Yemek derdi

crnenc

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2016
838
391
103
33
Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi

Çözüm sizde. Deneme yanılma ile yapmaya devam edin hepimiz o günlerden geçtik alışıyor insan el ayarı oturuyor. Korkma ya beğenilmezse endişesinden uzaklasın biraz ben örnek vereyim dibini tutturdum şeyler olurdu veya soganlar çok yanardı bugun karamalize soganla yaptım derdim beraber gülerdik

Ben bekarken evi otel gibi kullanıyordum yenge hala anne derken yemek yapmak temizlik fln hak getire hiç anlamazdım evlendim İnternete baka baka bi gün çok bi gün az bi gün yakarak öğrendim Hee hala bilmem bazı yemekleri pazara giderim alırım sanki biliyormuş gibi:) eve gelince bnnla ne nasıl yapılır bakanlardanım bazen. Ama yapa yapa alıştım başlıyorum ortaya bir şeyler çıkıyor . Soğan yağ salça sıcak su başka bir şey yok bu arada bende pek sevmem yemek yapmayı

Ben fena yemek yapmam. Daha önce denemediğim şeyleri denerim her şeyi karıştırırım baharat sos marine bilmemne ama ben bile geriliyorum birine bir şey pişirirken. Olay sanırım pratik yapmakta. Bir yemeği ne kadar çok pişirirseniz o kadar emin oluyorsunuz. Geçenlerde ilk defa midye tava yaptım tadına bakana kadar kendimi üniversite sınavında gibi hissettim. Yemeği güzel hislerle yaparsanız güzel oluyor derler ya sevgisini katmak diye.

Nefis yemek tarifleri sitesine girip, yorumları ve beğenileri dikkate alarak yapın tarifleri.
Yemek yapmak bir ustalık bana göre, haklısınız.
Sevmeyen insana işkencedir, seven içinse 30 dk da şipşak bir eylem.
Lezzet duyunuz gelişmiş ise, o tariflerden faydalanarak arzu ettiğinizi yapabilirsiniz.
Ha yemekle arası olmayan, tatları çok farkedemeyen biriyseniz de hazır yapılmış, onaylanmış tarif, kötü olamaz zaten.

Bende ilk evlendiğimde bilmiyordum. Öğlen bir başlıyorum yemek yapmaya akşama ancak bitiyordu şimdi 1 saatte üç çeşit yemek çıkıyor ama 6 yıllık evliyim. Senin yaşadıklarında normal olduğu kadAr elinden geldiği kadar yap zamanla oturacak o

Ölçü ile yapmaya çalış. Mesela biz iki kişiyiz bir su bardağı pirincten pilav yapıyorum Tam oluyor.bir bardak pirince de bir buçuk bardak su koyuyorum. Onun içine atacağım tuzu ilk önceleri çay kaşığı ile olcuyordum sonra el alışkanlığı oldu. Tuz işini hallettin mi zaten tadı yerinde olur. Ayrıca tarif bakabilirsin internetten. Tam ölçülü tarif veriyorlar videolar var. Hiç bilmesen bile yaparsın.

Bir butun olarak bakarsaniz altinda ezilirsiniz.
Kategori olarak ayirin
Firin yemekleri kolaydir mesela, once onlari deneyin
Her ay yeni 1 corba ekleyin
Etraftan yardim varmi? Benim annem sarma borek icli kofte verir oyle seyler yoksa etrafi bir kolacan edin manti bulursaniz alin kasabin koftesini deneyin
Kisin balik olabilir
Ben elektrikli izgara kullaniyorum sucuk et kofte balik koz patlican biber herseyi yapabilirsiniz
Birden borekte acayim icli pilavda yapayim olmaz
Mesela ben evlendim 4. Yil hamur yogurmaya basladim ama onun disinda herseyi kapmistim kurabiyeyide pandemide ogrendim

Sizi çok iyi anlıyorum. Ben evlendigimde bulgur pilavini bile yapmayı bilmiyordum eşim aşçı ondan öğrendim her şeyi. Şimdi 7 yıl oldu artik yemekle ilgili bir sorunum yok. Degidik yemek yapmayi istedigim zaman internetten bakip yapiyorum. Biraz zaman gerekiyor. Ben de bir yemek yaptığım zaman strese girerdim.acaba nasıl oldu eşim beğenecek mi diye gözünün içine bakardım. Demem o ki yapa yapa insan kendini geliştiriyor. Siz de bir müddet sonra o stresi atarsınız keyifle yemek yaparsınız. Ben yapıyorsam herkes yapar. Esin de bu konuda anlayisliymis kendini strese sokma bir yakarsin iki yakarsin üçüncü de çok guzel yaparsın.

İlk olarak komplike tariflerden uzak durun, daha basit şeyler yapın. Yemekleri göz kararı yapmayın, ölçülere çok dikkat edin. Eğer size fazla gelirse her şeyi yarım ölçü koyarsınız. Youtube’da çok güzel kanallar var. Nefis Yemek Tarifleri, Arda’nın mutfağı ve Refika favorim. Tavsiye ederim

Yemek sitelerine kesinlikle göz atın. Hatta yorumları da okuyun. Ona göre o yemeği yapın. Kendinize de güvenin. Herkes aşçı değil sonuçta yapa yapa öğrenirsiniz. Bebeğiniz doğana kadar kendinizi de geliştirmiş olursunuz. Zaten bi süre yapınca insan alışıyor. Mesela yarın yapacağınız yemeği şimdiden internetten araştırıp tutan tariflere göre yapın.

Yemek. Com var genelde güzel oluyor tarifler. Kendinizi çok kasmayın zor, sıkıcı diye. Her yaptığımız işten keyif almasak bikr yemek yerken damağınızdaki tadı düşünün :)

Ben iyi yemek yapanlardanim çocukken girdim mutfağa üstelik zevk alıyorum o yüzden işkence kısmını hiç anlayamam fakat bilmeyenler için net çağında formül şu ne yemek yapacağını belirle nette bak iyi yorum alanı harfiyen uygula genelde 4-5 kişilik tarif verirler ölçüleri yarıya indirdiğinizde size uygun olur bu kadar kasmayın gerçekten iyi enerji yemeğe sevgi katma işi gerçek bir olaydır..mesala bazen benimde şekli tutmayan yemeklerim olur ama havada biter asla tadında sorun olmaz çünkü zevkle başlamışımdir o ise..

Benzer bir konuyu da ben açmıştım. Yemek yapmadım ve bi hafta sonra evleniyorum. Videolardan bir şeyler ortaya çıkarırım artık

Deneye yanıla öğrenirsin. Kimse anasının karninda öğrenmiyor. Yemeğin salçası, kadinin kalçalısı derler artik ne kadar dogru dene...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…