- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
haklısın zaten bozuldu bile heryerim çatlak sarkık vs.. bu yaşta böle.arkadaşın dediği aklıma yattı bir ensturman öğrenmek.ancak bunun içinde br kursa gtmek gerekr sanırım.çocuguma benden başka bakacak kmse yok nasıl olcak bilmiyorum.
kendini toparla biraz bukadar bırakma kendini bi kısırdöngüdesin...diyabet olmasan bile insülin rezistansı var,..yiyosun nutellayı ,insülin hormonu pik yapar ve saatlerce inmez .iki saat içinde tekrar kan şekerin düşer ,..sen yine anksiyete ve açlık hissiyle nutellaya düşersin...insülin hormonunun düşmesine hiç izin vermezsin...bu hormonun fazlası vücut için toksik...sorun şurda ki bu durumda vücut ve beyin enerji harcayamaz on kilometre koşsanda yağlardan eritecek mekanizmaları harekete geçiremezsin ,kaslardan yıkarsın .fazla kalori almak demek kilo almak demek değildir,bu bi hormon bozukluğudur.,çok bilmiş gibi konuştum ama gerçekler böyle,.light ürünleri birileri para kazansın diye çıkmıştır.,bu kısırdöngüyü sadece sen kırabilirsi ,karbonhidratları günlük 70 gramın altına düşürürsen istediğin kiloya inersin
paylaşımın için saol,sadece kilo değil sağlımıda tehlikeye attıgımın farkındayım.tek sorunum şuki saçma gelebilir ama aşırı iştahla fazla miktarda yemekten kendmi alıkoyamıyorum.bu sadece nutella için deil herşey içinde geçerli.sanırım ben irademi devreye sokana kadar obez olucam.
cep telefonundan yazdım biraz yarım yamalak oldu bahsetmeye çalıştığım şey senin sağlığındı şimdi insanların metabolizması aslında karbonhidrat ve nişastalı yiyeceklere uygun değil nutella sadece bşr örnekti insülin resistansına sokan bi ton yiyecek var pilav makarna ekmk sabahları yediğin reçel birbuçuk saatten fazla doygunluk yaratmıyo benim gibi çay seviyosan içine attığın azıck şeker bile gün içersinde yorgun bezgin ve depresif yapar şunu da söyleyim depresyon ruhsal bi hastalık değil organik bi hastalık ve antidepresanlarla tedavi edilemiyo ama bu hastalara omega 3 takviyesi veriyosunn düzelyorlar neden balık yemiyoruz beynimizin yüzde onyedisinin omega 3 olması gerekiyo şimdi sen gidip bi tahlil yaptırsan bazı vitaminlerin eksik çıkabilir anlatabiliyomuyum nutellanın genetiği değiştirilmiş mısırdan yapıldığına girmiyorumm bile bütün bunları anlatmamın sebebi bende işe yaradığı içindi
DUR
59 kilo fazla değil diyorsunuz da arkadaşlar, Kızın boyu 1.61miş. Yani neredeyse aynı kilosuyla boyu.
Ve bu durumda balık eti kıvamında. Ve bir de iri kemikli mi, ince kemikli mi ? Bu da önemli.
Bence 52-53 iyi olacaktır canım. Yani 6-7 kilo vermen ve bir beden daha küçülmen lazım.
ah arkadaşım ne gzel anlamışsın beni.aynen öle balık etli oldum.ve kemiklerimde inceciktir.bence kilom gayet fala 50 olmam lazım.bu yaşta,hem sağlık için hem güzellik için.allah herkese istediği kiloya inmeyi nasip etsin :):)
Canım ya ben her bedeni gördüm hemen hemen o yüzden anlıyorum seni.
İnce kemikliysen, bu demek ki kilon et olarak mevcut . Bu da daha kilolu durmana sebep olur hani iri kemikliye göre. Hani iri kemikli olsan 59 u açıklarız. Kilona rağmen zayıf gösterebilirsin.
Boyu ve kilosu aynıysa balık etli demektir insan.
Hem bir bedencik ya.... Bir beden zayıflayacaksın sadece. Tam 3-4 beden zayıflamış biri olarak söylüyorum bunu sana :)
5-7 kilo arası bir şeydir , bir beden. Kendini 2 ay sıksan, ilk ay 4 ikinci ay 3 kilo rahat verirsin. Veee 52 kilo olursun :)
Şimdi diyete ilk başladığın dönemde çok bir kilo kaybı oluyor çünkü. İlk iki ay çok rahat, çok kilo verirsin. Zorlarsan iki ayda 50 kilo bile olabilirsin. Ama gerek yok bence.
3 ay da 50 kilo ol. İlk ay 3 , ikinci ay 3, üçüncü ay 3 kilo. Tamamdır istediğin kilodasın :) 2 ile 4 kilo arası vermelisin bir ayda. En sağlıklısı.
arkadaşım gaza geldim valla moral verdin teşekkür ediyorum sana 2 ay dediğin neki su gbi geçer gider.bugunden itibaren dikkat edyrm yediklerime.bukadar acizlik yeter.çokkk sağol
Tabi daha obez ya da şişman kategorisinde değilsiniz ama gene de verilmesi gereken bir miktar kilo var.
Diyet ile ideal kilonuza ulaştıktan sonra bir süre daha 6 ay-1 yıl koruma programı sürdürseydiniz verdiğiniz kiloları almazdınız aslında geri ve sağlıklı beslenme alışkanlığı oturmuş olurdu.
Ama bence kilo olsun olmasın yeme alışkanlığınızdaki sıkıntı çok daha önemli bir problem. Sürekli ve ölçüsüzce yemek bazı arkadaşların bahsettiği gibi psikolojik kökenli de olabilir, tiroid hormonlarınız ya da şeker seviyenizle ilgili sorunlardan kaynaklanıyor da olabilir. Ben daha çok psikolojik kökenli gibi hissettim ama gene de fizyolojik bir durum değerlendirmesi yapmakta fayda var. Sonuçta insülin dengeniz alt üst olmuşsa doygunluk hissi duymamanız çok normal.
Bence önce bir genel sağlık kontrolünden geçin. Hem check up gibi olur, sorun olsun olmasın arada baktırmak lazım.
Eğer o konuda herşey yolunda ise psikolojik olarak sıkıntının ne olduğunu anlamak için kendinize dönersiniz. Psikolojik kökenli olması demek ille çok mutsuzsunuz, eşinizle aranız kötü, ailenizle sorunlarınız var demek değil. Bazen hiç sorunsuzluk da başlı başına bir stres kaynağı olabilir. Hayatınız çok yolunda ve sizin düşünüecğeiniz hiçbir şey yoksa, bir uğraşı alanı da edinmemişseniz hissettiğiniz boşluğu bu şekilde dolduruyor olabilirsiniz.
Ama sırayla gidin. Önce bir kontrolden geçin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?