Yeme düzenim kendime ve çevremdekilere dert oldu 🤔

Arkadaşların haklı olabilir belki de kişiden kişiye değişir ama şöyle söyliyim bende 1.68 boyunda 45 47 kilo falandım hep Fast food ve yağlı yiyecekler yerdim asla kilo almazdım sonra birden almaya başladım hafiften gobeğim çıktı şımdı spora gidiyorum 53 kiloyum
Kaç yaşından sonra almaya başladınız acaba?

Bir sağlıkçı olarak mevzuyu biliyorsunuzdur zaten.. Şekerinizi aniden fırlatıp indirecek şeyler tüketmeyin. Hele o bağımlılık yapan paketli gıdalardan upuzak durun. Eneeee terzi söküğünü dikemiyo ayol.
Ben hemşireyim, bir doktor değilim. 112 komuta kontrol merkezin de, acil aramaları cevaplıyorum. Daha önce de bir istasyonda 3 sene ambulans hemşireliği yaptım. Sağlık geniş bir kavram. Bir iş arkadaşım da beyinde kitle varmış, bir kaç belirti yaşayıp muayene oldu ilk bulgular da bişey çıkmadı. Yaklaşık 1 sene sonra geç kalınmış bir hastalığa dönüştü. İnanın bunun sağlıkçı olma ile bir ilgisi olmuyor. O yüzden tecrübe edinenlerden fikir almak istedim. Bir kaç bayan bu konuyu hava atmak için açtığımı düşünmüş aksine 🤦 ay bunları da sizi neden alıntayarak anlatıyorum, onu da anlamadım. Teşekkür ederim yorumunuz için ❤️

Ben hemşireyim, bir doktor değilim. 112 komuta kontrol merkezin de, acil aramaları cevaplıyorum. Daha önce de bir istasyonda 3 sene ambulans hemşireliği yaptım. Sağlık geniş bir kavram. Bir iş arkadaşım da beyinde kitle varmış, bir kaç belirti yaşayıp muayene oldu ilk bulgular da bişey çıkmadı. Yaklaşık 1 sene sonra geç kalınmış bir hastalığa dönüştü. İnanın bunun sağlıkçı olma ile bir ilgisi olmuyor. O yüzden tecrübe edinenlerden fikir almak istedim. Bir kaç bayan bu konuyu hava atmak için açtığımı düşünmüş aksine 🤦 ay bunları da sizi neden alıntayarak anlatıyorum, onu da anlamadım. Teşekkür ederim yorumunuz için ❤
arkadaşınız için çok üzüldüm. Allah şifa versin inşallah.. Doğru söylüyorsunuz aslında biz bir dalı tam bir bütün olarak algılıyoruz orda yanılgıya düşüyoruz işte.

Ben şunu iyi deneyimledim, yemeklerin yanında ekmek yenmezse şekeriniz ani iniş çıkışlar yapmıyor ve tatlı krizi ve açlık hissetmiyorsunuz. Mesela bugün kabak yemeği yedim yalnızca, tok tutmaz diye düşğnürüz di mi? Ama hiç öyle değil gayet de tokum. Ekmeksiz hayat candır. Çünkü eski buğdaylarımıza yazık ettiler, hibritleye hibritleye soyumuza kibrit suyu dökecekler.

Ya bide kıskandırır gibi okadar yememe ragmem bu kılodayım dıosun 🤐 hau bem bole işin. Sabaj bı tost yedım.1.73 boy 75 kılo Allah'tan revamıdır simdi bu 😤

Kişi kendinden bilir işi!..
Acaba böyle bir konunun bana ne faydası var onu da yazarsanız memnun olurum 👍
Olabilir. Kendimden yola çıkmışımdır belki çünkü bu şikayet edilecek bir şey gibi gelmedi gayet iyi bir durum yiyip yiyip kilo almıyorsun bunun ne zararı var ki?

arkadaşınız için çok üzüldüm. Allah şifa versin inşallah.. Doğru söylüyorsunuz aslında biz bir dalı tam bir bütün olarak algılıyoruz orda yanılgıya düşüyoruz işte.

Ben şunu iyi deneyimledim, yemeklerin yanında ekmek yenmezse şekeriniz ani iniş çıkışlar yapmıyor ve tatlı krizi ve açlık hissetmiyorsunuz. Mesela bugün kabak yemeği yedim yalnızca, tok tutmaz diye düşğnürüz di mi? Ama hiç öyle değil gayet de tokum. Ekmeksiz hayat candır. Çünkü eski buğdaylarımıza yazık ettiler, hibritleye hibritleye soyumuza kibrit suyu dökecekler.
3 gündür kendime bir proğram yaptım onu uyguluyorum. Sigarayı yeni bırakanlar gibiyim çok stresliyim. Gergin gergin geziyorum evde valla. Eşim bile çocuklara " gelin çocuklar, ananız tatlıyı bıraktı sinirli" diye yanımdan alıyor şaka gibi 😂 aslında merdiven felan çıkarken yaşıma hiçte yakışmayan bir nefes darlığı oluyor. Sanki 70 gibiyim. Geçen gün annem benden iyi çıktı valla maşallah. Kızım sen niye böyle tısıl tısılsın diyor kadıncağız. 🤦

