Yeme düzenim kendime ve çevremdekilere dert oldu 🤔

aynı kılo aynı boydaymısız sızle :)
vucudunuzda vıtamın eksıklıgınız de olabılır ya da bagırsak kurdu olabılır :) onlarda boyle cok yedırır
mıde bagırsak sorunu yasamıyorsanız sadece karbonhıdrat ve seker agırlıklı beslenmıyorsanız genel olarak esıt dagılımdaysa genelde de bu kılodaysanız bence kafanıza takmayın

keske bızde yesek yesek de almasak :)
Tüm testlerim normal çıktı, hareketli bir yaşantım var. İş, çocuklar ve ev arasında bir kaç parça oluyorum, bir de üzerine spor olunca yediğimi çabuk tüketiyorum. Ama ilerleyen zamanlar da sıkıntı yaratırsa diye bir korkuyorum, belirli bir yaştan sonra metabolizma yavaşlıyor

Konu endişeden çok övünmek için açılmış gibi . Bir de 2 kilo fazlam var diyetisyene gittim kısmı gerçekten takıntı..Dert göremedim ben.

Aynı sizin gibiydim bende, kilomda boyumda aynıydı. İstediğim herşeyi istediğim saatte yer ama gram kilo almazdım. Ama yoğun bir tempom vardı, yemek saatlerim düzensizdi. O zamanlar midemden çok sıkıntı çekiyordum. Cevremdekiler kızardı bana bu kadar yiyorsun niye hiç kilo almıyorsun diye.

Evlendim ve büyü bozuldu. Stresten, sürekli uyumaktan, hareketsizlikten 3 ayda 8 kilo aldım ve maalesef devamı geldi. Bana artısı, midem iyileşti.

Diyeceğim, hayatınızı bu tempoda götürmeye devam ederseniz kilo almazsınız, sağlık konusunda bir şey diyemem ki sizin sağlığınızdada bir problem yokmuş. Ama hayatınızda bir duraklama yaşarsanız kilo almanız kaçınılmaz.

En güzeli henüz kilo almiyorken yeme düzeninizi değiştirmeniz çünkü sonra yılların alışkanlığını değiştirmek çok zor oluyor

Merhaba bayanlar ;
Evet!. Çok yiyorum ve hiç doymuyorum. İnanılmaz aç hissediyorum kendimi. Mutluyken, üzgünken hep yiyorum. İştahımın kapalı olduğu tek bir anım bile yok. Takıntım kilo değil. O kadar yememe rağmen 173 boy, 60 kilodayım. Boyuma göre kilomun normal olduğunu düşünüyorum ama bir 58 olsam fena olmaz diyorum.

Gelelim konuma etrafımdaki insanlar bu konudan çok müzdarip, özellikle iş arkadaşlarım ilerde bu yeme bozukluğumun başıma dert olacağını ve bir süre sonra kilo alacağımı, sağlığımın bozulacağına inanıyor. O kadar çok bu durumu söylüyorlar ki evhamlanıp ay da bir rutin kan testi yaptırıyorum. Tartıdan hiç inimiyorum 😵hiçbir şey çıkmıyor sonuçlarımda.

Sağlık çalışanıyım yeme düzenim iş hayatım da bozuldu, nöbet usulü çalıştığım için gece uyanık kalma adı altında elime ne geçerse çantama koyar, aralarda sürekli ağzıma birşeyler tıkıştırırdım. İş hayatıma ilk başladığım da 54 kiloydum, 2 doğum yaptım 60 oldum.

Tatlı krizlerim vardır mesela, hiç affetmem. Artık tatlıyı kararın da yiyeceğim dediğim vakitler de bile en fazla 1 gün dayanabiliyorum. Sevdiğim bir yemeği tabak tabak yerim (hoş sevmediğim yok gibi). Ayrıca spor da yapıyorum. Spor hocam mola dediği vakit götürdüğüm çikolatalara saldırıyorum, spor hocamın manalı bakışlarının altın da iki tane çikolatayı anın da yiyorum.

İştahımı açıyorsun, senin yüzünden kilo alıyorum diyen arkadaşlarımı hiç saymıyorum. Eşim desen o da ayrı bi sıkıntı oldu, ona da bulaştı bu durum. Akşam yemeği, tatlı, çayın yanına kek, kolanın yanına çekirdek, kahvenin yanına lokum, meyve olarak günü kapatıyoruz. Şu sıralar kafama haylice takılıyor, iler de bi sıkıntı olur mu acaba? Yeme düzeni bu şekilde olup şeker, tansiyon, kolesterol gibi sağlık sorunları yaşayan oldu mu? Ya da kilo olarak geri döner mi bana? İştahımı nasıl kesebilirim ya da?
Yanı simdi gençsin ama yaş aldıkça metabolizma da sindirim de yavaşlar haliyle alabilirsin ilerde

Sagliksiz beslenmenin bircok seye zarari var. Belki kilo almiyorsunuz ama bobreginize, midenize asiri yukleniyorsunuz. Yediklerimizin bagirsaklarimizin calismasindan tutun cildimizin sagligina kadar herseyle alakasi var. Yediklerinizi yakiyor olsaniz bile bagisiklik sisteminizi guclu tutacak besinleri alamiyorsunuz. Lazim olan vitaminleri mineralleri es geciyorsunuz belkide. Simdi daha gencsiniz belkide, yan etkilerini cok gormezsiniz ama yas ilerledikce zararlarini goreceginizi dusunuyorum. Sadece 1 bardak koladaki seker miktarini dusununce bile az cok tahmin edersiniz.

