Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maşallah 🧿 siz hem becerikli hem de enerji dolusunuz. Konu sahibinin dilinden anlamazsınız.
Ahahahah kız napim sevdiğim insanları ağırlamak hoşuma gidiyor eşimde çok seviyor beraber sohbet muhabbet çok iyi geçiyor çocuklarda hep kalabalık olunca çok güzel geçti vallahi🤲🤲🤗

Temizliğe bir hafta evvelden başlayın. Her gün bir yeri halledin rahat rahat. En son gün sabah erkenden kalkar her yeri bir süpürüp açık yerleri moplarsınız cillop olur max 15 dakikada.

Yemek konusuna gelince bu kadar telaşlanmayın:
Çorba
(İlk çorbanızı yapın. Hem yemeğe kadar kıvamlanır daha güzel olur. Bir ısıtır servis edersiniz. )

Etli/Tavuklu Fırın Yemeği
(Eti ve tavuğu bir gün önceden hazırlayıp dolapta marine edin, diğer malzemelerle harmanlayıp direkt fırına verirsiniz)

Pilav
(Sabah suya koyun. Fırına yemeği verdiğiniz an yapmaya başlayın, 10 15 dakikada olur sarar demlendirirsiniz.)

Zeytinyağlılar
(Bir gece önceden pişiririm hep, ertesi güne daha güzel oluyor. Bunlar dünden hazır olmalı. Mesela en sevdiğim zeytinyağlı sarmadır, akşamdan pişiririm sabaha hazır olur.)

Mezeler
(Yoğurtlu mezeler seçtiyseniz malzemeleri hazırlayın dolaba ama evvelsi günden yoğurtlamayın. Yemekten birkaç saat evvel yoğurtlar dolaba atarsınız. )

Salata
(Yemekler hazırlanırken çabucak halledin, streçleyip dolaba atın. Yemek zamanı yağlayıp tuzlayıp servis edersiniz. )

Tatlı
(Hazır şerbetli tatlı alın, yemekten sonra çayla servis edin. )

Bitti gitti.

Yakınlarda lezzetine güvendiğiniz mezeci vardır mutlaka. Bence bir yaprak sarması, bir de börek alın hazır. Yanına bir köfte, bir de bol salata. Tatlı için de kesinlikle dondurma. Önemli olan sohbet muhabbet zaten.

Kuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Pisirip de koyabilirsiniz ertesi gün ıstır ortaya meze olarak koyarsiniz isteyen tabagina alir. Ben böyle günlerde genelde sulu köfte yapmayi tercih ediyorum. Esiniz önceden hazır köfte alıp gelsin (bu sekilde daha pratik oluyor) köfteleri una bulayip minik minik toplar yapip buzluga atın. Yemek olacagi gun buzluktan cikarip sulu köfte yemegi yapin. Icine patates ve havuç da koyun. Bunu yapinca extra corba da yapmaniza gerek kalmiyor. Sulu köfteyle yemege baslatirsiniz sonra da sehriyeli pilav ve yanina karni yarık yapabilirsiniz. Ortaya da salata, havuç tarator ve kuru patlican koyunca bitti gitti.

kek olmaz diyenler olmuş neden olmasın arkadaşlar ? kek vaaar kek var ... sıcak havada ya sütlü tatlı, ya dondurma, ya ıslak kek tarzı birşey iyi gider... üstelik pratik .
örneğin; aglayan-kek-thumb-3-1x1-w1600.jpgÇikolatali Krem şantili Islak Kek Tarifi.webpindir (10).jpg

Son düzenleme:
Temizliğe bir hafta evvelden başlayın. Her gün bir yeri halledin rahat rahat. En son gün sabah erkenden kalkar her yeri bir süpürüp açık yerleri moplarsınız cillop olur max 15 dakikada.

Yemek konusuna gelince bu kadar telaşlanmayın:
Çorba
(İlk çorbanızı yapın. Hem yemeğe kadar kıvamlanır daha güzel olur. Bir ısıtır servis edersiniz. )

Etli/Tavuklu Fırın Yemeği
(Eti ve tavuğu bir gün önceden hazırlayıp dolapta marine edin, diğer malzemelerle harmanlayıp direkt fırına verirsiniz)

Pilav
(Sabah suya koyun. Fırına yemeği verdiğiniz an yapmaya başlayın, 10 15 dakikada olur sarar demlendirirsiniz.)

Zeytinyağlılar
(Bir gece önceden pişiririm hep, ertesi güne daha güzel oluyor. Bunlar dünden hazır olmalı. Mesela en sevdiğim zeytinyağlı sarmadır, akşamdan pişiririm sabaha hazır olur.)

Mezeler
(Yoğurtlu mezeler seçtiyseniz malzemeleri hazırlayın dolaba ama evvelsi günden yoğurtlamayın. Yemekten birkaç saat evvel yoğurtlar dolaba atarsınız. )

Salata
(Yemekler hazırlanırken çabucak halledin, streçleyip dolaba atın. Yemek zamanı yağlayıp tuzlayıp servis edersiniz. )

Tatlı
(Hazır şerbetli tatlı alın, yemekten sonra çayla servis edin. )

Bitti gitti.
Bende çayın yanında tatlı çok seviyorum, geçen gün bir arkadaşım çayla servis edilmez deyince yanlış yapıyorum sanmıştım:)

Türk milleti olarak misafir olayını kendimize eziyete çeviriyoruz.Günlerce hazırlık,stres.Düşününce ne saçma.Yurt dışındayım.Oğlumun bir arkadaşının annesini çaya çağırdım.Tabi börekler,tatlılar hazırlıklar…bunları yaparken de ihmal etmek zorunda kaldığım oğlum…Sonra o arkadaş bizi çağırdı çaya ve bisküvi ve sallama çay ikram etti.Sabah oğluyla paten kaymaya gitmiş.Kınamadım,tam tersi bir aydınlanma yaşadım.Misafir için günlerce hazırlık yapacağına,oğluyla vakit geçirmiş,en doğrusunu yapmış.Sohbete gittim ben onunla,pastasına böreğine değil.O günden sonra misafire en pratik ne yapabiliyorsam onu yapıyorum.Siz de germeyin kendinizi,şu an çocuk yok sanırım,özenebilirsiniz ama “bebekli halimle bilmem kaç kişi ağırladım” diyenlerin yaptığının övünülecek birşey olmadığını bilmenizi isterim.
Kesinlikle katılıyorum.

Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Bu tür zamanlarda fırında patatesli tavuk çok kurtarıcı oluyor. Hem bereketli hem yapımı kolay
Pilav, salata fix zaten
Yanına domates çorbası
Meze olarak havuç Tarator vs.
Tatlıyla hiç uğraşmayın.
Ya hazır alın yada hiç bir şey yapmayın yerine meyve veya dondurma koyun.

kek olmaz diyenler olmuş neden olmasın arkadaşlar ? kek vaaar kek var ... sıcak havada ya sütlü tatlı, ya dondurma, ya ıslak kek tarzı birşey iyi gider... üstelik pratik .
örneğin;Eki Görüntüle 3086541 Eki Görüntüle 3086546 Eki Görüntüle 3086542
Ama bunlar sıradan kek değil ki yaşpasta 😂 benim bile gözümde büyüdü bunları pişirmek fotolara bakınca. Aslında çok kolay ama bilmeyen için pratik sayılmaz. Mesela ben revani yaparım aynı mantıkla. Keki pişir şerbeti dök… hatta bir gece önceden yaparım, dinlenince daha güzel oluyor. ama işte şerbetli tatlı havalı bir şey ya ben yapamam kafasına giriliyor. Bu pastalar da öyle 😋

Ama bunlar sıradan kek değil ki yaşpasta 😂 benim bile gözümde büyüdü bunları pişirmek fotolara bakınca. Aslında çok kolay ama bilmeyen için pratik sayılmaz. Mesela ben revani yaparım aynı mantıkla. Keki pişir şerbeti dök… hatta bir gece önceden yaparım, dinlenince daha güzel oluyor. ama işte şerbetli tatlı havalı bir şey ya ben yapamam kafasına giriliyor. Bu pastalar da öyle 😋

valla biri ıslak kek ,biri çikolatalı kremşantili kek ,diğeri ağlayan kek :D
dediğin gibi aslında basit ama sunum ve görsellik dolayısıyla uğraşılmış gibi duruyor ,yaş pastada pandispanya yaparsın ıslak keklerde harcı bildiğin kek malzemesi ile yapılıyor kakaolu keki süt ile ısla üstüne kremşanti sür donunca kremayı ısıt kır kuvertür çikolatayı içine erisin dök üstüne tamamdır :D kek harcının içine pişirmeden önce fındık da ekledin mi.... çayın yanına süper gider

Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
ev yemegi yapan kadinlarimiz var cesit cesit yapiyolar onlarla irtibata gecin bence :)

FalcoJeanny FalcoJeanny yaşınız kaç merak ettim beni her gördüğünüz yerde beğenmedim yapıyorsunuz da :KK70: kişisel sorununuz varsa 15 yaşımıza dönmeden çözebilirsiniz ? insan kek resmine de beğenmedim yapar mı ya :KK70: kekin ne suç var
ay aman neyse en iyisi gözardı edeyim de görmeyeyim :KK70:

FalcoJeanny FalcoJeanny yaşınız kaç merak ettim beni her gördüğünüz yerde beğenmedim yapıyorsunuz da :KK70: kişisel sorununuz varsa 15 yaşımıza dönmeden çözebilirsiniz ? insan kek resmine de beğenmedim yapar mı ya :KK70: kekin ne suç var
ay aman neyse en iyisi gözardı edeyim de görmeyeyim :KK70:
Sanal da yatip kalkiyorsunuz heralde niye dislikee yaptin diye etiketliyeni de ilk defa görüyorum,bu kadar takmayın sanal alemi 😬 davette kek verilmeyeceğini ben yazdım,siz de kek kek kekkkk diye tutturmussunuz, davette kek verilmez,beğenmedim (anlayin diye uzun uzun açıkladım) bir zahmet gözardı edin bir sey kaybetmem sizin engin düşüncelerinizi görmesem de olur😬😂kzjdj

Sanal da yatip kalkiyorsunuz heralde niye dislikee yaptin diye etiketliyeni de ilk defa görüyorum,bu kadar takmayın sanal alemi 😬 davette kek verilmeyeceğini ben yazdım,siz de kek kek kekkkk diye tutturmussunuz, davette kek verilmez,beğenmedim (anlayin diye uzun uzun açıkladım) bir zahmet gözardı edin bir sey kaybetmem sizin engin düşüncelerinizi görmesem de olur😬😂kzjdj
ay birde özelden sizi rahatsız edecek birşey mi yaptım kendi adıma kusura bakmayın öyleyse ,her gördüğünüz yerde beğenmedim yapıyorsunuz gerginliğe gerek yok ikimizide yorar diye yazdım buna rağmen hala bana nasıl dönüş yapıyorsunuz:D
tek kek olmaz diyen siz misiniz bakın bakalım...
neden olmaz dedim sadece bu ne gerginlik aa sakin olur yahu ...

e size iyi forumlar madem

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X