Yemek derdi

Son Edebiyat

Yolunda gitmeyen şey imtihanındır
Kayıtlı Üye
5 Mart 2015
658
444
53
36
Yemek yapmayı beceremiyorum
Akşam olunca yemek stresine giriyorum..
Sebze yemekleri zaten bizde çok yapılmazdı bi pırasa karnıbahar yapsam yemez eşim yemek diye
Her gün de etli napıcam diye şaşırıyorum
Sulu Köfte yapıyorum dağılıyo
Kurusunu yaparım tutturamıyorum
Biber dolmam karnıyarık her zaman istediğim kıvamda tutturamıyorum
Eşimin önüne güzel güzel bol çeşit koymak istiyorum
Çalışıyorum çok zamanda ayıramıyorum
Siz nasıl hallediyorsunuz yemek işlerini
Yemek yapmak çok zor geliyor hala alışamadım

Bende alışamadım ona hamileyim bide iskence mutfaga girmek Allahtan eşim yemek secmiyo ama bilmiyorum valla bu konuyu takip edicem bende

Yemegin lezzetini birazda yemegi severek yapmak da sagliyor diye dusunuyorum .. ama bu zevk meselesi.. internet ortami artik cesit cesit yemek siteleri ve videolariyla dolu .. her gune mutlaka farkli bi yemek bulursun.. kkda da var ustelik

Yapmıyoruz :KK53:

Sulu köftenin bulgurunu ya da irmiğini (her ne koyuyorsan) iyi ayarlamak lazım. Az da olsa fazla da olsa dağılıyor.

Yemekleri ölçülü yapmayı dene, tariflere bak.

Eşini sebzeye alıştır. Sağlığınız için çok önemli, her gün et yenmez.

Tek derdin yemek olsun :) arkadaşlar söylemiş nette milyon tane videolu tarif var bi süre elin alışana kadar bak bak yap nolcak :))))

Sebze yemekleri zaten bizde çok yapılmazdı bi pırasa karnıbahar yapsam yemez eşim yemek diye
yemek yapmayı sevdigin an herşey düzelecek. eti köfte karnıyarık gibi degilde bütünden alıp pişirsen belki daha iyi olur . tavuk -hindi ( poşette pişirme yap )

Ölçüyle yapmanı tavsiye ederim. El alışana kadar en azından.
Biraz da isteyerek yapmak önemli tabii.

Bu sitede yarışmalar var, yemek bölümü var..resimli falan.. orayı takip et. Alışırsın zamanla..Hangimiz yeni evliyken süper yemek yapıyorduk ki? bide hep etli yemekler yapma.eşinde senin yemek düzenine alışır zamanla.. sonra bi bakmışsın burdaki yemek yarışmasına katılmışsın :rolleyes:

zamanla oturuyor ilk once tarife gore yapın sonrasında kendiniz ayarlıyorsunuz zaten bide yemek yapmayı gorev olarak degil de kendinize zevkli bir aktivite gibi gorun siz istedikce lezzette guzel olur kıvamda tutar

Yarim kilo kiyma
1 orta boy ince kisimla rendelenmis sogan
1 yumurta
1 cay bardagi kadar galeta unu yada ufalanmis bayat ekmek yada hic birsey
Tuz karabiber pulbiber kekik istedigin baharatlar
Bunlari cok guzel yogur sonra sekil ver ister patatesli sulu yap ister izgarada.

Yarinki tarifin benden olsun.

Yemek tarifi uygulaması var.. onu indirdim ve yüksek puanlı tarifleri yapıyorum. Beğendiklerimi favorilere ekliyorum. Tatlı olsun poğaça olsun ... yemek olsun her şey var. ve tam tutuyor

Yemek yapmak o kadar basit ki bence gözünüzde büyütüyorsunuz.

Diger yorumlarda da soylenmis internette bir sürü tarif var hergun yapin birini.
Ama cok cesit yapmak icin zorlamayin kendinizi.

Birkaç ay öncesine kadar gerçekten omlet bile yapamıyordum. Yapmaya çalıştığım şeyler hiçbir şeye benzemiyordu. Sonra ne olduysa oldu anneme yardım amaçlı bir şeyler yapasım gelmeye başladı. Youtube videoları izlemeye başladım. Nefis yemek tarifleri, saniye anne yemekleri gibi kanalları izledim... Birkaç ayda evrim geçirdim resmen. İlk sulu köftemi geçen hafta yaptım, mis gibi oldu. Videolu tarifleri iyi izleyin, durdura durdura yapın yemeklerinizi. Eğer ben kıvırabildiysem bu işi siz de kesinlikle yapabilirsiniz. Hiç umut vadetmeyen biriydim, nereden nereye. Yıllardır annemin öğretemediklerini 2-3 ayda youtube'dan kendi kendime öğrendim. Siz de deneyin^^

Kuru köfteyi fırında yap süper oluyor

Nefisyemek tarifleri uygulamasını indirin. Orda ki tarifleri deneyin. Ama harfi harfine uyun. Beğendiklerinizi kaydedin. Zamanla insanın el ayarı oluşuyor.
Lezzet katmak istiyosanız kemik alın kasaplar satarlar. Kaynatıp suyunu pet bardaklara bölüştürüp atın buzluğa. her çorbanıza ekleyin tadını güzelleştirir
Birde sebze yemeklerine et katmayı deneyin eğer eşiniz sevmiyorsa.
Eşime pırasa kabak ıspanak yemeğini hatta karnıbahar yemeğini böyle sevdirdim. Evlenmeden önce sebze yemezmiş annesi hala şaşırır.

Keşke her şey yemek yapmak kadar kolay olsa,bunu dert etmeyin,zamanla zaten yaptıkça alışırsınız.İnternette ve daha da güzeli burada bir sürü yemek tarifleri var,oralara bakın ve deneyin.Beğendiklerinizi bir defter edinip oraya not alın.Size buranın yemek bölümünün linkini atıyorum,çoğu denenmiş harika tarifler,girin kaybolun içinde:kk77:
https://www.kadinlarkulubu.com/foru...mek-tarifleri-mekanlar-oneriler-tarifler.430/

Ay ben günde tek çeşit ne yapcam diye düşünüp karar veremiyorum, çeşit çeşit ne yapıyorsunuz.

Çeşit işine girdiğimde de fırın ya da düdüklü kullanırım. Örneğin düdüklüde altta sebze pişerken üstte balık pişer, tek tabakta servis ederim, ya da fırında patates-tavuk, burger köfte ekmek arası yanına patates falan.
Yemek yine bir şekilde oluyor sa hamur işinde hiç tutturamıyorum.
Yemekte de her siteden değil tatifteki oranları beğendiğim sitelere bakıyorum, bazıları çünkü resmen denenmemiş tarif veriyorlar.

Back
X