Yazmazsam çıldıracağım.

raggiodisole

Lethe..
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2012
431
433
103
Konu belki taşınır bilemiyorum, yönetici buna karar verir.
Ama ben yazmazsam çıldıracağım.
Psikolojim alt üst olmuş durumda, ağlıyorum sürekli.
İşimde elimden gelenin en iyisini yaptım her zaman, en kaliteli işi çıkarmaya çalıştım, hiç kötü geribildirim almadım müşteriden.
Ama kötü oldum. Dedim ya çıldıracağım.
4 ay önce biri başladı işe, yeni evliydim ona rağmen evliliğe hazırlanırken bile kıza en iyi eğitimi nasıl vereceğim konusunda üstlerimden bir ton baskı uygulandı.
Evlendim, kız başladı, ev ve iş, iş ve kızın eğitimi. Kız 30 yaşında ben 29. Deneyimsiz, işi hiç bilmiyor. Ben öğretiyorum. Yeni evliyim, h.sonu çalışmak zorunda kalıyorum.
4 ay böyle geçti. 2 hafta önce kız seninle iletişim sorunlarımız var diye tartıştı benimle. Ben ona tepki gösteriyormuşum. İK, bölüm şefim, proje sorumlum, hepsine ağlamış kullervo bana ters cevap veriyor diye. Yahu! El insaf! Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ben. Her zaman aynı şekilde cevap veremem ki sana. Benim de işlerim var.
Bunları o kadar güzel o kadar sakin açıkladım ki ona.. Bak aynı işi yapıyoruz ama benim yüküm senden fazla 7 gün çalışıyorum ayrıca seni eğitiyorum ben sana karşı tepkili de değilim.
Ay bi de salak gibi açıklama yaptım yaa!
Sonraki hafta proje sorumlusunu gazladı bu kız. Anlaşamıyoruz diye ağlamış. Ben 1 hafta boyunca o kadar özenliydim ki iletişimim de... Gerçekten çok dikkat ettim.
Kız ağlamış ya! Anlaşamıyoruz, üzülüyorum diye ağlamış.
Sen neden benim çabamı görmek istemiyorsun ya?!
Sorumlum bana dedi ki "sen bu kız işten çıkmadan rahatlamayacaksın"
Ay ama benim bir insanın ekmeğiyle oynama amacım yok ki ya!
Ben neden kötü algılanıyorum?!
Ne mi oldu?
İzin aldım 1 gün, sorumlum da iş arkadaşlarımdan birine kızı sormuş durumu nasıl diye, o arkadaşta araştırma yapmıyor demiş.
Sonra konu bana dönmüş.
Sorumlum kullervo ile nasıllar demiş. Arkadaş enerjileri tutmadı sanırım ama kullervo çok çabalıyor demiş.
Sorumsuz sorumlu ne dese beğenirsiniz?
"kullervo'nun enerjisi bi değişik, eşiyle de enerjisi tutmuyor bence zorla evlenmişler gibi!"
Yahu bunu söyleyen 36 yaşında ve erkek.
Bunu söyleyen ne eşimi ne de ilişkimi bir gram bilmiyor. Şirkette anlatmam bile.
Dışarıdan bakılınca çok ciddiyiz evet içimi nereden bileceksin densiz!
Arkadaş bak üstüne çok gidiyorsunuz kullervo 4 senedir artık yoruldu, çıkabilir demiş.
İyi de demiş.
Benim sorumsuz "kullervo beni senin aracılığınla mı tehdit ediyor?"
"bize gereken aksiyon zamanını verirse herkesin yeri doldurulur çıkacaksa çıksın" demiş
Yani patronculuk oynamış. Başlar ayak, ayaklar baş... Hay Allah'ım sen bana sabır ver.

Çok doldum.
Çıkmak istiyorum bir ton borç.
Çıkmak istiyorum eşim daha ne kadar bölünecek zaten 7 gün çalışıyor.
Çıkmak istiyorum kalan borç 2 sene daha sürecek, tek maaş ev nasıl dönecek.
Çıkmak istiyorum ya işsiz kalırsam?
Çıkmak istiyorum ama buranın şartları iyi.
Çıkmak istiyorum zaten burası sigortamı da az yatırıyor.
Çıkmak istiyorum çünkü kendimi kaybediyorum.
Çıkmak istiyorum ama işimi de çok seviyorum.

