Yemek derdi

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten.
Adama haftada bir düzgün yemek yapıyorum desem yeridir.
O da en lüksü pilav yemek salata olur.
Çorba varsa salata eksik olur gibi falan.

Misafir varsa midesi bayram eder.

Yumurta da kırsam eline sağlık der.

Asla yemek eleştirmez hakkını yiyemem o konuda.

Dün menemen yaptım akşam dışarda hamsi yedi. Ondan önceki gün makarna bugün kuymak mesela..

Evet tek çeşit :)

Annem diyor ki o beslenmeye tabi çocuğunuz olmaz :işsiz:
Sizde kendimi gördüm resmen. Demek bizimde bundan olmadı çocuk :KK12::KK45:

Yapmak zorunda olmadığını hissettir ona. Hasta olabilirsin, misafirin gelir aperatif birşeyle geçiştirmek ister canın, yada o gün canın keyfi yemek yapmak istemez . Bunu anlamalı öncelikle. Hergün robot değilsin ki 5 çeşit yemek yapasın.vallahi benim kocamın önüne yumurta koyarım karnım doydu ya aşkım önemli olan o der.

Maalesef su yemek derdi her gün ne pisirsem diye düşünüyorum hem oğlum hem eşim çok seçerler yemek ve bu çok zor oluyor hele şimdide mide bulantilarim başladı daha kotu olmaya başladım . En iyisi AC bırakmak akılları başlarına gelsin ama yapamıyoruz :) ben kendim yalniz olsam hic yemek yapmam atistirir gecerim ama öylede olmuyor sende en iyisi azar azar eşinin istediği yemekten yap yanina bi salata bi çorba iki günlük de ana yemek yap olsun bitsin pilavida günlük yap bi öğünde bitsin :)

Maalesef su yemek derdi her gün ne pisirsem diye düşünüyorum hem oğlum hem eşim çok seçerler yemek ve bu çok zor oluyor hele şimdide mide bulantilarim başladı daha kotu olmaya başladım . En iyisi AC bırakmak akılları başlarına gelsin ama yapamıyoruz :) ben kendim yalniz olsam hic yemek yapmam atistirir gecerim ama öylede olmuyor sende en iyisi azar azar eşinin istediği yemekten yap yanina bi salata bi çorba iki günlük de ana yemek yap olsun bitsin pilavida günlük yap bi öğünde bitsin :)
Adam her gün taze ekmek istiyormuş, dondurucudan çıksa bile yemiyormuş, ikinci gün ısıtılmış yemeği yermi, bana yemez gibi geldi.:KK54:

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Eşim hiçbir zaman şunu yap demedi ya da neden salata yok çorba yok bile demedi hergun 1 çeşit yemek yaparım ayrıca 2 çeşit yapayım yanına salata çorba vs gün yetişmez yemek yapmaya..tahminimce de eşiniz özlem duymuş güzel sofraya çeşit çeşit yemeğe acısını da sizden çıkarıyor

Sandviç ekmeği büyüklüğünde ekmekler var onlardan alırsanız ziyan olmaz

Valla bende çeşidi severim bu istenilen de çok gelmedi bana calisiyorum çocuğum yok ama belki ondan yapabiliyorum

Benim eşim de ne olur az yap der çünkü sofrada 2 çeşit olunca ya da yemek kolay olunca ne bileyim doymayacakmışım gibi hissediyorum
Çorba salata ana yemek fix olur bizde eşim pilav makarna bulgur pure sevmez 1 kaşık ancak yer bende başlarda çok yaptım ama sonra yenmeyince hafta da 2 ye düşürdüm o da kendim için
Velhasıl kelam bence alışkanlıkla ilgili annemde çok sever yemekte çeşidi bizde öyle görmüşüz demek ki olmayınca doymuyormuş gibi hissediyorum
Not kilolu değilim;) şu an hamileyim ama 52 kiloyla hamile kaldım tamamen alışkanlık sanki ;)

