Yeğenimin okuldan atılması fikir lazım

Bu cocuklara ne oluyor boyle..
Okuldan atilmasi yegeninizin guvenligi icin iyi olmus o grup durmayacakti belki dahs kotu seyler olacak endisesiyle uzaklastirilmis uzulmeyin sevinin bence

Lise değilde Üniversite ögrencileri kapışıyor sanki.
Evden atmak kovmak neyin nesi. Baba ve dede de darbe vurmuş.
Şimdi bu cocuk diğerlerinden daha beter olsa. Ne olucak acaba.

Kardeşim o yaşlarda okula gitmez internet cfeye giderdi. Cafelerin yeni yeni cıktıgı dönemdi.
Annem kaç kez alıp eve getirmişliği vardır. Hatta bi dönem dışarıda göndermedik. Çok şükür atlattı o dönemleri.
Ailem dışarı atsa idi şuan kardeşim kesin cok kötü yollarda idi.

Ha bir örnek daha vereyim.
Yine bu yaşlarda komşumuzun oğlu vardı. Komşu camını kırmış diye babasından temiz dayak yiyo. Üstüne babası kapıyada koyuyo. Çock bidaha o evden giremedi. Giremediği gibide hırsızlık vs. ne ararsan var.

Öncelikle geçmiş olsun. Ama yeğeniniz pek masum değil. Bence evden kovmak yerine daha kötü yola düşmesini önlemeye çalışmanız lazım. Okulu her daim okur, açık lise var sorun değil. Ancak eğer yeğeniniz bu bataktan kurtulamazsa telafisi yok.

okuldan atılması belki doğrudur da babası niye evden kovuyor. çocuğun düzgün bi aile ortamı yok belli ki. böyle çocuk kavga da eder, bıçak da çeker.

Yeğeniniz birini bıçaklamış, evden kovulmuş ve siz okuldan atılmasını mı sorun ettiniz?
Ailece yatıp kalkıp şükür edin ki bıçaklanan çocuk allah korusun vefat etmemiş. Yoksa ne yapacaktınız. Çocuk bu yaşta hiç uğruna katil olacaktı. Zaten muhtemelen yeğeniniz adam yaralama suçundan bir ceza alacaktır. 15 yaşından büyükmüş sonuçta. Avukat bulup mümkün mertebe az ceza almasını sağlayın. Kendini savunmuş ama bıçak olması gerçekten büyük bir eksi olabilir bir avukata danışın.
Kaldı ki okuldan atılma diye bir şey yok ki, başka okula gönderme var. Evden gönderilmiş olması daha büyük bir sorun bence. Rehabilite edilmesi gerekirken evden kovulmuş, bu durum suça eğilimini artırır. Psikolojisi ne haldedir kimbilir. Dediğiniz şekilde bir şey de olabilir daha kötü şekilde kavga edebilirler. Akılları başlarında olmuyor. Bunun önlemini alın öncelikli olarak ...

Banada bu tip bi durum olmuştu yol verme kavgası yüzündendi geçersin geçemezsin davası haklıyken üstüne bi de 10 kızdan dayak yemiştim.
Hırkama gömleğime kadar yırtmışlardı ağlaya ağlaya müdürün odasına çıktım..sonuç bana disiplin cezası verildi diğer 10 kız halime güldü..
Çünkü aileleri bela tiplermiş müdür onlarla uğraşmak yerine kısa yoldan beni mahkum etti..
Üzüldüm yeğeninize ama o durumda ben kaçmayı denedim bağırdım çevremi sardılar yeğeniniz patlama yaşamış resmen bıçakla saldırma korkutma nedemek,ya ölüm olsaydı Allah korusun( inş bundan sonra kendini toplar. Babasının evden kovmasına anlam veremedim daha çok itiyor çocuğu.böyle yapılırsa yeğeninizin o belalı dediğiniz tiplerden olması kaçınılmaz

Adlı yargılama da olur. Adam yaralama var. Çocuk ta olsa suç işlemiş. Bunun bir bedeli olması gerekiyordu. Okul yönetimi doğru yapmış. Sizde çocuğu psikoloğa götürün

nereden tutsam bilemediğim bir konu. benim yeğenimin bildiğimiz uçlu kalem arkadaşının yanlışlıkla üstüne oturması sonucu bacağı çizdiği için karakolda sabahladık, aile şikayeti asla geri çekmedi.Bakın ortada kavga yok, bıçak vs Allah korusun yok, kendimizi karşı tarafın yerine koyduk biz olsak belki onlar kadar olmasa da bizde abartırdık. sizin olayınızda ciddi suç var, okul değişmesi mantıklı.Hatta siciline işlenmeyip, hapse girmemesi mucize.Çünkü adam yaralamaya giriyor bu mevzu.Evden gönderme konusunda bir şey diyemeyeceğim terbiye nasıl verilir inanın bilmiyorum.

Okuldan atılmamış yeğeniniz; okulu değiştirilmiş. Disiplin kurulu örgünden men edip, açık öğretime de kaydırabilirdi.

Zira işin içinde kesici alet, kelebek, Muşta vs takımı varsa bu yapılır genelde.​

Sizce atılmamalı mıydı yani?
10 kişi üzerine yürümüş tamam normal değil de bıçak çekmiş sonuçta ve birini yaralamış.
Duygusal baktığınız için objektif olamıyorsunuz.

