Yemek derdi

Niye ezik hissettiğinizi anlamadım. Kendine yumurta bile kıramayan erkekler var bu memlekette hiçbirinin ezilip büzüldüğünü görmedim. Kadının görevi değil yemek yapmak üstünüze yük edinmeyin. Yapabildiğiniz kadar yapın her yer yemek tarifi zaten. Eşinizde yardımcı olsun stres olma diyeceğine.

evlenene kadar hiçbir yemek yapmışlığım yoktu. bildiğim şeylerde herkesin bilebileceği basit şeylerdi.
internetten tek tek tariflere bakarak her şeyi yapmayı öğrendim, zaten her şey de açık açık yazıyor. göz kararına bile gerek yok. bir bardak, bir yemek kaşığı olsun yeter :-) elim lezzetsiz derseniz, doğrudur derim herkesin eli lezzetli olmaz ama öyle bir şey de değil. yanlış anlamayın ama bu çağda yemek yapmayı bilmiyorum diyen kadın ve erkek sadece yapmak istemiyordur bence

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi
Zamanla her sey daha ıyı olur merak etmeyın.Evın en kucuguydum onumde hep yapan bırılerı vardı .Evlendıgımde her gun 5 cesıt yemek yapıodum.Görmek bıle yeterlı gelır.Bıde yemek yapan sıteler cok ısıme yaramıstı.Bence zamanla ıyı olur.Keşkede yapmasaydım 5 cesıt hıc kıymetım olmadı.Zıkkımın kökünü yeseymiş.

Ya kusura bakmayın da şu çağda da yemek bilmiyorum yapamıyorum demek aşırı saçma. İnternette zaten hepsi var videoları bile var yani. Yemek yapmak bence artık marifet olmaktan çıktı.

Nette bir sürü tarif var. Bakıp çeşitli yemekleri deneyebilirsiniz. Çok da abartmamak lazım. Ben 10 yıldır yemek yapıyorum. Elim de hızlıdır. Ama şöyle güzel kabarmış kek pek yapamam. Bazen olur bazen olmaz. Kurabiye vs pek tutmuyor. Kofte yoğururum ama annemin yaptığı gibi olmuyor. Hazır alıp geçiyorum bir de onunla mi uğraşayım. Boşverin siz de. Hazir soslu tavuk yanına pilav veya kasaptan kofte vs alın. Arada yeni tarifler deneyin arada hazır şeyler alın. Dert etmeye değmez.

Internet tariflerinde detay da var aslında, kaç kişilik ne kdr sürede pişer fln gibi... tüm detayları takip ederseniz yemek yapamamak zor sadece başlarda biraz vakit alır...

Is bölümü yapın ayrıca, haftanın bi kaç günü de eşin yapsın yemeği bilmiyorsa o da öğrensin...

Ben de pek beceremem. Bazı yemeklerim iyidir basit şeyler onlar da .hep onları yapıyorum. Değişik bir şey istiyorsa eşim kendi yapıyor.

Merhaba hanımlar daha9 bucuk aylık evliyim hamileyim de yemek yapmayı pek bilmiyorum yani çalıştım evde olduğum zamanlarda oldu ama bazı insanların el yatkınlığı olur bazısına terapi gibi gelir yemek yapmak ama bana işkence gibi geliyo yemek yapmaya başlayınca sitres oluyorum yada yemek yapmaktaki yaratıcılık bende yok biseyi bişeyle birleştirip ortaya çıkartamam göz kararı ayarım hiç yoktur şunla şunu deniyim bakalim tadı nasıl olacak diyemem böyle oluncada ben gerilince eşimde geriliyo rahat ol ne zaman yaptığın binemeye kötü olmuş dedim de yemedim kaldı ki kötü yemekte yapmıyorsun az çeşit biliyosun kimisinide deniyosun diyo.ben hep beyendimi beğenecek mi diye gözünün içine bakıyorum böyle oluncada özgüvenli olamıyorum ezik gibi hissediyorum kendimi herşey yemek mis gibi bi tuhaf piskolojiye büründüm benim gibi olan yada önerebileceğiniz birşeyler var mi

Ben menemen yaparken bile biberleri yakıyordum.
Yaka yaka öğrendim şimdi eşim çok beğenir.

