yedikçe bunalıma giriyorum,girdikçe dahada çok yiyorum :(:(:( biri bana dur desin

cnm konu baslıgını okur okumaz kendımı buldum konu da .
talım suan da aynı durum bende de var.
ben de yedıkce bunalıma gırıyorum .bunalıma gırınce de daha cok yıyorum .
ama suan tam 7 kılo aldım .ama sorun etmemeye calısıyorum .yazın kesın kılo verırım ben .
genel de herkes kısın sıser yazın zayıflar .dert etme tatlım sen de.

evde hoca tutabilirsin ama tuzlu gelebilir kursa gidersen çocuğunu yanında götürebilirsin orada onunla ilgilenirler hiç sıkıntı olmaz...

paylaşımın için saol,sadece kilo değil sağlımıda tehlikeye attıgımın farkındayım.tek sorunum şuki saçma gelebilir ama aşırı iştahla fazla miktarda yemekten kendmi alıkoyamıyorum.bu sadece nutella için deil herşey içinde geçerli.sanırım ben irademi devreye sokana kadar obez olucam.

cep telefonundan yazdım biraz yarım yamalak oldu bahsetmeye çalıştığım şey senin sağlığındı şimdi insanların metabolizması aslında karbonhidrat ve nişastalı yiyeceklere uygun değil nutella sadece bşr örnekti insülin resistansına sokan bi ton yiyecek var pilav makarna ekmk sabahları yediğin reçel birbuçuk saatten fazla doygunluk yaratmıyo benim gibi çay seviyosan içine attığın azıck şeker bile gün içersinde yorgun bezgin ve depresif yapar şunu da söyleyim depresyon ruhsal bi hastalık değil organik bi hastalık ve antidepresanlarla tedavi edilemiyo ama bu hastalara omega 3 takviyesi veriyosunn düzelyorlar neden balık yemiyoruz beynimizin yüzde onyedisinin omega 3 olması gerekiyo şimdi sen gidip bi tahlil yaptırsan bazı vitaminlerin eksik çıkabilir anlatabiliyomuyum nutellanın genetiği değiştirilmiş mısırdan yapıldığına girmiyorumm bile bütün bunları anlatmamın sebebi bende işe yaradığı içindi

boyuna göre 59 kilo çok çok fazla değil,şişman falan değilsin.. ama dediğin gibi dur demelisin..
evde light krakerler, bisküviler bulundursan veya müsli tarzı şeyler..
bir kere iştah açılınca da açılıyor,belki de öyle geçici bir dönemdesin..

insan boşta kalınca daha çok yiyor.. bende öyle oluyor:)))

ne zaman ki çok yoğun oluyorum o zaman yemekten uzak duruyorum.

daha doğrusu çeşit çeşit yemekler yapacak vaktim olmuyor, hatta yemek yiyecek vaktim bile olmuyor, o zaman zayıflıyorum.

ahşap boyama yapabilirsin.. ya da internette artık malzemelerde yapılan çok güzel şeyler var.. onlara bir takılırsan yemek yemek de aklına gelmeyebilir

anlıyorum canım.peki sen diyetmi yaptın yada kiloluydunda zayıfladınmı.bende işe yaradı yazmışsınya.

59 kilo çok değilki siz kafanıza çok takmışsınız galiba,ama sürekli ne yesem diye düşünüyorum demişsiniz,yapıcak birşey olmadığından belki,gelip geçici ben de bi aralar öleydim durmadan yemek isterdim..

Aksine bende koca gün evdeyim aklıma hiç yemek yemek gelmez.Bir tek akşam yemeği yerim buna rağmen hemen kilo alıyorum deli olucammm Yesem zoruma gitmiycek yani

bende konu sahibi rkadaş gibiydim koca kavanoz nutella yerdim cips felan hep abur cuburla beslenirdim geçen sene ocak ayında 74 e yakın kilom vardı şimdi 61 kiloyum boyum 1.64 abur cubur yerine meyve, yoğurt ,çorba yemeye başladım ve inanamazsınız çikolatadan ve diğer abur cuburlardan öyle bir tiksindim ki (oda şu şekilde oldu en adi en yenmeyecek çikolatalardan yedim tatları iğrençti bende iğrendim hakkeden) markette raflarda bile görünce başımı çeviriyorum o kadar yani bende evde yalnızım kendimi derslere işe güce yada kitap okumaya adadım baktım yemek aklıma gelmiyor tabi öğünlerimi kaçırmadan herşeyden yiyorum artık mesela bisküvi yiyeceksem bir tane oda ağzımda geveleye geveleye böyelece beynim sinyali alıyor ve yeterli diyor birde çok su içiyorum illa bir şey yemek istersem hemen önce su içyorum 20 dk felan bişeyle meşgul oluyorum ve bakıyorum geçmiş istediğim ama bu kontrol işi bir yerden sonra kafan iraden bedenin herşy kontrölünde oluyor sen ufaktan başla artık direnç göstermeye

DUR

59 kilo fazla değil diyorsunuz da arkadaşlar, Kızın boyu 1.61miş. Yani neredeyse aynı kilosuyla boyu.
Ve bu durumda balık eti kıvamında. Ve bir de iri kemikli mi, ince kemikli mi ? Bu da önemli.
Bence 52-53 iyi olacaktır canım. Yani 6-7 kilo vermen ve bir beden daha küçülmen lazım.

