Yeğene altın mı künye mi?

Bebeğe altın ne takılır?

• Çeyrek altın

OY: 61 85,9%
  • Künye

OY: 10 14,1%

• Ankete Katılan
    71
Kızlar selam. Kaynımın bebeği oldu. Aslında 6 aylık oldu bile ama uzak bir ildelerdi ne onlar gelebildi ne biz gidebildik. Şimdi 40 mevlüdü yapılacak 6 aylık bebeğe 😅 Memlekete gideceğiz biz de.

Eve giren para çok değil ama az da değil. Yeni evli sayılacağımız için çok para düzenini oturtamadık sadece. O yüzden büyük bi şey onlar da beklemiyor bizden biz de alamayız pek zaten.

Çeyrek mi takalım yoksa çeyreği bozup üzerine de biraz ekleyip künye mi alalım emin olamadık. Künyeyi birkaç sene takar sonra ya anı olarak saklayacak ya satacaklar, satınca da tahminim çok düşecektir fiyatı ayarı da düşük çünkü.

Çeyrek az mı kalır ne dersiniz? Eşim sonra katılacak olsa da mevlüd kadınlar arasında olacağı için ben takacağım muhtemelen o yüzden dert ettim birazcık :KK43:

Şöyle göz attım cevaplarınıza. Belli ki sevdiğiniz şıklık yapmak istediğiniz insanlar. Çeyreğin yanına bebeğin annesine de güzel bir buket çiçek götürün. Gayet yeterli ve şık olur. Sevinirler inanın.

Şöyle göz attım cevaplarınıza. Belli ki sevdiğiniz şıklık yapmak istediğiniz insanlar. Çeyreğin yanına bebeğin annesine de güzel bir buket çiçek götürün. Gayet yeterli ve şık olur. Sevinirler inanın.
Evet evet hem eşim abisini çok sever hem de bana katkıları çoktur ben de severim ikisini de. O yüzden öyle sallapati bi şey yapmak istemedim :( Çiçek de çok şık bi davranış teşekkürler 😍

Ya çeyrek , ya da daha fazla ise yarım altın alın, değer kaybetmez hem , hem de senin zevkinde bi künyeyi cocuguna takmayabilir ve bence kesim takmaz ,bozdurulur o

Niye çeyrek az olsun ki? Bizde annemler hem paha gerektiren bir eşya hem altın künye almislardi (aynı evde yaşıyoruz) ben de adına 9 ayı temsilen 9 ağaç diktirdim,sertifika aldim😂 oldu bitti... Ama hatıralik bir şey ararsan sey yapabilirsin..bir çeyrek alıp yanına bir de düşük ayar,baş harfin olduğu bebek altınları oluyor. Onlardan alabilirsin. Hem pahalı da değil , hem hatıralik bir ömür boyu saklar. Kız çocuğuysa ilerde kolye ucu olarak kullanır

Kızlar selam. Kaynımın bebeği oldu. Aslında 6 aylık oldu bile ama uzak bir ildelerdi ne onlar gelebildi ne biz gidebildik. Şimdi 40 mevlüdü yapılacak 6 aylık bebeğe 😅 Memlekete gideceğiz biz de.

Eve giren para çok değil ama az da değil. Yeni evli sayılacağımız için çok para düzenini oturtamadık sadece. O yüzden büyük bi şey onlar da beklemiyor bizden biz de alamayız pek zaten.

Çeyrek mi takalım yoksa çeyreği bozup üzerine de biraz ekleyip künye mi alalım emin olamadık. Künyeyi birkaç sene takar sonra ya anı olarak saklayacak ya satacaklar, satınca da tahminim çok düşecektir fiyatı ayarı da düşük çünkü.

Çeyrek az mı kalır ne dersiniz? Eşim sonra katılacak olsa da mevlüd kadınlar arasında olacağı için ben takacağım muhtemelen o yüzden dert ettim birazcık :KK43:
Bence alın çeyrek gidin. Biz öyle yaptık sonra bizim çocuk oldu onlar da bize getirdi zaten

Ceyrek tak.