Sorumluma bildiğimi belli etmedim.
Yutamıyorum.
Şiştim sinirden.
İki yüzlülüklerini biliyorum.
Hayır başka biriyle de çalışamam projeyi o yürütüyor.

Çıksam iş bulamazsam ne yaparız bu kadar borçla?
Kalsam sürekli ağlıyorum.
Kalsam kızı öldürmek istiyorum.
Kalsam sorumlunun kafasını masaya vura vura parçalamak istiyorum.
Kalsam beynimin düşünme yetisini kaybetmesini ve robota dönüşmeyi istiyorum.

Aynada kendimi görüyorum.
Duygusal davrandım o dönemin psikolojisiyle.
Kıza 2 ay deneme süresinde en iyi eğitimi verdim.
Kendimi de kullandırdım aylarca. Aferin sana kullervo hanım.
Hayır bir de sen kimsin ki ben bu işi yapayım, en iyi şekilde yapayım, elime yüzüme bulaşmasın diye düşünüyorsun.
Sen ilk iş deneyiminde neden bu kadar yükleniyorsun her şeyi kendine ah kullervo!
Kullervo sen kime dönüşüyorsun?
Kendini ne sanıyorsun kuzum sen?

Hayır 7 sene eğitim aldığın, dirsek çürüttüğün, uykusuz kalarak kendini geliştirdiğin mesleğinde neden mükemmelliyetçi olmak istiyorsun?
Bak işte ne kadar emek verirsen ver olmuyor kullervo hanım olmuyor.
Sen kötüsün, sen tüm bilgi kapasiteni de mahvettin tek işte mahkum kalarak.

Kabul görmüyorsun işte, anlamıyorlar seni.
Sırf dışarıdan sert görünüyorsun diye.
Sırf mesafelisin diye.
Sırf net çizgilerin var ve işini ön planda tutma huyuna sahipsin diye.
Sen kimsin kullervo?
Sen sadece yeri doldurulabilecek birisin.
Sahiplenmek senin neyine kızım?
Ağlasan değişmiyor, sussan değişmiyor.

36 yaşında bir herif geliyor ve evliliğin hakkında yorum yapıyor.
Bir herif seni patronuna kötülüyor belki ne biliyorsun?
Bu herif sana başka ona başka buna başka oynuyor.
Bu herif sadece kendini kurtarıyor.

Sen hala iyi olayım derdindesin.
Ah kullervo sen kendine ne yaptın kızım ya?!

Çıldırıyorum.

Öncelikle geçmiş olsun işin nedir tam olarak ne iş yapıyorsun ?
Senin üstlerinin bu durumu anlayışla karşılaması lazım yeni gelen birinden tek taraflı duydukları cümlelerle sana bu şekilde yaklaşmaları çok yanlış
İşin en sinir bozucu yani insanların seni aileni bilemeden yorum yapması.... malesef bu insanlar her yerse var her yerde aynı şekilde ben çakılı devlet memuruyum sağlıkçıym ama yaşadığım mobing in haddi hesabı YÖK bi süre sonra saat doldurayım yeter diyorum sende öyle yap eve yansıtmamaya çalış daha yeni evlisin ve eşini de bu sebeple üzmemeni öneririm

Son düzenleme:
Senin üstlerinin bu durumu anlayışla karşılaması lazım yeni gelen birinden tek taraflı duydukları cümlelerle sana bu şekilde yaklaşmaları çok yanlış
İşin en sinir bozucu yani insanların seni aileni bilemeden yorum yapması.... malesef bu insanlar her yerse var her yerde aynı şekilde ben çakılı devlet memuruyum sağlıklıyım ama yaşadığım mobing in haddi hesabı YÖK bi süre sonra saat doldurayım yeter diyorum sende öyle yap eve yansıtmamaya çalış daha yeni evlisin ve eşini de bu sebeple üzmemeni öneririm

Çok çok üzüldüm.
Klasik olacak ama iş hayatı maalesef hiç bir zaman, hiç kimsenin dört dörtlük olmuyor.
Ya bir densiz ya bir ukala ya da yüksek egolu biri gelip üzerimizde oynuyor.
Emin ol onun üstündekiler de onlarla uğraşıyor.
İstifa et diyemem,kendim için de aynısı geçerli,dışarı çıkıp baktığımda daha iyisini bulabilme ihtimalimiz maalesef çok düşük.
Hakkında hayırlısı,Allahım yardımcın olsun inşallah...

