca babasi ve ozellikle annesi nisanlima Rabian bize saygi duymuyor, hicbir istedigimize dedigimize saygisi yok, bizi anne baba yerine koymuyor ... tarzinda isliyorlar ve donem donem nisanlim benim karsima doldurulmus sekilde geliyor kavgalarimiz oluyor, mantikli dilde anlatiyorum bu sefer beni anliyor haklisin diyor ama yine bir donem geliyor yine ayni
Ve nezaman bir araya gelsek bu kadin istedigi olmuyor diye fenalasiyor, tansiyonu firliyor peki neden? uzuntuden diyor, Rabian onu cok uzuyor Rabian degismesse evliliginiz yurumez oglum kadin dedigin altta durur erkege uyum saglar, Rabian simdiden seni eziyor oglum ezdirme kendini diyorlar

malesef ki onlardan cok sogudum yuzlerini bile gormek istemiyorum, onlarda beni istemiyor zaten agzi dili olmayan ezebilecekleri bir gelin istiyorlar

Ne olacak bu durum

Evlenme. Sana bunları yaşamış birisi olarak yazıyorum. Taa nişanlıyken konu açmıştım, evlenip evlenmemekte kararsızdım. Ailesi yüzünden. Aynı yazdığın gibi insanlardı. Ben risk aldım, hata bile olsa kendi hatam olsun dedim. Evlendim. İlk 2 yıl tartışmalarla geçti, psikolojim bozuldu. Sonunda ailesini sildim hayatımdan. Ama noldu? Olan bana oldu. En güzel günlerim ağlamaklı geçti.

ilk okuduğum an bu ilişkinizin birileri taeafından mayın döşenmiş ne zaman patlayacağı muamma kv açıkcası sizi kendine düşman bellemiş ve kurulmak olan yuvanızı paramparça yapmaya meyilli bunu sende bueadaki yorum yapan arkadaşlarda görmüş seninde bunu nişanlına annesinin olumsuzluklarını göz önüne süpermen gerekiyor ama annesini ona kötülemeden aksi takdirde ters tepki olursunuz Rabbim yuva kurmak isteyen sizin yar ve yardımcısı olsun amin
Allah razi olsun amin

Gonulden tesekkur ederim
Umarim seninde hersey gonlunce olur omrunun sonuna kadar

Ben bilemiyorum, guzel giden herseyin bu aile yuzunden boyle konular dusunmem kabullenemiyorum ya kabullenemiyorum
nasil insan bunlar anlamiyorum, malesef nisanlima kotuledim hep bugune kadar, o da sen benim ailemi sevmiyorsun diye kiziyor bana evet sevmiyorum onlar yuzunden tartisiyoruz... benim ailem yuzumden tartissak sen benim ailemi severmisin diyorum, hep mi benim ailem suclu diyor ... simdiden ailesini savunuyor evet
malesef çok benzer canım. sen bilirsin. bu dönemde ayrıl gibi yorumları insan ilişkisine tehdit olarak algılıyor. mutlu olucaz biz diyor. Ama böyle bi ilişkide malesef senin cok fedakarlık yapman gerekiyor eğer ki devam etmek istiyorsan.

dediklerime uzun bi süre dikkat edersen belki nişanlın eşin olduktan sonra bir iki yıl sonra senin sözünden cıkmaz ailesine de saygısızlık yapmadığın için biraz onları da arkana almış olursun.
ayrıl demek istemiyorum ama ayrılmazsan da cok sıkı bir psikolojiye sahip olman gerekiyor. bu evliliği en az sorunla yürütebilmen için.
karar senin. o ailesinin agzını kesinlikle kapatamayacak. sen susacaksın, sabır taşı olacaksın. o zaman melek sevgilim diye sever seni. bu durum senin yaradılışına ters ise ama, er geç bir patlama yaşayacaksındır.

seviyor nişanlısınıda vazgeçmek zor yapıcı olmak lazım nişanlısı uyanması lazım annesinin göbek bağından kopması lazım yuvasını kurmak için annesinide nasihat vermek lazım .vs ve iyi insan yapıcı insanlar okadar çok lazımki ...ne olurdu engel değilde bu gençlere köprü olsalardı çok üzülüyorum bu esad kv vs .. ara bozucu kötü insanlardan Rabbim kendi şerrlerini kendilerine versin diyorum

Anlattığın gibi büyüdüysen şimdiye çoktan ayrılman gerekirdi diye düşünüyorum.

seviyor nişanlısınıda vazgeçmek zor yapıcı olmak lazım nişanlısı uyanması lazım annesinin göbek bağından kopması lazım yuvasını kurmak için annesinide nasihat vermek lazım .vs ve iyi insan yapıcı insanlar okadar çok lazımki ...ne olurdu engel değilde bu gençlere köprü olsalardı çok üzülüyorum bu esad kv vs .. ara bozucu kötü insanlardan Rabbim kendi şerrlerini kendilerine versin diyorum
böyle bir aile ve aileden etkilenen kişi ile hayat zor olur
seven katlanır elbet bazı zorluklara... ama bu tarz insanlarla geçirilecek ömürde sevgi ne kadar kalabilir ki...
zor ve gözyaşı dolu bir hayat..

Back
X