Yediği saç kılları midesinde yumak oldu

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.826
898
Bursa'da, kilo kaybı, zayıflık, kusma ve iştahsızlık şikayetleriyle hastaneye başvuran bir kadının midesini tamamen dolduran kitlenin, saç kıllarını yemesi sonucu oluştuğu belirlendi.
Sitene Ekle

[xtable]
{tbody}
{tr}
{td} {/td}
{/tr}
{/tbody}
[/xtable]
Ağırlığı yaklaşık 850 gram olan kitle, ameliyatla alındı. Operasyonu gerçekleştiren Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Volkan Arayıcı, gazetecilere, adının açıklanmasını istemeyen 30 yaşındaki kadının, aşırı kilo kaybı, zayıflık, kusma ve iştahsızlık şikayetleriyle kendilerine başvurduğunu söyledi. Hastaya endoskopi uygulayıp midesini tamamen kaplayan bir kitle gördüklerini belirten Arayıcı, şöyle konuştu:

"Hastayla görüşmemizde, yaklaşık 15 yıldır saç kıllarını yediğini öğrendik. Öncelikle kitleyi endoskopi yöntemiyle almayı düşündük ancak bunun mümkün olmadığını görünce ameliyata karar verdik. Midesini açtığımızda saç kılıyla dolduğunu gördük. Yıllardır saç yeme alışkanlığı olan bir hasta ve psikolojik rahatsızlıkları var. Midesindeki kitleyi tamamen çıkardık. Hasta şu anda servisimizde yatıyor. Durumu iyi. Yaklaşık 850 gram ve 32 santimetre uzunluğunda bir kitle. Tamamen midenin şeklini almış durumda. Tıp literatüründe çok az görülen bir durum. Meslek hayatımda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Kitaplardan okuduğumuz bir konuydu."

Ameliyata katılan doktorlardan Bülent Özçetin ise operasyonun bir saat sürdüğünü anlattı. Bu kitlenin uzun sürede oluştuğunu dile getiren Özçetin, "Midenin içine alçı döküp kalıbını çıkartmış gibisiniz" ifadesini kullandı.

milliyet

psikolojik bi hastalık sanırım, yemek olmayan şeyleri yemek

1 Kiloya yakın saç 15 yılda az değil mi töbe töbe
bende duymuştum halı tüylrini tırnaklarını saçını yiyen bir kız ama o kız küçüktü henüz 14 yada 15 yaşlarıdnaydı

midem ağzımda acmıyım diye kendimle cebelleştim ama merakıma yenik düştüm. keske bi kusma smile'ı eklense:KK53:

seni zayıflatcam karar verdim:KK48:

Chess canımsınnnn:KK45: 56'yım şuan hadi bi 5 daha :rolleyes:
Valla bişey diyim mi ben artık haberin başlığından tahmin edebiliyorum. Aha diyorum kesin bu konuyu Chess açmıştır. Maşallah daha da yanıldığım olmadı,sıkı takipçinim -hadi bakalıııımmm:-):-)

Genc kizdim, arkadasimin boyle bir arkadasi vardi, kizin onden saclari hep yoluk yoluk, yer yer kel idi. O da sac yiyormus, kimbilir belki de odur.

Bu benim midemi bulandırıyor işte. böyle hani bazen insanların vücudundan çıkan değişik şeyler oluyor ya, solucan gibi şeyler mesela hiç biri şu saç yumağı kadar midemi bulandırmıyor.

saçın tadı yok ki nasıl yani tamam hastalık da? -algılayamadım..

Back
X