2 oğlum var büyüğe erkek kardeşim küçüğe kayınpederim künye takmıştı. Büyüğü bi süre taktı küçüğü hiç takmadı. Hatıra olarak saklıyorum. Zorda kalmazsam bozdurmam heralde. Ama isimli olduğu için de yani kendi çocuğuna falan da kalmaz.

Mesela benim bi arkadaşımın bebeklik küpeleri duruyordu kendi kızına taktı. İleride kızı olursa o da kızına takar olmazsa gelinin torununa verir aile yadigarı olur diyordu.

Benim çocuk küpeleri de duruyor erkek olunca takamadım :olamaz:

O zaman çeyrek kurtatmaz üzgünüm😀

Tam altini abisi dugunlerinde takmiş bebek takisiyla ayni şey mi? Konu sahibinin eşi de abisinin dugununde takisini takmiştir zaten ona göre. 😂😂

Eşimim abisi de bizim dugunde tam takmisti ve biz evlendikten sonra 2. Cocuklari olmustu gram bile vermedim.
Ha konu sahibinin durumu farkli tabi bana katkilari çok oldu yazmiş. O zaman bir ceyrek kurtarir bence. 😁

Tam altini abisi dugunlerinde takmiş bebek takisiyla ayni şey mi? Konu sahibinin eşi de abisinin dugununde takisini takmiştir zaten ona göre. 😂😂

Eşimim abisi de bizim dugunde tam takmisti ve biz evlendikten sonra 2. Cocuklari olmustu gram bile vermedim.
Ha konu sahibinin durumu farkli tabi bana katkilari çok oldu yazmiş. O zaman bir ceyrek kurtarir bence. 😁
Ay eşimin memleketinde tepeden başlıyorlar saymaya. Ben ona düğünde şunu taktım sonra o sana düğünde bunu taktı ben onun diğer oğluna şunu taktım sonra o bizim toruna şunu taktı sonra onun toruna ben taktım benim 2.toruna da takması lazım.. şeklinde uzayan bir konuşmaya şahit oldum ben.

Bizim düğün zamanı kadının biri kayınvalidemden "ben sizin oğlanların sünnetinde 2 çeyrek takmıştım onları geri alacak düğün yapmadım" diyip geri istemişti.

Ay eşimin memleketinde tepeden başlıyorlar saymaya. Ben ona düğünde şunu taktım sonra o sana düğünde bunu taktı ben onun diğer oğluna şunu taktım sonra o bizim toruna şunu taktı sonra onun toruna ben taktım benim 2.toruna da takması lazım.. şeklinde uzayan bir konuşmaya şahit oldum ben.

Bizim düğün zamanı kadının biri kayınvalidemden "ben sizin oğlanların sünnetinde 2 çeyrek takmıştım onları geri alacak düğün yapmadım" diyip geri istemişti.

Ne çirkin ya. İşte ben bu yuzden içimden gelmiyorsa "takmak lazim geri gelir" diye sağa sola altin dagitmiyorum hiç.
Altini kendime alip kendim kenara atiyorum niye milletin peşinde dolaşacagim bir ceyrek için.

Ne çirkin ya. İşte ben bu yuzden içimden gelmiyorsa "takmak lazim geri gelir" diye sağa sola altin dagitmiyorum hiç.
Altini kendime alip kendim kenara atiyorum niye milletin peşinde dolaşacagim bir ceyrek için.
Bende hiç görmemiştim bizde. Takı takana dengini takmaya çalışırım ama bu da çok kötü ya.

Sırf bu yüzden kayınvalidem eşimin 2 kuzeninin eline kağıt kalem verip kim ne takmış yazdırdı.

Eşimin kuzeninin çocuğu oldu. Ben kızı sevdiğim için altın takmak istedim kv takma onların durumu yok geri veremezler dedi. Dedim ne alaka borç mu veriyorum. Yine de gidip bunun öndüçü yok muvahhis kendi istediği için takıyor diye söyledi. Söylemese mutlaka onlar da bize çocukta altın takmak için uğraşıp zora girerlermiş.

Back
X