Yeğenimin okuldan atılması fikir lazım

Yeğeninizin iyiliği için kendinizi kandırmayı bırakmanızda fayda var. Hayatında bıçakla hiç işi olmamış bir insan 10 kişiye karşı bıçak "savuramaz"; bıçakla yapılan kavgada bıçağı yemek bıçağı gibi tutmazsınız çünkü, tutuş şekli bile farklıdır. Ayrıca ona sarılma değil boğuşma diyelim çünkü bıçağın eti kesmesi kolay değil, eldeki jilet değilse. Sizin yeğeniniz de belli ki en az karşıdaki 10 çocuk kadar maganda.

Bu arada "Kaçıp öğretmene sığınsaydı" diyen arkadaşların mesajlarında da istemsiz tebessüm ettim. Ben çok steril bir okulda okudum ama kardeşimin okulundan biliyorum ki bu tip iki grubun bir araya gelip yaptığı bıçaklı kavgada öğretmenler ekseriyetle araya girmezler. Güzel yurdumda öğrencisi tarafından bıçaklanan, darp edilen bir sürü öğretmen varken bu tavır etik değilse de anlaşılır oluyor.

Neyse, belli ki yeğeniniz kötü bir ortamın içinde olumsuzluklardan ve bu davranış kalıbından nasibini almış. Okulunun değiştirilmesi hayrına olmuş, güvenliği için bu çocuklarla karşılaşmayacağı bir yere nakletmeye çalışmanızı tavsiye ederim. Diğer 10 çocuk için de ailelerinin mutlaka bir tavır belirlemesi gerekiyor ama yaparlar mı? Pek sanmıyorum.

Okula bak, öğrencilere bak... Eğitimin adı var kendi yok artık bu ülkede. Bizim zamanımızda Anadolu lisesinde kavga eden serserilik eden öğrenci rüyada bile görülmezdi, gerçekten kaliteli öğrenciler kaliteli insan olarak yetişirdi. Şimdi herşeyin adı büyük içi boş. Sizin de yeğeninizi çocuk bıçağa sarılmış da kendi kendine bıçaklanmış diye savunmanız hoş olmamış, sizin yeğeniniz bıçaklanan olsa aynı şekilde tepki verebilecek miydiniz? Yeğeninize üzüldüm belli ki kendisine örnek olacak yetiştirecek kimsesi yok. Acaba bela mı onu buluyor, o mu belayı buluyor, her erkek öğrenci böyle çete kavgalarına girmiyor, bıçak taşıyan arkadaşları olmuyor. Diploma her zaman alınır ama insan kişiliği karakteri küçük yaşta oturur, eğer yeğeninize önem veriyorsanız bence okuldan önce yeğeninizin psikolojisini düzeltmeye çalışın, insan yetiştiriyorsunuz, sonra dışardan da olsa bitirir. Bu yaşta kavga edip adam bıçaklayan ilerde neler yapmaz, ilk halledilmesi ve ciddiye alınması gereken sorun bu. Kendisine sahip çıkması gerekirken evden kovan babası da ayrı vaka, ne sanıyor, bi kaç gün çocuğu görmeyince herşey çözülecek mi, herkes çocuk sahibi olabilir ama herkes anne baba olamıyor işte

Son düzenleme:
Sadece yeğenini değil diğer öğrencilerinden ayrı okullara dağıtılması gerekirdi. Siz de karşı taraftan şikayetçi olun nefsi müdafaa girebilir.
Ayrıca bir baba da azılı katil gibi oğlunu evden atması çok kötü ve hiç yapıcı öğretici bir tavır değil. Çocuk serseri değilse bile serseri olur. Bir arkadaş yazmış can güvenliği için okul değişimi güzel olmuş.