Son düzenleme:

ah arkadaşım ne gzel anlamışsın beni.aynen öle balık etli oldum.ve kemiklerimde inceciktir.bence kilom gayet fala 50 olmam lazım.bu yaşta,hem sağlık için hem güzellik için.allah herkese istediği kiloya inmeyi nasip etsin :):)

Canım ya ben her bedeni gördüm hemen hemen o yüzden anlıyorum seni.
İnce kemikliysen, bu demek ki kilon et olarak mevcut . Bu da daha kilolu durmana sebep olur hani iri kemikliye göre. Hani iri kemikli olsan 59 u açıklarız. Kilona rağmen zayıf gösterebilirsin.
Boyu ve kilosu aynıysa balık etli demektir insan.
Hem bir bedencik ya.... Bir beden zayıflayacaksın sadece. Tam 3-4 beden zayıflamış biri olarak söylüyorum bunu sana :)
5-7 kilo arası bir şeydir , bir beden. Kendini 2 ay sıksan, ilk ay 4 ikinci ay 3 kilo rahat verirsin. Veee 52 kilo olursun :)
Şimdi diyete ilk başladığın dönemde çok bir kilo kaybı oluyor çünkü. İlk iki ay çok rahat, çok kilo verirsin. Zorlarsan iki ayda 50 kilo bile olabilirsin. Ama gerek yok bence.
3 ay da 50 kilo ol. İlk ay 3 , ikinci ay 3, üçüncü ay 3 kilo. Tamamdır istediğin kilodasın :) 2 ile 4 kilo arası vermelisin bir ayda. En sağlıklısı.​

Diyet yaparken kendini aşırı baskılamışsan şunu yemeyeceğim bunu yemeyeceğim diye ve bunu da hırs yapmışsan diyet bitiminde vücudunun intikamı bu şekilde olmuş gibime geliyor. Ben önceden herşeyden kısıtlayarak diyet yapardım tamam hedefe ulaştım bitti deyince hemen yiyeceklere aşırı düşkünlüğüm olurdu ama en son hiç kısmadan herşeyden yedim ölçülü yedim spor yaptım kilo verdim ve uzun süredir kilo almıyorum azda olsa veriyorum daha verecek kilolarım var ama en azından eskisi gibi hemen üç ay sonra eskiye dönmüyorum.

arkadaşım gaza geldim valla moral verdin teşekkür ediyorum sana 2 ay dediğin neki su gbi geçer gider.bugunden itibaren dikkat edyrm yediklerime.bukadar acizlik yeter.çokkk sağol

Tabi daha obez ya da şişman kategorisinde değilsiniz ama gene de verilmesi gereken bir miktar kilo var.
Diyet ile ideal kilonuza ulaştıktan sonra bir süre daha 6 ay-1 yıl koruma programı sürdürseydiniz verdiğiniz kiloları almazdınız aslında geri ve sağlıklı beslenme alışkanlığı oturmuş olurdu.
Ama bence kilo olsun olmasın yeme alışkanlığınızdaki sıkıntı çok daha önemli bir problem. Sürekli ve ölçüsüzce yemek bazı arkadaşların bahsettiği gibi psikolojik kökenli de olabilir, tiroid hormonlarınız ya da şeker seviyenizle ilgili sorunlardan kaynaklanıyor da olabilir. Ben daha çok psikolojik kökenli gibi hissettim ama gene de fizyolojik bir durum değerlendirmesi yapmakta fayda var. Sonuçta insülin dengeniz alt üst olmuşsa doygunluk hissi duymamanız çok normal.
Bence önce bir genel sağlık kontrolünden geçin. Hem check up gibi olur, sorun olsun olmasın arada baktırmak lazım.
Eğer o konuda herşey yolunda ise psikolojik olarak sıkıntının ne olduğunu anlamak için kendinize dönersiniz. Psikolojik kökenli olması demek ille çok mutsuzsunuz, eşinizle aranız kötü, ailenizle sorunlarınız var demek değil. Bazen hiç sorunsuzluk da başlı başına bir stres kaynağı olabilir. Hayatınız çok yolunda ve sizin düşünüecğeiniz hiçbir şey yoksa, bir uğraşı alanı da edinmemişseniz hissettiğiniz boşluğu bu şekilde dolduruyor olabilirsiniz.
Ama sırayla gidin. Önce bir kontrolden geçin.

Son düzenleme:
bende yaklaşık arkadaşın boyundayım. ilk önce 61,5 kiloydum 59 düştüm. ama zayıflamak istediğimi söylediğim herkez bana kızıyor. doktorum da dahil. nedense. halbuki ben farkındayım kilo vermem lazım. . istediğim kilo 52-53. çok yeme isteğide yok bende. öğlen yemeklerini azalttım ve verdim 2 kiloyu. akşamda az yesem bu iş olacak.

konu sahibi arkadaş allah kolaylık versin inş. istediğin kiloya düşersin.

arkadaşım gaza geldim valla moral verdin teşekkür ediyorum sana 2 ay dediğin neki su gbi geçer gider.bugunden itibaren dikkat edyrm yediklerime.bukadar acizlik yeter.çokkk sağol

Tabi ki, 2-3 ay hiçbir şey. Ben şimdiki olduğum kiloya gelebilmek için 8 ay uğraştım. Hatta şuna 1 yıl de, 4 ay da spora gittim. 26 kilo verdim. Şimdi tekrardan rejimdeyim, 5-10 kilo daha verip 40-38 beden civarı olmak istiyorum

bende psikolojik bir sıkıntı oldugunu düşünüyorum.yaptıgım davranışların başka bir açıklaması yokki.yeme bozuklugu diye br rahaszlık var internetten okdum ve aynı beni anlatıyor.durmum psikoloğa gtmeye müsait deil.nasıl halledebilirim onu bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…