Sagoiklida beslensen bir yastan sonra hastaliklar cikiyor ve dikkat etmek zorunda kaliyorsun. O yuzden yiyebiliyorken ye sonrasini sonra dusunursun kendine zehir etme hayati onlari soyleyenler kilo aldiklari icin yiyemeyenler seni cekemiyorlar ondan :)

Birileri kilonuzla dalga geçerse onları da yiyin :KK70:

Kilonuzla boyunuz gayet orantılı ama. Ortada abartı bir durum yok. Yemek sizde ihtiyaçtan çok zevk meselesi halinde demek ki. Ben de zevk alırım yemek yemekten mesela.

Halalarıma çekmişim bu demek değil mi okuduğumu gayet de anlarım asla kendimi mankenlere benzetmeyecek kadar okudum şükür
Manken gibi terimi bir benzetmedir, dil bilgisi dersinden bir örnek size. Ayrıca kendinizi mankenlere bezetecek kadar özgüveninizin olmaması kendi tercihiniz.

Konu endişeden çok övünmek için açılmış gibi . Bir de 2 kilo fazlam var diyetisyene gittim kısmı gerçekten takıntı..Dert göremedim ben.
Evet kendimi övmek için açtım, çok mutlu oluyorum beni asla görme ihtimali olmayan bir platformda yeme bozukluğumu yazınca. Siz dert kısmına ne girer adlı bir makale hazırlayın biz ona göre karar verelim bence.

Aynı sizin gibiydim bende, kilomda boyumda aynıydı. İstediğim herşeyi istediğim saatte yer ama gram kilo almazdım. Ama yoğun bir tempom vardı, yemek saatlerim düzensizdi. O zamanlar midemden çok sıkıntı çekiyordum. Cevremdekiler kızardı bana bu kadar yiyorsun niye hiç kilo almıyorsun diye.

Evlendim ve büyü bozuldu. Stresten, sürekli uyumaktan, hareketsizlikten 3 ayda 8 kilo aldım ve maalesef devamı geldi. Bana artısı, midem iyileşti.

Diyeceğim, hayatınızı bu tempoda götürmeye devam ederseniz kilo almazsınız, sağlık konusunda bir şey diyemem ki sizin sağlığınızdada bir problem yokmuş. Ama hayatınızda bir duraklama yaşarsanız kilo almanız kaçınılmaz.

En güzeli henüz kilo almiyorken yeme düzeninizi değiştirmeniz çünkü sonra yılların alışkanlığını değiştirmek çok zor oluyor
Haklısınız, bir süre sonra vücut kırmızı alarm verecek

Birileri kilonuzla dalga geçerse onları da yiyin :KK70:

Kilonuzla boyunuz gayet orantılı ama. Ortada abartı bir durum yok. Yemek sizde ihtiyaçtan çok zevk meselesi halinde demek ki. Ben de zevk alırım yemek yemekten mesela.
Birşey söyleyim mi aynı şeyi arkadaşım dedi. Sen aç kalsan bizi bile yersin diye 😂

Sagoiklida beslensen bir yastan sonra hastaliklar cikiyor ve dikkat etmek zorunda kaliyorsun. O yuzden yiyebiliyorken ye sonrasini sonra dusunursun kendine zehir etme hayati onlari soyleyenler kilo aldiklari icin yiyemeyenler seni cekemiyorlar ondan :)
Yaaa dimii 😂😂😂

Manken gibi terimi bir benzetmedir, dil bilgisi dersinden bir örnek size. Ayrıca kendinizi mankenlere bezetecek kadar özgüveninizin olmaması kendi tercihiniz.
Canım benim özgüven ihtiyacı kendini ovmek ile gösterir kendini....ben kendimi ovmem buna ihtiyacım yok bırakırım insanlar òverse òvsün ...asıl özgüven bedenden oldukça farklı bir gelişim ama bunu anlayacaginizi sanmıyorum anlatsam da 😂

Canım benim özgüven ihtiyacı kendini ovmek ile gösterir kendini....ben kendimi ovmem buna ihtiyacım yok bırakırım insanlar òverse òvsün ...asıl özgüven bedenden oldukça farklı bir gelişim ama bunu anlayacaginizi sanmıyorum anlatsam da 😂
Özgüven nasıl bedenden farklı bir gelişim oluyormuş. Sizin anlatıpta benim anlayamayacağım bişey olamaz emin olun 👍

Hipoglisemi olabilir sizde. Saglikcisiniz herhalde daha cok anlarsiniz bu durumlardan
Her türlü kan testi yaptırdım, hiç bir sorunum çıkmadı. Sadece açlık kan şekerim normalin bir tık altın da çıkıyor doktor bunun çok fazla önemli bir durum olmadığını söyledi. Ama ileri de bu yeme bozukluğumun tansiyon, şeker, kolesterol gibi sıkıntılara sebep olabileceğini söyledi.

Her türlü kan testi yaptırdım, hiç bir sorunum çıkmadı. Sadece açlık kan şekerim normalin bir tık altın da çıkıyor doktor bunun çok fazla önemli bir durum olmadığını söyledi. Ama ileri de bu yeme bozukluğumun tansiyon, şeker, kolesterol gibi sıkıntılara sebep olabileceğini söyledi.
Hipoglisemi boyle yeme ataklari yapiyor, tatli krizleri vs. Tatli sekerli yedikce de artiyor. Siz bence bi endokrin uzmanina gorunun

Back
X