• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin benim kıyafetlerimi kullanması

biraz kırılır belki ama yinede söyleyin..
yarın başkalarınada aynı şeyi yapabilir...
kimse sizin gibi yumuşak olmaz..
bu huyunu bırakması lazım.

Valla ister kırılsın, ister darılsın. Söyleyin.

İnsan kendisine yapılmasını isemediği şeyi başkasına yapmamalı. Acaba siz onun kıyafetleri alıp giyseniz ne tepki verecekti?

Annemden çok küçük yasta öğrendiğim 2 görgü kuralı vardi; birincisi "baskalarının evinde buzdolapları açılmaz, ayıptır", ikincisi ise "başkalarının evinde yatakodalarina girilmez, mahremdir". Hayatım boyunca bu 2 seye çok özen gösterdim, hatta kayınvalidemin evinde de çok uzun süre buzdolabını açarken izin istemisimdir ki, kendisi çok sasardi bu duruma :52:

sağolun kızlar yorumlarınız için,akşam konuşamadım ,yeri gelmedi konunun,
ama bulamadığım bir jeanım var,onu soracağım akşama konu açılmışkende söylerim herhalde

İşin zor canım.Ben kırılmasın diye ev arkadaşıma söyleyemedim ki..
Yanlız benim sorunum paylaşamamaktan ziyade,içime böyle birşeyin sinmemesiydi.
Kızkardeşlerimde bilirdi bu huyumu,ısrar etmezlerdi o yüzden.
Birisi benim kıyafetimi giyince rahatsız oluyorum.Malımın değerli oluşu değil beni rahatsız eden.
Başkasının vücuduna değen birşeyi kendim giyemem.Böyle birşey olursa sanki bana iğne batırıyorlarmış
gibi oluyor.Hele verdiğim bir kıyafet ter parfüm vs.kokmuşsa mümkün değil içim elvermiyor.
Kızkardeşlerimle bu durumu beğendikleri kıyafetimi al senin olsun diyerek çözdüm.
Allahtan ev arkadaşımla da çok yüz göz olmadan halledebilmiştik bu durumu.

Bir arkadaş daha belirtmiş.Çok samimi olmak demek aynı kıyafetleri paylaşacağız demek değildir.
Samimiyet artınca yüzsüzlüğü de arttıranları ben de hiç anlayamadım.

Bana sanki kiyafetlerinizi giymesinden cok sizde kalmasindan artik rahatsizlik duymussunuz gibi geldi.

Yegen candir.

arkadaşlar dert değil çok şükür de,bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var,
benim yeğenim lise öğrencisi,ve liseye başladığından beri bizde kalıyor şehir merkezinde oturduğum için,
neyse sorun bu değil tabii,
yeğenim bu yıl dershaneye de başladı,ve benim kıyafetlerimi çok fazla kullanıyor,
eskiden böyle bi sorun yoktu sadece ihtiyacı olduğunda kullanıyordu ve bu beni rahatsız etmiyordu,
şimdi hem dershanede sivil giyinmesi hemde artık iyice gençkız olduğundan galiba sürekli benim dolabımda,
yani genç kız heves ediyor filan diyorum ama,ama artık giymeyi düşündüğüm şeyi onda görünce yada kirli sepetinde çok kızıyorum ( tabii kendi kendime kızıyorum )
inanın abartmıyorum yeni aldığım birkaç şey var benden çok o giymiştir,
bu durum beni iyice rahatsız ediyor artık,ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum,çokta alıngandır kendisi,
nasıl yaklaşmalıyım nerden başlamalıyım sizce ?

aklıma sinsice bir plan geldi.. :)))

bi kaç gün boyunca vücudunuzun çok kaşındığını söyleyin..sonra da doktora gitmişsiniz gibi yapın ve bahar mevsimi nedeniyle deri döktüğünüzü alerjik bi deri hastalığı geçirdiğinizi söyleyin. ve siğer insanlarla aynı kıyafeti havluyu paylaşmamam gerekmiş felan diyin.. belki o zaman vazgeçebilir :))))

Yani kusura bakmayın ama bence suç biraz da sizde. Tamam yeğeninizi seviyorsunuz kırılmasın istiyorsunuz anlıyorum ama hiç de sesinizi çıkarmamışsınız ya da anlamasını sağlayacak bir şey yapmamışsınız. Hem kırılacaksa kırılsın bence böylece davranışlarıyla insanları rahatsız etmemeyi öğrenir. Eğer şimdi siz uyarmazsanız yarın bir gün üniversiteye başladığında yurt arkadaşlarına oda arkadaşlarına yapacak aynısını. O zaman çok daha kötü.

