Yeme düzenim kendime ve çevremdekilere dert oldu 🤔

Özgüven nasıl bedenden farklı bir gelişim oluyormuş. Sizin anlatıpta benim anlayamayacağım bişey olamaz emin olun 👍
İşte anlatmak istediğim de aynen buydu özgüven beden üstü bir donanım gerekir....boş özgüven ile hindi gibi gezen dıştan evet güzel ama içi boş çok kişi var güzelliği sadexe dışta zanneden ....mesela güzellik göreceli siz kendinizi güzel görürsünüz başkası gormez..özgüven bedenüstü bir olgu da anlar misiniz bilemem ....

Ya ablacım, derdim kilo vermekten çok, yememek. Davetlere gitmeye utanıyorum valla 🤦 diyetisyen diyet listesi verdi 2 kilo fazlan var verirsin dedi, uygulayamadım bile. Afiyet olsun size de. Bir tatlı da ben yiyeyim bari 😂

2 kilo fazlanmi vaaar, benim 60 kilo fazlam vardi kaldi 40 kilo ben ölüyüm o zamannn off

Yaş mühim. Ben 30'a doğru kilo almaya başladım. Öncesinde kilo almaya çalışıyordum, şimdi vermeye çalışıyorum😃

Merhaba bayanlar ;
Evet!. Çok yiyorum ve hiç doymuyorum. İnanılmaz aç hissediyorum kendimi. Mutluyken, üzgünken hep yiyorum. İştahımın kapalı olduğu tek bir anım bile yok. Takıntım kilo değil. O kadar yememe rağmen 173 boy, 60 kilodayım. Boyuma göre kilomun normal olduğunu düşünüyorum ama bir 58 olsam fena olmaz diyorum.

Gelelim konuma etrafımdaki insanlar bu konudan çok müzdarip, özellikle iş arkadaşlarım ilerde bu yeme bozukluğumun başıma dert olacağını ve bir süre sonra kilo alacağımı, sağlığımın bozulacağına inanıyor. O kadar çok bu durumu söylüyorlar ki evhamlanıp ay da bir rutin kan testi yaptırıyorum. Tartıdan hiç inimiyorum 😵hiçbir şey çıkmıyor sonuçlarımda.

Sağlık çalışanıyım yeme düzenim iş hayatım da bozuldu, nöbet usulü çalıştığım için gece uyanık kalma adı altında elime ne geçerse çantama koyar, aralarda sürekli ağzıma birşeyler tıkıştırırdım. İş hayatıma ilk başladığım da 54 kiloydum, 2 doğum yaptım 60 oldum.

Tatlı krizlerim vardır mesela, hiç affetmem. Artık tatlıyı kararın da yiyeceğim dediğim vakitler de bile en fazla 1 gün dayanabiliyorum. Sevdiğim bir yemeği tabak tabak yerim (hoş sevmediğim yok gibi). Ayrıca spor da yapıyorum. Spor hocam mola dediği vakit götürdüğüm çikolatalara saldırıyorum, spor hocamın manalı bakışlarının altın da iki tane çikolatayı anın da yiyorum.

İştahımı açıyorsun, senin yüzünden kilo alıyorum diyen arkadaşlarımı hiç saymıyorum. Eşim desen o da ayrı bi sıkıntı oldu, ona da bulaştı bu durum. Akşam yemeği, tatlı, çayın yanına kek, kolanın yanına çekirdek, kahvenin yanına lokum, meyve olarak günü kapatıyoruz. Şu sıralar kafama haylice takılıyor, iler de bi sıkıntı olur mu acaba? Yeme düzeni bu şekilde olup şeker, tansiyon, kolesterol gibi sağlık sorunları yaşayan oldu mu? Ya da kilo olarak geri döner mi bana? İştahımı nasıl kesebilirim ya da?

Bunu kolay kolay demem ama insanlar kıskanıyor bence bu durumunu. O yüzden hiç sallama. Sağlıklı beslen tabii o şart ama kilo almıyosan ne mutlu sana. Valla ben de kıskandım :)

Sorun kilo degil de bu kadar cok yiyerek karaciger ve midenizi gereksiz yoruyorsunuz.
Vucudun kendini yenilemesi icin ac birakilmasi gerekir, surekli biseyler yemekten vucut sadece sindirim icin safra salgilamaktan baska bisey yapamaz ki.
Birde acliktan el ayak titremesi inisulin direnci belirtilerinden..
Bence kilo alip almamaktansa vucuduma ne yapiyorumu dusunmek daha dogru

