Yediremiyorum kendime

tamam evliyim evim barkım ayrı bunları dert etmemem gerekir ama çok koyuyo kızlar bu durumlar.

koyacak birşey yok

abartmayın bunca yıldan sonra

13 yaşındaki kardeşinizle aranızda kaç yaş var?

yeni nesil öyle siz olan bitene sesinizi çıkarmamışsınız ama kardeşinizin bir dediği olmasa ortalığı yıkar emnim

tekne kazıntı olduğundan daha fazla şımartılması da normal

geçmiş gitmiş şeylere kafanızı takıp gününüzü zehir etmeyin.. eşinize bebeğinize sarılınopuyorumnanaktan

geçmiş geçmişte kalmış,geçmişle yaşanmaz:lepi:

Aynı kötü tutumu kardeşinize de yapsalar mutlu mu olacaktınız....
Evet ailenizin tutumu çok yanlış ama en azından pişmanlar yaptıklarına ve kardeşinize aynı davranmıyorlar.. Düzeltmişler tavırlarını yani.. Aynı eziyeti kardeşiniz de yaşamıyor diye sevinmelisiniz...

tabi ki mutlu olmam.
kardeşime karşı tavır hep buydu zaten.
ben üzülüyorum şahsen. bunu başkasının anlaması çok zor.

tabi ki mutlu olmam.
kardeşime karşı tavır hep buydu zaten.
ben üzülüyorum şahsen. bunu başkasının anlaması çok zor.
Geçmiş asla geçmişte kalmaz. Kaldı ki çocukken yaşadıklarımızı asla unutamayız.Onların yarattığı tahribat çok daha fazladır. Ben de ailemle ilgili sorunlar yaşıyorum ama seninkinden çok farklı.Anlayan dinleyen kimse de yok,ben de hep içime atarım.Herkes abarttığımı düşünüyor ama işte çeken bilir bir tek canım.
Çocuk sahibi olmak kolay ama ii bir anne baba olmak hiç kolay değil. Bizlerde yarattıkları kötü izlerden belki haberleri bile yoktur onların. Sorumluluk anahtar kelime derim hep bu konuda. Bir çocuğun her türlü sorumluluğunu(maddi-manevi) belli bir yaşa gelene kadar alamayacaksanız çocuk sahibi olmayın çok daha iyi.

off çok üzüldüm durumuna
ben olsam ben de senın gıbı düşünürdüm. sonuçta ayrım yapılan sen olmuşsun.. babanın erkek çocuk takıntısı bence bu.

bazı hadisler var paylaşmak ıstedım..

Dinimizde, kadının ve kız çocuklarının fazileti büyüktür. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Kızlarınızı
altın ve gümüş ile süsleyin! Elbiseleri güzel olsun! ıtibar kazanmaları
için en güzel hediyelerle ihsanda bulunun!

Kız
çocuğunu güzelce terbiye edip, Allahü teâlânın verdiği nimetlerle
bolluk içinde yedirir giydirirse, o kız çocuğu onun için bir bereket
olur, Cehennemden kurtulup kolayca Cennete girmesine vesile olur.

ıki kız evladına güzel muamele eden, mutlaka Cennete girer.

Çarşıdan
aldığı şeyleri, erkek çocuklardan önce kız çocuklarına verene Allahü
teâlâ rahmetle nazar eder. Allahü teâlâ, rahmetle nazar ettiğine de
azap etmez.

Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür.

haklısın canım.teşekkür ederim yanıtın için.
unutulmuyo hiçbiri.

canım abin vardı galiba birde ona nasıldılar abinin çocukluğu nasıl geçti?

bence onları vicdanlarıyla başbaşa bırak.elbet sonunda anlayacaklar yanlışlarını.

canım ya ..ailenle bebışinle mutlu ol..ve kafana takma boyle şeylerı...dusununce degışmıyorkı hıç bırsey...onlarda anlarlar anyayı konyayı sen merak etme...

cok uzuldum..yasadıkların kolay degıl..
mantık evlılıgı yaptım demıssın esınden memnunmusun barı?eger memnunsan ve mutluysan evınde huzurluysan,saglıgınız ıyıyse..artık bunları dusunme...

