• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yemek derdi

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin

Galiba çalışmıyorsun :/ biz genelde tek çeşit yiyoruz. Masada en fazla yemek çorba salata oluyor. Onun dışında hep aynı şeyleri yiyoruz. Eşim çok şey istese yap o zaman derim çünkü zaman yok. TEk çeşit zor yetişiyor. Kahvaltı yaparken akaşm yemeği hazırlıyorum çünkü

Çorba anayemek pilav salata normali zaten anormal bişey istemiyo ki

Ayrıca pilav ve bulguru birlikte yapın dediği gibi 1gunluk degilde 2gunluk yapin enazindan kendinizinkini ( yemek istekleri anormal geldigi icin yemekle arabizin olmadigini karin doyurmak icin yediginizi dusunuyorum )

Baklava acin hergun dememis bi corba salata nekadar ugrastirir insani ?

Ayrıca pilav ve bulguru birlikte yapın dediği gibi 1gunluk degilde 2gunluk yapin enazindan kendinizinkini ( yemek istekleri anormal geldigi icin yemekle arabizin olmadigini karin doyurmak icin yediginizi dusunuyorum )

Bilmiyorum çok üşeniyorum surat yaptığı için sanırım

Nasil her gun mu ablam ya?

Yaparsam yer yapmadıysam sesini çıkarmaz kendi yapar :KK66: Ayrıca ben tek çeşit yapıyorum. İşten eve kendimi zor atıyorum. Birde yemek mesaisiyle uğraşamam.

Bilmiyorum çok üşeniyorum surat yaptığı için sanırım

Ne yemekleri yapiyosunuz ?

Buzluk kisminda yer acin sonra bana tesekkur edin

Alin aluminyum kaselerden 1 tencere mi pisirdiniz mercimek corbasi tuz koymadan once aluminyum kaselere koyup donduru kismina atin

Diger corbalarida , dolma mi yaptiniz biraz fazla yapin mesela 4 tane posetlere koyun atin buzluga

Kendinizede bi tencere bulgur pisirin aluminyum kaselere 1er porsyonlyk doldurun

Kofte mi yaptiniz fazla yapin doldurun posetlere cikarinca 2patates elma dilim kesin ustunede domates rendesi salca koyup verin firina baska gun kizartin

Ornekler arttirilabilir 1hafta hergun yaptiginizdan koysaniz 1 hafta yemek yapmak zorunda kalmazsiniz hem siz rahat edersiniz hem esinizin agzi kapanir :)

Ah pasam sanirsin saray mutfagindan asagisi kurtarmiyor herhalde. Normal yapin yemegi,ana yemek ona gore pilav size gore olsun. Salatasini da kendisi yapsin. Her aksam pilav yenmez ki zaten insana gina gelir 1000 kilo olur

Benim eşim de annesinin evinde herşeyi onüne geliyordu. Yemediği yemekler de epeyceydi..kayınvalidem onun yediklerini de ayri pişiriyordu.
Evlenince hakkından geldim. Yemediği takdirde ac kalacağını idrak edince hemen hemen her şeyi yemeyi ve itiraz etmemiyi öğrendi. Bulduğuna şükretmeli. Annem çalışan bir kadındı ve bizim için yapabildiklerine şükrederdik. Eşim de öyle olmayı öğrendi en sonunda.
Uzun lafın kısası; bazen karşınızdakinin her istediğini yapmamak, mevcut koşullara uyum sağlaması gerektiğini ögretiyor.

Canim corba anayemek pilav salata benimicin az bile bu menu ancak ana yemekte kurufasulye varsa olur
Diger turlu yanina zeytinyaglilarda lazim yemek gunun enonemli vakti
Ole ama her gun bu menu nasil hazirlanir? Heleki calisiyosan? Bak ben mesela pilav tavuk yaparim diyelim yanina corba birde cacik ya da salata evet.. salata cacik olmazsada yogurt, tursu filan idare ederim.. ama her gun olmaz yani bu sekilde.. kuru fasulye yaparsamda mesela iki gunluk olur.. ilk gun sadece ekmekle yenir.. iyice kivama gelir ya ikinci gunde yanina pilav.. cacik vs.

