Yeğenimin okuldan atılması fikir lazım

ibownick

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mart 2014
266
156
303
Selam kızlar 16 yaşında sonradan anadolu lisesi olmuş bi lisede 1.sınıfta kalmış ve şuan 2.sınıfa giden erkek bir yeğenim var.Bu çarşamba günü okulunda bir çocuk buna top atmış.Bizimkide bir daha o top bana gelmesin demiş çocuk tekrar top atmış.Sonra tartışma çıkmış çocuk yegenime küfretmiş.Yeğenimde küfredince çocuk okulda gruplaşma içinde olduğu tinerci uyuşturucu öğretmenlerin artık bıktığı ve karışmaktan vazgeçtiği öğrenci tayfasına söyelmiş ve on kişi yeğenimi dövmeye geliyorlarken yeğenim arkadasşından bıçak alıp onlara doğru sallamaya başlamış.Hepsi birden üstüne gelmesinler diye.Bu esnada yeğenime sarılan bir çocuga saplanmış bıcak ve 5 dikiş atmışlar.Yaralanan çocuğun annesi filan şikayetci olmuş.
sonuç olarak biz yeğenime çok kızdık.Kendi babası ve dedesi aşırı kızdı ve babası evde istemiyorum seni muhabbetlerine girip çocugu evden kovup babannesinin yanına yolaldılar bugun.Aynı zamanda araya 19 mayıs tatili filan girdi derken yegenim bugun okula gidince müdür ona kağıt vermiş.Son sınavlara başka okulda gireceksin karnenide başka okuldan alacaksın.Annemde çocugu şu pis tayfa bir yerlerde kıstırır birşey yapar diye çok korkuyor.Bİ fikir verir misiniz?sizce okuldan atılması doğru mu?

Arkadaşından nasıl bıçak alıyor ?okul bahçesinde bıçağın işi ne? Öyle bıçak verin deyince çıkarıp verilebilen birşey mi bu bıçak? Yeğenininizin arkadaşı bıçak taşıyorsa o bahsettiğiniz tayfadandır kusura bakmayın ama. Yeğeninizde pek tekin değildir. Dua edin hapise girmemis,birini yaralamış sonuçta.
Baska okula gönderilmesi doğru bence.

burda hemen tekin değildir filan demeyin.16 yasında kendisini dövemeye gelen 10dan fazla belalı bi gruptan bahsediyorum.Olayın yanlış olduğunun herkes farkında. kendi babasıda evden kovdu diyorum.sizde böle iyi olmuş filan diyince aynı şeyi sizin çocugunuz yaparsa sizde atın evden olay çözülsün olur mu?

Reactions: mw-

Kovmadan önceki durumdan bahsediyoruz 16 yas okul cocugunda bicagin ne isi var? Bak o bahsettigin belalilara hic bir sey olmamis ..

başka ne yapılacaktı? atılması hem okul için hem yegeniniz icin en dogrusu olmus. ordan burda bicak alip sallayacağına koşarak kaçıp neden öğretmene gitmemiş. okulun bahçesinde nöbetci ogretmenler olur? kendini kabadayı sanan küçük çocuklar. gerçekten sinir oluyorum.o okulda rahat bırakmazlardi zaten. e babası da kızmakta haklı adam serseri yetistirmiyor sonucta.ama evden kovmak çözüm degil. insan gibi orurup konuşulması gerekir o çocukla. dışlanması en kötü secenek

Bizimde lisede bi cocuk ogretmeni dovmustu atmislardi cocugu. Yine bu zamanlardi okulun kapanmasina az kalmisti. Zar zor ailesi baska bir okula kaydettirdi. Atilan bir ogrenciyi okullar almak istemiyor haliyle. Allah yardimciniz olsun lise cok zor

ayrıca bir daha o top bana gelmesin dersen artist bir şekilde tahrik vardır bu harekette normal uyarsa sorun yok. ama 16 yaşındaki cocuktan bahsediyoruz ergenlik dönemi sonuçta

Hiç kimse evden atılması ile alakalı olarak bir beyanda bulunmamış.
Okuldan atılması normal demiş!
Savunma yapacağınız bir durum yok.
Belki yeğeniniz kendini savunmak istedi, fakat savunması çok yanlış.
Bir diğerinin dediği gibi "bıçak almak birinden" bu kadar mı basit.

Ortada yeğeninizin yapmış olduğu bir yanlış var, bir de kendinizi bıçak ile yaralanan çocuğun annesi yerine koyun?
Bence de hapse girmediğine şükredin, benim evladımın başına gelmiş olsa her ne olursa olsun ceza alması için elimden geleni yapardım. Dikişle kurtulmayıp hayatına da mal olabilirdi bıçaklanan çocuğun...

tamam da bu yaşımda 10 kişi bana saldırsa kaçarım okul orası bağırırım

öğretmen vs yırtınırım yani

arkadaşıma bıçak ver demem ki

neyse olan olmuş

başka okula gitmek belki o ortamdan uzaklaşmak ona da iyi gelir

bir de bu kadar hızlı disiplin cezası mı vermişler yoksa olay büyümesin kaydını başka okula mı aldırın demişler

anası babası gidip okulla konuşsun hemen

Okulun bir yaptırım uygulaması gerekiyormuş ve gerekli yaptırımını uygulamış. Ki bu davranışı eğitim öğretimden uzaklaştırmak da olabilirdi insaflı davranmışlar. Adam yaralamış yeğeniniz sebebi her ne olursa olsun bu gerekçelere dayandırılamaz o okulda kalması diğer öğrenciler için de kendi için de iyi olmazdı zaten

çocuk ailenin aynasıdır, al birini vur ötekine, 16 yaşındakı yaşıtını bıçaklıyor, babası da çocuğumu ne biçim yetiştirmişim diye kendini sorgulayacağına başından defedip babaanneye yolluyor.
16 yaşındaki çocuk bu işlere bulaşıyorsa en büyük suçlu ailedir, hep birlikte terapi alsınlar, çocuk da bidaha o okula gitmesin, temiz bir sayfa açsın.

