Yemek beğenmeme sorunu

Her erkeğin beslenme şekli farklı eşimde yemeğin için et yemez oda ot obur evde et kokusuna kusası gelir bende o olmadığı vakit pişiririm , beni en çok üzende kızım o hiçbirşey yemez bu yemek sorunu acaba her ailede var mı ?

Benim eşimde aynısı 3, 5 yemek dışında saysam inananamazsiniz hiçbir şey yemiyor.et yemekleri, makarna, çorba, pilav ,taze fasulye, buna benzer bir iki yemek dışında yemiyor; duuuuuuuu.mesela domates zeytin yoğurt patlıcan soğan sarımsak bi çok şeyin tadını bilmezdi. Hala arada sorun olur.ama bi çözüm buldum.yıllarca esim yüzünden bir çok yemeği yapamaz yiyemezdim. Özlerdim. Ama çocuklar olduktan sonra herseyi yapmaya başladım. Baktı ki çocuklar onu örnek alıyor yemiş gibi yapmaya başladı. Sonra da çözüm olarak şunu buldum;pırasa çorba makarna yada karnabahar varsa atıyorum, yanına sevdiği birşeyi yapmıyordum. Aç kala kala herseyi yemeye mecbur kaldı. Çünkü çocuklar yemek zorunda onlara yapıyorum. E 10 çeşit yemek yapamam ya.türlü bile yedi yani.çocukluğundan beri boyleymis. Yanında haşlanmış yumurta bile yiyemezdik. Yavaş yavaş değişiyor. Çocuklar sayesinde. Kaynanamda kiskaniyor ben yediriyorum diye.bu arada soğanı yemekte hala rendeliyorum asla yemez. Esinizden fazlası var eksiği yok yani benimde.

Bari kendiniz için ayrı yapıp yiyin.
Kurutacak adam sizi

Aynen valla hamileyim bide kilo bile alamadım doğru dürüst
Bazen yapıyorum kendime ayrı ama çoğuda tek kişilik yemek yapmak istemiyorum çok sıkıcı

valla yaklaşık 2 aylık evliyim. bizim de damak tatlarımız çok farklı eşimle ama benimki seninkinin yanında sorunsuz kalıyor eşim etçildir, hayatta sebze yemez. bense et yerim ama öyle her gün yiyemem hayatta. eşim her gün kırmızı et tavuk vs olsun istiyor. baklagil vs bunları yemekten saymıyor içim şişti vallahi et yemekleri yapmaktan...

A
yy hadi bakalım darısı bize
Bizim velette doğsunda alışsın artık

Ay okurken daraldim hic tahammul edemezdim yemek secen hele de yemegin icinde yok biber olursa yemem maydanoz olursa yemem sogan sarimsak olursa yemem diyen tiplere, basima kizimi verdi, masada zeytin varsa sofraya oturmuyor mesela kusasi geliyormus falan.
Bizim de yemek olayimiz sikintili, ben kilo kontrolu nedeniyle makarna pilav hamurisi yemiyorum, esim zeytinyagli sebze yemegini yemekten saymiyor. Her gun et tavuk baliktan tiksinti geldi cunku kizim da sadece bunlari yiyor of of

bir bardak suyumu döktünüzzz

Ciddi mi ya

Sogansiz bir yemek dusunemiyorum dogrusu. Evli degilim ama boyle boyle baya tirsmaya basladim evlilikten, kocalardan Baksana adam soganli yemek yemiyor. Simdi sogani bende oyle catur cutur pismemis haliyle yiyemem. Salatanin icinde de sevmem ama pismis ise hic sorun yok. Esiniz cok ileri gitmis ya. Yani dusununce valla ben yemeklere sogani 2ser 3er katiyorum, onsuz da yemegin tadi olmaz ki. Allah yar ve yardimciniz olsun cok zor bir durum. Insan cildirir resmen.

Ay bu ne ya okurken sistim..
Kusurabakma zikkimin kokunu yesin dicem onuda begenmez ot diye

Be yiyo bu adam sogansiz yemekmi olur ya

Misafirde mi gelmiyor yada cocuk olunca napacaksiniz. Biraz onunda uyum saglamasi lazim o istemeyebilir ama sizde oyle olmak zorunda degilsinizki.

sogansız yemek yok sanırım. ( makarna, menemen türü şeyler harıc.)
en basit köftenın ıcınde var :=)
işin çok zor allah yardımcın olsun diyorum
lezzet çok önemlıdır

Tek probleminiz yemek olsun.

soğanlız yiyosa soğanlız yap. Sarımsak tozu al salatalarına yemeklere onu kullan.

Ona Yaptığın yemekleri fazla yapıp dondurucuya atabilirsin.

Kendine neistiyosan yap

9 yılldır kaynanamın yemk yaptığını görmedim ki
Ya akraba akraba gezdiriyo bizi karnımızı doyuruyo
Yada allahın günü dayıyo önümüze lahmacunu
Allah akşqm akşam güldürdün beni. Belli eşinşn niye böyle olduğu. lahmacun da soğansız yenmezki :) :)

Allah sana kolaylık versın ne dıyım
Sogan yemegenı bılırımde eve dahı aldırmayanı ılk kez duydum.. Ne kadar bencılce o yemıyo dıye sende mı yemeyeceksın

Son düzenleme:
Resmen size eziyet ediyor onun yüzünden siz de sağlığınızı riske atıyorsunuz. Her alanda olduğu gibi bu konuda bile yine fedakarlık yapması gereken kadın oluyor niyeyse. Bırakın allah aşkına normal yeme alışkanlığınız nasılsa öyle devam edin o da işine gelmiyorsa dışarıda yesin girmesin hiç evde mutfağa. Sonuçta yanlış alışkanlıkları olan o. Neden siz ona ayak uydurmak zorunda oluyorsunuz. Siz değil o değişmeye çalışsın. Bi de hamileymişsiniz, sağlık böyle başkasının keyfi için riske atılacak bi şey değil. Günümüzde beslenmenin fiziksel,psikolojik her anlamda sağlığımıza katkısı ispatlanmış durumda. Lütfen ben ne olursa yerim onun istediği olsun diye kendi sağlığınızdan feragat etmeyin.

Beslenme alışkanlık meselesi. tamamen annesinin yanlış yetiştirmesi sonucu. herkesin damak zevki vardı bazı şeyleri seçer tamam da bunun ki tamamen şımarıklık. Muhtemelen annesi her istemem dediğinde o şeyi yemeğe ikna etmeye çalışmak yerine istediği şeyi yemesine izin verdi. Lütfen sizde çocuğunuzu öyle yetiştirmeyin. Nihayetinde hepimiz çocukken ne yemek istersin deseler makarna derdik her gün herhalde. Ama çocuğu farklı tatlara alıştırmak sevdirmek tamamen annenin marifeti.

Kokusunu alıyo bende sonra ..
Sogansiz yemek mi olur yemeğe lezzeti soğan veriyor. Tavuk sote vs bunlarda soğanı severim hele et yemeklerinin yanında soğan salatası güzel olur. Sarma dolmada ne yapıyorsun onlar soğan ve sarimsak olmadan olmaz lezzetini onlar verir onlarda ne yapıyorsun. Soğanı rendeleme yapıp iyice kavursan yinede yemez mi.

Patates için de benim de babam hayatta sevmez ama yapınca yer tabi.Misal bir ara güveç yapmıştım patlıcani az olmuş keşke patlicani fazla olsaydı diyor. Babama hergün patlıcan pişir yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…