• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin sevgilisi beni sorun yapmış

birisinde bir kadının kendi ayakları üzerinde durup çalışması gerektiği hakkında tavsiyede bulunuluyor diğerinde dövmeli teyze mi olur deniyor sizce hangisi daha normal bu eleştirilerin ?

bu nasıl bir yorumdur yahu :) bir tek siz mi doğru anladınız da biz yanlış anladık konuyu acaba :) olayı psikologa nereden bağladınız merak ettim , kadın anlatırken öpersem bişey bulaşır yada tokalaşamıyorum vs demiyor farkındaysanız yani psikolojik olarak neresi değerlendirilmeli ?

ayrıca çocuk kıza durumu söylüyor

Bu sekilde "fesatca" dusunen bir kizdan yegeninizin kurtulmasi bence cok isabetli olmus.
iyi bir seye vesile olmussunuz diyorum.. Kendinizi suclayacaginiz bir durum yok bence.
iciniz rahat olsun.

birisinde bir kadının kendi ayakları üzerinde durup çalışması gerektiği hakkında tavsiyede bulunuluyor diğerinde dövmeli teyze mi olur deniyor sizce hangisi daha normal bu eleştirilerin ?

"Bir kadının kendi ayakları üzerinde durup çalışması gerektiği hakkında edilen tavsiye" inanilmaz normal bir elestiri bence.

Kız niye teyzenin dövme yaptırma tercihini eleştiriyor derken siz de kızın çalışıp çalışmama tercihini eleştiriyorsunuz.

ikisi aynı şey değil..birinde mesleği olan bir genç kız var ve evlenince çalışmayacağım gibi bir düşüncesi var teyze de büyük olarak mesleği olan insanların sadece kendileri için,kendi gelecekleri için çalışmasının daha doğru olduğunu vurguluyor.ille de çalış,çalışmayan kadın mı olur mu demiyor.

diğerinde ise dövme yaptırdı diye bu nasıl teyze ithamını yiyen bir insan var.

ikisi kıyaslanamaz bile.biri olumlu ve yapıcı bir eleştiri diğeri ise tamamen yıkıcı,kinle söylenmiş bi şey.

ikisi aynı şey değil..birinde mesleği olan bir genç kız var ve evlenince çalışmayacağım gibi bir düşüncesi var teyze de büyük olarak mesleği olan insanların sadece kendileri için,kendi gelecekleri için çalışmasının daha doğru olduğunu vurguluyor.ille de çalış,çalışmayan kadın mı olur mu demiyor.

ikisi kıyaslanamaz bile.biri olumlu ve yapıcı bir eleştiri diğeri ise tamamen yıkıcı,kinle söylenmiş bi şey.

beni teyzem diye manitasıyla mı tanıştırdı diye düşündü acaba tövbee tövbee

Öyle insanlar var ki en yapıcı eleştirileri bile itici olabiliyor. Yine öyle insanlar var ki saçmasapan eleştirisi sempatik olabiliyor.
Yani teyze yapıcı bir eleştiri yapmış diye bunu kızın samimi algıladığını söyleyemeyiz, vücut dili surat ifadesi vs her türlü şey alınganlık yapmaya itici olmaya sebep olabilir.
Ben suçu sadece kızda aramama taraftarıyım. Bir de onu dinlemek lazım. Kız hakkında çok atıp tutuluyor. Teyzenin dövmesi mi olurmuş esprisine söylenebilecek bir şey bence. Sonra hesabı ödememesi falan. Bunlar hep samimi olunan sevgiliyle konuşulabilecek şeyler. Belki kız sevgilisinin samimiyetine güvendi, sevgilisi de geldi teyzesine yumurtladı.

Sanırım ben olayı hepinizden farklı yorumluyorum. :)
benim kardeşimin sevgilisi benim için koca kadının dövmesi mi olur dese gülerim. Ama konu sahibi ayıplıyor. Kim bilir nasıl bir iletişim kurdular o gün. :)

Öyle insanlar var ki en yapıcı eleştirileri bile itici olabiliyor. Yine öyle insanlar var ki saçmasapan eleştirisi sempatik olabiliyor.
Yani teyze yapıcı bir eleştiri yapmış diye bunu kızın samimi algıladığını söyleyemeyiz, vücut dili surat ifadesi vs her türlü şey alınganlık yapmaya itici olmaya sebep olabilir.
Ben suçu sadece kızda aramama taraftarıyım. Bir de onu dinlemek lazım. Kız hakkında çok atıp tutuluyor. Teyzenin dövmesi mi olurmuş esprisine söylenebilecek bir şey bence. Sonra hesabı ödememesi falan. Bunlar hep samimi olunan sevgiliyle konuşulabilecek şeyler. Belki kız sevgilisinin samimiyetine güvendi, sevgilisi de geldi teyzesine yumurtladı.

