Yeğenimin Banu Berberoğlu Hayranlığı

Bilgisayarın geçmişine bakmakta mı aklınıza gelmedi? Ayarlayın şifreyi kaydetsin. Girer bakarsınız.

çocuğu youtubedan uzak tutun. saçma yapay şekerli yiyecek içecekleri de evinize sokmayın. banu kim bilmiyorum ama o yaştaki bir çocuğu daha düzgün şeyler yapmaya yönlendirin derim o kadar düşünüyorsanız.

inşallah. Spora vereyim diyorum.

Banu diyince aklıma Trabzondan aldım bakır, yar fakır bende fakır türküsü geldi direk hahahha Hele horon tepişi

Bu kız parladığı gibi söndü ya, depresyona bile girmiş olabilir. Yeğeniniz Banu'yu izleyen (akrabaları ve arkadaşları dışında) tek kişi olabilir bence.

Bu arada Youtuberları izlemeye karşı değilim, şu makyaj yaparken/videolar izlerken boş boş milleti eleştirenler, "vlog" adı altında reklama boğulanlar harici. Takip ettiğim birkaç kişi var ve çok yararlanıyorum onlardan. Mesela tarihçi Ceren Sungur'un "Tarih Obası" adlı bir kanalı var, o kadar dolu dolu içerikleri var ki tarih, akademi, çeviri vb. konularda. Kendisine bayılıyorum. Onun dışında Ümid Gurbanov var kendisi çevirmendir, "Bir Nevi Dipnot" adlı kanalında harika konuşmalar çeviriyor. Carl Gustav Jung'un konuşmasını çevirdiği videoyu izlemenizi özellikle tavsiye ederim. Evrim Ağacı'nın "Gelecek Bilimde" başlığı altında psikoloji ve psikiyatri ile ilgili getirdiği harika konuşmacılarla yaptığı 3-4 saatlik röportajlar mevcut. Hasan Söylemez şu sıralar Afrika'da bisiklet turu gerçekleştiren bir gazeteci ve kanalında çok güzel belgeseller yayınlıyor. Kıskandığım nadir kişilerden. :)

Belki buradan görüp kendisine bir şeyler katacak içerikler izlemek isteyenler yararlanırlar. Bu insanların takipçilerinin artmasını çok isterim açıkçası.

Ben oldum.yegenim en az 10 sene olmaz herhalde .küçük daha .eğlenmek istiyor sadece.

Ben oldum.yegenim en az 10 sene olmaz herhalde .küçük daha .eğlenmek istiyor sadece.

Haklı, benim kuzenlerimin çocukları da Prenses bilmem kim stili kanalları izliyorlar daha 3-4 yaşlarında falanlar. Çocukların elbette Tarih Obası'nı izlemesini beklemiyoruz ehehe ama sınırlama getirilebilir. Youtube derya deniz çünkü. Video çekmek istiyorsa ebeveyn gözetiminde ya da sevdiği bir abla/abinin gözetiminde (bu siz de olabilirsiniz) çekebilir, o video çeken küçük çocuklar da ebeveyn gözetiminde çekiyorlar mesela videolarını. En azından ne çektiği, içerikleri bilinir olur. Banu Berberoğlu da galiba şuradan bunu aldım, burada bunu yedim stili videolar çekiyordu vlog tarzı.

Bazen içerden sesi geliyor.evet arkadaşlar kanalıma hoşgeldiniz tobe tobe
Yaa benim yeğen de 4 yaşında "kanalıma hoşgeldiniz" le başlayan bir video çekmiş, annesinin telefonuyla. Yengem bize attı, hiç sevimli bulmadım. Yüreğimin parçası yeğenim, dünya güzelim ama çocuktan tiksindim bir an.

İzlemeyin, izletmeyin.
Dediğiniz youtuber kim tanımıyorum, ama dişe dokunur birkaç kanal dışında izlenecek akıl karı bir şey yok.
Çok ciddi bir konu, takip edilmesi zorunlu bence. İstismara kadar gidebilir.

Bir çocuğun maruz kalacağı bilgiyi mümkün olduğunca kontrol etmek zorundayız. Sünger gibi, gördüklerini emiyorlar. O güzel beyinlerini çöplüğe döndürmelerine izin vermeyin. Bir şekilde, baskı uygulamadan uzaklaştırın. Farklı meşgaleler bulabilirsiniz. Spor yapsın, enstrüman çalsın, resim yapsın, kitap okusun, puzzle yapsın ama o bommmmboşş içeriklere maruz kalmasın. Bu tür şeylere maruz kalmadığında hevesi de kendiliğinden yok olur. Çocuklar kopyalar. Onlara, kopyalacakları güzel örnekler sunmak bizim vazifemiz.

ay o kız çok doğal.
halktan biri..
yapmacık değil.
kendı halınde bı kız.
şu diğer gereksiz yutıbırlar gibi değil en azından.
amaaa diğerlerine özenmeyeceği manasına gelmez.
sızın takıbınızle hevesını alsın.
bırde uygun ve tatlı dinle anlatılmalı.
direk yasak koyulmamalı ki hayali olan birşey ellerinden kayıp gitmesin yıkım olur onun için.

Gerek var mı ya böyle birşeye ? Ben engel olmaya çalışırdım, nedir bu youtuber olma sevdası anlamıyorum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…