Sürekli denemek önemli.
Birde internetten tariflere bakın. Çok güzel şeyler oluyor. sonuçta aynısını yapınca ne kadar farklı ve kötü olabilir ki.

Ölçü ile yapmaya çalış. Mesela biz iki kişiyiz bir su bardağı pirincten pilav yapıyorum Tam oluyor.bir bardak pirince de bir buçuk bardak su koyuyorum. Onun içine atacağım tuzu ilk önceleri çay kaşığı ile olcuyordum sonra el alışkanlığı oldu. Tuz işini hallettin mi zaten tadı yerinde olur. Ayrıca tarif bakabilirsin internetten. Tam ölçülü tarif veriyorlar videolar var. Hiç bilmesen bile yaparsın.
Bende tam bu ölçülerde pilav yapmayı öğrendim daha geçenlerde ve çok güzel oldu.
Göz kararı yapacağım diye kendime işkence ediyormuşum ve güzel de olmuyormuş onu fark ettim 😁

Nefis yemek tarifleri sitesinde en çok beğenilen yemekleri yapın, ben de öyle öğrendim:)

şimdi yemek yapmak cidden içinden gelen, keyif alan için ayrı bir olay. ama herkes de seve seve yapmak zorunda değil.
benim bir kuzenimin eşi her tür yemeği max. yarım saatte ocağa atıp çıkıyor. tek amacı tarifteki malzemeleri bir araya getirmek ve bir an önce bitirip sevdiği şeylerle ilgilenmek.
sonuçta lezzetsiz şeyler yapmıyor. standart tarif neyse o. e internette iyi sitelerde zaten çok denenmiş ve beğenilenler oluyor. yani şaşmaz merak etmeyin.
eğer sevdiğiniz birşey değilse de kendinizi zorlamayın.

mesela ben yemek yapmayı aşırı severim. girdiğim zaman mutfakta müzik açar dünyadan soyutlanırım.
et pişireceksem farklı marinasyonlar denerim, her yemeğe yakışacağını düşündüğüm baharatlar denerim. ama ben yemek yemeyi de severim, lezzetli yemeklerin sırlarını anlamaya çalışırım. kendim geliştiririm. fakat en başa dönüyorum ben bunu yaparken keyif alıyorum. o yüzden bana mutfaktaki 2 saat uzun gelmiyor.

günün sonunda evdekilerin karnı toksa sıkıntı ve fark yok bence iki durum arasında :)

şimdi yemek yapmak cidden içinden gelen, keyif alan için ayrı bir olay. ama herkes de seve seve yapmak zorunda değil.
benim bir kuzenimin eşi her tür yemeği max. yarım saatte ocağa atıp çıkıyor. tek amacı tarifteki malzemeleri bir araya getirmek ve bir an önce bitirip sevdiği şeylerle ilgilenmek.
sonuçta lezzetsiz şeyler yapmıyor. standart tarif neyse o. e internette iyi sitelerde zaten çok denenmiş ve beğenilenler oluyor. yani şaşmaz merak etmeyin.
eğer sevdiğiniz birşey değilse de kendinizi zorlamayın.

mesela ben yemek yapmayı aşırı severim. girdiğim zaman mutfakta müzik açar dünyadan soyutlanırım.
et pişireceksem farklı marinasyonlar denerim, her yemeğe yakışacağını düşündüğüm baharatlar denerim. ama ben yemek yemeyi de severim, lezzetli yemeklerin sırlarını anlamaya çalışırım. kendim geliştiririm. fakat en başa dönüyorum ben bunu yaparken keyif alıyorum. o yüzden bana mutfaktaki 2 saat uzun gelmiyor.

