Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemekli konular insanlıktan çıkarıyor 🤣 gece ismi lazım değil birisi gelmiş duvarımda yemek adı yazıyor gece gece zıvanadan çıkıp karbonhidratlara gömüldüm 😔
Hayır gittim buzdolabını açtım, kızıma ayirdigim 2 adet zeytinyagli dolma kalmis, elim böyle gitti geldi, 8 yaşında çocuk ne anlasın, anası kk'da forum okudu, geldi senin dolmana çöktü 🤣 agliyo bı de bulamayinca hfhfhf

Ballı tavuk yapabilirsiniz bak tavuksa tercihiniz. Önceden tavuğun butlarini bağlama şeklinde birbirine geçirin ki pişirirken dağılmasın tavuk. Biraz haşlayın bir tencerede sonrada fırına verin bu şekilde güzelce pissin. Son 40-50 dakikada falan bal zeytin yağı limon tuz ve baharat karıştırıp tavuğun her yerine güzelce sürün bolca. Nasıl güzel kizaracak görün. Hem basit hem görüntü harika. Hatta içine biraz pilav da koyabilirsiniz tavuğun yanina baby patates havuç vs
Haşlanıp pişmiş tavugu fırında ne kadar tutuyosun ki son 50 dakika diyosun,bence öldü o tavuk beybisi🤣

Himm okey, ben daha uzun haşlayıp fırında kısa tutuyorum kurumasın diye
Yok hayır ben az haslıyorum böylelikle hiç dagılmiyor bütünlüğünü koruyor. Fırında 70 dk civari güzel oluyor tavsiye ederim. Özellikle ballı sosu. Üzerinde bu şekilde bir sos olunca hem kurumuyor hemde çok lezzetli bir tat oluyor. Bal veya limon kokusu hiç gelmiyor pisince lezzet ve kızarma amaçlı.

Yok hayır ben az haslıyorum böylelikle hiç dagılmiyor bütünlüğünü koruyor. Fırında 70 dk civari güzel oluyor tavsiye ederim. Özellikle ballı sosu. Üzerinde bu şekilde bir sos olunca hem kurumuyor hemde çok lezzetli bir tat oluyor. Bal veya limon kokusu hiç gelmiyor pisince lezzet ve kızarma amaçlı.
Kesin deniycem bunu😍 bal tadı da gelebilir, severim ben aromali

Kim koyuyor bu kuralları? Kime göre yanlış? Bana göre değil. Gayet de çayla tatlı servis edilir. Neden edilmesin ki?
Aynen öyle.Yemeğin hemen ardından yenen tatlıdan hiç zevk almıyorum.Doymuşuz yeterince zaten bi de onu sokuşturmanın ne anlamı var.Çayla beraber yiyince hem mide o zamana kadar rahatlamış oluyor hemde tadına varılıyor

Bunlarin hepsini kocama okutucam, tavuğu haslayinca sanki anasını kesip pisirmisim gibi bı tavirlar, haşlanmış tavuk yemek değilmiş 😐

Tabldot yemek veren işyerlerinde , esnaf lokantalarının çoğunda tavuk haşlama veriliyor. Tavuk baget değil hatta göğüsü dilimleyip , patates ve havuç karışık olarak haşlama yapıyorlar.

Benim tek bir ricam olacak ne olur sarımsağı çok abartmayın benim gibi yemeyene çok eziyet oluyor ya sarımsaksiz alternatifler yada sos ayrı kalabilir. Çok guzel öneriler gelmis zaten.
Enginar kereviz barbunya gibi 1 gece bekleyince güzelleşen zeytinyağlı yemekler olabilir. Korkmayın halledersiniz
Ben hem severim hem de alışkınım çok kalabalık misafirleri tek başıma kafamda program oluşturup rahatlıkla hallediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X