yemek derdii

kurabiyeler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2013
730
99
53
Anneannem ameliyat oldu annem yaninda kaliyor yarin gelecekler yemek yapsam diyorum 20 yasindayim cogu yemek elimden gelir ne yapayim sizce babamla yalniziz hem oda yer :))

Anneannem ameliyat oldu annem yaninda kaliyor yarin gelecekler yemek yapsam diyorum 20 yasindayim cogu yemek elimden gelir ne yapayim sizce babamla yalniziz hem oda yer :))

Sen daha iyi bilirsin aslında sizinkiler ne sever. Köfte, pilav, yanına çorba ya da bir tabak sebze olabilir.

Aslında zeytinyağlı bişey de yapsan iyi olur. Dolma veya enginar gibi. Bugünden yaparsın yarına da dolapta misler gibi kalır.

Off yine acıktım ben bak senin yüzünden.
.

Makarna çorba yap yeterli:)

سبحان

Tesekkur ederim mercimek corbasi severler ama hic yapmadim :-D yapabilir miyim kii hem annemde sevinir

Tesekkur ederim mercimek corbasi severler ama hic yapmadim :-D yapabilir miyim kii hem annemde sevinir

Kırmızı mercimek en kolay çorba. Netten tariflerine bak. İçine bir de patates atıyorsun. Kıvamı tuttuysa çıkartıp yersin haşlanan patatesi. Yok fazla sulu ise, çorba içinde eziyorsun oldu sana yine kıvamında bir çorba.

.

valla knorr un hazır kremalı sebze çorbası ve domates çorbasına bayılıyorum ben ev yapımı gibi oluyor özellikle sebze çorbası..

valla knorr un hazır kremalı sebze çorbası ve domates çorbasına bayılıyorum ben ev yapımı gibi oluyor özellikle sebze çorbası..

Cook sagolun mercimegi denicem yaninada birseyler uydurucam artik :)) yapamazsamda hazir corba yaparim

Mercimek çorbasını bende şöyle yapıyorum.

Kırmızı mercimek,patates,soğan,domates,sarımsak,yeşil biber,maydanoz,havuç ve et suyla haşlıyorum daha sonra blenderdan geçirerek içine biraz tereyağ ve sıvıyağ,nane,pul biber,karabiber ve birazda salça ekliyorum bir taşım kaynatıp kapatıyorum.Tavuk suyuda yada normal suda olabilir. olabilir.

.

Son düzenleme:
Zeytinyağlı taze fasulye ya da etli biber dolması
Fasulye yaparsan yanına domatesli pilav
Yemeğin üzerine sütlaç
Hava ısındı çorba çok iştahla içilmiyor artık gibi
Kolay gelsin

sıcaklara uygun bir çorba. ve mümkünse gaz yapmasın. ameliyatlılara sıkıntı yaratır. ( kırmızı mercimek gibi. )
sulu bir yemek (mevsime uygun taze fasulye) veya sulu köfte patates yemeği
bulgur pilavı ve
cacık veya yoğurtlu semizotu falan. bulgur pilavına salata da yakışır

üstüne de hafif bir süt tatlısı. puding bile olur :)

geçmiş ve afiyet olsun :)))

Zeytinyağlı taze fasulye ya da etli biber dolması
Fasulye yaparsan yanına domatesli pilav
Yemeğin üzerine sütlaç
Hava ısındı çorba çok iştahla içilmiyor artık gibi
Kolay gelsin

Tesekkur ederim hepinize :))

Zeytinyağlı fasülye
tavuk al baget.. tavuk, patates küp küp fırın poşetine koy at fırına hazır..
şehriyeli pilav
yanına ister salata yoğurt ayran..

Hemde zeytinyağlıdan etine pilavına menü olur.
İllaki yanına çorba istiyorsan tarhana yapabilirsin çok ağır olmaz hemde kolay :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…