Ege'nınde cocuklugunun yazlıkta gecmesını ıstıyorum . Sankı daha duzgun arkadaslar edınecek gıbıme gelıyor . Murefte dedıgın yerde denız uzak mı pekı ? Bıldıgın sıtelerın lınkını atabılırmısın bana eger bılıyorsan canım ? Yenı bına dusunuyorum eskılerın tadılatıyla ugrasmak pek ıstemıyorum . Sarkoye resımlerden bakmıstım denıze egeyle cok ılerı gıderek yuzmeyız zaten dıye dusunuyorum Allah korusunYazlığım yok ama her yaz cocukluğundan ittibaren şarköye giderim 3 gün sonra yine gidicem. Murefte de falan daha uygun fiyatlar merkeze göre. Ben hep merkezde oldum. Eski binalardan alacak olursanız70 bine var daire. Yenilerden 150 ye çok iyi2+1 bulabilirsiniz. Hatta şu an bildiğim var 3 bloklu site 2+1 birde 1+1 fiyatı 130 bin miş ama bence pazarlıkla düşer.
Sarkoy küçük kasaba. İnsanlar birbirini hep tanır. Evlerine göz kulak olur. Kendi halkı oldukça sevimli dir. Geleneklerine bağlı ınsanlar düğün sezonu damat kaldırma denen adetleri var ordan da anlaşılır. Kendi halkı varken çok sorun olmaz şehirde. Ama yazın yazlıkçılar ile ufak tefek olaylar oluyor. Iskele ve sonrasında deniz tehlikeli dir. Ama insanlar inatla orda denize atlar genelde bu yüzden boğulma lar olur. Ama uygun yerlerde böyle bir sorun yok. Merkezde bim den migrosa kadar tüm olanaklar var. Ayrıca haftada iki gün pazar var mis organik. Arkadaş ordaki patates domates buraya neden gelmiyor. Biz baya çuvalla alıp geliyoruz.
Şarköye ıykk kasaba diye burun kıvıran 3 kişiyi daha önce götürdüm tatil için. Müptelası oldular.
Mustakil için murefte tarafında daha çok var. Bu arada şarköyde ev almak için kışı bekleyin fiyatlar düşüyor.
Siz yazarken bende sarozu ıyıce ınceledım. yaylada bır sıtede buldum , erıklıde bı tane https://www.sahibinden.com/ilan/eml...e-sifir-havuzlu-sitede-daire-325522758/detay/Heheh, çok teşekkür ederim canım.
Bu cevabı vereceğini biliyordum.
Merak etme ben de doğurmayacağım, lafın gelişi o :)
Cute sahi neye karar verdin?
yeni çiftlik çok yosunlu ve bulanık suyu daYenicfitliğin denizine girilmiyo diyolar yosun camur fılan varmıs ? Oyle mı peki
bize silivriyede bakın dediler ama gitmedik görmedik henüz. Evlerin fiyatları baya uygun ama ben havuzlu düşünüyorum belki vardır oralardadaa buarada sarkoyde dogalgaz varmıs evlere petekte hatta cekılmıs ılanlarla oyle yazıyordu
Onuda soyluyorlar kıraya verırsın dıye ama ben ıstemıyorum baya yazdım ama sanada yazayım aralarda kaldı ıstanbuldakı evım nasılsa oyle dosemek ıstıyorum ,hatta yazlık gıysılerımızı orada bırakırım dıyorum kendı basımızı kaldırıp gıderız caydı ocaktı yataktı nevresımdı goturmem dıyorum o yuzden bırılerının esyalarımı kullanmasını ıstememBirde eriklice denilen bir yer var site ve müstakil dublexler var havuzlu ve denize0 fiyatları iki yıl önce çok uygundu. Merkeze falan uzak ama yakınında bakkal varmış. Bizde sezonluk düşünmüştük. Ama git gel okadar tanıdık olsa bile( kendi memleketime gitsem okadar tanıdığım yok) yalnız kalmak istemedim.