Siz zaten kendinizi oldukça eleştirmişsiniz.
Sizi eleştirme gibi bir hakkımız yok ancak doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.
Her şeyi mükemmel yapmak yada her işe yetişmek zorunda değiliz.
keşke herkes işini sizin gibi önemseyip sorumluluğunu tam yerine getirse memleketin hali bu durumda olmazdı.
Sanırım ciddi duran ve mesafeli olan insanlar işyerinde pek sempatik karşılanmıyor (kendimden biliyorum)

Malesef ne geliyorsa başımıza hep iyi niyetten
tabiki işten çıkmayın ama alttan alta başka iş de bakın

bende çok fedakarlık yapıp afedersiniz bunun içine edeni çok gördüm
ama akıllandım mı eh bir tık oda 35 yaşımdan sonra
hala tam akıllanmış sayılmam
bu arada ne iş yapıyorsunuz

İşin en sinir bozucu yani insanların seni aileni bilemeden yorum yapması.... malesef bu insanlar her yerse var her yerde aynı şekilde ben çakılı devlet memuruyum sağlıkçıym ama yaşadığım mobing in haddi hesabı YÖK bi süre sonra saat doldurayım yeter diyorum sende öyle yap eve yansıtmamaya çalış daha yeni evlisin ve eşini de bu sebeple üzmemeni öneririm

Teşekkür ediyorum, özel bir şirkette çevirmenim. sizin işiniz de çok zor kardeşim sağlık okudu ama vazgeçti mesleğini yapmaktan hem de mobbing yüzünden.

Çok çok üzüldüm.
Klasik olacak ama iş hayatı maalesef hiç bir zaman, hiç kimsenin dört dörtlük olmuyor.
Ya bir densiz ya bir ukala ya da yüksek egolu biri gelip üzerimizde oynuyor.
Emin ol onun üstündekiler de onlarla uğraşıyor.
İstifa et diyemem,kendim için de aynısı geçerli,dışarı çıkıp baktığımda daha iyisini bulabilme ihtimalimiz maalesef çok düşük.
Hakkında hayırlısı,Allahım yardımcın olsun inşallah...

Keşke istifa ettikten sonra daha iyisini bulabileceğimizden emin olabilsek ve katlanmasak bunlara.
Allah size de yardımcı olsun, çok üzüldüm benzer şeyleri yaşamamıza.

Siz zaten kendinizi oldukça eleştirmişsiniz.
Sizi eleştirme gibi bir hakkımız yok ancak doğru tespitlerde bulunmuşsunuz.
Her şeyi mükemmel yapmak yada her işe yetişmek zorunda değiliz.
keşke herkes işini sizin gibi önemseyip sorumluluğunu tam yerine getirse memleketin hali bu durumda olmazdı.
Sanırım ciddi duran ve mesafeli olan insanlar işyerinde pek sempatik karşılanmıyor (kendimden biliyorum)

Eşim bile odaklandığında o kadar ciddi oluyorsun ki bazen ben bile yanlış anlayabiliyorum diyor. İşim gereği odaklanmam gerekiyor e mecbur ciddi olmalıyım.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim, şu an ne yapmam gerektiği konusunda çok kararsızım ama elbet bulacağım yolumu.

Malesef ne geliyorsa başımıza hep iyi niyetten
tabiki işten çıkmayın ama alttan alta başka iş de bakın

bende çok fedakarlık yapıp afedersiniz bunun içine edeni çok gördüm
ama akıllandım mı eh bir tık oda 35 yaşımdan sonra
hala tam akıllanmış sayılmam
bu arada ne iş yapıyorsunuz

İş bakıyorum ama bu aralar piyasa kısıtlı. Özel sektörde çevirmenim, o kadar çok fedakarlık yaptım ki bugüne kadar artık patlama noktasındayım.

4 aydır ne eğitimi bu?

Proje bazlı bir eğitim 2 ay sürecekti ama kız öğrenemedi, sorularına destek oluyorum sürekli.

