• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek derdi

Bende cok severim oyle tam takir sofrayi. Yani corba,pilav,sulu yemek, salata. Ama bizde iki kisiyiz ve bu saydiklarimdan sadece bir cesidini pisiriyorum gunluk. Esim allahtan hic yemek secmez onune ne koyarsam yer. Hicbir sey koymazsam kalkar doyurur kendi karnini. Ama bazen hatta bazen degil nerdeyse her zaman ben de ne pisirsem derdine dusuyorum. Elimden her yemegi uapmak gelir ama aklima hicbir sey gelmez. Yani bu yemek konusu her evde sıkıntı bence. Sana kolaylik olmasi acisindan bir iki tavsiyede bulunabilirim ama.

Hergun salatayla ugrasmaman icin salata malzemelerini guzelce yika ve tamamen kurumasini bekle. Sonra dogra karsitir ve hava almayan kapakli bir kaba koy. Kabin icine havlu pecete koy tabi nemini ceksin. Ben bu yontemle bir hafta salatayi idare ediyorum. Yemek zamanı cikartiyorum yiyecegimiz kadarini, tuzu eksisi tamamdir. Domates, sogan gibi cok sulanacak ve kokacak seyler bekletme ama o kapbicinde. Mesela marul, mor lahana, havuc ve salatalik dograyip kaldirabilirsin. Cok pratik oluyor.

Pilav konusunda ise esin cok katiysa sen kendin icin arada bulgur yap arada yapma. Pirinc yapiyorsan hergun yememeye caliş. Zaten corba salata ve sulu yemekle doyarsin.

Cok bogazli bir esin var. Allah kolaylik versin.

Benim esim cok yemek secer. Ama yemekci degil kahvaltici. Misal aksam yemeginde kofte patates salata yaptin mi dunyanin en mutlusu. ;)

Bizimki iste boyle pek sulu yemeklerle alakasi yok. Allahtan bogazli degil ugrasamam valla.

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten.
Adama haftada bir düzgün yemek yapıyorum desem yeridir.
O da en lüksü pilav yemek salata olur.
Çorba varsa salata eksik olur gibi falan.

Misafir varsa midesi bayram eder.

Yumurta da kırsam eline sağlık der.

Asla yemek eleştirmez hakkını yiyemem o konuda.

Dün menemen yaptım akşam dışarda hamsi yedi. Ondan önceki gün makarna bugün kuymak mesela..

Evet tek çeşit :)

Annem diyor ki o beslenmeye tabi çocuğunuz olmaz :işsiz:

Sorun da o zaten çok kazanıyor sapıtıyo o yüzden ama Allah görüyo

Asci tutsun durumu iyi ve yemeye duskunse.

Ben de corba salata zeytinyaglilar mezeler ana yemek pilav veya uyumlu bir karbonhidrat ve tatli olmadan yemege yemek demem. Cunku doymam.

Doymuyor mu acaba?

Kendi yapip yiyebilir. Veya asci alabilir.

Bide ekmek sorunumuz var hergün ekmek al diyo bana ya bidilim yiyo zaten bitmiyo diyorum onu at yerine yenisini al diyo ekmek atılır mı Allah askına
Okurken , hadi yemek olarak, cesit olsun istiyor dedim . Ekmegi at demesi biraz sacma olmus .Allah muhtac etmesin o at dedigi ekmeklere.

Ben bu konuda çok sansliyim. Eşim sağlıklı beslenmek üzerine kafayı yemiş biri:) makarna yemez pilav yemez börek tatlı pasta ekmek yemez. Akşam da kendi salata mercimek haşlama vs yapar. En çok ta yumurta haslar yer. Aman bin sukur bu konuda rahatim:)

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten.
Adama haftada bir düzgün yemek yapıyorum desem yeridir.
O da en lüksü pilav yemek salata olur.
Çorba varsa salata eksik olur gibi falan.

Misafir varsa midesi bayram eder.

Yumurta da kırsam eline sağlık der.

Asla yemek eleştirmez hakkını yiyemem o konuda.

Dün menemen yaptım akşam dışarda hamsi yedi. Ondan önceki gün makarna bugün kuymak mesela..

Evet tek çeşit :)

Annem diyor ki o beslenmeye tabi çocuğunuz olmaz :işsiz:
Hahaha son cumleye bittim :) ah bu aneylerrr

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Hem ana yemek hem pilava takildim ben :) ana yemek yanına pilav normal geldi bana. Ama hergun ne yemek yapcam sorusu bazen çok sinir bozucu oluyor

Annem de hem bulgur hem pirinç pişirir ben varken çünkü ben bulgur pilavı sevmem babam da şeker hastası olduğundan pirinç yemez. Yapıverin ikisini birden ne olacak 10 dakikalık iş zaten kavurması.

Bir de torkunun yeni çıkan bulguru fena değil, ondan yapılan pilavı beğenmiştim geçen gittiğimde, bir deneyin belki eşiniz de sever.

Annesi bir bardak su vermezdi demişsiniz ya şımarmış sizin ki bu yüzden. Ben de mümkün olduğunca yapmaya çalışırım. Çorba, ana yemek, pilav( makarna, bulgur), salata(cacık, turşu).. ama hepsi aynı akşama bi türlü denk gelmez.ben de isterim denk gelsin ama olmuyor. :halay:

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Aynen benimki öyle Kayınvalıde 1 çeşit yemek yapsa şükür edecekken biz evli olduğumuz zamandan beri salata pilav anayemek olmazsa olmaz bende anlayamıyorum ve gıcık oluyorum birde çalışıyorum hayır bütün bunları severek yapıyorum zaten de sanki bu hayatında hep zaten böyleymiş gibi davranınca sinir oluyorum

Benimki de genelde pirinç pilavi ister ve her yemegin yaninda aynen ister ve benim de kilo vermem lazim..takipteyim..

Back
X