Yazlığınız var mı ?

Neresi ?

• şarköy

OY: 8 17,8%
  • erikli

OY: 37 82,2%

• Ankete Katılan
    45
Birde eriklice denilen bir yer var site ve müstakil dublexler var havuzlu ve denize0 fiyatları iki yıl önce çok uygundu. Merkeze falan uzak ama yakınında bakkal varmış. Bizde sezonluk düşünmüştük. Ama git gel okadar tanıdık olsa bile( kendi memleketime gitsem okadar tanıdığım yok) yalnız kalmak istemedim.

En olmadı kalmayacağın zamanlarda haftalık versen kiraya. Günlükleri 200 tl.

Yazlığımız yok eşim de yılda 15 gun izinli sadece. Bu yüzden iki çocukla bir yere gidemeyeceğimiz için havuzlu siteye geçmeye karar verdik. Onu da düşünebilirsiniz 2. Çocuk düşünüyorsanız

Ege'nınde cocuklugunun yazlıkta gecmesını ıstıyorum . Sankı daha duzgun arkadaslar edınecek gıbıme gelıyor . Murefte dedıgın yerde denız uzak mı pekı ? Bıldıgın sıtelerın lınkını atabılırmısın bana eger bılıyorsan canım ? Yenı bına dusunuyorum eskılerın tadılatıyla ugrasmak pek ıstemıyorum . Sarkoye resımlerden bakmıstım denıze egeyle cok ılerı gıderek yuzmeyız zaten dıye dusunuyorum Allah korusun
Ocak subat gıbı almayı dusunuyoruz ama soyle bı bakalım dıyoruz 5 sene once gıtmıstık sarkoye ama erıklıye her sene 1 hafta mutlaka gıdıyoruz oranın nesı var nesı yok cok ıyı bılıyorum, hatırımda kalan sarkoyun gecelerı denızını pek hatırlamıyorum acıkcası .

Heheh, çok teşekkür ederim canım.
Bu cevabı vereceğini biliyordum.
Merak etme ben de doğurmayacağım, lafın gelişi o :)
Cute sahi neye karar verdin?
Siz yazarken bende sarozu ıyıce ınceledım. yaylada bır sıtede buldum , erıklıde bı tane https://www.sahibinden.com/ilan/eml...e-sifir-havuzlu-sitede-daire-325522758/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/eml...li-sahilin-de-yazlik-0-evler-249091946/detay/

benım nıyetım bu hafta sonu sarkoyu enıne boyuna dolanmak, bır sonrakı haftada 3-4 gun erıklıde kalıp oradan arastırmak acıkcası ama bu erıklıdekı ev fıyatları benı bıraz korkutuyor dedıgım gıbı sarkoyden hem ındırım yapacaklarına emınım hemde o tutarları elımızı kolumuzu sallayarak oderız dıye dusunuyorum ama fıyat 11o gectımı kı ust lımıtım kesınlıkle 150 , rısk goze almalıyız gıbıme gelıyor

yeni çiftlik çok yosunlu ve bulanık suyu da
kumburgaz taraflarına baksanız.
istanbula daha yakın

Onuda soyluyorlar kıraya verırsın dıye ama ben ıstemıyorum baya yazdım ama sanada yazayım aralarda kaldı ıstanbuldakı evım nasılsa oyle dosemek ıstıyorum ,hatta yazlık gıysılerımızı orada bırakırım dıyorum kendı basımızı kaldırıp gıderız caydı ocaktı yataktı nevresımdı goturmem dıyorum o yuzden bırılerının esyalarımı kullanmasını ıstemem

Canım ben trakyalıyım.Erikliden almanı öneririm.Sonuçta geldiğinde deniz tatili için geliceksin.Eriklinin denizi cok daha güzel.Dediğin gibi ömürlük olur sizin için.Hayırlısı olsun şimdiden.

Ben olsam erikliyi tercih ederdim. Tatil için kafa dinlemek ve denize girmek önemli bence. Ki şarkoyun denizi çok kötü.

Bizimki Assosta.oksijeni bol havasi denizi mis..
Ama ulasim zor, hastane yok , sehir merkezine uzak..
Sehre yakin merkezi olunca da maalesef bu dogalligi temizligi bulamiyor insan..

Şarköyün denizi aslında çocukla en rahat girilecek deniz. Merkezde sahilde taner büfe var mesela. Kumun en yoğun olduğu yer.soyle ki acılıcam diye umut ederken su göğsüne kadar gelmişken sığa geliyorsun ve su dizlerinde. Ordan sonra açılmamakta fayda var. Sarköyün denizi bence gayet temiz. Ben 30 yıldır giriyorum oğlumda her yıl giriyor bir sorun olmadı hiç. He söyle bir durum var. Hava rüzgarlı ise deniz dibinde nekadar yosun varsa su üstüne çıkar suyun rengi çamur olur. Ama sabah kalktığınıda rüzgarın hafif veya yok olması demek sarköy denizinin havuz gibi olması demek. Kıyıda az minik balık sürüsü kovalamadık.