Düşünün ki bıçaklanan kişi sizin kardeşiniz olsaydı siz şikayetçi olmayacak miydiniz ? Okuldan atılmasınıda isterdiniz. Bu bıçaklama işi şaka değil sonuçta kalbine gelse gitti çocuk.

bazılarınızın yorumlarına hayret ettim.hayatta kimin başına be gelir hiç belli olmaz.öyle pervasızca konuşun diye değil bu konuda eksikliklerimizn olduğu besbelli bunu nasıl aşabiliriz, görebiliriz farklı görüş açılarını görmek için açtım konuyu.Ben yeğenim haklı demedim hepimiz hakszı olduğunu biliyoruz.Okul müdürü başka bir okula yönlendirmiş.Ayrıca bu çocugun o okulda abiside var ve kendisi kardeşi ile tamamen farklı. Siz çok zor bir durumda kaldığınızla annenizle babanızla yada eşinizle filan aynı tepkileri mi veriyorsunuz? bu çocugun yöntemi tabiki farklı ve yanlış.Bizlerde bu yöntemin yanlışlığının farkındayız ve bende çözüm arayışındayım.Ayrıca yaralanan çocuk yeğenimi kaçırmak isteyen bir arkadaşı.Ona sarıldığında bıcagın ona saplanmasının sebebide bu. Yaralanan çocuk bizimkide olabilirdi onun yerinede koyuyorum kendimi.Ama sizde bu çocugu kurtarmak için birşeyler ararken ben nerdeyse oh olsuna getirmişsiniz.
Merak edenler için söylüyorum evet eğitim hayatını düşünüyorum çünkü eğitimsiz başkka yollara sapılmasını istemiyorum.

oh olsun demiyoruz ama anlatımınızda karşıdakilerde bıçak yok

bunun bıçağı da yok arkadaşından aldı demişsiniz

yani ona birileri saldırırken onun gidip bıçak alması ve şimdi son yazdığınıza göre araya gireni bıçaklaması çok da olağan durmuyor

çözüm başka okul ve yeni huzurlu bir hayat

ama bu da sıkıntı zira gittiği yere adam bıçaklamış olarak gidecek ve bu da bir grup genç arasında sükse yapmak için kullanılabilir

bu nedenle yeni okulun serseri takımında kendine yer edinmemesi için onunla daha farklı bir ilişki kurulması lazım bence

bence hapse gırmedıgıne sukredın
okadar cocuk var kavgaya karısan veya ustune gelınen
ıste bazıları dayak yemeyı goze alır gıder sıkayetcı olur
bazısı ordan uzaklasır oyle belalı kısılerle muhattap olmaz
bazısıda ılk elıne gecen tehlıkelı seyle bırını yaralamalı racon kesmeyı marıfet bılır

bence konustukca batıyorsun

aıle ıle gorusun baba bıdaha evden falan atmasın
yegenın ıyı bı derse ıhtıyacı var aklı basına gelmıstır ınsallah
ya cocuk ölseydı ?

bence konustukca batıyorsun

aıle ıle gorusun baba bıdaha evden falan atmasın
yegenın ıyı bı derse ıhtıyacı var aklı basına gelmıstır ınsallah
ya cocuk ölseydı ?

hapse gırmedıgıne sukrettim çocuğa başka bir şey olmadığı içinde şükrettim tamam bu kadarsa önerin rica edeim artık siz yorum yapmayın. anlamıyorsunuz ben bu cocuk hIC hakli demedim ve cozum aradigimi tekrar tekrar belirttim ve yine

cocuga haklı dedın demedım
konuna ılk defa yazdım
olur emredersın bıdaha konuna yazmam

Her iki tarafa da çok geçmiş olsun o evlat sonuçta sokağa atamazsın ilgilenmek gerekir ergenlik dönemi bir hata yapmış olabilir. Eğer imkanın varsa canım psikolojik destek alabilirsiniz yaşadıklarınız kolay şeyler değil neticede

Babanın evden atması çok hatalı olmuş aksine daha fazla sahip çıkmalıydı ..Aile içinde de bu yaptığı için ceza almalı ama evinden de olmamalı ..İnsan evladını hatasıyla da sevabıyla da sevebilmeli..
Okul konusunda da müdürü haklı buldum.Okulların kapanmasına az kaldı.Yeni okulda hemen bir grup edinemez ve umarım biraz da akıllanır yeğeniniz.
Allah kolaylık versin sizlere çok iş düşüyor.Onu yalnız bırakmayın ve imkanınız varsa lütfen bir ergen psikiyatristine ya da pedagoga gidin.

bu olaylarda benim öğrendiğim kışkırtma olaylarının genelde yalan olması. karşı tarafın küfür ettiğini falan düşünmüyorum. ayrıca "10" kişi sıkıştırmışken müdürün odasına koşmak yerine bıçak nerden aklına gelmiş. ya da aralarından nasıl kaçmış. ortada büyük yalan var. yeğenin diye savunman doğal ama masum değil kendisi. bıçaklamayı biliyosa okul değiştirmesini de bilecek.

