Yemek beğenmeme sorunu

İşte böyle uğraşıp durcam bacım vallabaşka çarem yok
Ona ayrı bana ayrı
Bide velede 6 ay sonra ayrı haşla mama yap yedir

ben diyecektim çocuk olunca daha fena diye ki varmış

benim oğlan bir dönem çorba

etli ana yemek

pilav/makarna

salata/ayran

olmadan sofraya oturmazdı

hepsi olacak

son dönemlerde çorba az yapıyorum yetişmiyor diye ama kış geldi her akşam yaparız

oğlum ıspanak pırasa yer ama babası etli yemek sever; oğlum da etcil

biz de etcil yaşıyoruz

ya da balık erişte vs pratik şeylerle

soğan vs benim için çok elzem değil yani

mesela soğan bitmiş yemek yapıyordum diye komşudan soğan almayı vs anlayamadım halen

soğansız olsun ne olacak ki derim ben

3-5 ayda 1 kg soğan ya yeriz ya yemeyiz

çok güldüm

işte herkes olmayanı istiyor

ama adamda fobi boyutuna gelmiş

bizim bir arkadaş var o görünce yemiyor ama rondo vs yapınca yiyormuş

Takma kafana sen kendi karnını doyur bende saynı durumdayım. Senin esinin yemediklerini benimkide yemior ayrıca ZEYTİn DOMATES ve TUM MEYVE CESİTLERİNİ de yemiyor birde cay sevmiyor. Bende yemek yapmıyorum ama kendi vucudum saglıklı beslenmeye hasret kaldı. Evlenelı 6 ay oldu ana ocagındakı o yemek adabını kahvaltı sofralarını ozledım valla. Melemeni ozledım asla yemeZ.

Korkarım onada kıyamayıp istediğini yapcam ilerde o da sorun çıkarcak ilerde ailesine

Alıştırmamak lazım valla haklı arkadaşlar aslında

Hadi yaa daha beteride varmış yani
Oy oy oyy sizinki baya baya tam dayaklıkmış valla ya

Bende özledim aynen yemek pişmiyo doğru dürüst,belli saatlerimiz yok

Yakın olsaydık biz bir yapar yerdik bunlarıda tıkardık bi odaya aç aç otursunlardı

Hiç sevmem yemek seçen insanı. .
Herşeyi yerim şükür . .
İşin zor bacımm. .
Vejeteryan koca benimki de ..

Ayy çok güldüm. Ben de benim herife derdim "bu ne yaa yemek beğenmiyorsun" diye

ay aynen kız adanaya gel kısır yapslım. Benim kocs kısır da yemez de

Ayy çok güldüm. Ben de benim herife derdim bu ne yaa yemek beğenmiyorsun diye
Ya bacım şükür edin valla
Bak bide böylesi varmış

Ayy okuyunca şükrettim Kocama valla. Önüne ne koysam yiyo. Yemek yapamadım kahvaltı yap desem bişiy demez, Sadece çorba dayasam bişiy demez, Yaprak sarma sevmez ama yapsam sevmem demez yer Ayyy Dur sabah gelsin Öpücem
Eşin ne seviyosa onu yap. Bende sevmezdşm soğan annem de Rondodan geçirip koyardı hiçte anlaşılmazdı yemeklerde.

Öp bacım sebebini söyleme şımarmasın

soğnsız yemekmı olur ya

benim eşim de bu kadar seçici olmasa da sınırlı damak tadına sahip biri, gerçekten anlıyorum zorluğunuzu
inanın herşeyi geçtim şu sağlıksız dengesiz beslenme beni geleceğe dair kaygılandırıyor.
faydalı besinlerden bu kadar uzak durmak ilerde sağlık sorunlarının habercisi bence
en basitinden soğan, o kadar faydalı bir besin ki yemeyenleri muhakkak bir şekilde rahatsız ettiği için yemiyolardır ama faydalarını da kaçırıyorlar.
5 yıl sonrasında eşimin bazı besinlere karşı inadını kırdım (mesela balık) kendiliğinden gelişti bu...
şöyle bir gözlemim var bir yemeğin iyisini yemediyseniz o yemeği sevemiyorsunuz. en güzel şekilde yapıldığında sevmeyenler bile sevmeye başlıyor. tabi karşı tarafın da az da olsa denemeye istekli olması lazım.

Kuru fasulye nohut musakkayi sogansiz mi pisiruyorsunuz hic lezzetlinolmsz ama valla iisniz cok zor biran esime sarilasim geldi ne versem yiyor garibim bazi sebze yemekleri haric tabi
Buarada esinde istah problemi mi var kac kilo
Annesi neler yediriyordu acaba senle evlenince sukretmistir kadin oh yemek derdi bityi diye

Eşinle evlendiginizin ilk günü kocanin ailesi kesin soğan kebabiyla kutlamistir.

Hem niye dert ediyorsun ki aksama ne pisirecegim derdin yok, yemeğin altını yaktım derdin yok evde soğan bitti patates bitmiş bi koşu gidip alayım derdin yok

Benimki de böyle olsaydı hiç dert etmezdim valla...

Herkesin bi derdi var iste bu adamlardan. Seninki cok fenaymis kendiminkini dert ederdim seninkini okuyunca aboooo dedim. Benimkide her yemegin yani ille bulgur pilavi nefret ediyorum bulgur gormekten artik bi insan hic mi bikmaz ya. Yetti canima sogan durunu bizdede var soganlaru okadar ince okadar kucucuk dogramami istiyoki midesine dokunurmus bikiyorum artik ve salatayi minik minik istiyo ama asiri minik sanki rendelemis gibi herseyi ben oyle salatadan nefret ederim yiyemem herseye hastalaniyo midesi bulaniyo en ufak seyden hasta oldunu idda ediyo sanki o kadin da ben erkegim eekekler kadinlara nazli der durur adimiz nazliya cikti ama kendileri daha nazli daha evhamli herseyi abartirlar biz oyle degiliz daha dayanikliyiz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…