Kapınızı kilitleyin diyorlar olmaz diyorsunuz, konuşun diyorlar olmaz diyorsunuz. Evet genç kız alınabilir ama hala bir şeyleri kendi kendine düşünüp bulabilecek olgunlukta değil. Sizin yol göstermeniz ablası olarak önüne geçip yol göstermeniz gerekir bence.

evet kızlar dün akşam konuştum yeğenimle,
konuştum denemez de söyledim yani,
jeanımı bulamıyorum demiştim ya,
onu sordum işte haberin varmı diye,bilmem filan dedi umursamadı,
sonra yıkanan çamaşırlara ve kirli sepetine baktım tekrar,
geldim dedim bulamıyorum,yıkanmamışta,
sonra kalktı,odasında baya bi dolandı ( aradımı bilmiyorum)
sonra katlı bi şekilde getirdi dedi bunumu arıyorsun, evet nerdeydi dedim eşyalarımın arasında dedi,
götürdü kirli sepetine attı,bende dedim teyzoş kıyafetlerimi kullanırken izin alsan diyorum ne dersin dedim hiç sesini çıkarmadı,
konu da kapandı,
bakalım bundan sonra nasıl davranacak

neden kendi yaşına bedenine uygun kıyafet almıyor da sizin giysilerinizi giyor. anne babası ile konuşun bence. çocuğa maddi kısıtlama falan mı yapıyorlar. böyle özenti yaşıyor.
ben en fazla kardeşler arasında giysi paylaşımını uygun görürüm onun haricinde akrabadan hiç kimse giysimi giyemez giyse de o giysiyi ben bir daha giymem.

Evli bir kadının kıyafetleri öyle her zman giyilirmiymiş. Karşına alıp konuşmadığın sürece devam eder bence. Liseye gidiyor demişsin o artık bir çocuk değil açıkça söylersen ilk başlarda sana trip yapar belki ama illaki geçer. Böyle bir şeyi yanlış buldum şahsen izin vermemelisiniz.

arkadaşlar dert değil çok şükür de,bi konuda fikirlerinize ihtiyacım var,
benim yeğenim lise öğrencisi,ve liseye başladığından beri bizde kalıyor şehir merkezinde oturduğum için,
neyse sorun bu değil tabii,
yeğenim bu yıl dershaneye de başladı,ve benim kıyafetlerimi çok fazla kullanıyor,
eskiden böyle bi sorun yoktu sadece ihtiyacı olduğunda kullanıyordu ve bu beni rahatsız etmiyordu,
şimdi hem dershanede sivil giyinmesi hemde artık iyice gençkız olduğundan galiba sürekli benim dolabımda,
yani genç kız heves ediyor filan diyorum ama,ama artık giymeyi düşündüğüm şeyi onda görünce yada kirli sepetinde çok kızıyorum ( tabii kendi kendime kızıyorum )
inanın abartmıyorum yeni aldığım birkaç şey var benden çok o giymiştir,
bu durum beni iyice rahatsız ediyor artık,ama nasıl konuşacağımı bilmiyorum,çokta alıngandır kendisi,
nasıl yaklaşmalıyım nerden başlamalıyım sizce ?

ilk etapta sınırlar konulsaydı keşke.. ben eşyalarımın kullanılmasından nefret ederim.benden habersiz bişeylerimin kullanılmasına sinir olurum.oturup konuş bişeyimi kullanacaksan benden izin al de. bunda çekinecek ne var ?:51:

Back
X