Yemek beğenmeme sorunu

Kesinlikle ya ondan bunu bu aralar daha problem yapıyorum ya

Artık salata ve balık yiyorum yada canımın çektiği şeyleri iskender falan
Ama yinede içim rahat değil

Bunları dışarıdan söylemek yerine kendiniz yapın.
Çalışmıyorsanız eğer öğle yemeğine kendinize pişirin.
Akşam da siz kendi yemeğinizi yiyin eşiniz çok istiyorsa söylesin dışarıdan.

Canım soğan bende sevmiyorum malesef. Ama hiç soğansız yemekte yapmam. Eksik olur yemek..İlk önceleri rendeleyip iyice pişirip öyle devam ediyordum yemeği yapmaya . Şimdi artık küçük küçük doğrayıp iyice pişiriyorum.Soğanı yağda iyice öldürmezseniz. sulu yemek te tencerenin üzerine çıkıverirya en nefret ettiğim görüntüdür.Benim kriterim içinde lömbür lömbür soğan görmemek. Yada bazı yemeklerde söğüş gibi büyük büyük doğruyorum öyle soteliyorum Sonra pişince yemek ben onları seçiyorum. Eşimde bayılır soğana ona havale ediyorum.

Ayyy içimi okumuş konu sahibi. Eşi yemk seçenin halinden ancak başka bi eşi yemek seçen anlar. Öyle sevdiklerini yap demkle olmuyo. Gel git kızartma makarna kuru yada makarna kızartma kuru veya kuru makarna kızartma... İnsan istiyoki değişik değişik yemekler yapayım eşimde löp löp yesinn. Nerdeee.

benım adamda cogu sebzeyi yemez(lahana-karnıbahar-kerevız vs.), kurban etı yemez, tavugun kemıklı kısmını kanat but tarzı asla yemez, her gun onune koy makarna yada kahvalt turevı gıkı çıkmaz, yemek aramaz ama yemek seçtiği için ben ne yapacagımı şaşırırım ki bende her besin grubunu severek yiyen çeşidi seven biriyimdir.

bende o yokken kendi sevdiğim yemekleri yapıyorum onun yemediği sebze yemeklerini yani...

o evdeykende genelde baklıyat, fırında tavuk yada kofte patates tarzı seyler, kızartma, fasulye-ıspanak-patlıcan ve patates yemekleri-çorba (ondada her çeşit yemez), makarna ve pilav turevı yapıyorum...

bazen kahvaltı turu takılıyoruz, bazen dısarda yıyoruz...
ama soğansız yemek olmaz olsada lezzetı olmaz yogurt desen benım baş tacımdır onunla yapılan herseyı severım ayranı-cacıgı vs... senın ısın daha zor valla....

Bu insanlar yokluk çekmemiş insanlar işte. Kardeşimde askere gitmeden önce onu yemem bunu yemem diyordu askere gitti aç kaldı çok. Şimdi herşeyi yiyiyo maşallah.

Aynen hiç tadı olmuyor cnm
İştahı yok yemeği sadece gerekli diye yiyor
İğrenç bi zayıflığı yok ama evet zayıf
Hiç yağı yok vücudunda

Yani katılıyorum
Biz böyle yapsak kendilerine bu ne be seninlemi uğraşcam olur

Bende yenı yemek yapmaya başlamış bırı olarak, İlk defa yaptığım ıcınn uyarıyorum ınsanları begenmezsenız yemeyın dıye... Esım annesının yemeklerıyle kıyasladığı oldu ılk zamanlar.. Bılmedıgımden dolayı böyle mı yapsan soyle mı dıye.. Hatta bazen benım yaptığıma ınanmayıp tarıfını ıstıyordu Gecen misafir geldi fırından sıcak yemeği çıkardım nar gibi kızarmış Hayretle bakışını gördüm.. Şaşırmıstı.. Suratından anlıyorum bazen begenmedıgını Boyle bı gıcık geliyor Allah sıze kolaylık versın dıyorum.. Eşim böyle olsaydı sanırım cinnet geçirirdim..

