Yeme konusunda ısrar

Ben iki kez soranlardanım ama fazlasını yapmam.
Çay almıyım
-içseydin bir bardak daha
Yok almıyım sağol yetti
-peki,afiyet olsun

Bitti gitti,aynen budur cümlelerim.

Küçükken bir komşumuz vardı
Amca acayip sevgi doluydu.
Ve yemek konusunda aşırı ısrarcı.
Babama bile o kadar ısrar ederdi ki(babam ısrar beklemez,yemek buldu mu yer,boğazına düşkünlüğü ile meşhurdur zaten)
Bazen ağlamak gelirdi içimden yemicem adam yemicem yahu diye!
Isrardan nefret ettirmişti.
Yani iyilik de bir yere kadar.
Allahın adını verdim ye,Allahaşkına dedim ye,ölümü gör,ye,çay var iç,bi tane daha iç,bi tabak daha ye,şundan da ye,bundan yedin mi ben görmedim yediğini,ye.

Bir iki teklif etmek güzeldir,nezaket icabı,hoştur ama b.kunu çıkaranlar var.
Yapmayın yaa valla.
Midemiz mi bulansın,kusalım mı orta yere.

Ayh içim şişti ne doluymuşum gece gece.

Ne güzel bir dert bu.misafir perver millet okulumuzdan kaynaklı bence.Bir de eski insanlar çok yermiş şimdi biz kuş kadar yiyip doyuyoruz ya kıyamam anneanneye.Ne tatlıdır ısrar ederken benim için öpün onu

Ben böyle birkaç kişiyi fena bozdum en azından onların ısrarından kurtuldum ve bence çözümü buldum ısrar edildiğinde yok yaa çok yedim doydum vs dediğinizde bizim Türk halkı bunu kibarlık ediyor, utanıyor diye algılıyor ben hayır bu kadarı kafi dediklerinde ‘kibarlık olsun diye utanıp sıkıldığımdan falan değil yalnızca fazlası beni rahatsız edeceği için istemiyorum. Israr etmeyin beni yormayın siz de yorulmayın ‘ diye kestirip atıyorum. Şimdiye kadar işe yaramadığı olmadı

Babaannem çatlayana kadar yedirir, evde ne varsa önüne koyar. Annem de incecik, fit bir kadın, kendisi balerin zaten. Yiyemiyor yani bir de babaannem ağır yemekler yapar. Damak tadına uygun değil. Yemiyor diye anneme surat asar, onu beğenmediğini iddia eder, "Bu kadar zayıflık iyi değil hasta gibisin" diye laf sokar. Beterin beteri var yani yalnız değilsiniz. :) Geleneksel Türk ailelerinin çoğunda var.

Ay niye şikayet ediyorsunuz kızlar ya, çok dokunuyor bana bundan şikayet etmeniz :))) her akşam ev ev dolanıp karnımı doyurma planlarımı suya düşürüyorsunuz ya

Bana çok ısrar edildiğinde yeminle ağlamam geliyo patlayacak gibi oluyorum kendimi kasmaktan birgün çatlayacağım
33 yaşına geldim ama kendi aileme sonunda kabullendirdim artık bana ısrar yok

Biri demis ana genimizde var:) ben 1-2 defa soylerim birakirim. Asiri israr etmem ama evime geldiyse biri yesin isterim yani:))

Bana gel cnm istedigini yaparim sana:)

Ay geleyim ya bu hatunlar en güzel kültürel öğeyi yok etme derdinde :)) müjde Ar' ın böyle yemekli bir hikayesi var. Annesi Aysel Gürel'in parası yok, açlar her akşam bir yere misafirliğe gittiklerini, Aysel bunlara " yemek yer misiniz" dediklerinde yok demelerini ama ikinci defa sorduklarında sofraya oturmalarını öğütlermiş. Belki evinde yemeğimolmayan açlar vardır siz yine de sorun demi ama hemen çöpe atmayın adeti :)

Yani..bati ulkelerinde ortaya birsey koysan alabilir miyim diye sorarlar. Yenek saati kapiyi calarsan yemek yiyoruz yarim saat sonra gel diyebilirler.
Biz ooooo hosgeldin kaynanan seviyomus diye baslar, gelen kisiyi patlamadan sofradan kaldrmayiz. Bi yerde bencede guzel bu adet:)

Yunanlılardan başlamak üzere doguya doğru bu yedirme durumu var. Evime İranlı arkadasım geldi cay kek börek vs yaptım ki onlardanda cay bızımkısı gıbı, içeri girdi anlamadı başta. " philly sıcak su yapar mısın dedi" neden deyince, çantasından çay çıkardı çay içeçekmiş:)) ya dur dedim gel bak neler var, cay da var. Ya sizde de mi var diyor böyle hızmet etmek, evet var dedim. Yunanlılarda aynı, onların evıne gıdınce de ye ye ye ondan da ye bundan ye, bak bunu denedın mı, sunun da tadına bak, yemekler de güzel :)) Yunanlı bir arkadasım bir Facebook iletisinde amerıkalı arkadaşlara sitem ediyordu" siz bana gelince kırk çeşit yemekle karnınızı doyuruyorum, sekiz saat oturdum bir bardak cay bile vermediniz , su ile uğurlandım " diye :)))