Bence yegeninizin okuldan atılması doğru bi çözüm olmus .
Ne olursa olsun o yaşta bi çocuk ver bi bıçak deyip kimseye bıçak sallayamaz.
Evden kovulması konusunda bişey diyemiycem.

Bizim lisede bu tarz bi olay yaşanmıştı. Silah patlatmıştı lise1 de bi çocuk. Suçlu çocuğa tüm öğretmenler bir anda şefkat abidesi kesilmişti. Herkes haatalıklı gibi davranıp bağrına basıyordu. Annesi babası her gün okula geliyordu. Müdür yardımcımız kadındı. Her gün sınıfa gelir çocuğu yoklardı. Yakışıklım falan diye sesleniyodu çocuğa.o zamanlar neden okuldan atılmadığına şaşırmıştım çocuğun. Şimdi anlıyorum olgunlaştıkça. Okuldan atılsa bir de ailesi o öfkeyle çocuğa sırt çevirse heralde silah aldığı ortamların arasına atardı kendini. Ama kazandılar çocuğu.

Eger yegeninizin anne babasi cocugu babaannesine gondererek sorunu cozmeye calisiyorsa simdiye kadar daha ne egitim hatalari yaptilar dusunemiyorum. Suan saga sola yollamak yerine tam tersine gozlerinin onunde tutmalari gerekiyor. Bana ektiklerini biciyorlarmis gibi geldi.

Canım çözüm için yol istiyorsan çocuk ergen psikolojisi konusunda uzman, özellikle davranım bozuklukları konusunda çalışmış bir psikoloğa danışın, burada esasen aile danışmanlığı da devreye girmeli çünkü benim burdan gördüğüm sahiplenici kabul edici bir baba figürü mevcut değil. Aileden yeterli kabulü ve uygun sağlıklı ilgiyi ( çocuğun hatalarına aferin diyen aşırı hoşgörülü ya da koruyucu değil) alan hiçbir çocuk yanlış çevrelere girmez, aksini daha görmedim. Neyse siz psikoloğa gidin o aileyi sürece dahil etmesini bilir.

Hangi il ya da ilçedesiniz bilmiyorum ama Rehberlik ve Araştırma Merkezine başvurun, bütün illerde ve büyük ilçelerde var. Uygun personelleri yoksa bile sizi yönlendirirler. Okul rehber öğretmeni sizi yönlendirsin, ama kendisi işi tamamen üzerine almasın. Zaten bunu kendisi de tercih etmez. Bu şekiyde ya halledeceksiniz ya da 16 yaşında bir genci hediye pakedi yapıp kötü bir çevreye vereceksiniz. Karar sizin.

Sevgili konu sahibi yegenin söz konusu objektif olmani beklemiyorum,ama ben senide diger insanlarida tanimam objektif oluyorum o nedenle,soru sormussun okuldan atilmasi dogru mu diye herkes hemfikir olup evet demis,kimse aileye karsi bir sey söylemedi çünkü senin dert ettigin okuldan gönderilip gönderilmeme kararinin dogrulugu,her ne olursa olsun bicaklama eylemi gerceklesmis ister yanlislikla ister kasti ayrica yegeninin arkadas cevresi malum hani yanlarinda bicak tasiyan tipler,yegeninin ailesine gelince babasinin tavri zaten yanlis ,yegeninin bu hale gelmesinde ki en buyuk katki ailesinin ,kendilerinde hata aramayip cocugu baska yere göndermekle cözum uretmis olmuyorlar aksine daha derin cukura iterler...tavsiyem ailecek terapi almalari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…