Konu belki taşınır bilemiyorum, yönetici buna karar verir.
Ama ben yazmazsam çıldıracağım.
Psikolojim alt üst olmuş durumda, ağlıyorum sürekli.
İşimde elimden gelenin en iyisini yaptım her zaman, en kaliteli işi çıkarmaya çalıştım, hiç kötü geribildirim almadım müşteriden.
Ama kötü oldum. Dedim ya çıldıracağım.
4 ay önce biri başladı işe, yeni evliydim ona rağmen evliliğe hazırlanırken bile kıza en iyi eğitimi nasıl vereceğim konusunda üstlerimden bir ton baskı uygulandı.
Evlendim, kız başladı, ev ve iş, iş ve kızın eğitimi. Kız 30 yaşında ben 29. Deneyimsiz, işi hiç bilmiyor. Ben öğretiyorum. Yeni evliyim, h.sonu çalışmak zorunda kalıyorum.
4 ay böyle geçti. 2 hafta önce kız seninle iletişim sorunlarımız var diye tartıştı benimle. Ben ona tepki gösteriyormuşum. İK, bölüm şefim, proje sorumlum, hepsine ağlamış kullervo bana ters cevap veriyor diye. Yahu! El insaf! Elimden gelenin en iyisini yapıyorum ben. Her zaman aynı şekilde cevap veremem ki sana. Benim de işlerim var.
Bunları o kadar güzel o kadar sakin açıkladım ki ona.. Bak aynı işi yapıyoruz ama benim yüküm senden fazla 7 gün çalışıyorum ayrıca seni eğitiyorum ben sana karşı tepkili de değilim.
Ay bi de salak gibi açıklama yaptım yaa!
Sonraki hafta proje sorumlusunu gazladı bu kız. Anlaşamıyoruz diye ağlamış. Ben 1 hafta boyunca o kadar özenliydim ki iletişimim de... Gerçekten çok dikkat ettim.
Kız ağlamış ya! Anlaşamıyoruz, üzülüyorum diye ağlamış.
Sen neden benim çabamı görmek istemiyorsun ya?!
Sorumlum bana dedi ki "sen bu kız işten çıkmadan rahatlamayacaksın"
Ay ama benim bir insanın ekmeğiyle oynama amacım yok ki ya!
Ben neden kötü algılanıyorum?!
Ne mi oldu?
İzin aldım 1 gün, sorumlum da iş arkadaşlarımdan birine kızı sormuş durumu nasıl diye, o arkadaşta araştırma yapmıyor demiş.
Sonra konu bana dönmüş.
Sorumlum kullervo ile nasıllar demiş. Arkadaş enerjileri tutmadı sanırım ama kullervo çok çabalıyor demiş.
Sorumsuz sorumlu ne dese beğenirsiniz?
"kullervo'nun enerjisi bi değişik, eşiyle de enerjisi tutmuyor bence zorla evlenmişler gibi!"
Yahu bunu söyleyen 36 yaşında ve erkek.
Bunu söyleyen ne eşimi ne de ilişkimi bir gram bilmiyor. Şirkette anlatmam bile.
Dışarıdan bakılınca çok ciddiyiz evet içimi nereden bileceksin densiz!
Arkadaş bak üstüne çok gidiyorsunuz kullervo 4 senedir artık yoruldu, çıkabilir demiş.
İyi de demiş.
Benim sorumsuz "kullervo beni senin aracılığınla mı tehdit ediyor?"
"bize gereken aksiyon zamanını verirse herkesin yeri doldurulur çıkacaksa çıksın" demiş
Yani patronculuk oynamış. Başlar ayak, ayaklar baş... Hay Allah'ım sen bana sabır ver.

Çok doldum.
Çıkmak istiyorum bir ton borç.
Çıkmak istiyorum eşim daha ne kadar bölünecek zaten 7 gün çalışıyor.
Çıkmak istiyorum kalan borç 2 sene daha sürecek, tek maaş ev nasıl dönecek.
Çıkmak istiyorum ya işsiz kalırsam?
Çıkmak istiyorum ama buranın şartları iyi.
Çıkmak istiyorum zaten burası sigortamı da az yatırıyor.
Çıkmak istiyorum çünkü kendimi kaybediyorum.
Çıkmak istiyorum ama işimi de çok seviyorum.

Sorumluma bildiğimi belli etmedim.
Yutamıyorum.
Şiştim sinirden.
İki yüzlülüklerini biliyorum.
Hayır başka biriyle de çalışamam projeyi o yürütüyor.

Çıksam iş bulamazsam ne yaparız bu kadar borçla?
Kalsam sürekli ağlıyorum.
Kalsam kızı öldürmek istiyorum.
Kalsam sorumlunun kafasını masaya vura vura parçalamak istiyorum.
Kalsam beynimin düşünme yetisini kaybetmesini ve robota dönüşmeyi istiyorum.