Babaannenize laf yok, o benim idolüm :)))
Bizim insanın misafirperverlik kriteri bu, hele bayramlarda gittiğiniz her yerde zaafiyet geçirtecek derece de ısrar vardır, yemezseniz küserler, 1 hafta 10 gün öncesinden hazırlıklar başlar, zeytinyağlı sarmalar, ev açması baklavalar, börekler, çikolatası, lokumu, çeşit çeşit yemekler, bir tanesini yemeyi atlasanız abooooov kıyamet kopar, ben bunları yapmak için günlerce uğraştım, seviyorsunuz diye hepinize ayrı börek yaptım, valla az sonra çatlayacağım deseniz de ağzınıza baklava börek tıkılır, çay iç midene çabuk insin daha sarmalardan yedireceğim denir

Bayramlara has bir de aile içi ikram çekişmesi vardır, daha bayram gelmeden sizi arayıp tok gelme bir sürü hazırlık yaptım denir, babaanneye gidersiniz ağzınıza tıkıştırmaya çalışınca annende yiyip de geldin değil mi? Bilmiyor musun sen seviyorsun diye börek yapacağımı, o mu güzel yapıyor ben mi deyip gözler size dikilir, sıkıysa annemin böreği daha güzel deyin

Ölümü gör yemezsen, bak valla küserim, şu lokmanı bitir arkandan ağlar, pilavını bırakma kalan pirinç tanesi kadar çocuğun olur, hiiii süzülmüşsün çocuğum sen bende kal ben sana bir aya kalmaz kilo aldırırım, yemeye yemeye kemiklerin çıktı, büyük sözü dinle at şunu ağzına

Hele annem de tombiş çocuk takıntısı var, küçükken bütün çocukları tombişmiş, büyüyünce zayıflamaya başladık, annem eski kilomda olayım diye bir dönem iştah hapı bile içirmişti bana, 9-10 yaşlarındayken 5-6 tabak yemek yiyordum onun yüzünden, genç kızlığımda tekrar kilo verince çok üzülmüştü, hala ona göre çok zayıfım, gittiğimde onu da ye bunu da ye diye zorlayıp durur :))

Hayır bu huy bulaşıcı da, arada bir ben de kızıma yapıyorum

Oyle olmaktansa boyle olmak daha guzel bence

Normal bir davranış. İnsanoğlunun geninde var. Sevdiğimiz insanlarin yemesinden haz aliriz.
Benim yeme stilim kimseye uymaz, paleo veya aşırı protein bazli yiyorum. Kimsenin evinde yemek yiyemiyorum bu sebepten dolayi. Cektigimi ben bilirim... o böreklerin sanki bana bir faydasi varmış gibi zorla yedirtiyorlar.

Bati ülkesi dedin aklima geldi, ben okuldan sonra randevusuz bir arkadaşın evine gitmiştim. Ders yapacaktık bereber. Arkadaşımın annesi tavuk yapmış ama sayılı parca tabiki. Ben bahçede onlarin yemeğinin bitmesini beklemiştim.
Vermiyorlar kardeşim... ölsen vermezler

Yani ole olcana bizim tontik teyzelerin ye ye ye demesi daha sevimli bence :))

En iyisi ortasi... ne fazla baski ne ac birakmak. Alman arkadaşların evinde cok ac kaldığım oldu ama.
Bati insani Bu konuda oyleler maalesef soguklar benciller. Bizimkilerde tam tersi iste:) ortasini bulabilen henuz yok bence:)

Ahahaha aynisini diyecektim, bende ayni soku yasamistim ok deyip yemeye devam etmislerdi, laaaaggggnnn bu is boyle olmuyordu siz israr edecektiniz ben 200 kere yok deyip sonunda eh hadi madem diyecektim mesela hediye konusu da oyle, bizde “bir sey ister misin” denir, sen “ yok caninin sagligi” dersin ama o yinede getirir ya.. benim patronum beni ziyarete gelecek taaaa Amerikadan, o zaman da iphone 5 yeni cikmis. Bana dedi ki ofis sana iphone 5 getireyim mi? Bende yok tesekkur ederim sen gel yeter minvalinde bir sey soyledim ama allah var bekliyorum.. adam bir geldi elimde tobleron cikileta kizlar sevgilim terketse o derece yikilmazdim o yuzden bu ozellik bir bizim millette ona gore davranin

Yaaa hahaha Mune hanım, aynen anlattığınız gibi bir babaannem var. Gideceğimiz zaman günler öncesinden hazırlık yapar ve herkese zorla, çatlayana kadar yedirir. Gerçekten ama yani tek bir lokma bile alamayacağınız zamanlar olur ya, orada bile hala yemek çıkarmaya devam eder. "Babaanne çok tıkandım, birkaç saat sonra yesem?" desek bile hemen suratını asar. "Yüzünüz kaşık kadar kalmış, anneden uzakta beslenemiyorsunuz da tabi. Ben yanınızda olsam böyle mi olurdu..." diye bir başladı mı "Tamam babaanne ver yiyeyim ama çok az koy" demek zorunda kalıyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…