Yazlığın mı var derdin var

valla herkes çekmiş anlaşılan şimdi bizim yazlık 2 katlı yani apartmanın en üst katı bide çatı katı gibi var dubleks gibi yani ondan her bilen gelio ama mesela dayımlar gelio yengem belinden rahatsız o bile sabah kalkıyoruz kahvaltıyı hazırlamıs yada anneme dioki sen denize git yemegi ben yaparım tabi annem ona bırakmıyor birlikte hemen yapıp birlikte gidiyorlar gördugum kadarıylada herkes baba tarafının yüzsüzlüğünden şikayetci

Aslında baba tarafı evi otel, annenizi hizmetçi sayıp yataklarınıza da mis gibi kurulunca sizi de 'hizmetli' yerine konunca şikayetçi olmayı bırak kovmamak için kendimi zor tuttuğum zamanlar az olmadı.
:umursamaz:

kaydirigubbakcemile3 bizimde yazligimiz var ama biz cok misafir geldiginde
otele gitmeyi tercih ediyoruz yurtt disinda oldugumuz icin zaten en fazla
bir hafta kalabiliyoruz onuda hizmet etmekle gecirmeyi hic düsünemem

Yazlık tarafında oturuyoruz 1.5 yılı aşkın süredir..
Bize gelen pazar günü gelmek istiyor belki ama bizim eşimle her pazar mutlaka bir planımız olduğundan bu amaçla kimse gelemedi bize..
Valla deniz orada,cafeler bilmem neler de var çevresinde..Benim kimseyle işim olmadığı gibi kimseninde benimle olmasın bi zahmet..
Bir pazarımız oluyor eşimle geçirebileceğim onda da kimsenin anasını,danasını ağırlamam ben..Ağırlamadım da..

ben iltomonu baştan verdim ilk gün misafirsiniz ikinci gün kim gelirse gelsin işlere yardım edecek
kovaladığım dahi oldu sonuçta ben de tatil yapıyorum

Malum yaz geliyor arkadaslar
Aylarca yüzünü görmediginiz insanlar yazın kapınızı çalıyor mu?
Tatil amaçlı gittiğiniz evinizde hizmetçi muamelesi görüyormusunuz?,
Bu durumda neler yapıosunuz?
Sizde bu durumdan şikayetciyseniz burada derdimizi paylaşalım
Dökün içinizi düşüncesiz misafirlerinizi haykırın:olmaz:​

bizimde yazlığımız var
daha kışdan başlıyoarlar yaza sizdeyiz demeye
çoğuna yüz vermiyorum
kendi arkadaş grubumuz harıcınde tabiki
çünkü onlar zaten misafir değiller, gelip kalıyorlar birlikte güzel vakit geçiriyoruz
yemek yapılacaksa birlikte yapiliyor masa toplanacaksada birlikte
ama sıf denize girip evimi otel gibi kullanmak isteyenlere asla müsade etmiyorum tabiki
aradıklarında bugün yokuz veya arkadaşlar var diyorum
öylelerinlen hiç işim olmaz
ama birde şöyle bişey var yazlık denince benim aklıma uzuuun, güzel sohbetli, hafif müzkli geceler, gündüz denizde akşam verandada geçirilen güzel vaktiler geliyor
ee bunuda tek başıma yapamicağima göre yazlığımda seve seve dostlarımı ağırlarım,
yoksa yazlığın ne anlamı varki eşimlen tek başımıza oturacaksa akşamları verandada
ama normalde hiç arayıp sormayan yaz geldiğinde birden aaaaa x'in yazlığı var hemde çok güzel, oraya gidelim diyenleride asla kabul etmem

Aslında baba tarafı evi otel, annenizi hizmetçi sayıp yataklarınıza da mis gibi kurulunca sizi de 'hizmetli' yerine konunca şikayetçi olmayı bırak kovmamak için kendimi zor tuttuğum zamanlar az olmadı.
:umursamaz:

aynen öyle güzel tarif etmişsin ki :olmaz:
kuzenimle havuzdayız akşam oldu hadi çıkalım anneme yardım etcem yemek hazırlıyo diyorum lafta vuruyorum kızım sana söylüyorum gelinim sen anla niyetine kız ne desin sen git ben yemek hazır olunca gelcem alsanaalsanasmile

Eşim diyorki arasıra,yazlık almak şart diye.

Ben de alalım da herkes bizden fazla gitsin anahtarı alıp alıp dedim.

Giderlerse giderler nolcak sanki dedi.

