Yemek beğenmeme sorunu

Sanki benim eşimi anlattın erkeklerin bu numuneleri fena zorluyor bazen bünyeyi, ilk evlendiğimde çok hevesliydim yemek yapmaya ama saatlerce uğraştığım yemeklere sanki yapmak zorunda olduğum için yapmışım gibi muamele edip bi de üstüne BEĞENMEYİP HATTA ELEŞTİRİNCE hatta "annem bunu d akoyardı" diye ekleyince cinnet geçirdim ve nerde saçma seçme yemek var onları yapmaya başladım. soğan sarımsak yemiyoruz biz de, ama bi baktım 5 dklık yaptığım basit yemekleri beğenir oldu ve o da sulu yemek hastası biraz kuru mu olmuş dedi bi kere bi bardak suyu döktüm yemeğin üstüne o günden beridir yorum yapmaz D

A a a bunuda yeni duydum. Neden okadar tiksiniyosunuz?

Evet makarna ve melemen vazgeçilmezi ama ondada makarnayı sadece ton balıklı yer
Melemenide kendi yapıyo çoğu kez
Makarna çok sağlıklı değil ama efsane şekilden şekile giren bir malzeme.
Madem mantarı da seviyor size kolay bir tarif.
Mantarları ve tatlı biberi soteliyorsun, julyen doğranmış dolmalık biberde olur. Suyunu çekince krema dök, azıcık ısınsın.
Aldente pişmiş makarnayla buluştur.

Ayy koptum yaa süper yapmışsınız

Akşam yememek çok mantıklı yaa, insan daha enerjik oluyor, ağırlık çökmüyor. Ne kadar süredir böyle sizin için? Ben de acaba sürekli yapabilir miyim?

Çok uzun zamandır :)
Özellikle hamilelikten sonra hiç yememeye başladım.
2,5 yıl oldu.
En fazla elma, portakal belki bir muz, hiç olmadı yogurt, yada sadece haşlanmış nohut gibi şeyler.
Bazen diyet yapıyorum arada bir ozaman yemek zorunda oldugum için çorba, yumurta gibi şeyler yiyorum ama diyetler kısa sürüyor :)
Bence alışırsın, çünkü akşam yemegi insanı agırlaştırıyor.

okurken ben daraldim. Yemek yapmaktan bir haber, utanan ve nefret eden biri olarak. Bakliyat, makarna, hamur isi tarzidami yemiyor bu adam?

Aynen, o saatte aldığın kalori sadece koltukta sızmanı kolaylaştırıyor.
Güzel örnek oldunuz, demekki yapılıyor. Teşekkürler

Evde sürekli pişen yemekler mantar sote,
Sac tava, kuru fasülye, nohut, patlıcan musakka ve çorbalar başka yemek yok

Ama bunlar da normalde soğanlı oluyor ki siz soğansız mı yapıyorsunuz?
Ay cidden de soğansız yemek neredeyse yok ki.
Yemeğe tadını soğan veriyor.
Benim de mesela kayınvalidem taze fasulyeyi soğansız etli yapar.
Onu yediğimde taze fasulye yemiş gibi bile hissetmem kendimi.

İşiniz zor eşiniz çok abartmış.
Evde soğan var diye yapılan hiçbir yemeği yememek nedir

Aynen, o saatte aldığın kalori sadece koltukta sızmanı kolaylaştırıyor.
Güzel örnek oldunuz, demekki yapılıyor. Teşekkürler

Rica ederim
Ama şunuda belirtim, ben sabah evden çıkmadan 2 tane buğday ekmegi arasına peynir,domates,roka,maydanoz gibi şeyler koyup sandiviç hazırlıyorum.
Birini işe geldikten sonra kahvaltı niyetine, diğerinide akşam 5 gibi akşam öğünü niyetine yiyorum :))
yani akşam 5 gibi mutlaka bişeyler atıştırmak lazım yoksa eve gidince insanın gözü dönebilir.

Ayy benim esim tastan yumusak ne bulsa yer ama ona da yemegi hemen hazir olacak ikimiz de evde 6 da oluyoruz istiyo ki 6:15te sofra hazir olsun. herkesin huyu baska iste. bir tanidigimin esi de sogan yemiyor kiz 2yil almadi evine simdi aliyor kovasinin ruhu bile duymuyor :)

Aaaaaayyyyhhhh okurken daral geldi.
Elinin tersini sever mi acabaaa.
Annesi ne yapıyomuş ona ya.
Ben de soğanı bol koyarım yemeğe lezzet katar.
Üf çok zor işin Allâh kolaylık versin.

Bence daha önce bir şey yaşamış bu sebzeyle travma gibi.
yüzleşmesi lazım soğan olayı ile

okurken ben daraldim. Yemek yapmaktan bir haber, utanan ve nefret eden biri olarak. Bakliyat, makarna, hamur isi tarzidami yemiyor bu adam?
Bakliyattan anca nohut kuru fasülye
Makarna sade tonbalıklı
Hamur işi de valla ben pek bilmiyorum bi mantı var onuda yoğursuz olunca yapmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…