Yeğenimin okuldan atılması fikir lazım

okuldan atılması doğru bir karar.disiplin yönetmeliği, böyle bir durumda, bu şekilde işler. başka okulda ya da açıktan devam edebilir.

Bıcaklama öldürmeye teşebbüs okul içerisinde böyle bir şeye göz yummak Veli tarafından okul idaresine şikayete kadar götürüle bilir müdüriyet olması gereken kararı vermiş hem çocuk için daha iyi başka okul geçmiş olsun

Bakın siz insanlara kızıyorsunuz ama söylenmek istenen başka. Bu çocuk bu noktaya gelene kadar aile niye takip etmedi

peşinde dolaşmadı.O okulda tinerciler varsa o çocuğu niye hala o okulda tuttunuz çare aramadınız.Öncelikle takip edilmesi

lazım. Arkadaşları kim nerede yaşıyorlar?Nerelerde vakit geçiriyorlar ? Şimdi ben çevremdeki çocukları düşünüyorum

hiç biri eline bıçak alamaz. Ben yumruklu kavgaya bile denk gelmedim(küçük çocuk kavgasınsan bahsetmiyorum 15 16

yaşından sonra) Çocuk çok ince işçilik isteyen bir eser. Çok emek çok sabır.

Yorumları okuyamadım, gelişme var mi bilmiyorum ama çok üzüldüm.

Ergenlik çağındaki bir çocuğu babası evden kovmamaliydi. Kızsın, bağırsın , ceza versin ama onu evden kovarak en büyük hatayı yapmış.
Daha da uçurum açılabilir hayatında.

Okul iyi mi yaptı kötümü bilmiyorum ama o okulda kalsaydı emin olun daha zor günler yaşanabilirdi çocuk açısından.

Gruplasma, intikam , devam edebilirdi. Öğretmen ve öğrencilerin farklı bakışlarına maruz kalabilirdi.

Gönderildiği okul kötü değilse üzülmeyin. Siciline işlenmiştir ama gittiği okulda derslerini iyi tutarsa düzelir herşey .

Bıçaklanan çocuk yegeninize neden sarıldı anlamadım. Korumak için mi , saldırmak için mi ? Onada geçmiş olsun. Allah korumuş.

Çocuk yetiştirmek , korumak çok zor. Çok korkuyorum cocuklarımızın geleceğinden.
Allah a emanet olsunlar.

Babayla konuşun. onu eve çağırsinlar yeniden. Iletişim kursunlar. Ona bir daha tekrarlanmayacagi konusunda guvendiklerini anlatsınlar.
Sarilsinlar, beraber yaralanan çocuğu ziyarete gitsinler v.s

Iletişim kurmak zorunda aile. yoksa kaybedebilirler yavrularını.

Alınganlık yapmayın hanımefendi.
Anlıyoruz canınız acıyor.
Herkes birilerinin canı ama değil mi?

Sebep neyse ne kendini savunma şekli yanlış.
Bir kere o top bana gelmesin diye bir çıkış yanlış en başta.
Sonra bıçak alıp birini yaralayabilmesi.
Belli ki bir öfke kontrolü sorunu var.
O çocuk bir organını kaybedebilirdi veya hayatından olabilirdi.
Masumken üstelik.

Böyle bir risk varken suçlunun okuldan atılma durumu korkunç görünmüyor göze.

Okuldan atilmasi gayet normal,bir suc islemis cezasi elbet olmali
Ancak babasinin evden kovmasi kabul edilebilir birsey degil bence bunun uzerinde durmalisiniz.

Öncelikle " eğitim hayatı" dediğiniz şey zaten pekte iyi değil yeğeniniz için. 1. Sınıfta kaldığını yazmışsınız. Ailesi baştan sona yanlış içinde ,okuldan atılmasından daha büyük dertleriniz var. Yazdıklarınızdan anladığım" çocuk okula gitsin de, gerisi önemli değil".
Bu çocuğu kaybetmemeniz için hangi okula gittiğinin hiçbir önemi yok. Hatta başka bir okula devam etmesi, o arkadaş ortamından uzaklaşması doğru olanı. Ailenin çocuğu evden kovması başka bir yanlış. Göz göre göre çocuk yanlışa sürükleniyor.Okuldan atılmasına değil, derslerinin kötü olmasına ve bıçak taşıyan arkadaşları olmasına takılsanız çok daha mantıklı olur.

Ben bambaşka bir şey soracağım, ortada bıçakla yaralama var, karşı tarafa dikiş atıldığına göre hastaneye gidilmiş olsa gerek. Bu adli vaka olarak kayda geçmedi mi? Okul değiştirmekten daha ciddi bir sorun var ortada.

Konu sahibi, söz konusu yeğeniniz olduğu için olaya çok duygusal bakıyorsunuz ama emin olun yeğeniniz de masum değil. Tinerci diye adlandırdığınız 10 kişilik grupta bile bıçak yokken yeğeniniz bıçağı kimden temin edeceğini bile biliyor. Mülayim bir çocuk böyle bir olay karşısında eline bıçağı alıp sallamaz, gider okul idaresine sığınır. Kardeşiniz de en az o grup kadar suçlu, hatta daha fazla; bıçakla saldırmak nedir yani, 16 yaşındaki çocuğun elinde bıçağın ne işi var? Yaraladığı çocuk ölebilirdi de. Bir de yaralanan o çocuğun ailesinin gözüyle bakın olaya.

Okul idaresi doğru karar vermiş, normalde örgün eğitimden men edilmesi gerekiyor diye biliyorum -sonuçta bıçakla yaralama var-ama sadece okul değişikliğine gidilmiş. Okul değişikliği yeğeniniz için de en sağlıklısı

Şimdi şöyle düşünün bir de ; tamam yegenininizi okuldan uzaklastirmadilar, diğer öğrenciler hem de sizin yegeniniz gibi olmayan ! belalı serseri öğrenciler ne düşünecek !!! Öğrenci yaralıyor bıçakla hiç bir ceza almıyor, rahatiz... yarın bi gün öğretmenlere sıçrayacak aynı durum..nasıl olsa idare İDARE ediyor durumu oluşacak. . Idare olması gerekeni yapmış, ne sebeple olursa olsun..

Büyük bir şehirdeyseniz bence daha küçük ve sakin bir yere yerleşsinler tabi durumları müsaitse çocuk yetiştirmek mermerde Gül yetiştirmek gibi her yol denenmeli Allah ıslah etsin zor ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…