Aynada kendimi görüyorum.
Duygusal davrandım o dönemin psikolojisiyle.
Kıza 2 ay deneme süresinde en iyi eğitimi verdim.
Kendimi de kullandırdım aylarca. Aferin sana kullervo hanım.
Hayır bir de sen kimsin ki ben bu işi yapayım, en iyi şekilde yapayım, elime yüzüme bulaşmasın diye düşünüyorsun.
Sen ilk iş deneyiminde neden bu kadar yükleniyorsun her şeyi kendine ah kullervo!
Kullervo sen kime dönüşüyorsun?
Kendini ne sanıyorsun kuzum sen?

Hayır 7 sene eğitim aldığın, dirsek çürüttüğün, uykusuz kalarak kendini geliştirdiğin mesleğinde neden mükemmelliyetçi olmak istiyorsun?
Bak işte ne kadar emek verirsen ver olmuyor kullervo hanım olmuyor.
Sen kötüsün, sen tüm bilgi kapasiteni de mahvettin tek işte mahkum kalarak.

Kabul görmüyorsun işte, anlamıyorlar seni.
Sırf dışarıdan sert görünüyorsun diye.
Sırf mesafelisin diye.
Sırf net çizgilerin var ve işini ön planda tutma huyuna sahipsin diye.
Sen kimsin kullervo?
Sen sadece yeri doldurulabilecek birisin.
Sahiplenmek senin neyine kızım?
Ağlasan değişmiyor, sussan değişmiyor.

36 yaşında bir herif geliyor ve evliliğin hakkında yorum yapıyor.
Bir herif seni patronuna kötülüyor belki ne biliyorsun?
Bu herif sana başka ona başka buna başka oynuyor.
Bu herif sadece kendini kurtarıyor.

Sen hala iyi olayım derdindesin.
Ah kullervo sen kendine ne yaptın kızım ya?!

Çıldırıyorum.
Arkadaşım bence işini asla bırakma neden sen bırakasın ki bi sorun görüyorsa o kadar ağlıyor dert yanıyor öğrenemiyor kendisi gidebilir sende yeni işlet bakarsın bulana kadar ayrılma derim ben bulduktan sonra da evlisin kıdemini alır çıkarsın

Arkadaşım bence işini asla bırakma neden sen bırakasın ki bi sorun görüyorsa o kadar ağlıyor dert yanıyor öğrenemiyor kendisi gidebilir sende yeni işlet bakarsın bulana kadar ayrılma derim ben bulduktan sonra da evlisin kıdemini alır çıkarsın
Ben de onu düşünüyorum aslında kıdem süremin bitmesine 5 - 6 ay var.
O arada nasıl dayanacağım onu çözemiyorum.

2 ayda öğrenememiş
4 ayda hala öğrenemediyse bu sizin suçunuz değil ki. görüşün yetkili kim ise.
Dediğiniz görüşme işini zaten yaptım defalarca.
Benim görüş bildirmem ise kullervo ön yargılı, çeviri bilmeyen insana çeviri yapmayı öğretiyor, sabırlı olmalı ama sabırsız, zaten hep böyle biri olarak lanse edildi.

Dediğiniz görüşme işini zaten yaptım defalarca.
Benim görüş bildirmem ise kullervo ön yargılı, çeviri bilmeyen insana çeviri yapmayı öğretiyor, sabırlı olmalı ama sabırsız, zaten hep böyle biri olarak lanse edildi.

iş yoğunluğunuz tamamen bu kızla mı alakalı?

Ben de onu düşünüyorum aslında kıdem süremin bitmesine 5 - 6 ay var.
O arada nasıl dayanacağım onu çözemiyorum.
Canım o süreçte iş arayacaksın kısa bi süre görmezden gelmeye çalış tak kulaklığı iline bak eğer iş bulamazsanız zaman düşünürüz belki de bu süreçte o istifa edecek bilemeyiz ;)

10 yaş çocuğu gibi ağlayarak birilerinin ayağını kaydıracak adamın ayağını kaydırın.. kusura bakmayın taşlanma ihtimalini bile bile söylüyorum ama cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenmiştir.. siz yetişsin diye her şeyi öğretmeyecektiniz.. bırakacaktınız, projeyi yapmayacaktı, ben X e anlattım ama ciddiye almıyor sürekli ağlıyor diye tepeyi dolduracaktınız ve gidecekti bu kadar basit.. maalesef firmalar da çalışmak kurtlar sofrası gibi, herkes birbirinin ayağını kaydırma peşinde.. bu saatten sonra sürekli meşgul olun, çok iletişim içine girmeyin ama bir iş bulmadan da bu dalı bırakmayın..

