ailesinde yemek pişirme durumu yok adam da alışmamış, inşallah siz alıştırırsınız. pırasa karnıbahar hadi çok kişinin sevmediği şeyler ama bakliyatları da seçiyormuş, yoğurt da yemiyormuş. her gün et pişirmeye bütçe dayanmaz ki, ayrıca gut olur hergün et yerse insan... bakliyata sebzeye ihtiyacımız var.
siz sevdiğiniz yemeklerden mahrum kalmayın, kendinize göre pişirseniz?
inşallah alışır o da.
Bari kendiniz için ayrı yapıp yiyin.
Kurutacak adam sizi
yy hadi bakalım darısı bizeBenim eşimde aynısı 3, 5 yemek dışında saysam inananamazsiniz hiçbir şey yemiyor.et yemekleri, makarna, çorba, pilav ,taze fasulye, buna benzer bir iki yemek dışında yemiyor; duuuuuuuu.mesela domates zeytin yoğurt patlıcan soğan sarımsak bi çok şeyin tadını bilmezdi. Hala arada sorun olur.ama bi çözüm buldum.yıllarca esim yüzünden bir çok yemeği yapamaz yiyemezdim. Özlerdim. Ama çocuklar olduktan sonra herseyi yapmaya başladım. Baktı ki çocuklar onu örnek alıyor yemiş gibi yapmaya başladı. Sonra da çözüm olarak şunu buldum;pırasa çorba makarna yada karnabahar varsa atıyorum, yanına sevdiği birşeyi yapmıyordum. Aç kala kala herseyi yemeye mecbur kaldı. Çünkü çocuklar yemek zorunda onlara yapıyorum. E 10 çeşit yemek yapamam ya.türlü bile yedi yani.çocukluğundan beri boyleymis. Yanında haşlanmış yumurta bile yiyemezdik. Yavaş yavaş değişiyor. Çocuklar sayesinde. Kaynanamda kiskaniyor ben yediriyorum diye.bu arada soğanı yemekte hala rendeliyorum asla yemez. Esinizden fazlası var eksiği yok yani benimde.
Ay ayip olcak ama soylemezsem siserim,kesin kapris yapiyordur zikkim yiyesiceOnuda denedim zamanında fenalaştı anlıyo içinde olduğunu
Sanki benim eşimi anlattınerkeklerin bu numuneleri fena zorluyor bazen bünyeyi, ilk evlendiğimde çok hevesliydim yemek yapmaya ama saatlerce uğraştığım yemeklere sanki yapmak zorunda olduğum için yapmışım gibi muamele edip bi de üstüne BEĞENMEYİP HATTA ELEŞTİRİNCE hatta "annem bunu d akoyardı" diye ekleyince cinnet geçirdim ve nerde saçma seçme yemek var onları yapmaya başladım. soğan sarımsak yemiyoruz biz de, ama bi baktım 5 dklık yaptığım basit yemekleri beğenir oldu ve o da sulu yemek hastası biraz kuru mu olmuş dedi bi kere bi bardak suyu döktüm yemeğin üstüne o günden beridir yorum yapmaz D
Kızlar eşimle yemek konusunda bi sorun yaşıyoruz
Aslında sorunda değil ama ben sorun ediyorum ama duysanız sizde gıcık olursunuz
Şimdi benim adam soğanlı ve soğana benzer hiçbir şey yemez imkanı yok eve bile almaz aldırmaz eğer eve aldıysam yemeğe koymasamda yemek yemez, yemek yedikten sonra evde olduğunu öğrenir görürsede kusar bütün akşam fenalaşır bağırır çağırır yada susar yatar..
Onun için mesela taze soğanda pırasa gibi soğansı otlarıda yemez
soğansız yemek mi var allah aşkına ya
Hee yeri gelmişken otta yemez yani karnabahardır ıspanaktır falan sevmez
Birde patatesli bir şey gördüğünde keşke patlıcan katsaydın patatestense der
Birdee yoğurt beyefendiyi uyutuyo narkoz etkisi yaratıyodiye onlu yemekleride ya yemez yada yoğurt döktürmeden ot gibi yer beğenmez
Ayranda cacıkda yemez tabi aklınıza gelmiştir..
