Yeğenimizi vermeye yanaşmıyorlar

Çocuğun yaşı küçük. Evinde olması daha doğru zaten ebevynlerden birini kaybetmiş.

Babanne torununa sarılarak teselli olmak istiyor dediniz yani çocuğun babası öldü diye anladım. Ama annesi öldü diyorsunuz. Bu durumda karşı taraf kim? Hiçbir şey anlamadım.

İlk konuda görümcesinin vefat ettiğini yazmıştı.

Hatta cenazede huzursuzluk çıkmıştı görümcesinin görümcesi konu sahibini taziye evinden kovmuştu. Konu gerçek.
Böyle bir şey okumustum konu sahibi bu bayanmi eee ozaman hem kayni hem görümce vefat etmiş yazık

Ben anlamadım ya eşinizin kız kardeşi mi öldü erkek kardeşi mi?
Kizkardes.Bebegin annesi ölmüş,şuan babasının yanındaymış.
Mune açıklama yaptı.konu gerçek.Ama sanırım konu sahibi ifşa olmamak adına biyerde annesi öldü,başka biyerde babası öldü gibi yorumlarda bulunduğu için karışıklığa sebep oldu

TMK m. 325 uyarınca, “Olağanüstü hâller mevcutsa, çocuğun menfaatine uygun düştüğü ölçüde çocuk ile kişisel ilişki kurulmasını isteme hakkı diğer kişilere, özellikle hısımlarına da tanınabilir”.

Başta büyük ana ve büyükbabalar olmak üzere çocuğun ayrı yaşadığı kardeşleri, amca hala, dayı ve teyze gibi yakın ilişkisi olan diğer hısımlar da hısımlar olarak kabul edilir. Üçüncü kişi kavramı sadece hısımlar için geçerlidir. Hısımlar hariç özellikle biyolojik baba, koruyucu ana ve baba, üvey ana baba “kişiler” çerçevesinde gösterilmektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X