Selamlar
Size gelen konuklarınıza yada birine konuk olduğunuzda yeme içme konusunda ısrar eder yada ısrara maruz kalırmısınız
Ya içmiyorum dendiğinde içmiyorumdur bu konıda utanmam sıkılmam neden bu ısrar:)))
Anneme anneanneme biri gelsin diyelimki çay yaptı 1 2 artık ne kadar içtimse içtiyse kişi
Yavrum bi daha koy
Neden içmiyorsun
Beğenmedin mi
Hadi bidaha koy karşılıklı içek
Ya anne içmiyorum yemiyorum diyorum yok olmuyor bu sorunu aşamıyoruz
Hani bana sadece değil herkese öyle ve çevremde çok insan var böyle
Sorun pek değil ama bazen bunaldığımda oluyor
Bu ülke topraklarında doğunca default gelmiyo mu o özellik?
Aminde:)))espiri mazemesi oluyorlarAllah başka dert vermesin:))
" bak canın istiyor da yemiyorsan günahı senin boynuna ""Ye lutfen, yemezsen olumu gor", "Ay arkandan aglar" :mitolojik hayatimizda sen yemeyince olen ev sahibi ve onu yemedigin icin arkandan aglayan yiyecekler mevcut:
Ee ne demişler can çıkar, huy çıkmazAminde:)))espiri mazemesi oluyorlar
Onlar iyi niyetleri ile söylerken karşı tarafın bunu kullanıp dalga geçmesi hiç hoşuma gitmiyor
Yüzlece defa anne kimseye ısrar etme dedim ama tabiatı bu kadının
" bak canın istiyor da yemiyorsan günahı senin boynuna "
Şaka bi yana anaçlık genimizde var napsın anacığın da. Sen de dişim sızlıyor de, midem ekşiyor de . Uydur bişiler ymeyiver canımAminde:)))espiri mazemesi oluyorlar
Onlar iyi niyetleri ile söylerken karşı tarafın bunu kullanıp dalga geçmesi hiç hoşuma gitmiyor
Yüzlece defa anne kimseye ısrar etme dedim ama tabiatı bu kadının
Böyle dediklerinde " aa aşkolsun yabancı yer mi sanki burası? Aç olsam gider alır yerim" diyorum.ahahah bunu bilmiyordum ya, sirf yemedin diye bir de gunahkar mi oluyorsun
İki defa sorarım daha sormam. Toplumumuzda adet gibi bir şey ısrar etmek. Yeterince ısrar etmezsen kötü ev sahibi olursun. Yani öyle düşünürler. Israr etmeni beklerler yemek için. Hemen yemeğe atlamak açlık ne bileyim nezaketsizlik gibi mi algılanıyor artık nedir. Tabak bitirilmez mesela. Büyüklerde daha çok var bu. Ben ısrar edilmesinden ısrar etmekten ve tabakların bitmemesinden hoşlanmıyorum.Selamlar
Size gelen konuklarınıza yada birine konuk olduğunuzda yeme içme konusunda ısrar eder yada ısrara maruz kalırmısınız
Ya içmiyorum dendiğinde içmiyorumdur bu konıda utanmam sıkılmam neden bu ısrar:)))
Anneme anneanneme biri gelsin diyelimki çay yaptı 1 2 artık ne kadar içtimse içtiyse kişi
Yavrum bi daha koy
Neden içmiyorsun
Beğenmedin mi
Hadi bidaha koy karşılıklı içek
Ya anne içmiyorum yemiyorum diyorum yok olmuyor bu sorunu aşamıyoruz
Hani bana sadece değil herkese öyle ve çevremde çok insan var böyle
Sorun pek değil ama bazen bunaldığımda oluyor
Ahhaa aynisini yasamistimGeodal cok kulturel bir sey bu, ben seviyorum vallahi bu durumu. Cunku biz direkt bir toplum degiliz, dogu toplumlari genelde boyle, nezaket, kotu imaj vs yuzunden utanir soyleyemeyiz. O yuzden misafir bir kasik isterse iki kasik konur:)
Lisedeyken arkadaslardan biri Londra'ya gitmisti, aile yemek yer misin demis bu da "yok istemem demis", onlarda tamam o zaman deyip yatmislar:)) acliktan kivrana kivrana zor uyudum diyor, megerse bizimki "ben hayir desem de kibarlik icin tekrar sorarlar ya da bu kiz uzaktan geldi diye dusunup sofrayi kurarlar" diye beklemis, ama Ingiliz aile " ac degilim" cevabini alinca, hop yataga donmus:) Ben seviyorum bu yedirme olayini vallahi, hic sikayetim yok, sana gelirsem yedir icir beni olur mu, ac kalkmayayim:)))
Ahhaa aynisini yasamistim
Ingiltereye gittigim.ilk gun , yoldan grlmisim acim adamlar nasil olsa israr edecek.diye hayir dedim , peki deyip.odami gostermislerdi dumur olmustum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?