Sanırım ben olayı hepinizden farklı yorumluyorum. :)
benim kardeşimin sevgilisi benim için koca kadının dövmesi mi olur dese gülerim. Ama konu sahibi ayıplıyor. Kim bilir nasıl bir iletişim kurdular o gün. :)

tabii ortam bilemiyoruz teyze çok mu soğuk davrandı ya da çok mu bilmiş davrandı orası muamma.

şu kırmızı çizdiğim yerde ben olsam yolarım :27:

Evlenince çalışmayı bırakıcam diyen güya meslek sahibi kızla yeğeninizi mümkünse barıştırmayın. Hayırlısı olmuş. Yeğeniniz de sakın sakın ezdirmesin kendini bu çok bilmiş hatuna.

Tamam durum pek ic acici deil ama burada taslanacagimi biliyorum ama ben sizi haksiz buldum
Hayatinizda ilk defa gördüğünüz bir insanin calisip calismamasi uzerinde ahkam kesmeye ne hakkiniz var
BEn calisan bi bayanim ve ayni dusuncedeyim sizile bi kadin kendi ayaklari uzerinde durmali kesinlikle evet.
Ama dusunsenize sevgilinizin yaninda belki heyecandan boyle bi gaf yaptiniz ve karsidaki insani da hayatinizda ilk defq goruyorsunuz
O Da size napmaniz gerektigi hakkinda akil veriyor.
Dovmeli teyze muhabbeti sirf sinirden olmuştur ama soyle bi gercek var bizim ülkemizde maalesef bu erkek cocuklari paylasilamiyor
Kayinvalide gelinine kaptirmak istemiyor
Erkegin ilgisi ona yonelsin istemiyor
Peki siz neden o derece buyuk bir ozenle sac bas yaptirarak suslenerek gittiniz o bulusmaya.
Karsinizdakini rakip olarak gordugunuz icin.
Tebrikler basardiniz
Bi yuva filan da kuramazsa yegeniniz artik basa bas yasarsiniz omur boyu

Tamam durum pek ic acici deil ama burada taslanacagimi biliyorum ama ben sizi haksiz buldum
Hayatinizda ilk defa gördüğünüz bir insanin calisip calismamasi uzerinde ahkam kesmeye ne hakkiniz var
BEn calisan bi bayanim ve ayni dusuncedeyim sizile bi kadin kendi ayaklari uzerinde durmali kesinlikle evet.
Ama dusunsenize sevgilinizin yaninda belki heyecandan boyle bi gaf yaptiniz ve karsidaki insani da hayatinizda ilk defq goruyorsunuz
Dovmeli teyze muhabbeti sirf sinirden olmuştur ama soyle bi gercek var bizim ülkemizde maalesef bu erkek cocuklari paylasilamiyor
Peki siz neden o derece buyuk bir ozenle sac bas yaptirarak suslenerek gittiniz o bulusmaya.

Tebrikler basardiniz
:44::26:karşısındaki insana saygısından olmasın.kendine özen bu kadar yanlış anlaşılabilirdi:51:

HAyir ben normal bi ozenden bahsetmiyorum
KOnu sahibi baya baya ozendim diyor
AYRICA kiza da bak soyle yap calis falan diye akil veriyo kendi nezdince
Yanlis buldum

tabii ki özenecek.benim oğlumla teyzesinin arası da 11 yaştır ve birlikte büyüdüler.bu sene teyzesi de oğlumun kız arkadaşıyla tanışmaya gitti,o da çok özendi kendisine.bu kişiye saygıdır.:34:

Tebrikler basardiniz

ben de kardeşimin sevgilisiyle tanışacakken kıyafetime saçma başıma özen göstermiştim ya o da böyle düşündüyse :53:

Ben senin tavirlarinda hic olumsuz birsey göremedim.
Ayrica dövmeli teyze ne demek, nasil bir terbiyesizlik.
Bence hic karismayin, olmassa olmasin. Simdiden böyle yapan ilerde
Neler yapmaz.

ben de kardeşimin sevgilisiyle tanışacakken kıyafetime saçma başıma özen göstermiştim ya o da böyle düşündüyse :53:

oğlumla kız arkadaşı bir gün habersiz geldiler,üstümde günlük kıyafetler vardı.çok utandım hemen gidip üstümü değiştim,saçımı başımı toparladım.sonra da oğlumu bir güzel fırçaladım en azından yolda haber ver de üstümü değişeyim diye:50:

Back
X