Aynen aynen

Ya vallahi bir sürü yemek siteleri var ne bileyim mis gibi tarifler
Özenip yapayım diyorum içinden çıkara çıkara ya bişeye benzemiyo yada yapmaktan vazgeçiyorum
Ki bende yemek yemeğide yapmayıda severdim ama
Bende böyle kaldım
Bazen bende sizin gibi öğle kendim için yapıp yiyorum çok ihtiyaç duyarsam
Ama genelde isteğim gelmiyo bıktım vallahi

işiniz acaip zor ... annesi ne diyor bu duruma ?
Annesi karışmaz
Ne bana ne ona ne yediği umrunda ne yaşadığı
İşte varmı var oğlu kırk yılda bir konuşurlar ondada öyle napıyon nediyon

Tatillerde bayramlardada hep geziyo kadın yada bizide gezdiriyo
Yemezse niye yemiyon başka bişi yapalım demiyo
Oda aramıyo zaten yemek geçinip gidiyolar

insan bu durumda yemek yapmaktan soguyor, yapsan lezzetı olmaz (sogansız salcasız baharatsız yemek olmaz benim gozumde ), yaparsın elıne saglık dıyen olmaz cunku mırın kırın ederler sınırın bozulur, cocuk gıbı eselerler yemegı en sınır oldugum seydır , ınsan en ıyısı hıc ugrasmayım dıyor
senı cok ıyı anlıyorum...
benımkı Allahtan senınkı kadar ılerı derece secıcı degıl, bazen kotude olsa yaptıgım yemek sesını cıkarmaz elıne saglık der yer yıyecegını kalkar ama sevmedıgı seyı asla yemez -bende ısrar etmem o nedenle-o yokken yaparım onun yemedıklerını ya da ben yerım o gıder kendıne sandvıc falan yapar yer ....
ama ıyı tarafı da var yemek aramıyorlar, yemek yapma zorunlulugun yok, kimide var hergun 3 cesıt yemek ıster onada yemek yetıstırmek zor zaten çalışıyoruz-yorgun argın eve gel kos mutfaga her gun cekılmıyor valla

Allahtan yemeğe düşkün değiller evet
Gerçekten o zamn çok daha büyük problem olurdu

Aynen suratından anlaşılıyor
Sağolun

O ne ya. Kocaman adam çocuk gibi onu yemem bunu yemem. Çocuğunuz var mı bilmiyorum ama çocuğun herşeyi yemesi lazım. Anne baba aşırı seçiciyse çocuk beslenemez ki. Mesela böyle bir örnek verip azar azar yavaş yavaş alıştırabilirsiniz. Hele ki soğan. Soğan kadar yemeklere güzel tat veren başka bir sebze yok bence. Benim eşim de koyun eti, tereyağı falan yemezdi, ama olmaz öyle dedim. Yavaştan alıştırdım. Kendisi bile hayret ediyor şimdi, ben nasıl yemiyormuşum diye. Yeşillik salata vs de önemli yahu. Roka, nane, kuzu kulağı, dere otu, tere, domates ile yapılan bol nar ekşili zeytinyağlı limonlu salata gibisi var mı Birde eşiniz yemiyor diye sizde yiyemiyorsunuz. Haksızlık. Yukarıda yazdığınız yemekleri farzedelim ki siz sevmiyorsunuz, o zaman ne yapacaktınız, eşinize ayrı kendinize ayrı yemek mi? Biraz fedakarlık yapıp alışması lazım. Zor birşey değil ki yahu, yesin dediğiniz şeyler yeşillik, soğan, yoğurt patates

Benimde eşim çok yemek seçer hele pırasaydı karnabahardı falan işkence resmen , çocuk olmadan önce bende takmıyordum hatta dışarıda yemek işime geliyordu, ama çocuktan sonra dışarıda yemek çok nadir birşey bizim için artık, evde her türlü yemek pişiyor eşiminde seçme şansı bırakmıyorum ailece sofraya oturduğumuzda yemekte pırasa var dediğimde bana az koy demekle yetiniyor garibim:) zar zor yerken bide ne muhteşem bir yemek diyede söyleniyor

Soğan tozu diye bişey var bekarken kullanıyodum aktardan alabilirsiniz aromasını veriyo yemeklere.. siz de rahat rahat istediğiniz yemeği yaparsınız Soğan koymadım diye yemin etseniz başınız ağrımaz kısaca

Ay valla ben okurken bile fenalık geçirdim İşin çoook zor.Yemeğe tat veren şey soğandır zaten ,annem hep der soğanı fazla olursa yemek daha lezzetli olur diye Benimki ne yaparsam yer doymasa bile doydum der Allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…