madem öyle güzelim mademde evlendin ne kadar yapablirsin bilmiom ama sende eşinin ailesine çok ii davran cok yakın ol sizinkilere soguk davran zamanla kıskanıp sana bunun sebebini sorarlar o azman bir bir anlatırsın canm bazen karsılarına gecip bir bir anlatmak kerndine geitirio onları ii oluo

varlik icinde yokluk cekmeye benzemis sizinkisi.. Uzulmeyin lutfen, esinizle araniz iyi ve huzurluysaniz, sevginizi buyutmeye bakin. Gecmis durumlardan dolayi iciniz burkulsada, bogaziniz dugumlensede yapacak bir sey yok. ama babaniz mutlaka yaptigi haksizligindan dolayi pisman olacaktir. yada olmustur.. yinede sanslisinizki sizi okutmuslar izin vermisler daha onemlisi esinizle mutlusunuz.

gerçekten çok üzüldürm sal-derim mafoldumben ama bak allah karşına çok iyi birini çıkarmış. inşallah bundan sonra hiç üzülmezsin. demekki kız-erkek çocuk ayrımının çok fazla olduğu bir ailen varmış, aile seçilemiyor malesef. içine dokunmasını da anlıyorum insan 60 yaşına bile gelse içinde uhte kalır. :1no2:

sana şu kadarını söyliyeyim. ilahi adalete güven. babanla asgari müşterekte buluş şimdilik. emin ol günü gelir, o yoluna onca masraf yapıp el üstünde tuttuğu oğulları baban yaşlandığında ilgilenmez. sana muhtaç olur. abin ya da kardeşin gaddar ya da merhametsiz demiyorum. allah büyük, öyle bir durum olurki bakmayacak olurlar. baban da o gün eline düştüğün de belki anlar sana yaptıklarını. gerçi anlamayan o halinden de ders çıkarmaz ya... senin için rahatlar belki.

sen eşinle mutlu ol, sürekli babanı ve yaptıklarını düşünüp durma. atamıyorsan ve sürekli seni mutsuz ediyorsa profesyonel yardm da al. kendin ve ailen için...

bu arada annen ne diyor bu işe?

üzülme canım ya düşünme eski günleri.bende üniversiteye gittim dört yıl senin yazdığın şeylerin bir çoğunu yaşadım.ilk yılımda babamın durumu gayet iyiydi.ama iki üç ay para gelmediği oluyordu.ikinci yılımda babam çok büyük bir iflas yaşadı kalp krizi filan geçirdi.para hiç gelmez oldu.ben ordan burdan burs arayarak ve sürekli para hesabı yaparak geçirdim dört yılımı.çok zordu o yıllar.2003 te başladım okula 2007 de bitti.babam hala iflastan dolayı borç ödüyor.okuyan dört kardeşim daha var ikisi üniversitede.onlara şimdi daha ii para gidiyor.ama ben o yasadığım yıllardan dolayı onlar için yinede içim acıyo.ve onlara elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışıorum.evlendim eşimden allah razı olsun çalışmadığım halde onlara para gönderelim dediğimde olur dio.arasıra para gönderiyoruz.özet olarak babama yine de kızgın değilim.ne yapayım yinede hiç yardım etmesede okumama izin verdiği için kızamıyorum.çünkü bizim sülalede kızların okuması pek hos karsılanmıyordu.ilk okuyan benim.o yüzden kızmıyorum.şimdi babam daha duyarlı ara sıra inceden dokundurmalar yapıorum ki hatasını anlasın diğer kardeşlerime de aynını yapmasın die.bilmiyorum ya zor meseleler bunlar unutulmuyor belki ama kendini kahretmeninde bi yararı olmaz sana canım.çok fazla düşünme.

ha bu arada dedin ya abime yardım ediyo diye. ben bu kadar şeyi yaşarken parasız pulsuz gurbet ellerde yalnızken babam eline geçeni amcamlar ve aileleri için harcamaktan çekinmiyodu.ne kendine ne ailesine bi faydası yoktu.sen yine dua et kendi abine kardeşine yapıo ne yapıyosa

arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim verdğiniz moral ve cevaplardan dolayı.
ben çoğunuzun kardeşimi kıskandığımı düşüneceğinizi ve önyargılı yaklaşacağınızı sanmıştım ama öyle olmadı.
bazı şeyler gerçekten hiç unutulmuyor.lmaz:
allahtan çok iyi bir eşe sahibim.beni çok iyi anlıyor.
sizde öyle. çok saolun :enbuyukkk:

gerçekten üzüldüm sizin adınıza bunları unutmaya çalışın siz yaşatmayın çocuklarınıza yaşadıklarınızı aileniz atamazsınızki onlar sizin değerinizi anlarlar anlarlar ama iş işten geçtikten sonra elbet yaşlanıcaklar o zaman sizin alıcağınız güzel dualar size ömü boyu yetecektir tanrı çok büyük herşeyide görüyodur eminim bunalrıda unutmayın
güzel günleriniz olsun hep

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…