Bıçak sahibi de atılmalıydı yalnız.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun,üzücü bir durum,Allah korusun daha kötü şeyler olabilirdi.
Çocuğun okuldan uzaklaştırılması bence de yerinde olmuş.Hem kötü arkadaşlardan uzaklaşır,hem de okuldaki söylentilerden.Böyle bir olaydan sonra okulda adı çıkabilir,mimlenebilir veya işi kabadayılığa vurabilirdi.Okul değiştirmesi bu anlamda iyi.
Yalnız ailesi çok yanlış davranmış.Evet hatası söylenir,kızılır ama evden kovmak nedir ? Yanlışını söylersin,sebep olabileceği daha kötü sonuçları anlatırsın,biraz korkutursun ona yeter.Okulla da konuşmaları,açıklama yapmaları gerekirdi diye düşünüyorum.

Olan olmus, baska okul bulup devam etmekten baska caresi yok. Hatta mumkunse farkli semtte, farkli bir il de. Yoksa pesini birakmayacaklardir. Uzakta olmasi daha iyi olacak gibi.
Ve cocugun hayati icin cok dikkat etmelisiniz. Benzer hatalari tekrarlamamasi, hayatini duzene sokmasi, basit seylere parlamamasi konusunda yardim etmelisiniz. Simdi yaptigi davranıştan ceza alip gozu korkmazsa, ileride benzer durumlara ayni tepkileri verir, basi dertten kurtulmaz.

Ergenlik surecini en az hasarla atlatir umuyorum.

birini bıçakla yaralamış biri tabi ki okuldan atılacak.
aksi tuhaf olurdu.

Kesinlikle doğru karar. Tartışması bile olmaz. Dua edin diğer çocuğun ailesi şikayetçi olup dava açmasın. Adam yaralama var işin içinde.

Şimdi madde madde yazayım ki yanlış anlama vs olmasın.

1. Yeğeniniz okuldan atılmamış tam anlatmamışsınız ama anladığım kadarı ile okul değişikliği cezası almış ki yönetmelikte davranışının cezası "örgün öğretim dışına çıkarma "dır. Yani açık lise dışında öğretim kurumlarına devam edemez. Ama yan faktörleri de dikkate alarak cezası düşürülmüş. Bir de kamu davası boyutu var ki bilgili olmadığım için oraya girmiyorum.

2. Bu tarz durumlarda kararın onaylayıcısı ilçe milli eğitim müdürlükleridir, burada okulun bir hatasını ya da eksiğini ( ceza noktasında) göremedim. Işlemin hızına da şaşırmayın ki önemli olan ceza vermek değil cezanın işe yarar bi yanının olmasıdır. Rehber öğretmen öğrencilerle ve ailelerle en az bir kez görüşüp görüş bildirdiyse ki bu en fazla 5 gün sürer ceza kararının okuldan çıkıp onaya gitmesi de en fala 10 gün sürer. Burada bir sıkıntı yok.

3. Öğrenciler arası bu tarz olaylarda taraflardan biri tedbiren de olsa okuldan uzaklaştırılır bir süre zira aynı ortamda ikinci bir kavgada Allah korusun olay yaralama ile bitmeyebilir. Her bakımdan yeğeninizin okul dışına çıkarılması onun iyiliği için gerekli.

Evet babanın davranışı sonuna kadar yanlıştır ama hiçbir çocuk bir sabah uyandığında hadi ben bu gün de birini bıçaklayayım demez. Bu duruma gelmesi bir süreçtir ve anneden babaya çocuğun yetişmesinde dahli olan herkes burada sorumludur. Ailece yardım almalarını öneririm siz de bu konuda duygusal davranmak yerine yol gösterip yönlendirin lütfen.

Ben acikcasi okuldan atilmasinida dogru bulmuyorum. Cocugu 1-2 hafta disiplin cezasi verip, evde kalabiliiir. Bu arada olay sogumus olurdu. Cocuk okula geri gittiginde rehber ögretmenler ile felan iki grup arasinda iyilestirmeye calisabilirdi. En azindan cocuk sinavini okulda bitirip, seneye yeni okula baslayabilirdi.

Ayni sey evden atilmasi icin diyorum. Ya o senin evladin. Iyisi ile kötüsü ile kabul edeceksin. Böyle basindan savmak ile hickimseyi yardim etmis olmuyorsun. Bu sekilde oglan kendini yalniz hiseder ve daha kötü yollara girer. Cocuga elbette kizilcak, ceza verilcek fakat yinede anne baba sevkatini hisetmeli cocuk.

Tüm olayda cidden neresinde tutsam elimde kaliyor. Bu gidis ile bu cocuk gelecegin serserisi, yada hapis mahkumu olacak gibi görünüyor

Yaptığı doğru değil her ne olursa olsun.Siz şükredin örgün eğitim dışına çıkarılmamış.

Öğretmenlerin söz geçiremediği uyuşturucu kullanan belalı grup niye şimdiye okuldan atılmamış bu kadar hızlı işliyorsa cezalar. Her iki tarafta da hata var. Yalnız anlatımınız yanlış çocuk sarılmış da bıçaklanmış falan. Yeğene de böyle demeyin lütfen.

servisle gidip geleceği başka bir okula gidiş geliş yapsın diyecem ama düşünün ce oda çözüm değil bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…