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Valla en sevdigim şeydir yemek yapmak hele ki çalışmayı biraktigimdan beri. Şansıma eşim hiç yemek secmez ne pisirsem yer ama çorba salata ana yemek olması şart bizde de. Bana zor gelmiyor açıkçası. Çalışıyorsanız o ayri

Çocuktan önce biz de çorba, salata, pilav, yemek yapardık. Çocuktan sonra sadece yemeğe düştük :) bazen salata vs yapıyoruz yanına. Eşin salataya falan yardım etse zor olmaz aslında. Çorba ve pilav kolay çünkü. Çeşidine göre yemek uğraştırabilir belki biraz.

basmati pirinci dene, glisemik indeksi çok daha düşük, normal pirince göre daha az kilo aldırır yani, şekeri hemen yükseltmez, haşlama su çektirme usulu pişir, gerçi muhtemelen eşin sevmeyecektir, geleneksel sanırım mutfak konusunda
eşin kaç kilo ya merak ettim bu kadar yemeğe, ben eşime ekmek bile yedirmiyorum, geçen hafta sonu canım çok mısır ekmeği çekti balığın yanında dedi, almadım, çok mu acımasızım acep:KK53::KK53:

Böyle değil, böylesi de çekilmez :) BaZı akşamlar ana yemeği, pilavı, mezesi, salatası, çorbası vs hepsini yaparım ama bazende tosttur, menemendir geçiştiririz. Her akşam,her akşam yemek de yapılmaz ki :)

Benim eşimde böyle
Annesi öyle alıştırmış
Her çeşit olacak
Yapıyorum ben severek

İşin zor . .

Bende bu ara diyet yapıyorum diye pilav yapmıyorum. eşimde pek pilav sevmez.
Ama hergün o kadar yemek zor bende bazen çorba salata pilav yemek tatlı yaparım bazen çay demlerim kahvaltı yaparı

Üzgünüm ama eşiniz çok anlayışsız. Her gün her gün de on çeşit yemek olmaz ki. Arada bazen hastalık olur bir işiniz olur yapmazsınız da bi çorbayla bi salatayla geçiştirebilirsiniz yani ya da kahvaltılık koyar, tost filan yaparsınız ne olacak sanki. Robot değilsiniz ya.

Seven insan sevdiğine kıyamaz. Eşinizse bir çeşit eksik olsa bile size kızıyormuş. Bu hakkını nereden buluyor? İzin vermeyin buna.

3 yıllık evliymişsiniz, biz de 3.yılımızı dolduruyoruz, çocuk yok çalışmıyorum şu an. Bir salata yapılmadı diye kavga etmek ya da ekmeği tut at demek asla söz konusu olamaz... O gün hastayımdır bir sorun vardır mesela, yemek yapamadıysam kalkar beraber tost yaparız ya da dışardan söyleriz, en olmadı bir kase mısır gevreği yeriz. Kör boğaz iki lokmayla doyuyor zaten, yemek için kavga edilir mi ya... Allah o at dediği ekmeklere muhtaç etmesin...

Bende eşimin pilav sevgisinden dolayı çok kilo aldım, ve bugün isyan ettim. Sesini çıkarmadı uslu uslu yedi sebze yemeğini. Ekmek dışında da sofraya bir şey koymadım :ıslık:

Bence kayın valide yapmadıgı için eşin senden onu önemsemeni istiyo ben onu anladım aynısı benim eşimede var şöyleki sabah kahvaltı hazırlarım yatmaya giderim ama gidersem kahvaltı yapmadan çıkıyo illa başını bekliycem ben yolcu edicem önemsendiğimi bilmek ve görmek istiyorum diyo bi eş olarak bence haklı bacım

Salatasız yemek bende sevmem ama her gün pilav mı yenir ayol
Bırak o sana alışsın beğenmiyosaaaa mutfak orada kalksın yapsın:)

Back
X