Her gun pilav yapmam yani.. onun yerine ekmek yesinler.. ki cocuklarimin bogazi kotu maalesef herseyi yemiyolar

Ben bu konuda çok sansliyim. Eşim sağlıklı beslenmek üzerine kafayı yemiş biri:) makarna yemez pilav yemez börek tatlı pasta ekmek yemez. Akşam da kendi salata mercimek haşlama vs yapar. En çok ta yumurta haslar yer. Aman bin sukur bu konuda rahatim:)
Benimkide böyle olaydı keşkem
Bir kere kayınvalidem şehir dışına çıkmıştı bende romantik bı sofra kurdum tutturdu kavurma da kavurma diye :sopa:

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
eşimin yediği şeyler;köfte patates, kuru fasulye pilav,ıspanak, bezelye ve fasulye yemeği,hamur ve tatlı çeşitleri malesef salata sebze ve meyveyle arası yok inan böyle olması daha kötü...

Her gun pilav mi? Kafayi mi yemis esin :) bende cok severim ama her gun degil yani.. her gun bu kdr yemek istese esim yemek yapmazdim, ciddiyim..ascimiyim ben la? Yeri gelince 3-4 cesit yaparim yeri gelince yumurta kirarim yani..aha bugunde dunden kalan menemen var.. eger uyumazsam esim gelmeye uzerine bi yumurta cakicam tamamdir :)

Kilo konusunda ise.. her aksam pilav yersen kilo alirsin bence:) kendine salata corba vs yap
:)))

Allah dağına göre kar veriyor gerçekten.
Adama haftada bir düzgün yemek yapıyorum desem yeridir.
O da en lüksü pilav yemek salata olur.
Çorba varsa salata eksik olur gibi falan.

Misafir varsa midesi bayram eder.

Yumurta da kırsam eline sağlık der.

Asla yemek eleştirmez hakkını yiyemem o konuda.

Dün menemen yaptım akşam dışarda hamsi yedi. Ondan önceki gün makarna bugün kuymak mesela..

Evet tek çeşit :)

Annem diyor ki o beslenmeye tabi çocuğunuz olmaz :işsiz:

Her gün pilav yenmez tabi ya bıkar insan. Ama bende evlendiğimden beri gerçi annemin evide öyleydi kışın sofrada olmazsa olmazı çorba salata turşu ve yoğurttur. Onu haricinde muhakkak bi yemek daha olur. Sebze ise pilava gerek yok, kuru fasulye falan varsa pilav yaparım. Bu yüzden hergün bi gün önceki yemeğe göre yemek pişer evde. Eşim diretmez illa şu olsun diye. Sadece bazı akşamlar kahvaltılık yemek ister. Bu

Benim eşim boyle degil. Biz zaten pirinc pilavi ve beyaz ekmek hic yemeyiz. Gercekten kilo aldiriyor, zararli. Evhanimi misiniz? Sanırım çalışmayan eşlerden beklenti büyük. Kadın çalışınca halini görüyorlar, beklentiye girmiyorlar karınları doysun yeter. Sağolsun eşim hep evde yardimcidir. Ama tabi ise gidip geliyor olmasam elimden geldiğince sağlıklı ve çeşitli yemekler yapmak isterdim, zaman problemim olmasaydı yani. Bulgur pilavı sağlıklıdır eşinizı ikna edin pirinç sık sık yenmemeli. Bir de emredici tarzda söylemesin kibar olsun

Siz ev hanımı mısınız çalışıyor musunuz anlamadım,ev hanımıysanız ne varki bunda. Benim eşim tost bile yer hergün tencere yemegi aramaz ama ben eşiniz gibiyim,tatlı sevmem ama çorbalı pilavlı menüsüz de doymuyor gibi hissediyorum

Bugün kayınvalidede yedik pilav yoktu sanki aç kaldım ki iki çesit yemek vardı

Bence siz bir işe girin, evde durmayın eşiniz sizin akşama kadar boş boş oturduğunuzu düşünüyor.

Back
X