Et yemeklerini çok seviyor ama onuda kuruysa eğer sulu yapsaydın diyo
Örneğin adana kebap köfte beyti yap önüne koy, kuru kuru keşke domates soslu olaydı biraz cıvık yani sac tava gibi yada azcık sulu sote gibi
Son bişey daha var yemeğe düşkün değil olursa yer beğenmesede beğenmedim de demez ama anlıyorum ben halinden
Hergün dışardan yesek demez ki niye
Yemek yapmıyorum çoğu zaman çünkü gıcık oluyorum dedğim gibi
Gelince yemekte aramaz ya hadi bişi söyle otsuz soğansız yoğursuz onu yapalım der bazen bazende hadi istetelim der yada hadi çıkalım yemeğe der
Hep böylede olmuyoki evde ocak pişmiyo ya
Birde işteyken arasam ne yapayım cnn ne istiyo diye kendini yorma boşver diyo ya söyle işte diyorum ee bilmiyorum sen ne istiyosan yap o zamn diyo yine mecbur aynı şeyleri tapıyorum
Ee ben hep aynı şeyleri mi yapcam gına geldi artık ..bu adama ne yemek yapcam yıllardır şaşırdım kaldım elinden
Sizce ne yapcam kızlar
Evde sürekli pişen yemekler mantar sote,
Sac tava, kuru fasülye, nohut, patlıcan musakka ve çorbalar başka yemek yok
Ay bu ne ya okurken sistim..Kızlar eşimle yemek konusunda bi sorun yaşıyoruz
Aslında sorunda değil ama ben sorun ediyorum ama duysanız sizde gıcık olursunuz
Şimdi benim adam soğanlı ve soğana benzer hiçbir şey yemez imkanı yok eve bile almaz aldırmaz eğer eve aldıysam yemeğe koymasamda yemek yemez, yemek yedikten sonra evde olduğunu öğrenir görürsede kusar bütün akşam fenalaşır bağırır çağırır yada susar yatar..
Onun için mesela taze soğanda pırasa gibi soğansı otlarıda yemez
soğansız yemek mi var allah aşkına ya
Hee yeri gelmişken otta yemez yani karnabahardır ıspanaktır falan sevmez
Birde patatesli bir şey gördüğünde keşke patlıcan katsaydın patatestense der
Birdee yoğurt beyefendiyi uyutuyo narkoz etkisi yaratıyodiye onlu yemekleride ya yemez yada yoğurt döktürmeden ot gibi yer beğenmez
Ayranda cacıkda yemez tabi aklınıza gelmiştir..
Et yemeklerini çok seviyor ama onuda kuruysa eğer sulu yapsaydın diyo
Örneğin adana kebap köfte beyti yap önüne koy, kuru kuru keşke domates soslu olaydı biraz cıvık yani sac tava gibi yada azcık sulu sote gibi
Son bişey daha var yemeğe düşkün değil olursa yer beğenmesede beğenmedim de demez ama anlıyorum ben halinden
Hergün dışardan yesek demez ki niye
Yemek yapmıyorum çoğu zaman çünkü gıcık oluyorum dedğim gibi
Gelince yemekte aramaz ya hadi bişi söyle otsuz soğansız yoğursuz onu yapalım der bazen bazende hadi istetelim der yada hadi çıkalım yemeğe der
Hep böylede olmuyoki evde ocak pişmiyo ya
Birde işteyken arasam ne yapayım cnn ne istiyo diye kendini yorma boşver diyo ya söyle işte diyorum ee bilmiyorum sen ne istiyosan yap o zamn diyo yine mecbur aynı şeyleri tapıyorum
Ee ben hep aynı şeyleri mi yapcam gına geldi artık ..bu adama ne yemek yapcam yıllardır şaşırdım kaldım elinden
Sizce ne yapcam kızlar
Evde sürekli pişen yemekler mantar sote,
Sac tava, kuru fasülye, nohut, patlıcan musakka ve çorbalar başka yemek yok
Evet, hunharca döktüm ve o da hiçbi şey demdibir bardak suyumu döktünüzzz
Aynen valla hamileyim bide kilo bile alamadım doğru dürüst
Bazen yapıyorum kendime ayrı ama çoğuda tek kişilik yemek yapmak istemiyorum çok sıkıcı
Allah akşqm akşam güldürdün beni. Belli eşinşn niye böyle olduğu. lahmacun da soğansız yenmezki :) :)9 yılldır kaynanamın yemk yaptığını görmedim ki
Ya akraba akraba gezdiriyo bizi karnımızı doyuruyo
Yada allahın günü dayıyo önümüze lahmacunu
Sogansiz yemek mi olurKokusunu alıyo bendesonra ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?