En olmadı kalmayacağın zamanlarda haftalık versen kiraya. Günlükleri 200 tl.
Şarköyün denizi aslında çocukla en rahat girilecek deniz. Merkezde sahilde taner büfe var mesela. Kumun en yoğun olduğu yer.soyle ki acılıcam diye umut ederken su göğsüne kadar gelmişken sığa geliyorsun ve su dizlerinde. Ordan sonra açılmamakta fayda var. Sarköyün denizi bence gayet temiz. Ben 30 yıldır giriyorum oğlumda her yıl giriyor bir sorun olmadı hiç. He söyle bir durum var. Hava rüzgarlı ise deniz dibinde nekadar yosun varsa su üstüne çıkar suyun rengi çamur olur. Ama sabah kalktığınıda rüzgarın hafif veya yok olması demek sarköy denizinin havuz gibi olması demek. Kıyıda az minik balık sürüsü kovalamadık.Ege'nınde cocuklugunun yazlıkta gecmesını ıstıyorum . Sankı daha duzgun arkadaslar edınecek gıbıme gelıyor . Murefte dedıgın yerde denız uzak mı pekı ? Bıldıgın sıtelerın lınkını atabılırmısın bana eger bılıyorsan canım ? Yenı bına dusunuyorum eskılerın tadılatıyla ugrasmak pek ıstemıyorum . Sarkoye resımlerden bakmıstım denıze egeyle cok ılerı gıderek yuzmeyız zaten dıye dusunuyorum Allah korusun
Ocak subat gıbı almayı dusunuyoruz ama soyle bı bakalım dıyoruz 5 sene once gıtmıstık sarkoye ama erıklıye her sene 1 hafta mutlaka gıdıyoruz oranın nesı var nesı yok cok ıyı bılıyorum, hatırımda kalan sarkoyun gecelerı denızını pek hatırlamıyorum acıkcası .
Şarköyün denizi aslında çocukla en rahat girilecek deniz. Merkezde sahilde taner büfe var mesela. Kumun en yoğun olduğu yer.soyle ki acılıcam diye umut ederken su göğsüne kadar gelmişken sığa geliyorsun ve su dizlerinde. Ordan sonra açılmamakta fayda var. Sarköyün denizi bence gayet temiz. Ben 30 yıldır giriyorum oğlumda her yıl giriyor bir sorun olmadı hiç. He söyle bir durum var. Hava rüzgarlı ise deniz dibinde nekadar yosun varsa su üstüne çıkar suyun rengi çamur olur. Ama sabah kalktığınıda rüzgarın hafif veya yok olması demek sarköy denizinin havuz gibi olması demek. Kıyıda az minik balık sürüsü kovalamadık.
Mürefte de şarköy hatta bundan 20 yıl önce kimseler böyle geliseceğini dusunurmuydu bilmem. Ben 18 yaşlarında iken sadece bazı villar ve yerleşim yerine uzak diye büyük gece kulüpleri orda olurdu. Oralara muteahit girmedi diye biliyorum. Şarköyün sahil kıyısında devamında olduğu için evet yine sahil kenarı oluyor.
Şarköy geceleri desen bilmem artık çoluk çocuğa karıştığım icinmi. Beni daha çok canlı müzik yemek olan yerler etkiliyor. Gece kulüpleri dediklerine göre pekte tekin değilmiş. Gerçi biz genç ken de öyle diyolardı birşey olmuslugu yok.
Mesela eşimle gittik o iskelde balık yakalarken sabaha karşı 4 de ben eve döner dim. Cocukluğundan bu yana hiç sokağa çıkmaktan korkmadım şarköyde. Zaten sahilde polis karakolu mu derler ufak biyer var az bir taşkınlık olsun viyıvvvv diye gelip tıkıyorlar arabaya.