Olabilir. Kendimden yola çıkmışımdır belki çünkü bu şikayet edilecek bir şey gibi gelmedi gayet iyi bir durum yiyip yiyip kilo almıyorsun bunun ne zararı var ki?
Siz bence konumu kendinizi düşünerek değil, beni düşünerek okuyun o zaman. Konu kendini övmek için açılmış söylemi hiç hoş değil bence. Ben bu tarz yeme düzeni olan insanların ileride kilo alıp almadığını? Şeker? Tansiyon? Kolesterol? Vb. Şeyler yaşayıp yaşamadığını merak ettim. Sağlık konusunda çok takıntılıyım. Gerçi nasıl görmek isterseniz, öyle görebilirsiniz!..

Ya bide kıskandırır gibi okadar yememe ragmem bu kılodayım dıosun 🤐 hau bem bole işin. Sabaj bı tost yedım.1.73 boy 75 kılo Allah'tan revamıdır simdi bu 😤
Ah ahhh yemekte ne problem var yerim arkadaşım. No problem, yeme de hiç sıkıntı yok. Sıkıntı yeme düzenim. Her ortamın en oburu olmam, onu da yeyim, bunu da yeyim demem. İnsanlar ana yemek tabağına yeni geçerken, benim tatlıya dadanmam. Valla hiç hoş bişey değil. Hiç estetik durmuyor. Bide yaş ilerledikçe hastalık derdi var, kilo derdi var.

3 gündür kendime bir proğram yaptım onu uyguluyorum. Sigarayı yeni bırakanlar gibiyim çok stresliyim. Gergin gergin geziyorum evde valla. Eşim bile çocuklara " gelin çocuklar, ananız tatlıyı bıraktı sinirli" diye yanımdan alıyor şaka gibi 😂 aslında merdiven felan çıkarken yaşıma hiçte yakışmayan bir nefes darlığı oluyor. Sanki 70 gibiyim. Geçen gün annem benden iyi çıktı valla maşallah. Kızım sen niye böyle tısıl tısılsın diyor kadıncağız. 🤦
hepsi geçip gidecek, sadece sabır ve irade. Dayanıp dayanıp son noktaya geldiğiniz an sakın bırakmayın kendinizi, insan orda yeniliyor yenilirse. Kendinize güvenin ben inandım size..❤️

Yaa ne güzel miş aynı eşim de böyle dünyayı yer bı saat sonra açım der yine yer ve hep fit .. oy oy mutfağın önünden geçsem kilo alıyorum bende bosever kış ye gitsin yeridne olmak isteyen bı sürü insan var sana laf edenlerde kiskaniyk sanirm işyerinde fln

Siz bence konumu kendinizi düşünerek değil, beni düşünerek okuyun o zaman. Konu kendini övmek için açılmış söylemi hiç hoş değil bence. Ben bu tarz yeme düzeni olan insanların ileride kilo alıp almadığını? Şeker? Tansiyon? Kolesterol? Vb. Şeyler yaşayıp yaşamadığını merak ettim. Sağlık konusunda çok takıntılıyım. Gerçi nasıl görmek isterseniz, öyle görebilirsiniz!..
İstediğiniz şekilde yiyip içerseniz ilerde mutlaka sorun yaratacak bir duruma yol açacağı aşikar ama genetik faktörler, vücut yapınız, metabolizmanız vs. farklılıklar göz önüne alınırsa kilo alıp almayacağınız; kolestrol,şeker,kalp,tansiyon hastalıklarından hangisine ne derece yakalanacağınız sizinle aynı beslenme düzenine sahip diğer insanlarla belirgin derece farklılık gösterecektir. Ben de sürekli yememe rağmen 100 kilo olmam gerekirdi ama çok şükür değilim.:KK53:

İstediğiniz şekilde yiyip içerseniz ilerde mutlaka sorun yaratacak bir duruma yol açacağı aşikar ama genetik faktörler, vücut yapınız, metabolizmanız vs. farklılıklar göz önüne alınırsa kilo alıp almayacağınız; kolestrol,şeker,kalp,tansiyon hastalıklarından hangisine ne derece yakalanacağınız sizinle aynı beslenme düzenine sahip diğer insanlarla belirgin derece farklılık gösterecektir. Ben de sürekli yememe rağmen 100 kilo olmam gerekirdi ama çok şükür değilim.:KK53:
Ne güzel..

Back
X