Yeğenim İngiliz bir kızla evleniyor

Bir Ingiliz, bir Alman, bir Iskoc gelin bir de Isvicreli damat var sulalede. Temel fikrasi gibi oldu evet :D

Milliyeti evet genelgecer ulke kulturu acisindan fark yaratir ama iyi insan her milliyette iyidir. Iyi bir kiz ise boşverin hangi ülkeden oldugunu. Kulturel farklar asilir bir sekilde, zaten yurtdisinda yasayacaklari icin aileler ve sizin tarafin gelinle karsilasmasi minimum olur.

Bizim gelin Türk, biz Kürt(kuzey ırak) kültür anlamda aman aman fark yok,fakat annem babam Türkçeyi bilmedikleri icin bir çok sey oluyor konuşamıyorlar buda bir dezavantaj. Bide Türklükle alakasız olarak bizim gelin acayip soguk,mesafeli 2 kelime etmez. Hof sinirim bzouldu :D

Yeğenim yani ablamın oğlu 29 yaşında, kendini çok geliştirdi eğitim alanında, yüksek lisans yaparken İngiliz bir kızla tanışmış Londrada, gelinimiz 22 yaşındaymış. Mayıs ayında İstanbulda düğün var. Kendi hayatı tabi karışamayız.Yeğenim diye söylemiyorum çok yakışıklı çok zeki ve iyi kalpli biri.Çocukken belliydi zaten böyle olacağı .
Ablamın bu evlilik için kafasında soru işareti var. Yeğenim Londraya taşınacak . Bizim gönlümüzden yerli bir kızla evlenmesi vardı ortak kültürler sebebiyle ama gençler kararını vermiş. Hayırlısı neyse o olsun . Kızın ailesiyle skype da görüşmüş ablam . Yeğenim çeviri yaptı . Yeğenimin sahiplenme huyu çok hoşlarına gitmiş hem kızın hem de kızın ailesinin.

Sorum şu ki , yabancı gelin ailenize geldi mi ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
Benim abimin eşi yabancı. Dezavantajlarını saycak olursak klasik türk gelenek adetlerini bilmiyor yemek yapmayı bilmiyorum kendi ülkesinin yemeklerini yiyor genelde. Konusurken anlaşamıyırsunuz derdini yarımyamalak türkçesiyle anlatırken sizde onu yarımyamalak anlıyorsunuz ortak şeyler konuşup ortak şeylere gülemiyorsunuz bizde ki gibi misafir hazırlık adetleride yokk yani. Gelelim avantajlarına bir türk kızı gibi içten pazarlıklı fesat değil gözü fazlasıyla tok her şeye doymuş yaşamış. Sivri dilli değil yerine göre davranmasınıı bilir zaten dil az bildipi için çok lafta edemiyor genelde sessiz :) ama şunu gördümm yabancı kızla evlenmem fesat olsun ama türk kızı olsun yani espirimi anlasın gülsün ama bizim gelin tüekiyede taşadığı için mecbur bizim kültürün dilin içinde sizin yeğeninz londrada olacagı için çok sorun yaşamazlar

Yeğenim yani ablamın oğlu 29 yaşında, kendini çok geliştirdi eğitim alanında, yüksek lisans yaparken İngiliz bir kızla tanışmış Londrada, gelinimiz 22 yaşındaymış. Mayıs ayında İstanbulda düğün var. Kendi hayatı tabi karışamayız.Yeğenim diye söylemiyorum çok yakışıklı çok zeki ve iyi kalpli biri.Çocukken belliydi zaten böyle olacağı .
Ablamın bu evlilik için kafasında soru işareti var. Yeğenim Londraya taşınacak . Bizim gönlümüzden yerli bir kızla evlenmesi vardı ortak kültürler sebebiyle ama gençler kararını vermiş. Hayırlısı neyse o olsun . Kızın ailesiyle skype da görüşmüş ablam . Yeğenim çeviri yaptı . Yeğenimin sahiplenme huyu çok hoşlarına gitmiş hem kızın hem de kızın ailesinin.