Ben de anahtarı hayatta vermem alırsak dedim :delphin:

erkeklere göre öyle tabi gelsinler ne olacak kalsınlar ne olacak

Ay çok kötü ya, hep deniz kenarında bir ev hayalim vardı, vazgeçtim eyvahedigeldismile You_Know annene çok üzüldüm, nasıl yorulmuş senelerce ya :sinifsinif:
Kendi adıma kimsenin yazlığında kalmam..
Ama Kuşadasında kuzenim var dayımın kızı..Bekarken giderdim 1 ay kalırdım ama toz alır, yer bile silerdim ben, yatağımı toplardım, yazdıklarınızı okuyunca şok oldum.

Ay çok kötü ya, hep deniz kenarında bir ev hayalim vardı, vazgeçtim eyvahedigeldismile You_Know annene çok üzüldüm, nasıl yorulmuş senelerce ya :sinifsinif:
Kendi adıma kimsenin yazlığında kalmam..
Ama Kuşadasında kuzenim var dayımın kızı..Bekarken giderdim 1 ay kalırdım ama toz alır, yer bile silerdim ben, yatağımı toplardım, yazdıklarınızı okuyunca şok oldum.

ya biz küçüktük deniz havuz derken hiç yardımcı olamıoduk sonra biraz büyüyünce aklım erdi yani bende diyordum annemin suratı hep nie asık oluo ama bak babam bile dayımlar geldiginde onlarla oturup gece yürüyüşe çıkıp denize havuza gidiodu ama halamlar öyle deil babam bile onlarla bişi paylaşamıodu yani bak yengemin beli sakat yani kadın kendi evinde iş yapmaz normalde ama bize gelince mangal yapılırdı genellikle pisliğini bulasıgını bilirsin anneme sen otur ben yaparım der girişirdi ama halamda masadan mutfaktaki anneme seslenirdi kola yokmuuu die :olmaz:

off en iyisi başkasının yazlığına gitmemek..ve yazlığın varsada kimseyi davet etmemek..gelenlerin ayıbı..
bizede gelmişlerdi babamın arkadaşları.sonuçta yazlık mayoyla dolaşmak zorunda kalıyorsun, ne bilşim deniz sonrası duş şart ama misafir olduğu için kendi evinde çekiniyorsun..
yazlık olduğu için genelde bulaşık makinesi de olmuyor.bizde yok en azından..hiç sevmeszdik kardeşimle yazlığı..şimdi seviyorum ama paran varsa tatil köyünde paşalar gibi kalacaksın arkadaş..yazlıkta no misafir...

en güzeli yazacaksın bilgisayardan tek tek kuralları,ayaklarınızı yıkamadan eve girmeyin kendi bulaşıklarınızı yıkayın vb..vb..,çıkarın yazıcıdan çerçeveletin asın,hatta bunu her odaya asın,en azından psikolojik baskı oluşturur,

daha yaz gelmedende misafir istemediğinizi konuşma aralarınızda belli edeceksin,''hayatım tatilin tadı yanlız çıkar,öbür türlü hizmet et misafirle ilgilen falan,insan yorulmaktan tatilden bişey anlamıyor'' diye.

bence en iyi yol inceden laf sokmak yada adam gibi açık açık konuşmaktır,kibarlıktan imadan anlamayan insan çok,ne diye kendimizi harab edelim onlar davranışlarımızdan çözsün niyetimizi diye..

Ben de tatile ,yan gel yat, mantığıyla bakıyorum. Eğer gidip hizmetçilik yapacaksam, tatilinde bir anlamı yok bence, evinde otur daha iyi. Hele de anlattığınız gibi, özel sipariş verip, ilgi bekleyecek kişilerle hiç uğraşamam. Kafa dinlemeye mi geldik, milletle uğraşmaya, iş yapmaya mı.

arkadaşlar sorun sadece iş güç paylaşımı deyil ki yada madi yük.ev sahibi tatile gidiyo,rahatlamak yanlız kalmak kitap okumak belki tembellik yapmak istiyo.misafir varken yatma ve kalkma saatlerini bile misafire göre ayarlamak zorunda Sadece 1 hafta kalıcaz düşüncesiyle geliyo ama düşünmüyoki ondan sonra gelen de aynı düsüncede ÜSTELıK EVDE BAŞKA MıSAFR VARKEN GELMEKDE ıSTEMıYOLAR aman onlar gitsinler biz rahat rahat kalalım.....Şükür benm böyle sorunlarm yok ama komşularımdan biliyorum

en iyisi yazlık kiralamak biz öyle yapıyoruz , ona bile gelmeye çalışanlar oldu .. hatta istemeyince biri küstü :)) bi de umrumuzdaydı ki :))

ben alırım valla yazlığımı kimseyi de çağırmayı düşünmüyorum
gelcez diyenlere de bahane uydururup duruum olur biter
insanlar sizi iyi bilcek diye tatilimi zehir edemem
kötü bilsinler ama tatilimi yapıyım banane

Back
X