İşte anlatmak istediğim de aynen buydu özgüven beden üstü bir donanım gerekir....boş özgüven ile hindi gibi gezen dıştan evet güzel ama içi boş çok kişi var güzelliği sadexe dışta zanneden ....mesela güzellik göreceli siz kendinizi güzel görürsünüz başkası gormez..özgüven bedenüstü bir olgu da anlar misiniz bilemem ....
Pardon da nasıl bir yaranız var ki benim burada hiç bahsetmediğim birşeyi, bahsetmişim gibi algılayıp yorum yapıyorsunuz. Altı astarı halalarım manken gibi dedim (bahsettiğim durum 90_60_90 değildi, benzetmeydi, bura da halalarımı gösteremeyeceğime göre örnekleme yaptım) ne kadar uzattınız. Çok güzelim, harikayım demedim. Güzellik güzel bakan gözdedir, hiçte göreceli felan değildir. Bana birisi güzelsin ya da çirkinsin deyince öyle olmuyor, önemli olan benim ne hissettiğimdir. Vücudumda beğendiğim yerlerim de vardır, beğenmediklerim de. Karakterim de sevdiğim özelliklerim de vardır, keşke değiştirebilsem dediklerim de. Sizin ne kadar donanıma sahip olduğunuz, anlatım tarzınızdan belli, algılama özelliğinizden belli, yazım şeklinizden belli. Siz bence önce okuduğunuzu anlamak ve anlatmak istediğiniz şeyi doğru ifade etmekle başlayın donanım hayatınıza. İyi akşamlar

Temiz besinler yiyin yeter, çikolata yerine hurmalı kakaolu protein bar, kola yerine sade soda, çekirdek yerine kavrulmamış kabak çekirdeği gibi gibi

Yiyip yiyip zayıf olanların sağlık sorunları yaşama riski daha fazladır diye okumuştum bir kitapta.Çünkü diğerleri kilo olarak depo edip organları korurken o atıklardan,zayıf olanlarda o atıklar organlarda hasar bırakabilir.

Ayrıca herhangi bir yanlış davranış genelde insanda hemen etki bırakmaz.Şeker,kalp hastaları iki üç ay beslenmeyle mi o duruma geldi sanıyorsunuz.Vücut bir süre dengesizliği absorbe etmeye çalışır ama yavaş yavaş tıkanmaya,yıpranmaya başlar.Şimdiden önlemini alsanız iyi olur.

Acaba kan şekerinizle ilgili bir sorun mu var. Bazı insanlar da hipoglisemi ( kan şekeri düşmesi ) oluyor. O tür durumlarda sürekli yemek istiyor insan.
canınız tabiki yiyecekleri de çekiyor .

zamaninda bende 173 boya 45 kiloydam asiri zayiftim ama nasi yiyordum anlatamam.aklima ne gelse hangi saat olursa olsun yiyordum.hatta kilo almak icin tedavi bile oldum.zaman gecti yas oldu 25 dogum yaptim kizimi sutten kestim aman allahim bi kilo aldim ki sormayin.45 kiloda olan ben 67 kiloyu gordum.kilo bi yana 6 aylik hamile gobegim oldu.kim gorse hamile saniyordu.o kolalarin cipslerin yerini kocaman bi gobek ve sagliksiz bi yeme aliskanligi.sonra kilo verdim simdi 58 kiloyum bel cevrem 70 yani ideal ve en onemlisi cok saglikliyim.saglikli beslenince ozguvenli hissediyorum ve yuzum cildim parliyor.

Bende sizin gibiyim tatlıyı hamur işini çok seviyorum yemek yemek beni çok mutlu ediyor
Bir sonraki öğünlerde ne yiyeceğimi düşünüp mutlu oluyorum
Ama şunu anladım ki yaş ilerledikçe alınan kiloların verilmesi çok daha zor oluyor
Hepimize allah iradelerin en kuvvetlisini versin çok amin:KK52:

yemek yiyin ama lutfen paketli gida kola seker tarzi seyler yemeyin.simdi size sacma gelecek bi ay yemeyin anlarsiniz ne demek istedigimi.vucudunuz berbat bi haldedir o zehirli urunlerle

Merhaba bayanlar ;
Evet!. Çok yiyorum ve hiç doymuyorum. İnanılmaz aç hissediyorum kendimi. Mutluyken, üzgünken hep yiyorum. İştahımın kapalı olduğu tek bir anım bile yok. Takıntım kilo değil. O kadar yememe rağmen 173 boy, 60 kilodayım. Boyuma göre kilomun normal olduğunu düşünüyorum ama bir 58 olsam fena olmaz diyorum.