Sorum şu ki , yabancı gelin ailenize geldi mi ? Avantajları ve dezavantajları nelerdir ?
karnımda kız bir yavru var
ileride yabancı bir erkekle evlensin isterim
yeğeniniz için de en ıyısı olmus bence
kaynana , kayın, baldız vs vs onlarla ugrasacagına
insan gibi yasar her kosulda

Acik konuşmak gerekirse bazıları bizden daha fazla uyumlu olup daha hoşgörülü anlayışlı oluyor tabi insanina göre değişme olasılığıda var...:KK69:

abimin eşi yabancı. türk olmasını da istemezdim çünkü benim abim yıllardır yurt dışında okumuş kendisini geliştirmiş belli bir kültüre adapte olmuş o yüzden böylesi iyi.

evlendiklerinden bile çok sonra haberimiz oldu. öyle saçma sapan adetler vs çıkmadı ortaya.

yeğenlerim iki hatta üç dil bilerek büyüyorlar. bizim açımızdan bir sıkıntı olmadı. sizin açınızdan olacağını hiç sanmıyorum çünkü anne baba vs değil teyzesiniz siz mutluluklar demeniz lazım sadece.

Yeğeninizin başka bir ülkede yaşayacak olması ve özlenecek olması dışında nasıl bir sorun olabilir ki? İngiliz de insan yahu :)

Benim bu farklı milletlerden olan evliliklerle ilgili tek bir derdim var. Çocuk olduğunda o çocuk Türkçe konuşamıyor ya ona üzülüyorum en çok :KK43:

onlar yaşayacak dezınıde avantajını.gençler sevmiş etmiş:KK74: bizede :halay::KK76::rapci::KK28::KK71::KK73::KK75::KK9:düşer.

İngilizler hakkında bildiğim İngilizce terimlerde de geçer ; temizlik kültürlerini bizden almış oldukları. Eskiden yılda bir kere banyo yaparlarmış. Önce evin en büyüğü, en son bebekler . "Don't throw the baby in the water" buradan gelir. Espiri olsun diye yazdım bunları. Yabancı geline gelince. Genelde evlilikleri uzun sürmüyor. ya kültür çatışması filan yaşanıyor.Ama yeğeninizde illa öyle olacak diye bişey yok.

22 yaşında ingiliz kadınları bile evleniyor bravo valla. koca kaçıyor çünkü.

Yazılanları okudum da bir insan neden kendi ırkını yerden yere vurur aklım almıyor. Atatürk gibi büyük bir liderin Türk kadınına verdiği değeri tüm dünya bilirken ne diye Türk kadınları aşağılanıyor? Onun yerine gelenek adı altında yapılan saçmalıkları eleştirmek varken.. Neyse. Yabancı Türk farketmez. Sevginin, aşkın dili rengi ırkı olmaz:KK37: Sizin için tek dezavantajı yeğeninizi daha az göreceksiniz. Umarım çok mutlu olurlar:KK200:

Kuzenimin eside yabanci. Turkiyede yasamiyolar. Kiz cok tatli insan gibi insan. Ama avrupali oldugu icin tabii Turk kulturuyle yari yariya diyelim:)) bir araya onla geldigimizde turkce konusamiyoruz ve bence insanin kendi dilinde konusabilmesi karsidakiyle cok guzel. Hani bi espiri yapiliyor ortamda diyelim o fransiz kaliyo gibi, sonra cevirisini yapiyoruz filan ayni degil tabii.. simdi 2. Ye hamile onlar mutlu. Muhim olanda bu

Türk kızları haksızlığa gelemezler. Yabancıları istedikleri gibi yönetiyolardır erkek ailesi. O yüzden yabancılara iyi gelin diyolar.
Bu dogru biliyor musun? Tanidigim bir turk cinli bi kadinla evlendi. Tek dedigi aey.. turk kizlari gibi degil.. cinli kadinlarin karnini doyurdugunda ve baslarinin uzerinde bi cati varsa beklentileri olmuyormus. Halbuki biz tutk kadinlari oylemiyiz:))

Dezavantajları çocukları olunca ortaya çıkıyor.cocuklara anne tabiki kendi dilinde konuşuyor ve çocuklar Türkçe yıl ogrenemiyor.bide oğlu olursa annede müslüman degilse sünnet yaptirmiyor baba ile çok çatışıyor bu noktada.tamamen çocuklar İngiliz gibi oluyor.isim konusu bile tartışma konusu benim kuzenim doğdu anne ile baba en sonunda Jacob yani Yakup isminde anlaştilar.

Back
X