Yeğen meselesi

burada buna benzer çok konu var. bence cidden evde yalnız kalamayacak insanlar evlenmesinler. anne babalarını geçtim başkalarına eziyet ediyorlar.
14 gün uzatıldığına göre eşi hasta diye anlıyorum bu arada ? yoksa karantinası biteni gönderirlerdi.
bence eşiniz konuşsun. eşiniz konuşamıyorsa da siz sanki 1-2 güne gidicekmiş gibi, "sen şimdi evine dönüyosun ya giderken şunu şunu yaparsın" diyin. artık anlamazsa da açıkça söylersiniz.
 
E devlette bızım oldugumuz sehır yok veya gıdecegı sehır onu nasıl yapacaz acaba :)
Buyuksehir de değilseniz kısıtlama yok ondan olmayabilir mı?
Zaten çok sevmediğiniz biriyle neden görüşüp evinize çağırıyorsunuz?Asıl soru başkasının evinde bu kadar süre kalanlar nasıl kalabiliyor?
 
Çok gereksiz bir eylem sıkılmakta haklısınız.
Benimde eşim 25 gündür izolasyonda eve gelemiyor olduğum şehirde hiçbir tanıdığım/akrabam yok.Ama birilerinin evine gitmek biyerlerde kalmak bana daha zor geliyor.İnsanın evi gibisi var mi yani?
Açık açık ima konuşun ya da eşinizle bu konuyu konuşun olur mu hiç öyle ?
 
Madem misafir değil ev sahibi rahatlığında siz de öyle davranın temizlik mi yapılacak verin eline bezi hadi sen salondan başla ben mutfağı halledicem diyin, yemek yapılacak soğanları sen doğra ben de salatayı hazırlarım vs, iş yaptırın yani, çocuk uyandıysa salona geçilecekse geçin o da uyansın, rahatı bozulursa kendi de gitmek isteyecektir, otel konforu sağlarsanız durum vahim
 
Benim teyzem de aynı durumu yaşadı hala da yaşıyor. Eniştemin yeğeni yıllardır evlerinde kalıyor evlenemedi 40 yaşına geldi yaklaşık 10 yıldır da teyzemlerde kalıyor haftanın 5 günü. Teyzem antidepresanla ayakta duruyor valla canına tak etti artık kadının
 
14 gün karantina süresi 28 güne uzatıldı..şehir dışına giden -gelen askeri personel 28 gün karantinada tutuluyor
 
Sinir oluyorum böyle konulara ya. Adamın nasıl ve neden umurunda olmaz başka birinin evde kalmasından. Eşiyle özel anları olur insanın bunları da mı düşünemiyorlar.
 
Ben böyle eşi görevdeyken ya da nobetteyken gidip annesinde ya da milletin evinde kalan tipleri anlamıyorum gerçekten .
Koskoca kadın olmuşsun evin var barkın var hayır adamın işi de belli değil mi evlenmeden madem tek kalmaktan korkuyorsan evlenmeseydin !
Konu sahibi esini kadını al karsina 1 ay oldu bence Senin de artık gitmen lazım abin sana izin çıkartsın hadi bakalım de geç açık açık.
1 aylık misafirlik olmaz yaptığı şey ayıp yani zaten zor günler yaşıyoruz bi de böyle insanlarla uğraşmayın açık ve net olun o utanmıyorsa siz hiç utanmayın.
 
Ya böyle durumlara gerçekten üzülüyorum. İyilik yapmışsınız Yalnız kalmasın diye insanlık yapmışsınız ama iyilikten maraz doğuyor İşte. Böyle insanlar, insanda iyilik yapma isteğini yok ediyor. Sonra da etrafta iyi insan kalmadı diyoruz. Kalmaz tabiki. Böyleleri yüzünden kimseye iyilik yapmak istemiyor insanlar. İyi niyet gösterildi diye akraba evinde diye bu kadar rahat da olunmaz. Biraz da biz size gelelim ailecek 1 ayda sizde kalalım desen
 
14 gün karantina süresi 28 güne uzatıldı..şehir dışına giden -gelen askeri personel 28 gün karantinada tutuluyor

çevremde asker olmadığı için dikkatimi çekmemiş. yani bilemiyorum, mümkün olduğunca bir evde az kişi kalmak gerekli. çekirdek aile dışından insanların kendi evleirnde kalmaları bence en doğrusu.
kendi anne babası arayıp konuşsalar ?
 
Bence de öyle ama konu sahibi arkadaşımızın da en başından bize gel demesi ..şimdi ise bunaldım demesi doğru olmamış.Kendisi kendi ağzı ile davet etmese kadın ona göre bir çözüm bulacak belki ailesinin evine gidecekti..zaten seyahat kısıtlaması gelmişken artik kendi evine bile dönmek zor iken ailesinin evine de gidemez
 

muhtemelen konu sahibi birkaç gün kalır gibi düşündüm. ama ben olsam hiç çağırmazdım misal. normal zamanda bile bu kadar misafirlik çokken, bu zamanda daha fena.
 
Eşinize neden sarıyorsunuz anlayamıyorum, adam ne yapsın. KadınA deyin sen de artık öğren bakalım izin. Nasıl çıkarılıyormuş git iznini çıkar deyin.. eşiniz ne alaka.. evini özlemişindir artık gidersin herhalde filan de bence kadına o da gitsin bebek mi bu?
 
Bence emrivaki yapın “ yarın gidip bakalım izin alalım, bu süre uzayacak görünüyor iki taraf için de zor olacak” diyin , he bir de onun yüzünden eşinizle tartışmayın derim hatta o yok gibi kendi aranızda gülün, konuşun.
Koskoca kadın bildiğin kurnazlık yapıyor, nasıl sinirim bozuldu yahu.
 
Akşama kadar yattığını söylemişsiniz. Eğer yapabilirseniz bir konuşun. Ev işlerini verin ona. Mesela siz çocuğunuza yemek yedirirken hadi sende banyoyu bi temizleyiver de. Ya da bugün yemekler sende gibi... Sabah siz kalktığınızda bi müzik açın, evde ses yapın sonra ona seslenin hadi bakalım bugün kahvaltı sende deyin. Kısacası kendi halinde bırakmayın onu devamlı istekleriniz olsun. Rahatına bu kadar düşkünse rahatsız olur kendi gitmek ister diye düşünüyorum. Gitmese de en azından iş yükünüz hafifler
 
herkes iyi güzel yazmış da şu an çok zor izin verilior şehirlerarası yolculuğa. arkadaşımın 5 yaşında kızı başka bir şehirde kaldı 2 haftadır izin almaya çalışıyor ve vermiyorlar.
Konu sahibi iyi niyetinin kurbanı olmuş, bayrama kadar şehirlerarası yolculuklar açılmayacak. bayramı da yapar gider artık misafir.
 
Büyükşehirdeyız canım.. Yani sevmemek degıl kafa yapımız farklı ama su var bu donem cok sıkıntılı en yakınım bile olsa su an evde istemem zaten strestlıyım insanın gozune batıyor hersey
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…