Gelelim konuma etrafımdaki insanlar bu konudan çok müzdarip, özellikle iş arkadaşlarım ilerde bu yeme bozukluğumun başıma dert olacağını ve bir süre sonra kilo alacağımı, sağlığımın bozulacağına inanıyor. O kadar çok bu durumu söylüyorlar ki evhamlanıp ay da bir rutin kan testi yaptırıyorum. Tartıdan hiç inimiyorum 😵hiçbir şey çıkmıyor sonuçlarımda.

Sağlık çalışanıyım yeme düzenim iş hayatım da bozuldu, nöbet usulü çalıştığım için gece uyanık kalma adı altında elime ne geçerse çantama koyar, aralarda sürekli ağzıma birşeyler tıkıştırırdım. İş hayatıma ilk başladığım da 54 kiloydum, 2 doğum yaptım 60 oldum.

Tatlı krizlerim vardır mesela, hiç affetmem. Artık tatlıyı kararın da yiyeceğim dediğim vakitler de bile en fazla 1 gün dayanabiliyorum. Sevdiğim bir yemeği tabak tabak yerim (hoş sevmediğim yok gibi). Ayrıca spor da yapıyorum. Spor hocam mola dediği vakit götürdüğüm çikolatalara saldırıyorum, spor hocamın manalı bakışlarının altın da iki tane çikolatayı anın da yiyorum.

İştahımı açıyorsun, senin yüzünden kilo alıyorum diyen arkadaşlarımı hiç saymıyorum. Eşim desen o da ayrı bi sıkıntı oldu, ona da bulaştı bu durum. Akşam yemeği, tatlı, çayın yanına kek, kolanın yanına çekirdek, kahvenin yanına lokum, meyve olarak günü kapatıyoruz. Şu sıralar kafama haylice takılıyor, iler de bi sıkıntı olur mu acaba? Yeme düzeni bu şekilde olup şeker, tansiyon, kolesterol gibi sağlık sorunları yaşayan oldu mu? Ya da kilo olarak geri döner mi bana? İştahımı nasıl kesebilirim ya da?
Yaaim 43 . 1.70 boy 60 kiloyum. Kendimi bildim bileli kilo almak icin hep yedim :) tabi 30 yasa kadar bilinçli bir sekilde kilo almayacagimi bilip yedim. 35 sonrasi kilo alinca 55 kilo olunca (49 kilodan sonra) korktum y
Diyet yaptim.daha da kilo alinca amaan dedim. Beynim bana oynuyor falan :) tekrar yemeye basladim. Tatli krizleeim comtur. Asla kola icmem ictiysemde 50 bardak degildir. Yerken kilolarim gitti. Sanki beynim oyun oynuyor. Hala yiyorum ama sanirim artikbyavaslamam gerek. Yas aliyoruz, metobolizma yavasliyor ve kilo almaya baslayacagim gibi geliyor. Beni zayif olarak goruyorlar ama ben kendimi kilolu goruyorum. 50 kilo sonrasi benim icin fazla. Yillarca dusuk kiloda olmamdan dolayi sanirim.

Aslan 🦁 burcuyum. Ben sık sık, çok yiyorum. Yedikten bir saat sonra açım Malesef 🤦
Bir sağlıkçı olarak mevzuyu biliyorsunuzdur zaten.. Şekerinizi aniden fırlatıp indirecek şeyler tüketmeyin. Hele o bağımlılık yapan paketli gıdalardan upuzak durun. Eneeee terzi söküğünü dikemiyo ayol.

Arkadaşların haklı olabilir belki de kişiden kişiye değişir ama şöyle söyliyim bende 1.68 boyunda 45 47 kilo falandım hep Fast food ve yağlı yiyecekler yerdim asla kilo almazdım sonra birden almaya başladım hafiften gobeğim çıktı şımdı spora gidiyorum 53 kiloyum

Bir aslan burcu olaraktan sanki biraz övünmek ve övülmekiçin açılmış bir konu gibi geldi bana. Zira çok da şikayetçi değilsiniz bence durumdan.:duduk::KK39:

Bir aslan burcu olaraktan sanki biraz övünmek ve övülmekiçin açılmış bir konu gibi geldi bana. Zira çok da şikayetçi değilsiniz bence durumdan.:duduk::KK39:
Kişi kendinden bilir işi!..
Acaba böyle bir konunun bana ne faydası var onu da yazarsanız memnun olurum 👍

Back
X