10 yaş çocuğu gibi ağlayarak birilerinin ayağını kaydıracak adamın ayağını kaydırın.. kusura bakmayın taşlanma ihtimalini bile bile söylüyorum ama cehenneme giden yol iyi niyet taşları ile döşenmiştir.. siz yetişsin diye her şeyi öğretmeyecektiniz.. bırakacaktınız, projeyi yapmayacaktı, ben X e anlattım ama ciddiye almıyor sürekli ağlıyor diye tepeyi dolduracaktınız ve gidecekti bu kadar basit.. maalesef firmalar da çalışmak kurtlar sofrası gibi, herkes birbirinin ayağını kaydırma peşinde.. bu saatten sonra sürekli meşgul olun, çok iletişim içine girmeyin ama bir iş bulmadan da bu dalı bırakmayın..
10 yaş benzetmesi ne güzel olmuş :)
Ya ben sakin kalmak istiyorum aslında. Konuştuğumda da bakın hata yapıyor dedim diye kullervo kızın gitmesini istiyor! fikri oluştu. Ama kız yetersiz. Yetersiz olduğunu da şirketteki herkes söylüyor.
Sorumlum ise 30 yaşındaki kadını üzdüm diye bana çemkiriyor.
Benim tepemdeki yeni geleni tavlama peşinde sanırım ve bunun için böyle. Çok yakın davranıyor kıza.
Benim hakkımda kötü konuşmaktan da geri kalmıyor.

Son düzenleme:
Canım bence işini asla bırakma, is hayatında öğrendiğim en önemli şey birisi işini ne kadar iyi yapıyorsa o kadar aşağı çekilmeye çalışıldığı.

O 36 yaşındaki patronluk taslayan şahıs belki de sizi kendine tehdit olarak görüyordur, işinizde iyisiniz diye zamanla yükseleceğinizden şimdiden önünüzü kesmeye çalışıyor belki de. Üstelik eşinizi tanımadığı ve sizle olan iletişimini bilmediği halde böyle saçma yorumlar yapması kıskandığını gösterir , maalesef insanlar böyle.
Bu konuşmaları size yetiştiren kişiye de çok güvenmeyin. Neler gördüm biri beş yapan lafları değiştirip ortalığı karıştıran.

Kısacası kimsenin lafına inanıp işinizi bırakmayın, yeni evlisinizi borçlarınız da vardır niye ayrılıp onların ekmeğine yağ süreceksiniz.
Eşinize de yazık, sizle en güzel geçireceği zamanlar bu sorunlar yüzünden kötü geçiyor.

O kızla da mesafeli olup işi öğretiyor gibi görünüp ona hiçbir şey katmayın, öğretmeyin. Kaç kişi yetiştirdim aynı sürede ne duruma geldiler . Bu arkadaş gelemiyorsa hala belli bir seviyeye bu onun sorunu ,ben aynı benim sorun o demekki deyin çıkın işin içinden.

Kıza da sert olun aranızda bir hiyerarşi olduğunu fark etsin, ama bunu sadece kıza hissettirin patronlara üsttekilere değil. Kısacası hiç sevmediğim bir durum olsa da ikiyüzlü olun çünkü böylesi insana bu yapılır, hak ettiği tam olarak bu.

Kac sene emek vermişsiniz bir salağın yüzünden niye üzüleceksiniz, o beceremedikçe yapacağı işleri eninde sonunda koyarlar kapının önüne. Ekmeğinden ettim diye de düşünmeyin bunu o istedi siz değil.

Çevirmenlik yaptım bende bir süre bu süre zarfında gerçekten iyi odaklanmak gerek buda yanlış anlamalara sebep olabiliyor işte . Ben olsam o kızla iletişimi daha aza indirgerim . Bence işini sakın bırakma . İşyerinde iletişimimi minimum a indirgedim ben her zaman kimse beni tanımadığı için sadece işim hakkında konuşabiliyordu . Kıza karşı da çaba gösterme bence yine olan sana oluyor seni kötü gösteriyor böyle tiplere yaranamazsınız.

Back
X