- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
Misafir çağıracağımız zaman önce menümü oluşturuyorum. Çalıştığım için bir akşam alış veriş yaparım malzeme hazırlığını bitiririm. Ertesi akşam zeytinyağlıları yapar dolaba atarım, börek cinsi şeyleri hazırlar pişirmeden buzdolabına koyarım. Kalabalık misafire sarma yapmam, yaz dönemi ise minik dolmalık biberlerden doldururum. Misafir geleceği gün sabah erken kalkarız eşim temizliği yapar, ben mutfağa girerim. Kimin ne yaptığı o kadar da önemli değil, kendinizi çok germeyin, mühim olan güleryüzlü, keyifli vakit geçirmek. Onlar şunu yaptı bende yapmalıyım şeklinde düşünmeyin. Örnek bir menü yazayım sizin için belki fikir olurYemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Soğuk ayran çorbası
Şehzade kebabı
Pilav
Zeytinyağlı barbunya ya da taze fasulye
Zeytinyağlı biber dolması
Sebzeli kalem börek ya da ortaya mantı
Kaşık salata
Meyveli, dondurmalı irmik tatlısı (buna genelde şekere yatırılmış çilek kullanırım dondurmayla çok şık oluyor) çok basit çalışan kadın menüsüdür bu, umarım yardımcı olur, kolay gelsin:)