Bıçak ne alaka hanımefendi? Bıçak taşıyan biri tekin midir sizce? Hemde okulda?
O yaraladığı çocuğun ne günahı var? Böyle iyi olmuş diyorum hala zira o okulda yaralanan çocuğun ailesi istemez bu bir,ikincisi diğer çocuklar rahat bırakmaz.

Okulun yaptığı doğru.
Yanlış olan babanın tavrı.
Karşı çıkacağınız şey bu olsun, buna çare arayın.

Olayı size yeğeniniz mi bu şekilde anlattı, şahit falan var mı? Bir de 10 kişinin geleceğini biliyormuşmuydu da cebinde bıçakla geziyor?

Bence okul derdine yanacağınıza çocuğu psikoloğa gönderin, böyle savunup "ama çocuk ne yapsın ki, 10 çocuk saldırmış, arkadaşını da yanlışlıkla yaralamış" diyeceğinize, yeğenimde neden bıçak var, ailesi nerede hata yapmış diye sorgulayın. Konu da hep karşı taraf suçlu, yeğenim masum, okuldan neden attılar şeklinde bir müdafaa var.

Çocukların hatalarını görmezden gelip onlara fayda sağlayamazsınız, sorunları deşip, çözüm bulmalısınız ki yeğeniniz de bariz sorunlar var. Babası, dedesi ilk fırsatta çözüm üretmek yerine başından atmış yani aslında sebepler ortada da...

Okuldan atılmayı beklemeden kendilerinin okul değiştirmesi lazım değil miydi zaten?

Ama babasını kınıyorum, kendi yetiştirdiği çocuk bu. Beğenmeyince hemen babaanneye yollamak ne demek? Zaten çocuğuyla ilgilense çocuk böyle olmaz. Arada sorun olduğu için çocuk kendini başka yerlerde buluyor. Çözüm ise evden de uzaklaştırılmak.

Okuldan uzaklaştır, evden uzaklaştır, çözüm mü bu yani, o zaman bir ada yapalım, sorunlu çocukların sorununun köküne inmek yerine hepsini o adaya gönderelim.

Ailesiyle olan ilişkilerini bilemem ama okulun yapmış olduğu uygulama doğru
O okula devam etse bu kavganın devamı gelir endişesi de var tabi yönetimde
Ayrıca yeğeniniz sonuna kadar suçlu
Sıkıştırılıyorsa okulda idare var, kaçıp yardım isteyebilirdi, tüm çocuklarda cep telefonu var polisi de arayabilirdi, kabadayılığa özenti sadece yaptığı, dua edin daha ciddi bir şey olmamış ya da hapis cezası falan almamış. O kavgada biri ölebilirdi de ne kadar kolay savunma yapıyorsunuz, kendisini korumuş edaları falan, yaş 16 ama bir bıçak temin etmesi 16 dk. sürmemiş, yeğeniniz belli ki bu konuda gayet bilinçli, bıçağı kimden isteyeceği falan hazır durumda yani. Yerinizde olsam hayatını kurtarmak adına onun bir rehabilitasyon merkezine götürürdüm, açıkça belli ki şiddet eğilimli bir çocuk, hemde ileri derecede. Ailesiyle de görüşerek tedavisi en doğrusu, bu durumda ailenin yaptığı uygulama hatalı bence, o çocuğu evden göndermek hepten sokağa atmak demek, sonuçta çocuğun bu durumunda ilk sorgulanması gereken aile bence

Ben aile de çok hata buluyorum. Çocuklarını güzel yetiştirememişler.. Sahip çıkmaları gerekirken, evden kovup babaanne ye yollamışlar.. bence çocuğun ailesinin yapması gereken tek şey, semt yada şehir değiştirmek.. Çocuğun o arkadaş ortamından uzaklaştırmak. Daha sağlıklı bir ortam yaratmak.. Başka okula göndermek.. Başka çare yok..

Doğru evet onun bunun cocugunumu bıcaklasın daha fazla

Okuldan atılması doğru bir karar bence de. Okul gibi ortamda hemen bıçak bulup, bıçak sallamak oyle kolay değil alışmamış insana. Sarılırken saplanmış filan, geçiniz. Sizin yeğeninizde de var bir şeyler belli ki. Laf söyletmiyorsunuz ama tekin değil işte. Belalı dediğiniz grupta bile bıçak yaralaması yok yani. Belalı tiplerle bıçaklı kavgalar öyle mülayim çocukların başına gelmiyor zaten. Bunlar birbirlerini buluyorlar işte böyle. Her yaştan insan kavga edebiliyor, kaç tanesi bıçak kapıp geliyor? Bıçak sallamanın sonu bıçaklanma zaten. Yeğeninizin hiç altta kalır bir yanı yok, boşa savunmayın. Babası sinirle kovmuştur, yakında eve alır. Okul meselesinde de, eğer atıldığı okul yönlendirmediyse kendi çabalarıyla okul bulacaklar. Yapacak bir şey yok. Siz sadece okuldan atılmasına sükredin, karşı taraf şikayetçi de olabilirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…