Bizde iki şey düşündük. Havuzlu bir sitede ev mi. Apartman dairesi ve bir yazlıkmı diye. Ben havuzlu siteyi tercih ettim. Yazlık şansım olsa şarköy derdim.
Bu arada şarköyde 1 ay kaldınız yada1 hafta canınızmı sıkıldı. Birsürü yere seferler var hafta sonu. Fiyatlarıda uygun. Geçen sene bozcaadaya geçtik. Bazen gemide eğlence oluyor tur aynı zamanda. Çıstak çıstak oynaya oynaya avsaya geçip akşama kadar orda denize girip yine çıstakçıstak oynayarak şarköye dönüyorsunuz. Gece gemi partileri oluyor ayrıca. Bunun dısında sahilde ayrı ayrı cafeler var m kimi sessiz sakin oturup kafa dinleme okey tavla oynamak isteyenlere göre ki akşamları bunun için taner kafe ideal. Yada gençlere göre yanarlı dönerli ışıklı armut minderli sahil oturmacası kafesi gibi. Deli gibi zıplayacakla kulüp, isteyene fasıl, isteyene yine canlı muzikli yerler. Bide luna park vardı bu sene yokmuşgelir inşallah.
Hımmm bu arada şarköye tramvay geliyor. Şoyleki artık sahili gezmek için kimsenin faytona binmesine gerek yok. ( cok uzuluyordum onlara) sahil boyunca ray döşüyorlarmış.
Ben akşam konuşucam siteye bir ad verdilermi bilmiyorum ama siteyi yapan mutahit firması nosunu yazarım yada ismini size onun baska yerleri var diyede biliyorum hatta aceleniz yoksa projeden belki daha ucuza da alırsınız. Bende biletimi aldım hafta sonu gidiyorum. Ölemişim. :))
19 yıl once bende girerdim. Yani 31 yaşındayım her yaz gideriz çocukluk dahil. Ama hiç hastalanmadım. Orda sürekli olan ve sürekli denize giren tanıdıklarım da var hiç hastalanan duymadım.19 yıl önce babam şarköyün denizi yüzünden menenjit geçirdi.
Benim tüm cildim iltihaplandı kabardı şişti .
Tüm amcalarımın teyzelerimin ve bizim orda yazlığımız vardı herkes o yıl orda deniz sebepli sürüyle hastalık geçirdi.
Çünkü şarap fabrikası tüm atıklarını denize döküyodu.
Selamlar.
Uzun uzadıya yazmak istemiyorum ama yazlık alma niyetine girdik.
Trakya bölgesinden .
Ben oğlumla ikimiz eşim olmadanda gideceğimizden korkmadan kalabilmek için site içerisinde havuzlu güvenlikli bir yer istiyorum , elbette müstakil olsa bahcesi bağı olsa güzel ama korkarım orada kalmaya diye düşünüyorum.
Bu durumda elimizde iki bölge var
Biri şarköy 110 bin , diğeri erikli 150 bin . Erikli saroz olduğundan tartışmasız denizi daha güzel ve ömürlük olacaktır. Şarköyü ise elimizi kolumuzu sallayarak ödeyip ev gibi döşeyebileceğimiz bir yer . Kısacası erikli biraz zorlar ama ama işte.
Ben her cuma akşamı gidip, pazar akşamı geri dönmek istiyorum bu durumda şarköy malum istanbula daha yakın , kafam oldukca karışık.
Şarköyün akşamları daha eglenceli, erikli daha sakin diyebilirim , insan kalabalıgı acısından söylemiyorum eğlence mekanları cafeler filan olarak söylüyorum . İnsan kalabalığı aynıdır diyebilirim.
Ama erikli olursada ömürlük olacağından şüphem yok ayrıca daha sonra ailemde (kayınvalıdemler) almak istiyor daha yakın oluruz onlar erikli civarı düşünüyor ben şarköyde tek başımada kalmak istemiyorum acıkcası.
Mutlaka bilen vardır siz olsanız nereden alırdınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?