Mürefte de şarköy hatta bundan 20 yıl önce kimseler böyle geliseceğini dusunurmuydu bilmem. Ben 18 yaşlarında iken sadece bazı villar ve yerleşim yerine uzak diye büyük gece kulüpleri orda olurdu. Oralara muteahit girmedi diye biliyorum. Şarköyün sahil kıyısında devamında olduğu için evet yine sahil kenarı oluyor.

Şarköy geceleri desen bilmem artık çoluk çocuğa karıştığım icinmi. Beni daha çok canlı müzik yemek olan yerler etkiliyor. Gece kulüpleri dediklerine göre pekte tekin değilmiş. Gerçi biz genç ken de öyle diyolardı birşey olmuslugu yok.

Mesela eşimle gittik o iskelde balık yakalarken sabaha karşı 4 de ben eve döner dim. Cocukluğundan bu yana hiç sokağa çıkmaktan korkmadım şarköyde. Zaten sahilde polis karakolu mu derler ufak biyer var az bir taşkınlık olsun viyıvvvv diye gelip tıkıyorlar arabaya.

Bizde iki şey düşündük. Havuzlu bir sitede ev mi. Apartman dairesi ve bir yazlıkmı diye. Ben havuzlu siteyi tercih ettim. Yazlık şansım olsa şarköy derdim.

Bu arada şarköyde 1 ay kaldınız yada1 hafta canınızmı sıkıldı. Birsürü yere seferler var hafta sonu. Fiyatlarıda uygun. Geçen sene bozcaadaya geçtik. Bazen gemide eğlence oluyor tur aynı zamanda. Çıstak çıstak oynaya oynaya avsaya geçip akşama kadar orda denize girip yine çıstakçıstak oynayarak şarköye dönüyorsunuz. Gece gemi partileri oluyor ayrıca. Bunun dısında sahilde ayrı ayrı cafeler var m kimi sessiz sakin oturup kafa dinleme okey tavla oynamak isteyenlere göre ki akşamları bunun için taner kafe ideal. Yada gençlere göre yanarlı dönerli ışıklı armut minderli sahil oturmacası kafesi gibi. Deli gibi zıplayacakla kulüp, isteyene fasıl, isteyene yine canlı muzikli yerler. Bide luna park vardı bu sene yokmuş gelir inşallah.
Hımmm bu arada şarköye tramvay geliyor. Şoyleki artık sahili gezmek için kimsenin faytona binmesine gerek yok. ( cok uzuluyordum onlara) sahil boyunca ray döşüyorlarmış.

Ben akşam konuşucam siteye bir ad verdilermi bilmiyorum ama siteyi yapan mutahit firması nosunu yazarım yada ismini size onun baska yerleri var diyede biliyorum hatta aceleniz yoksa projeden belki daha ucuza da alırsınız. Bende biletimi aldım hafta sonu gidiyorum. Ölemişim. :))

19 yıl önce babam şarköyün denizi yüzünden menenjit geçirdi.
Benim tüm cildim iltihaplandı kabardı şişti .

Tüm amcalarımın teyzelerimin ve bizim orda yazlığımız vardı herkes o yıl orda deniz sebepli sürüyle hastalık geçirdi.

Çünkü şarap fabrikası tüm atıklarını denize döküyodu.

Şarköy'ün denizini falan hiç beğenmem. Doğası da beni pek cezbetmiyor.

Erikli'nin denizi güzel dediğin gibi daha sakin. Ben eğlence yerine huzur istediğim için Erikli diyorum.
Yalnız geçen sene bayramda Erikli'de kamp yapmak gibi bir hataya düştük. Gerek yerli halkı nedeniyle, gerek aşırı kalabalık oluşundan ekmek ve soğuk kola bile bulamadığımız için pişman olduk. Yine de yazlık açısından Şarköy'e tercih edilir.

Geçen yaz gittik Erikli ye harika bi yer evler iyi kira getiriyor haberiniz olsun günlüğü 200 tl biz tuttuk triplex evdi tabi denizi güzel sakin Şarköy bilmedigimden bişe diyemem

gitmedim ama duyduğum şark köy artık ayak altı gibi bir yer ipini koparan orada...erikli bana daha mantıklı geldi.

19 yıl once bende girerdim. Yani 31 yaşındayım her yaz gideriz çocukluk dahil. Ama hiç hastalanmadım. Orda sürekli olan ve sürekli denize giren tanıdıklarım da var hiç hastalanan duymadım.

Merhabalar eger deniz cok onemli deyilse gumusyakadan alin derim ben,havuzlu guvenli bir site hafta sonlari icin daha uygun gibi geldi mesafe acisindan. 10 yildir boyle bi yerde yasiyorum cok da memnunum

Günaydınn
Yazılan yorumların tumunu esıme okudum dun aksam . Erikli tavsıye edılmıs hep daha cok , ama sarkoyde yasayan oraya sık sık gıdenler ıse sarkoyu tavsıye etmıs. Kafam aslında soyle karısık degıl erıklıdekı evlerın fıyatları pahalı oldugu ıcın , ya da bızım bu fıyatlara oradan havuzsuz veya eskı ev alabılecegımız net. Ama genede gıdıp gormeden sarkoyu karar veremıcem bu hafta sonu sarkoyde olucaz , denızı bol bol ıncelıcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…