günün sonunda evdekilerin karnı toksa sıkıntı ve fark yok bence iki durum arasında :)
Sevmek ayrı bi olay gerçekten keşke seviyo olsaydım herşey daha kolay olurdu belki tek başıma olsam sıkıntı değil tek çeşit yerim denerim bunu yapayım kendime derim ama eşim çorba yanına bi çeşit bisey istiyor mesela bu tamam yada atıyorum fasulye pilav yani tek çeşit olsun arada değil illa yanına biseyler olacak her seferinde bide tatlı olcak artık bebek gelecek bi sure bunlar olamayacak zaten sevmiyorum yapmayı iyice işkence olacakmış gibi geliyo hamur iside sevmiyo sigara böreği yapsam bir iki alır o kadar ertesi güne kalan yemekte yemez yemek seçmez ama böylede prensipleri var 😀

Sevmek ayrı bi olay gerçekten keşke seviyo olsaydım herşey daha kolay olurdu belki tek başıma olsam sıkıntı değil tek çeşit yerim denerim bunu yapayım kendime derim ama eşim çorba yanına bi çeşit bisey istiyor mesela bu tamam yada atıyorum fasulye pilav yani tek çeşit olsun arada değil illa yanına biseyler olacak her seferinde bide tatlı olcak artık bebek gelecek bi sure bunlar olamayacak zaten sevmiyorum yapmayı iyice işkence olacakmış gibi geliyo hamur iside sevmiyo sigara böreği yapsam bir iki alır o kadar ertesi güne kalan yemekte yemez yemek seçmez ama böylede prensipleri var 😀

erkek bünyesi daha farklı, bizim gibi tek çeşitle doymaları biraz zor. yani biz karnabaharı yer yanına 1 dilim ekmek ekler kalkarız ama onlara yetmiyor. yani 2 çeşit istemesi size zorluk çıkarmak değil, onu yemese yarım saat sonra kalkıp ekmek arası yapacak, daha sağlıksız :)

bebeğiniz olunca tabi farklı olur çeşit çeşit olmaz, tatlıyı istediğinde dışarıdan alıversin :)

Aynı ben. Yıllardır lezzetli yapamam saldım artık olduğu kadar bacım 😂 adam da alıştı zavallım. Nefis yemek tarifleri iyi oluyo bi yemeğe 2 tariften bakıyorum en az. Gerçekten el lezzeti diye bir şey var ama üzülme olsun, kolay şeyleri yap

tarifi tam tutturan birtakım siteler var, onlara giriş yaparak arkada da sevdiğin müzikleri açarak tadına baka baka yapabilirsin ben mesela şu an Fırında Beşamel Soslu Patates Tarifi - Kolay Yemek Tarifleri Resimli bu tarifi yapacam arkada Buray dinleyerek 😀 gayet keyifli oluyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay sizi çok iyi anlıyorum. Çok yapsam yenmiyor atılıyor, az yapsam sonraki öğün ne yenecek derdi oluyor. Çok çeşit de bilmiyorum. İnternetten hep pratik yemek bakıyorum. Çünkü yemek yapma işi uzun sürünce sıkılıyor, bırakıp oturmak istiyorum. Yemek konusunda çıkmaza girdim kaldım ya :( Bu aralar youtube taki yemek videolarına çok sardım. İnşallah öğrenirim bir şeyler.

Mehaba internette nefis yemek tarifleri sitesi var , yemekleri tam ayarlı ne yapsam güzel oluyor, bence ordan bak yap , bende yeni evliyken senin gibiydim netten baka baka öğrendim 😅

Bende 10 aylık evliyim nefis yemek tarifleri sitesinden bakıyorum her yemeğe çokta güzel oluyor pilavı vs hep ordan bakarak yaparım

Eşiniz de yardım etsin size, yemek yapmak salt sizin göreviniz mi?

Back
X