yemeği şapırdatarak yiyen, çayı höpürdeterek içen insanlar..

peteklibal

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2016
489
331
23
38
kızlar merhaba.
kendimi bildim bileli yemek yerken şapırdatan insanlara, çayı höpürdeterek içen insanlara nefretim var.. sevmemek değil direkt nefret ediyorum ve bu durum benim insanlarla ilişkilerimi, psikolojimi çok etkiliyor. bu sesleri duyduğumda sinirden oturup ağlayasım geliyor. düzeltmek istiyorum bu durumumu ama nasıl yapacağımı bilmiyorum.
yeni evliyim, eşimin ailesiyle farklı şehirlerdeyiz. onların yanına gittiğimizde ya da onlar bize geldiğinde resmen yemek saatleri benim için işkence oluyor. çünkü kayınvalidemde tam da bu bahsettiğim beni rahatsız eden durumlar mevcut. normalde seviyorum kendisini, iyi de anlaşıyoruz ama o yemeğe başladığında çorba içtiğinde, salatanın suyunu içtiğinde çay içtiğinde tüylerim diken diken oluyor ve kadına sırf bu sebeplerden nefret duymaya başladığımı hissediyorum. yani sırf birinin yemek yeme şeklinden dolayı o insandan nefret etme noktasına gelmek, beni de mutsuz ediyor.​
kendi annemde bu şekildeydi uyara uyara düzeldi. çok kavgalar ettik onunla da, defalarca kalkmışlığım olmuştur sofradan.
hamileyim ve doğumuma da gelecek kayınvalidem. benim tek düşündüğüm şey bu durum. resmen geriliyorum düşündükçe.
hastaneye gitsem hangi bölümden yardım almam lazım ? ya da hastaneye gitmeden ben bu durumumu atlattım diyebilecek bana yardımcı olabilecek birileri var mı ?

Son düzenleme:
canım bu misophonia. Bu bir hastalık, ben de sinirleniyorum ama senin kadar değil. Bunun için psikolog ya da psikiyatriste gidebilirsin.

yazıya o kadar paragraf koydum ama hala bu şekilde çıkıyor kusura bakmayın anlamadım nedenini.

Aynısı eşimde de var. Kendine hakim olamayıp defalarca babasını uyarıp tartışma yaşadı.
Sonuç ; huylu huyundan vazgeçmiyor duymamaya çalışın veya yardım alın

Bende de var ya eşimle bu yüzden çok tartıştık eşim sapirdadiyor ve ben yapma demekten yoruldum yeri geliyor sofradan kalmicam artık diyorum bu ara yapmıyor gına geldiğini anladı sanırım

bende böyleyim yemek yereken cay içerken çıkarılan seslere karşı aşırı hasasım siz ama zaten sürekli aynı oratmde değilsiniz sanırım idare edin yada yemek en son oturmaya çalışın servisle feln ilgilenin

Merhabalar,
Kendimi bildim bileli sorunumdur benim. Ki hep pozitif, anlayışlı biri olduğumu düşünürüm ama bunu aşamıyorum yok olmuyor Yalnızca yeme içme sesleri de değil, sesli sakız çiğnenmesi mesela, delirecek gibi oluyorum :/ otobüs dolmuş gibi kaçma şansım olmayan kalabalık yerlerde denk gelirsem gözlerim filan doluyor sinirden internet araştırmalarım sonucundada misofonya tedavisine dair kendi kendime uygulayabileceğim bir yol bulamadım..

Size kolaylıklar dilerim.

sakız çiğneme sesi, çekirdek yeme sesi, burun çekme sesi.. bunların hepsi bende de mevcut maalesef.
otobüse, dolmuşa kulaklığım olmadan binmem zaten.
evet hastalık bu durum. tedavisini bende bulamadım.

Ay bende de var o malesef ben çözümü odaklanmamakta buldum. Yani yemek yerken telefona filan bakıyorum başka şeyler düşünüyorum gibi
Yoksa annemle kardeşimle her akşam kavga ediyorum
Böyle yapa yapa zamanla duymamaya başladım valla

oturma odasında yemek yesek zaten servisle falan ilgilenip zaman geçiririm de mutfakta yenildiği için duymama şansım olmuyor maalesef.
meyve falan yenirken mutfağı toplama bahanesiyle odadan kaçıyorum ama. hele o karpuz yenmesi..

Inanilmaz sinir oluyorum bnde kendimi bildim bileli icecekler olsun agiz saplatma sakiz patlatma tuylerim diken diken oluyo bide nar i huup diye icine cekiyorlar ya o anda olucem saniyorum

Bende boyleydim yemegi birakip bon bon karsimdakine bakiyordum ..
Sonra bi uzakdogu ulkesinde tum insanlarin boyle yedigini duya duya ,o sesler beynime kazina kazina bu huyumdan vazgectim
Ninni gibi geliyo simdi

Ayyy birde yemek yedikten sonra ya da durup dururken dislerinden 'cik 'diye ses cikartiyorlar ya isyerinde en sevmedigim insanlar yapiyor sanirim ondan nefret ettim,ya ne var kardesim agzinda ya disinin havasinimi cikartiyorsun hem yapanlari hemde yapilani sevmiyorum

Bu arada patronuma
Muhasebecimize
Sirketin ustasimidir ne ayaksa iste ona buradan nefretlerimi iletiyorum.

Bende boyleydim yemegi birakip bon bon karsimdakine bakiyordum ..
Sonra bi uzakdogu ulkesinde tum insanlarin boyle yedigini duya duya ,o sesler beynime kazina kazina bu huyumdan vazgectim
Ninni gibi geliyo simdi
iş yerinde, yan masamdaki kişide çayı bu şekilde içiyor. normalde çay içeceği zaman ya kulaklık takar müzik açardım, ya da odadan çıkardım. bir kaç gündür alışayım bu seslere diye kulaklık takmıyorum, yerimden de kalkmıyorum. hala sinir olma durumu oluyor ama çay geldiğinde apar topar kulaklığa saldırmamak bile bu işin üstesinden gelirim inancımı arttırmaya başladı.
siz şimdi uzak doğudaki insanlarda bu şekildeymiş deyince aklıma şey geldi youtube'dan açıp yemek yemelerini mi izlesem ben bu insanların. ayy gülmeyin olur mu :)) bu durumun üstüne gitmeden düzelebileceğime ihtimal veremiyorum çünkü artık.

Bu yaşlarına kadar böylelerse asla değişmezler. Çocukluktan gelen birşey bu.
Benim dayımda şapırdatır ses cıkarır. Uyarırım ben. dayımla samimiyizdir. o der dişim yok ondan. Bu da bahanesi yani.
Bence saygısızlıktan öte bişey değil. Hem sofraya hem sofraya seninle oturanlara.
İştah kaçırtıyorlar

yemek yeme adabı denen bir şey var ama bazı insanlar bi haber bu durumdan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…